Merhaba canım gel sana yardımcı olayım. Öncelikle sabun ne içerirse içersin saç bakımı için doğru bulmuyorum.
Zeytinyağlı sabunla saç yıkamak sağlıklı mı?
Zeytinyağlı sabunla saç yıkamak sağlıklı mı?
Sabunun içeriği ne olursa olsun saçların nemini kaybedip kurumasına neden oluyor ve saçın ph dengesini bozuyor bu yüzden sabunla saç yıkamanızı önermem. Saçları çok fazla sertleştirdiği için taramak da zorlaşıyor, zaten yıkama sonrasında saçlar yine saç bakım ürünlerine ihtiyaç duyuyor. Yani sabun tek başına yeterli değil maalesef.
Saç tipine ve saç problemine uygun ürünler tercih etmek problemleri ortadan kaldıracak, saçlarınızın beklentilerini karşılayacaktır. Elidor'un her saç tipine uygun serisi vardır bunlardan sana uygun olanı seçip maksimum verimi alabilirsin benim seçimim;
Elidor Güçlü ve parlak serisi: Şampuan ve Süper Saç Kremi
Elidor Güçlü ve Parlak Şampuanı: saçlarını olduğundan daha güçlü hale getiriyor. Öncelikle kokusunu çok güzel, saçlarını ilk kullanımdan itibaren yumuşacık yapıyor, saçlarının güçlendiğini ve parladığını hissediyorsun.
Elidor Güçlü ve parlak 1 Minute Süper Saç kremi içeriğindeki kollajen ve hyaluronik asit sayesinde zayıf ve mat saçların güçlenmesine ve parlamasına yardımcı oluyor. Derinlemesine besleyerek saçların daha güçlü olmasını sağlıyor. İlk kullanımdan itibaren saçlarım daha yumuşak oldu. Sana da öneririm.
Normal şartlarda %100 ya da ona yakın sabunların pH seviyesi 9 olmalıdır. Zeytinyağlı sabunun pH derecesi de 9'dur. Aklındaki soru işaretlerine cevaplar sunacağım bir yazı hazırlamak istedim, umarım işine yarar.
Kimyasal şampuanlardan uzak kalmak için doğal yollara dönmek isteyebiliriz. Zeytinyağı kadar çok tercih edilen diğer bir sabun da Siirt sabunudur. Neyle yıkadığımız da çok önemlidir fakat yıkadıktan sonra uygulayacağımız bakım saçlarımıza asıl şekli verecektir. Bu bakımları neden uygulamalıyız, zeytinyağlı sabun kullanmalıyız bunları açıklamak isterim.
Yazımda şu sorularına cevap bulacaksın;
Zeytinyağlı sabun işe yarar mı?
Zeytinyağlı sabun saça iyi gelir mi?
Zeytinyağlı sabun nasıl kullanılmalı?
Zeytinyağlı sabun kullandıktan sonra saçlarıma nasıl bakım yapabilirim?
O halde başlayalım!😊
Zeytinyağlı Sabun Ne İşe Yarar?
Zeytinyağlı Sabun Ne İşe Yarar?
Zeytinyağlı sabun, kimyasal işlemlerden korunmak için cildimizi veya saçlarımızı güvenerek emanet edebileceğimiz bir dosttur. Cilt yaraları, saç derisi sorunları gibi durumlarda kullanılmak içindir. En önemlisi de zeytinyağlı sabun faydalarından biri de dediğim gibi kimyasal sabunlardan kaçanların en iyi kurtarıcısıdır.
Zeytinyağlı Sabun Saça İyi Gelir mi?
Zeytinyağlı Sabun Saça İyi Gelir mi?
"Zeytinyağı saça iyi gelir mi?" diye merak ediyorsanız zeytinyağı da zeytinyağlı sabun da saçlara çok iyi gelir. Zeytinyağlı sabun, sadece saçlara değil cilde ve saç derisine de iyi geliyor. Deri hastalıkları, döküntü gibi sorunlarda birebir. Fakat daha detaylı örnek vermek isterim.
Zeytinyağlı sabunun iyi geldiği bazı cilt durumları!
Egzamalı saç derisini iyileştirir
Kepeği önler
Saçların daha hızlı uzamasını sağlar
Saç dökülmesini engeller
Saçları daha parlak gösterir
Saç derisini besler
Ciltteki sivilce ve izlerin iyileşmesine yardımcı olur
Ölü hücreleri atar ve hücreleri gençleştirir
Saydığım tüm maddeleri yapması mümkün. Peki nasıl kullanırsan bu kadar fayda görürsün işte anlatayım.
Zeytinyağlı Sabun Nasıl Kullanılmalı?
Zeytinyağlı Sabun Nasıl Kullanılmalı?
"Zeytinyağlı sabunla saç nasıl yıkanır?" diye merak ediyorsanız sorunuzun cevabı burada! Zeytinyağlı sabun pek köpürmeyebilir. Sıcak su ve hamam tarzı yıkamalarda daha çok etki gösterdiği bilinen bu tarz sabunlar saçları kurutabiliyor. Bunu engellemek için saçlarını yıkadıktan sonra kullanman gereken 2 ürünü önereceğim böylece kuruma problemi yaşamazsın.
Zeytinyağlı sabun sonrası kullanman gereken ürünler!
1. Elidor Doğanın Enerjisi Hindistan Cevizi Saç Bakım Yağı
Elidor Doğanın Enerjisi Hindistan Cevizi Saç Bakım Yağı
Kullananlar özellikle Hindistan cevizli olanı öneriyor. Ben de aynı şekilde❤ Müthiş bir koku getirisi var ve ayrıca saçlarını yumuşacık yapıyor😍
2. Elidor 7'si 1 Arada Saç Güzelleştirici Krem
Elidor 7'si 1 Arada Saç Güzelleştirici Krem
7 farklı özelliği tek bir kremde bulabilirsin. Saçlarında kalıcı koku, yumuşaklık, güçlülük, elektriklenme, şekil alma, dayanıklılık anlamında sorun yaşatmayacak bir krem diyebilirim😊
Evet yıkanır kuru ve dökülen saçlara sahipseniz, zeytinyağı sabunu kullanarak ipeksi saçlara sahip olabilirsiniz saç diplerinde oluşan yaralar da yine zeytinyağı sabunu ile giderilmektedir zeytinyağlı sabun kepek yapar mı diye düşünüyorsanız, saç derisini besliceği için kepeklenme sorununu da yok etcektir.
zeytinyağlı sabunun hakikisini bulacaksın zeytinyağlı sabunun saç dökülmesine karşı oldukça etkili ve saçı çok iyi besler ve hatta saç oluşumuna katkı dahi sağlar ama hakikisini bulacaksın evde kullandığımız yağlarla yapılan zeytinyağlı sabunlar kalitesizdir bir işe yaramazlar
Sanmam Sles Sls Paraben İçermiyosa Pek Sorun Olacağını Sanmıyorum Sabunu Eline Aldığında Dağlıyormu Rengi Ne Renk? Sabun Bazdır Saç Derisi Asit Tuzruhuyla Çamaşır Suyu Gibi Düşün Saç Derisiyle Sabun Bazı Savaşıyorlar Zeytinyağının Sabunun İçine Ne Kadar Koymuşlar Bu Da Önemli Kullan Kepek Egzama Aşırı Yağlanma Yapmıyorsa Doğru Sabunu Bulmuşsun Demektir
sabunun dağılması kalitesini gösterir dağılmayan sabunda çok kimyasal vardır onu bir arada tutmak için daha önceden şampuan kullanmışsan kurutabilir sabunun saça alışma süresi 2 aydır dikkat et bu süre içerisinde egzama kepek olmasın kaç kere saçını sabunla yıkıyosun?
2 günde bir banyo yapıyorum 1 kere kullanıyorum daha dün yeni denedim kepek falan yapmadı gayet iyi gözüküyor tabi önceden şampuan kullanıyordum inşallah daha erken alışır
pirina ve zeytinyağı farklıdır pirina zeytinin posasıdır bu bahsettiğin sabunun içine hem pirina koymuşlar hem zeytinyağı pirina zenginliğini yitirmemiş yağdır yapan marka bunu iyi düşünmüş çünkü pirinada zeytinyağı kadar faydalı ama kullandıkları zeytinyağının kalitesini görmek isterdik
SABUNLARDA GENEL OLARAK PH FALAN ÖZELLİĞİ YOKTUR. SADECE ARINDIRICI OLUP ANA MADDESİ SODYUM HİDROKSİTTİR Kİ BU DA SAÇ DERİSİNE ZARAR VEREBİLİR. SAÇI BİR KENARA KOYALIM CİLDE BİLE ZARAR VEREBİLİR. ZEYTİNYAĞIN FAYDASINI SAYMAKLA BİTİREMEYİZ Kİ SAÇ İÇİN DE ÇOK FAYDALIDIR. ZEYTİNYAĞLI ŞAMPUANLAR KULLANILABİLİR AMA DERMATOLOJİK OLMALI VE ECZANELERDEN ALINMALI. ZİGAVUS ZEYTİNYAĞI EXTRATLI ŞAMPUAN KURU, MAT, CANSIZ SAÇLARI BESLER GÜÇLENDİRİR. VE TÜM ECZANELERDE VARDIR..