Arkadaşlar midemde Helicobacter çıktı doktor 4 tane ilaç yazdı o ilaçlardan bi fayda görmedim kullandığım halde. Bunun başka tedavisi var mı bilen yardımcı olabilir mi çünkü her yemek yedikten sonra midem bulanıyor ve kusuyorum..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(36-45)1 yıl
Dışarıdan yemek yemeyi kes, yemek yemeden önce ellerini çok güzel yıka, başkasının ellerinden çok fazla bir şey yeme, genelde iki tane antibiyotik ve mide koruyucu verirler bu da iyi gelir ama ilaçları düzenli kullanman gerekir. Yani düzensiz kullandığın zaman saatini geçirdiğin zaman faydasını görmeyebilirsin.
02 Yorumla- Soran1 yıl
Saatle vermedi sadece günde 4 defa kullan dedi bana
- Cevap sahibi1 yıl
Antibiyotik almıştır mutlaka onlar saatsiz olmaz yani günde 4 defa kullan dediyse aynı anda 4 tane de alabilirsin o zaman öyle bir şey olur mu sence ya da bir saat arayla 4 tane de alabilirsin.
En İyi Cevaplar
İbrahim saraçoğlu anlatıyor, ben de aynı şeyi yaşadım. İlaçlar fayda etmeyince alternatif tıpta var mı çaresi derken, İbrahim hocaya denk geldim. Beyaz lahana suyu çok iyi gelir diyo. Ama lahana suyu da kim içecek her gün, dedim salata olur. Haftada 3, 4 kere büyük kasede salata yapıp yedim. 1 ay sürmedi rahatladım çok şükür. Beyaz lahana kesinlikle
04 Yorumla- Soran1 yıl
Teşekkür ederim ☺️
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
mide koruyucu ve antibiyotiklerle tedavi ediliyor genelde
06 Yorumla- Soran1 yıl
Kullandım 10 gündür ama bi etkisini görmedim
- 1 yıl
tedavisi 2 haftadan kısa sürmez zaten. Şöyle örnekle cevap vereyim size. Ben mide problemi olan biriyim düzenli mide koruyucu kullanıyorum. Ama bazen bir süre kullanmayı bırakıyorum bir süre sonra devamlı midemde yanma olmaya başladığında tekrar kullanmaya başladığımda ortalama 3-4 günde etkisini göstermeye başlıyor.
Senin ilk tedavin uzun sürmesi ve etkisini geç göstermesi normal bence. Ama acaba da kalıyorsan eğer tekrar doktoruna gidip muayene olabilirsin
Size hangi mide koruyucu verildi? spazm ilacı da verildi mi? - Soran1 yıl
Apo-Tetra, Metronidazole, Mylan-Pantoprazole T bide Pepto-bismol diye ilaçlar verildi yurtdışında yaşadığım için ilaçlar farklı olabilir
- 1 yıl
apo tetra bakterilere karşı kullanılan antibiyotik, Metronidazole yine bakterileri öldüren bir antibiyotik,
Mylan-Pantoprazole T proton pompası inhibitörü yani mide koruyucu, Pepto-bismol ise karın ağrıları için ağrı kesici
Yemeklerden sonra midende yanma hissi artıyormu? eğer artıyorsa gaviscon likit kullan diyebilirim yanmayı kısa sürede keser - Soran1 yıl
Yok yanma olmuyor ama kusuyorum bazen
- 1 yıl
Psikolojik olmasın o bulantıların
03 Yorumla- Soran1 yıl
Normalde midem kolay kolay bulanmaz psikolojik olarak görmüyorum kendime bunu yapamam
- 1 yıl
Valla benim de mide bulantılarım vardı endoskopi falan yapıldı doktor mide koruyucu yazdı hiç faydası olmamıştı psikiyatriye gittim psikolojik çıktı
- 1 yıl
Hemde benim bulantılarım çok kötüydü adım atamiyodum
Reflüye sebep oldu mu?
010 Yorumla- Soran1 yıl
Sebep olmuş olabilir çünkü bazı belirtileri var bende
- Soran1 yıl
Yok hayır
- Soran1 yıl
Midem bulanıyor her yemek sonrası kusuyorum nasıl sorun yaratmıyor 😭. Midemde istemediğim bi şişlik ağzımda ekşimsi bi tat yani daha ne
- Soran1 yıl
Göğüs kafesinde yanma ve uyurken ağız salgısı yok demek istedim 😭
- Soran1 yıl
Bi süre sonra su bile midemi bulandırıyor…
- 1 yıl
Neden ilk başta helikopter okudum ben bunu ya?
00 Yorumla - 1 yıl
Sabah aç karnına kullanacağın lansor ile
00 Yorumla - 1 yıl
Doktora gidilirerek
00 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi