Dünya nüfusunun yarısından fazlasında bulunan mideye yerleşerek insanı ülser gastrit ve mide kanserine kadar götüren bu bakteri , fast food gıda tüketimi ve dışardan beslenmenin sıklaşmasıyla bu denli artmış durumda. Genelde gelişmiş ülkelerde ki insanlar da bulunan h. pylori bazen kendini hiç belli etmeden konakta yaşamını sürdürürken bazende kendini bazı semptomlarla belli ediyor ;
Karında şişlik
Midede yanma
Kabızlık , koyu renkli gaita
Gece açlık ağrıları ve uyanma
Yorgunluk , halsizlik
B12 ve Fe eksikliği
İştahsızlık
Sık yiyip duymama
Bu belirtileri gösteriyorsanız lütfen bir doktora görünün.
Dünya her 3 kişiden 1'inde bulunan ve mide kanserine yol açan sinsi düşman helicobacter pylori 'nin semptomlarını biliyor musun ?
Biliyorum. Ben yaşadım. Önce bir kabızlık geldi. Günlerce dışarı çıkamadım. Ardına kalp sıkışması geldi. Yemek yedikten sonra var ya öyle bir sıkıştırıyor ki yatamıyorum. canım dr lar zikimsonic testler yapıp ''Senin bir şeyin yok psikolojik'' deyip başından savıyordu. En son , tabi hayat tecrübesinin de verdiği bir zihniyetle, kalp doktorunun odasına daldım ve hastalarının önünde ''Sen doktor değilsin'' dedim. Kızdı mızdı tribe girdi. Dedi ki ''Ne yapayım yani bütün test sonuçların temiz çıkıyor. Elimi sürüp mucize mi gerçekleştireyim'' dedi. Ben de dedim ki ''Sen peygamber değilsin. Senden mucize bekleyen de yok. Senden tek beklentimiz yol göstermen. Tamam kalp damarlarım sağlam olabilir kalp kapakçıklarım vs ama hala sorunum devam ediyor. Diyeceğin tek bir laf var. Eğer kalbin temizse şu sorundan kaynaklanıyor olabilir deyip beni yönlendirmek. Ama sen başından savıyorsun'' Ben öyle deyince bu bir düşündü. Sonra dedi ''Yaa aslında binde bir görülür ama, midende sorun var mı?'' dedim vaaar. Belki dedi mide kaynaklı olabilir sen bir de mideyi göster. Gittim uzmana göründüm. O da test yaptı. Ve temiz çıktı. Ama diğer puşttların yaptığı gibi Senin bir şeyin yok psikolojik demedi. ''Emin olmak istiyorum. Bir de endoskopi ve kolonoskopi yapalım'' Endoskopi sonucundan öğrendik ki meğer holikobakter piloya yüzünden midem yara olmuş. Midemin içi komple iltehap bağlamış. Bu yüzden sindirim durmuş. Ve midede biriken gazlar kalbi sıkıştırıyormuş. Öteki orrrrospi çocuklarına kalsaydım ölmüştüm ölmüş. Bu arada mide antibiyotiği ve bol bol brokoli sayesinde iyileştim.
Helikobakter şüphesi taşıyan arkadaşların benim gibi mideye hortum attırmaya (endoskopi) uğraşmasınlar. Basit bir testi var. Genel cerrahiye gidip bokk testi istiyorsunuz. Test nedeni sorulduğunda helikobakter pyloya baktıracağım diyorsunuz. Parmak ucu kadar bokkk verip sonucu öğreniyorsunuz.
@ahcjshbjhghj Yav boş ver, ben takılmam öyle şeylere. Bu işin Türkçesi bu. Helibaktere yakalanırsan miden yara olur iltehap saçar. Bunu ya gayıta testiyle anlarsın ya endoskopiyle. Allah kimseye vermesin, Allahtan tedavisi kolay.
Bende aynı semptomlarla h. pylori kaptığını öğrendim. Kalp hastalığım var sanıyordum ve annem de bana psikolojik diyip duruyordu. Gece beni uyandıran çarpıktılar vs dahilinde gittim bütün belirtileri söyledim birde midemde ufak bi ağrı oluyor dedim sağolsun doğru bir şeyden şüphelendi ve h. pylori kan testi istedi. O şekilde çözdük. Ama tedavi olunca bitti sanmayın yeniden enfekte olunabilir her daim dikkatli olmak lazım.
Yav lanet olsun, bu memlekette su tesisatı diye bir şey yok. Yıllardır suyunu içtiğimiz çeşmelerin şebeke borularını bokkk götürüyor. Memlekete hazır su gelince o işlerin bakımını hepten kaldırdılar. Yoksa doksanlarda ve öncesinde çeşme suları gayet leziz ve sağlıklıydı. Ne zaman sabancı memlekete pet şişe içinde suyu getirdi ve millet hazır suya yönlendi şebeke suyu ihmal edildi. Helikobakter kapmamız gayet doğal.
Onun özel bir antibiyotiği var. Adını unuttum ama her hastaya ve her tedaviye uygulanmayan türden bir mide antibiyotiği. Ve dediğim gibi antibiyotiğin yanı sıra ben her gün salatada çip çip brokoli yedim. Bir de aktarcıdan mide temizleyen çay aldım.
Çarpıntı çok nadir görülüyor bu bakteride sizde benim gibi olduğunuz için sizi çok iyi anladım Şu an . Ben iyiyim trio ve bizmopen kullandım. Ve yediğim bir hamburgerden kaptigimi düşünüyorum. Açıkçası sulardan bulasitigni hiç duymadım. Genelde besinlerden bulaşır, meyve , sebze , ekmek , et.
Anam bu bakteri çoktan Türkiyeye yayıldı ve çoğu insanda zaten var. Ben mide rahatsızlığım yüzünden sürekli olarak mide koruyucu kullanıyorum. O da midemdeki asit seviyesini biraz düşürüyor. E bu lanet bakteri de zaten asidik ortamı hiç sevmez. Benim asit seviyesi düşünce hooop hemen üredi. Yoksa dediğim gibi çoğu insanda zaten var. Kendini göstermek için fırsat kollayan pis bir bakteri.
@Elfprincess Bu gibi paylaşımlar Gercekten cok hoş öncelikle bu tarzda bilgilendirici bir paylaşım icin Gercekten cok teşekkür ederim... Sanırım spor hayatın var
Müsadenle bende ufak bie ek bilgi vermek isterim...
Bu tarz kötü bakterilerilere karsı en güzel cözüm ev yogurdu ev yogurdu kötü bakterileri yok eden iyi bakterilere sahiptir bol bol yiyebilirsiniz
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Dünya her 3 kişiden 1'inde bulunan ve mide kanserine yol açan sinsi düşman helicobacter pylori 'nin semptomlarını biliyor musun ?