Saçları dolgunlaştırıp dökülmesini önlüyor mu sürekli kullanımda yağlanmayı ortadan kaldırıyor mu lütfen herkes cevap verebilir mi? Zeytinyağlı sabunla yıkanan var mı? Zeytin yağlı sabun işe yarıyor mu saçlarda? Zeytin yağlı sabun kullananların yorumları neler?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
evet ben hataylıyım ve defne sabunun membaında yasıyorum. sana sukadarını söyleyim. uzun süreli kullanımda işe yarar. ama sacların alısana kadar (örnegin 2 ay kadar) kafa derinde kepeğe benzer kabuklanma olur ve bu kepek gibi omuzlarına döküleceği için kötü bir görüntü olur. bu kabuklamna 2 aydan uzun sürerse kullanma cunku sacların uyum gösteremedi demektir. ama saçların alısınca yağsız arlak ve gür saclara sahip olursun. tek püf noktası piyasadaki sabunları değil de hataydan defne sabunu getirmen gerekir.
00 Yorumla
normal sartlarda sabunla saç yıkanmaz. sabun alkalidir. insan vucudu hafif asidiktir.
00 Yorumla
Zeytinyağlı sabun yukarıda istediklerini sana vermez. Zeytinyağından yapılmış sabun, saçlarını yeterince beslemez. Saçlarına ve saç köklerine has zeytinyağı sürüp bekletebilirsin. 15 dakika ya da yarım saat yeterli olur. Bu saçlarını besler. Saç dökülmesini önlemek için saç kremi kullan ki, banyo sonrası tararken saç dökülmesini minimum düzeye indirebilesin. Saçların yağlı olduğu için durulama suyuna yarım limon sık ve saçlarını öyle durula. Şampuanın da yağlı saçlar için olsun.
00 Yorumla
- +1 yıl
ben yıkanıyordum bir ara , hayır saçmalama, o vücut güzelliği için. Saç güzeliiği için, saçına uygun bakım ürünleri al, her ay kestir, mesala saçına maske yap. Ben yapıyorum, saçlarım çok dolgun ve yumuşak, saçlarını tararken büyük dişli tarakla tara ve sakince..
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Saf zeytin yağı maskesi badem yağı maskesi ve ısırgan otu suyu sürsem saçıma haftada 1 2 kes eski sağlığına gerı döneceği kesin mi 5 6 ay içinde ?
- Soran+1 yıl
Asena karadıs sen misın? yoksa kanımca fake hesapsın sanırsam.hangi maskeleri uyuluyorsun sacına söylemedin?
- +1 yıl
Evet ben asena, kuaföre gidersen yardım ederler, elseve maskeleri var, çok kaliteli, her banyoda uygula.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
10Cevap
Ben Müftüoğlu marka defne sabunu kullanıyorum, 10 numara bir sabundur. Yüzde, ciltte ve saçta her türlü kullanılıyor, tavsiye ederim. Zeytinyağlı ve ballı Hacı Şakir marka sabun varmış, kullananlar çok iyi diyor ama kendim defne sabunundan şaşmam.
00 Yorumlapirinc ye bolbol ve zeytın yaglı sabundegıl orjınal hakıkı zeytın yagını bul ve banyoya gırmeden once sacına sur ve ve sıtrecle sar kafanı zeytın yagı bır 20 dakıka kalsın sonra gır yıkan anca bu sekılde etkı gosterır
00 Yorumlahayır ya zeytinyağ sabunu bizim katkısız babaannemler yapıyor onunla bile yıkamam saçlarımı kupkuru yapıyo saçı taranmıyo ben beğenmiyorum hiç
00 Yorumlaİyi gelir muhtemelen zeytinyağının saça çok faydası oluo
00 Yorumla- +1 yıl
Ben yıllar önce kullanıyordum ama bıraktım kararını iyi ver inşallah hakkında hayırlısı olur
00 Yorumla ben yanlışlıkla yıkandım saclarımı kestiriyodum ıyhh:9
00 Yorumla- +1 yıl
Bu saçın yapısına göre değişir mesela ben de saçımı sertleştirmekten başka bisey yapmıyo ama senin saçına iyi gelebilir bence böyle şeyleri kimsenin fikri ile ya da tecrübesi ile değil de sen kendin deneyerek görmeni tavsiye ederim
10 Yorumla Evet ben ilk saçlarımı onla yıkarım sonra sampuanla. Gercekten işe yarıyor. Pek kokusu yok ama gürleştiriyor saçları.
00 YorumlaBen tavsiye ederim çok güzel yapıyor saçları kremlenmiş gibi yumuşak oluyor
00 Yorumla- +1 yıl
ben bittim sabunu kullanıyorum ilk kullanmama rağmen saç dökülmemi durdurdu ama biraz sertleştiriyor onun içinde saç maskesi kullanırsan yıkamadan önce hiç bir sorun olmuyo
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ben zeytinyağlı sabun kullanıyorum son derece iyi busefer duru nun kini almstım ama Hacışakir dha iyi zeytinyağlıda
00 Yorumla bi ara saçım dökülürken yıkıyordum ilk 4 yıkamada saçların keçe gibi olur sonra normale döner şuan saçlarım çok güçlü ve gür
20 YorumlaDilimlenmiş patates ile patates zeytinin de tuzunu çeker
00 YorumlaYapdan yapılan bir şey nasıl yağlanmyı yok edebilir açıkcası mantıklı gelmiyor
00 Yorumlabünyeden bünyeye değişir . bir bakmışsın kel kalmışsın D:D
00 Yorumlasac bakimi icerden olur disardan degil:D
00 YorumlaSabunla saç yıkanmaz :\
00 Yorumla- +1 yıl
Evet saçı sertleştiriyor dökülmeyi azaltıyor
00 Yorumla Zeytini zor buluyoruz apla
00 Yorumla- +1 yıl
ırsi olması lazm benım saçlarım cok sık
00 Yorumla
Devamını Gör(15)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Sevgili Zeytin Dostları,
İyi bir zeytin sabunu saçları dolgunlaştırıp dökülmesini önler, sürekli kullanımda yağlanmayı ortadan kaldırır. Asla Kurutmaz ve oldukça iyi de gelir.
Kullanacağımız zeytinyağı sabunu natürel sızma zeytinyağından elde edilmelidir. O zaman güvenle ve özgürce kullanabilirsiniz.
Zeytinyağı sabunu
Sodyum hidroksit aracılığıyla yağ ve sabun arasında gerçekleşen bir reaksiyondur.
Piyasadaki sabunlardan farklı olarak, doğal sabunlarda sentetik katkı maddesi yoktur. Doğal sabun; ''sofralık zeytinyağı'', çeşitli bitkiler, bitki suları, soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağlı, ezilmiş tohumlar, turunçgillerin kabukları, meyve sebze gibi doğal katkı maddeleri içerebilir. Doğal sabunda sadece cilde yararlı, cildi besleyen katkı maddeleri olmalı. Bu sabunlar eğer herhangi bir renk içeriyorsa bu mutlaka tamamen doğal kaynaklardan elde edilmiş olmalı.
Neden doğal sabun kullanmalıyız?
Eğer cildinizde gördüğünüz kırmızılığın, kaşıntının neden ortaya çıktığını ya da cildinizin neden pul pul olduğunu kendinize soruyorsanız, bunun sebebi kullandığınız sabun ya da vücut şampuanlarındaki sentetik katkı maddeleri olabilir. Egzama rahatsızlığı olan birçok kişi, doğal sabun kullanmaya başladıktan sonra bu sorunlarının ortadan kalktığını söylemektedir.
Doğal sabunu piyasadaki diğer sabunlardan daha iyi kılan şey doğal sabunların cildi kurutmamasıdır. Kaliteli yağlardan yapıldığında (örneğin sızma zeytinyağı), doğal sabun daha çok gliserin içerir. Sabundaki gliserin nemlendirici olarak görev yapar. İçerdiği yüksek oranda kaliteli yağların yanında, doğal sabunu diğerlerinden ayıran bir başka özellik de soğuk pres bitki yağları, süt ve bunun gibi eklenen diğer maddelerin de sabunun nemlendirme özelliğini artırmasıdır.
Sabun naturel ürün olmalıdır
Naturel sızma zeytinyağı yıkama esnasında ciltte bir film tabakası oluşturarak cildin doğal rutubetinin yok olmasını önler ve ciltte yaşlanmayı geciktirici (anti –aging) olarak faydalıdır.
Vitamin E, güneş ışınlarına karşı etkin bir filtreleme sağlar, cildi korur ve bir antioksidan olarak hareket eder.
Sonuç
Naturel zeytinyağlı sabunu güvenle hiç tereddüt etmeden kullanınız.
Sağlıklı bir ömür dileklerimle,
Saygılarımla…