3 yıldır savaşıyorum gastritimle çok kilo verdim ne yapabilirim?
Cevabın nedir?
bende var duodenum ülseri çıkmıştı sebebi oydu şuan için bir şikayetim yok ilaç kullanıyorum dikkat etmeye çalışıyorum ama korktum şimdi benimde mi tedavim böyle sürecek:(
116 Yorumla- +1 yıl
bendeki biraz inatçı çoğu insanda kolayca geçen birşey bu, benimki binde bir sanırım :) dereyi görmeden paçaları sıvama, ama bir sıkıntın olursa yaz buraya yine ben sidirimle ilgili yoğun araştırma yapıyorum sana yardım ederim
- +1 yıl
sigara içiyordun dimi? hala içiyormusun
- +1 yıl
hmm ilginç..ben sigaradan bu hale geldm
- +1 yıl
yo farklı değil,ülser gastritin bir sonraki aşamasdır :)
- +1 yıl
doktor ilaç verdi mi sna ? yazsana verdiyse ne yazdığını
- +1 yıl
peki tedavi ne zaman başladı
- +1 yıl
tamam sen tedaviyi takip et bakalım, umarım iyileşirsin
- +1 yıl
sağolasın umarım
- 1 yıl
Kurtulabildşniz mi heliko bakteriden
En İyi Cevaplar
3 lü tedavi almışsınız galiba eğer o etki etmedi ise 4 lü tedavi kombinasyonu var bu işin. birde beslenmenize dikkat ediyor musunuz ve de kaç ayda kaç kilo verdiniz?
19 Yorumla- +1 yıl
ben toplam 3 yıldır uğraşıyorum, yaklaşık 10 kilo verdim, şu an 1.78 65 kiloyum yüzüm kireç gibi kaslarım eridi kilo alırsam yağ şeklinde alıyorum kötü bir görüntü oluyor bedenimde,cildim bozulmaya başladı ayrıca, 4 lü tedaviyi bana yazar mısınız?
- +1 yıl
4 lü kullanmadım hiç evet etkili olabilir
- +1 yıl
yazdım hocam aşağıda ayrıntılarını, doktorların çoğu umursamaz hocam yoksa buraya yazmam gerçekten alternatif bir bilgiye ihtiyacım var, sen 4 bir kombinasyon biliyorsan tavsiye ettiğin yaz bana,yoksa google dan bakıcam 4 lü için
- +1 yıl
hocam uzman dediğiniz insanlarla 3 yıldır uğraşıyorum ve karşıma henüz kayda alacağım birisi çıkmadı, ben ingilizcemi kullanıp yabancı makalelerden biyoloji evrim araştırıp bakterinin evrim sürecini araştırıyorum, dktor bana endeskopi yapmaktan aciz ve gelişmelerden bir haber..o yüzden belki karşıma benim gibi biri çıkar da bana yardm eder diye sosyal mecradayım,doktor kurumuna güvencim sarsıldı, yanlış anlama doktor musunuz siz?
- +1 yıl
rabeprazole, amoxicillin, levofloxacin and furazolidone, işte Şubat 2013 e airt bir tıp dergisinde yayınlalan bir makaleden çıkan çok etkili bir 4 lü
- +1 yıl
tamam ekledim hocam, görüşrüz
- +1 yıl
antibiyotik + ppi + h2rb ile eradikasyon tedavisi almadın mı?
120 Yorumla- +1 yıl
3 lü tedavi kombinasyonu değil mi, evet aldım..ama hala aynı doğal birkaç yol da denedim ama olmuyor..olmuyor..
- +1 yıl
allah allah çok ilginç. hangi ilaçları kullandın? eradikasyonun başarılı olduğunu gösteren tedavi sonrası 1 aylık ilaçsız izlem süreci vardır, ondan sonra nüksetme olasılığı da yüksek ama 3 yılda bu denli rahatsızlık vermemesi lazım.
- +1 yıl
hocam eradike ediyor gibi oluyor ama ilacı bıraktığım gibi tekrar nüksediyor,kaburgamın altını karıncalar yiyor sanki asit yağmuru oluyor mideme, inhibitör olmasa sabah aldığım sokağa çıkamam o derece midem 8 aylık kadın gibi şişiyor :/ yediğim hiçbirşeyden vitamin alamıyorum çok zayıfladım,sigarayı alkolü herşeyi bıraktım, ingilizcem de var yabancı makaleleri de araştırıyorum,farklı kombinasyonlar denedim doktora yazdırdım kullandım ama sonuç aynı
- +1 yıl
nerede tedavi alıyorsun?
- +1 yıl
bunu tomografiyle ya da başka yollarla teşhisi filan yok mu diğer organlarıma bakacakları bir yol vs yok mudur ?
- +1 yıl
şu an en son gittiğim üniversitenin tıp fakültesinde bir prof var o da bana antidepresan vermek istiyor psikiyatriye yolladı, ben antidepresan kullanmam, daha bilimsel bir tanıya ihtiaycım var
- +1 yıl
başka yollar da var, diğer organlar da değerlendirilebilir ama peptik ülser üzerinden gitmek lazım. yemek yedikten sonra rahatlıyor mu ağrıların peki? klasik bir sorudur ama çok yönlendiricidir.
- +1 yıl
inan bana son zamanlarda hiç farketmiyor açmışım tokmuşum iyice saçmaldı,siz doktor musunuz?
- +1 yıl
az kaldı, öyle diyelim :) tıp fakültesi hastanesindeki profesör bile olayı psikiyatrik bir boyuta dökmüş, enteresan. acaba tanı farklı olabilir mi diye düşünüyorum ama tıp fakültesinde bunun atlanması çok abes olur yani. duodenal mi yoksa gastrik ülser mi bu bilginiz var mı?
- +1 yıl
anladım güzel hayırlı olsun :) doktor bana masal anlatıyor,nefes testi yapıyor, ben adamdan tanı teşhis istiyorum içime bakmasını istiyorum araştırma yapmasını istiyorum,koca prof beni psikiyatriye yolluyor,hastanenin en önde gelen hocalarından bir de.. ülser yok diye biliyorum, ama inan hocaya ne söyleyeceğimi şaşırdım adam bana inhibitör veriyor 3 ay kullan diyor yaptım olmadı, dinlemiyor ne yapacağımı şaşırdım ya :/ adam beni düzeltse ne para istese vericem ama saçmalıyor
- +1 yıl
dostum gastrit ya da ülser şüphesinde endoskopi dışında görüntüleme yöntemleri fayda sağlamaz zaten, tanıyı da nefes testi ve klinik bulgular ile koyarsın ki test gerekli dahi değildir. endoskopi yapıldı mı peki?
- +1 yıl
yok yani saframa ya da bağırsaklarıma filan bakmadı hiç onu dmek istedim,bu iltihabın sürekliliğini sağlayan,bakteriye direnç kazandıran şeyin ne olduğuna dair bir çalışma yapmasını istemeyi düşünüyorum bir sonraki gidişimde,endoskopiyi kendisi hiç yapmadı, antibiyotik kullandım dedim, nefes testi yaptı negatif çıktı tamam sende helico yok stres dedi en son ve antidepresan tedavisi için psikiyatriye yolladı ki bu antidepresanın zararlarını biliyorsun hocanın daha profesyonel olmasını beklerdim
- +1 yıl
reflü sıkıntıların var mı? ağza acı su gelmesi, göğüste yanma hissi, ses kısıklığı, öksürük, şişkinlik hissi vs?
- +1 yıl
ağzıma acı su gelmiyor,yanma hissi yok,öksürük yok bunlar hastalığımı tanımadan önce vardı çok dikkatsizdim,artık yok.. sadece şişkinlik var,yemekten sonra tuvalet ihtiyacım var,kusmuyorum,midem bulanmıyor, aç karnına kesinlikle duramıyorum..reflü sıkıntısı yok hiç sanırım
- +1 yıl
evet reflüden uzaklaşıyoruz bu söylediklerinle. sen bu profun peşinden düşme kardeşim bence. adam biraz baştan savma çalışmış ama sen çek bunu anlat de ki "hocam siz profesörsünüz, size güveniyorum. ben bu sorunlarımın psikiyatrik olmadığına eminim. detaylı bir araştırma yapalım ben de rahatlayayım artık size güvenmekten başka çarem yok" proflar egolarının okşanmasını severler.
- +1 yıl
öyle yapıcam valla mecbur artık kasımda askerim bakalım ne yapıcam askerde bu mideyle bilmiyorum umarm gidene kadar bir yol bulurum
- +1 yıl
anladım dostum. geciktirmemeye çalış. geçmiş olsun.
- +1 yıl
sağolsın dostum ilgin için
- +1 yıl
rica ederim ne demek, her zaman :)
- +1 yıl
Yazimi okuyun bunlarn nedeni tamamen piskoljik en iyi ilaci antidepresan. bende ne yaptmsa işe yaramadi. sonunda kurtldm.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
0Cevap
- +1 yıl
Arkadaslr bende sizler gibi çok cwktim 3 antibiytk kullandm mide koruyuculari gaviskon bitkisel hic bir işe yaramadi her hafta ayrı bir doktora gittim. çare yok çare yok.5 aydr her gün her dakika gecmeyen ne yesem midemde agrı. kabus gibi gunlerdi. gittim bir doktor bana piskolojik olduni söledi ve antidepresan verdi kullanmamk icin ısrar ettim ama son çare ıctım 5. günümde kurtuldm. meger piskolojikmiş. yani helicobakter değil beynim bana bunu yapiomus. ben kurtldm. herkznde kurtlmasi icin bunu yazma geregi duydum. bir doktorunzla görusun derim. artk korkmdn hersei yiyebiliyorum.
51 Yorumla- +1 yıl
Arkadasim oncelikle cok gecmis olsun bende hassas bagirsak sendromu da var psikolojik sikinti direkt etkiliyor helikobakter tedavisi gordum 3 yil once kontrolde bitirmissin dediler ancak midenin 3/4 u iltihap sana mide koruyucudan baska ilac veremeyiz miden kaldirmaz dediler strese girme vs. bugunlere geldim simdi yine ayni seyler olmaya basladi stres kaynakli ancak ibs den mi mideden mi kestiremiyorum psikiyatriye de gitmek istiyorum cogu insanin dengesi daha beter bozuluyor. Sana hangi ilac iyi geldi yazabilir misin gitmeye direndim kac yildir ama stresimi kontrol edemiyorum bana zarar vermeye basladi boyle ve psikiyatriye gidecegim bu hafta en azindan bi fikir alisverisinde bulunurum dr la :(((
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Helikopter diye okudum:(
11 Yorumla- +1 yıl
normal:)
Nasılsınız simdi hastalıkla ilgili
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar