Yasim 23 azalirmi artarmi yeni gozluk aldim kullaniyorum daraliyorum bazen. birde. lazerdusunuyorum. ilerde. tehlikesivarmi. olan. bilen. yardimcil. olsunbana.
Cevabın nedir?
+1 yılCanim o numarlarla lazer yapmazlar. Gözlük kullanirsan artiyor. 13 senedir kullaniyorum gozluk 6 7 numara durmus ancak yaptirabilirim lazer. Gozluk kullanma cok ilerlemez. Gözlük kullaniyorum ilerledi yukseldi ablam a da doktor yazdı o kullanmadi ilerlemedi. Miyop degil de astigmat kotu ummadigin anda yere dusebiliyorsun. Olmayan bir seyi var gibi goruyorsun gecmis olsun.
05 Yorumla- +1 yıl
Ben gozlugu takip cikarinca daha kotu goruyorum gibi hissetim ve doktor takmalisin dedi gozluk. ilertlwtmesini yavaslatiyor dedi gozluk takip srecesi dusen var takmayip. dusende. var lzer neden yapmazlar bana? Ve ben aniden gozumde kararma oluyordu bu astigmattanmi oluyor doktorun yazdigi numaralae bu ama gozluk cami 2 derece yazmis dedi gozlukcu anlayamadim 2 dereceye yakin numaralairm. benim sanirim
- +1 yıl
Canim takip cikarmak yanlış. Bas dönmelerinin sebebi astigmat oyle sacma ki onunde merdiven olmadığı halde seni şaşırtıyor ben onun yüzünden hep dustum ve ilerledi. Lazer yaptirabilmen icin sen gozluk veya lens kullan bir sure sonra durur. Veya yazi yazarken okurken kullanmaya başla. Bir yerden sonra göz alisiyor. Elbet ilerlemesi yavaşlar doktor değilim ama her sene gidiyorum. 2 3 senedir durdu. Şimdi istesem lazer yaptirabilirim. Lazer için 1 2 sene beklemen gerekir gozluk kullan rahatsız oluyorsan takip et ilerlemeye devam eder su anda durursa eger doktorun zaten onerir. Lens veya lazer simdi yaptirirsan ilerleme devam edebilir. Özelde mi tedavi oldun? Bazen yanlis saptiyorlar. Ve bas donmesi yapabiliyor gozlugun derecesini arttirir.
- +1 yıl
Devlete gittim gozyasarma sikayetiyle gozluk werdi birde ozele gittim ora biraz daha yuksek verdi gozluk kullan dedi. oyle oldu bende bas agrisi falan olmuyor. arada gozum kararir binde bir oda aniden kalkinca olur astigmatla. bas agrisi olmadi agri kesici bile atmadim. hic daha. lazer dusnuyorum durursada korkutuyrlar goz doktorlari neden gozluklu? Kimisi onermior kimisi onerior anlayamadim gitti.
- +1 yıl
Dedigim gibi goz doktorlarinin gozluklu olması isinin ince olmasindan istersen mesaj at oradan açıklayayım canim. 1 2 yil bekle 6 ayda 1 gidersin simdi zaten 1 kac seneye durursa yılda 1 kez gidersin. Ama lazer yaptirmak istiyorsan lens kullanma. Cok ince isin yoksa doktorluk gibi vb cizdirebilirsin gözünü
- +1 yıl
Mesaj atamiom sen at bana konusalim puan yetersiz yazior
En İyi Cevaplar
Numara ne yaparsan yap artar ama gözlük artmasını hızlandırır
Bu yüzden normal numarandan bir tık düşüğünü al gözünü yor biraz tembelleşmesin.03 Yorumla- +1 yıl
Doktor ne derse onu kullaniyorum. ewet artar ama. duradabilir belli bir sure sonra hic artmazda gerileyende oluyor nadiren. ve. lazer. dusunuyorumda risklerini arastiriyorum gozluk zor.
- +1 yıl
Bana hangisini iyi diyor ben ona gore soluom net olani vala doktorlara guvrnmiceksek kime guvenecez
+1 yılbenim 4 yıldır bozuktu ama ihtiyacım olmadığı için önemsemiyordum ehliyete yazılınca mecbur aldım. ama kullanmıyorum çerçevesi görüş alanımı kısıtlıyor. sadece araba kullanırken takıyorum. lazer hakkında bilgisi olan yaptıran arkadaşlar bana da bilgi verirse sevinirim.
038 Yorumla- +1 yıl
Malesef cikmadi bilgilendiren :) derecelerin kac nasil zorlanmiyorsun?
- +1 yıl
ben miyop'um sadece uzağı göremiyorum derecesi de 0,25 di ya da 0,75
- +1 yıl
Oyleyse 0.25se zatn gerek olmaz ilerlemistir bence ondan goremiondur
- +1 yıl
derecesini unuttum ama 5 metre uzaktaki 4-5 cm lik harfi göremiyorum
- +1 yıl
Umarim ilerlemz hic
- +1 yıl
basacam lazeri zaten ilerlerse ilerlesin :D :D
- +1 yıl
Sen kor olsan bile yaptirmazsin lazer :)
- +1 yıl
niye :D
- +1 yıl
Korkudan :)
- +1 yıl
ne biliyorsun korktuğumu :D :D
- +1 yıl
Kendind edin
- +1 yıl
ben öyle bir şey demedim :D :D
- +1 yıl
Disciye gidemiom bile dedin
- +1 yıl
ne içiyorsun ablacım sen :D :D
- +1 yıl
Bonzai
- +1 yıl
Anaaa pardon ya baska yorumcuyla karistirsim. ben :(((
- +1 yıl
:D :D o kadar ciddi yazmışsın ki kendimden şüphe ettim açtım yazdıklarımı okudum :D
- +1 yıl
Ozur dilerim. sen lazer olmayi dusunuyormusun?
- +1 yıl
Hahahah :D psikolij sorunlarim war ondandir :)
- +1 yıl
olabilir benimde var :D :D lazer ameliyatını da düşünüyorum
- +1 yıl
Arastirdinmi hic? Riski var mı falan katarakstan korkuor millet anlayamadim gitti gozluklu doktorlar. var olmayan gibisi falan
- +1 yıl
tehlikesi varmış tamamen kör olma gibi. hatta doktoruna gittiğimde ameliyat olma bak göz doktorları bile gözlük takıyor diyordu ama ben gözlük takmaktansa risk almaktan yanayım tabi her giden ameliyat olamıyor belli ölçüleri var
- +1 yıl
Okadarda degil oyle birsey duymadikkorkutmak amacli bence. simdiye kadar olupta kor olan gordunmu hic?
- +1 yıl
Gozluk neden takmiorsun daraldigin. icinmi goruntu olarak. cirkinlestirdigi icinmi
- +1 yıl
ben görmedim ama tahminimce gözlük satışlarını devam ettirebilmek için firmaların uydurduğu bir yalandır
- +1 yıl
1. sebep görüş alanımı kısıtlıyor gözlük yokken kafamı oynatmadan sağa sola bakabiliyorum
2. sebep gözlük kullandıkça gözü tembelleştiriyor yani çıkarınca eski halinden daha kötü görüyorsun
- +1 yıl
Onu arastirdim oylr birsey yok aksine dusun gozluk takinca yormuyor gozler takmayinca zorluyor odaklancam die. ve genel. gorus bilimsel. olarak gozluk sadece iyi gormeni saglar bir etkisi yok olup olmamasina
- +1 yıl
Aynen katiliyorum gozlukculer cok fena
- +1 yıl
ama ben gözlük taktıktan sonra eski gözlüksüz görüşüm geriledi o yüzden de takmıyorum
- +1 yıl
İlerleyecegi varsa ilerler alakasi yok gozlukle
- +1 yıl
ama 4 yıl bozuk olduğu halde gözlüksüz dolaştım değişiklik olmadı gözlüğü taktım çıkarınca neredeyse kör oluyorum
- +1 yıl
Bikac dakika bulanik gosterir normal bir durum
- +1 yıl
peki senin gözlerin nasıl bozuldu merak ettim bilgisayar telefon kullanımının etkisi var mı
- +1 yıl
Bilmiomki bunu net bilemezsin zaten
- +1 yıl
kaç yaşında fark ettin bozulduğunu ve aşırı bilgisayar falan kullanıyormuydun
- +1 yıl
Oyle asiri deilde bozuk olduunu farketmedim sikintinyoktu goz yasi sebebiyle gittim gozluklu dondum
- +1 yıl
geçmiş olsun
- +1 yıl
Saol
Miyop 18 yasina kadar ilerler, 18 yasindan sonra 35-40 yaslarina kadar ilerlemesi yavaslar ya da duru.. Lazer olman icin en azindan iki yil gözlerindeki derece sabit olmasi lazim, yoksa lazer bosuna olursun..
07 Yorumla- +1 yıl
Aynen haklisin ama riski var mı lazerin olmayan niye olmuyor cozemedim hic. gozluktenmi memnunlar yoksa korkudanmi risklerdenmi gozlukten memnun olan seven oldugunu sanmiorum
- +1 yıl
Olmayanlar korkuyordur, gözleri uygun degildir, ya da gözlükle entel göründügünü, yakistigini düsünüyordur.
Tabiki her müdahelenin bir rizikosu var, ama Lazerde bu oran deger verilmeyecek kadar kücük. Lazer icin önemli olan gözlerin uygun olmasi, yeterince kalin tabakanin olmasi, ama sende bu derecede sorun olmaz.. Eger gözlük takmak istemiyorsan, ol kurtul.. 5-20 dakika agrisiz, sizisiz bir müdahale.. - +1 yıl
Sen gozluk kullaniormusun?
- +1 yıl
Sorulari ona gore soracaktimda lazer yapan var mı tanidik zarariNi goren oldunmu diye
- +1 yıl
Guvrnilir yani tesekkurlerO
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
8Cevap
Gözlük kullanmazsan ilerlemeye devam eder, kullanırsan bu noktada durdurabilirsin. Astigmat ne yaparsan yap geçmiyor diye biliyorum, lazer ile sadece miyopu halledebilirsin. Onda da 0,75 miyopa lazer yapmazlar diye tahmin ediyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Yapiyorlar netten baktim. astigmatla miyopu
+1 yılben 18 yaşından beri gözlük kullanıyroum 0,75 astigmat 2,25 miyop var. Sürekli gözlük kullandığım ve iyi beslendiğim için azalma eğilimnde. bir de doktor bana 22den sonra ne aşağı ne yukarı hiç değişmez demişti..
025 Yorumla- +1 yıl
Şu an kac yasindasin? İyi. besleniyorsun derken ne yiyip iciorsun mesela neden uzak. tutuyorsun?
- +1 yıl
Birisi 23 yastan sonra azalmaz dedi dogrumu? Artarmi azalirmi lazer konusunda dusunceleriniz nedir
- +1 yıl
Bak ben bir fizikçiyim. Her ne kadar operatörler lazerin geliştiğini iddia etseler de bu konuda Avrupa'nın en önemli fizikçilerinden bir kaçının görüşlerini aldım. Hepsinin ortak görüşü: Lazer şu an göz için yeterli seviyede değil. şu an 26 yaşındayım. göz tansiyonumu ve göz kontrolümü her yıl yaptırırım. sigara alkol ağzıma sürmem. dışardan yemek çok çok asgari seviyededir. ev yemeği yerim basit khidrat içeren gıdalar tüketmemeye dikkat ederim.
- +1 yıl
Bende sigara var sadece. nasil yeterli seviyede degil? Ameliyat olanlari gordum sikayet edeni gormedim hic ama. hepsi gozlukten kurtuldu kimisinin numarasi geri geliyor tabi ilerleyincr
- +1 yıl
Kac yasindan beri sabit goz numaran? 23 yastan sonra azalma artma ihtimali nasil?
- +1 yıl
lazerin teknik yapısından dolayı yeterli olmadığını düşünüyorlar. sabit değil işte azalma eğilimi gösteriyor. 21 yaşından beri gözlerimde ilerleme olmadı.
- +1 yıl
Ama kisi 30 yastan sonra artan bile vat kimisi hizli ilerleyen bile onlarinki nasil oluyor
- +1 yıl
onların artık geneti yatkınlık
- +1 yıl
Nasil anlamadım
- +1 yıl
Her ne kadar dikkat etsen de genetik diye bir gerçek var bunu da göz ardı etmemek lazım.
- +1 yıl
Oda oyle peki 23 yasindayim bu yasa kadar bukadar ilerlediyse ancak pek ilerleme olmaz heralde degilmi
- +1 yıl
ne zamandır gözlük kullanıyorsun?
- +1 yıl
Bir haftadir
- +1 yıl
1.25 astigmat 0.75 miyop axis 15 yaziyordu dereceler bu galiba ama cam 2 ye yakin galiba birsey anlamadim kimisi 2 diyor
- +1 yıl
Geçmiş olsun. İlerletmemek hatta geriye çevirmek senin elinde. Düzgün beslen basit karbonhidratları hayatından çıkar. Gözlüğünü sürekli kullan ve düzenli olarak göz muayenesine git.
- +1 yıl
o kadar tekniğini bilemem ama hayatındaki bazı şeylere dikkat edersen ilerlemez. ben öyle adamlar tanıyorum ki göz dereceleri 22-23 diyaptri.
- +1 yıl
Astigmat yavas ilerler diye biliorum sadece 23 25 yas arasinda duruomus ama kimisi 40 yasinda bile. ilerliyor
- +1 yıl
Peki gozluk takinca gozum sanki daha kuru gibi hissediyorum kirpmamamdanmi kaynaklaniyor bu durum?
- +1 yıl
Damla kullaniom yasario die enfeksiyon vardi gozumde
- +1 yıl
şimdi alışkın değilsin gözlük kullanmaya zamanla onsuz adım atmayacaksın bir yere. bir de enfeksiyon varmış işte
- +1 yıl
Enfeksiyon gecicidamla verdi zaten 3 tane. nasil adim atmayacaksin derken duramicaksin anlamindami gozluksuzde durabiliyorum rahatca ama alismak lazim gozluge sonra birdaha sikinti cekmek istemiyorum
- +1 yıl
ileride çok alıştığın zaman gözlüksüzlüğü bir eksiklik olarak hissedeceksin. o kuruluk hissi de damladan sonra geçer
- +1 yıl
Enfeksiyondanmi kaynaklanior gozlugu cikariom arada rahatliom gozlugu takinca biyere odaklaninca gozde kuru gibi olur ya onun gibi oluyor gozlukle kirpip duruom gozlerimi ya da psikolojik
- +1 yıl
İyi yondemi eksiklik olarak hissedecem? İnsallah lazer olur kurtulurum ama korkuom kimi iyi kotu bisey dior
- +1 yıl
3 tane damla kullaniorum hepsi gunse birer tane
Benim -1.25 lens olmayince bende uzagi bulanik görüyorum aslinda uzak bile degil 4 m ötesini bulanik görüyorum
025 Yorumla- +1 yıl
Gozluk kullan derim neden kullanmiyorsunuz? ya da lazer dusunuyormusn?
- +1 yıl
Bendede var o dert alisamamak ne kadar zorladin taktin gozlugu surekli? Alisamadin? nasil. yani. ne zaman dedi doktor kataraks olursan ameliyat olamadigini?
- +1 yıl
Gözlüge alisamadim birtürlü 3 tane farkli model aldim sor bakalim topu topu 2 saat takmisligim olmadi. Yok yakismiyor sonra ne bileyim cok rahatsiz iste ayrica makyajim iyi görünmüyor kirpiklerim degisyor. Netice de lens kullaniyorum arada renkli de aliyorum güzel oluyor ama o da her sabah ta her aksam cikar biktim vallahi. Lazeri doktora sorali ben 3 yil olmustur tavsiye etmem dedi bu bozukluk cok degil amaleiyat icin daha ciddi sorunlar olmali dedi. Ayirca almanya da yasiyorum yani türkiyede herkese para kazanma amacli yaparlar ameliyat ama burda biraz daha fazla insan caninin kiymeti var onun icin ordaki doktorlara güvenmiyorum. Örnek olarak ileride katarakt olursa onu tekrar lazer yapamayiz dedi. daha da sormadim
- +1 yıl
3 yil onceymis bak simdi arastir 3 yil. oncede cok sey degisti ben riski yok diye okudum. hergun gelisiyor. bir allah bir ben bilirim. gozlukte ne kadar daraldigimi birhafta surekli tak sana garantisi veriyorum aliscasin ben kafayi yiyordum ama sabrettim makyaj umrumda degil saglik onemlisi. ben ilerde lazer dusunuyorum. detay arastirma yapiyorum.
- +1 yıl
Lazer olan kişi katarakt ameliyatı olabilir mi?
Lazer ameliyatı gelecekte olacağınız herhangi biz göz tedavisine (katarakt dahil) engel ya da sebep değildir. Bakcanm bu dunya goz hastanesinin sitesi. aciklamayi oku - +1 yıl
Ben yeni takiyorum gozluk canm birhafta oldu arastirma yaptim bunlari elde ettim oyle risk olduu durumla karsilasmadim ameliyat icin detayli teste giriyorsun zaten ve 1 sene enaz sabit olmali goz numaran ameliyat olman icin arastir derim ben iki sne sonra dusunurum belki artmazsa sabit olursa
- +1 yıl
Fiyati sence onemlimi goz bu rahatlik war isin ucunda gerekirse gece gunduz calisiriz ama tahminen 1bucuk 2 bin lira falandir
- +1 yıl
Belli biyerden sonra durur zaten merak etme 23 25ten sonra yavaslar veya artmaz cok artarsa bile ameliyat oneriyorlar.
- +1 yıl
Artik ben üzerinde durayim bu konunun bir arastiriyim tekrardan su an isteyim lenslerim var nasil kurudu ya ekrana bakarken resmen basima vurdu agrisi ögle arasi damal yapicam. Bilgi icin tesekkür ederim ve allah kolaylik versin sana da ceken bilir derler ya biz birbirimizi anlyioruz :-)
- +1 yıl
Aynen oyle tanidigim doktorlar olsa soracam ancak netten oluyor arastirmak. ve bak goz numara durursa ameliyat olunur omur boyu kurtulun ha artarsa eski haline doner ameliyat sonrasi bida ameliyat olabilyon soncta duracak illaki goZ artisi
- +1 yıl
Tamam benide bilgilendir lutfen
- +1 yıl
Tamam :)
- +1 yıl
Naptin arastirdinmi dediklerimi? Dedigim gibimi cikti
- +1 yıl
Resmi dünya göz hastanesinin sayfasına yazıyor bu bilgiler sıkıntısı yok falan diye ama doktorlarne der bilmiyorum napacaksın napmayi dusundun
- +1 yıl
Aynen öyle bir araştırıp banada haber edersen sevinirim takip al beni haberleşelim ve. uluslarasi onaylı bu göz ameliyati
- +1 yıl
Ha haklisin unuttum ya :) haber bekliorum
Bence bana sorarsan lazerin hiç bir tehlikesi yok kendimden biliyorum bir hafta gözlerin sulanır durur acır biraz ama korkarım diyorsan şeffaf lens kullan derim ben😊
03 Yorumla- +1 yıl
Lens kullanmam. lazer yaptirtinmi kac sene oldu detayli bilgi verirmisin
- +1 yıl
Yan etkisi sikintisi var mı kimler yapabiliyor. tehlikesi var mı ufak ihtimalde olsa birde gozluk doktorlari neden gozluklu?
ben kaç senedir takıyorum. gözlükte daralıcak bir şey yok. hatta numarasız alış takıyor millet
025 Yorumla- +1 yıl
Numarasiz. ne anlami kalir manyak :) ya takinca bunaliyorum kontsantre sorunu yasiyorum. bazan daralma geliyor sebebini anliyamiyorum once sikildiysam bilirdim aimdi neye sikildim. neden. anlayamiyorum. senin dereceler. kac. sikayetin yok hic sanirim lazerde dusunmuyondur sen
- +1 yıl
bir riskini duymadim lazerin en yaygin Şu an lazer. ve zarar olmuyormu gozluk hicmi bunaltmaz tek. bendemi sikinti kontsanraayon eksikligi oluyor daraliyorum sebebini bilemiom once olsa sigara su bu anlardim gozluk taktigimdan beri neyim var cozemedim canmmi sikilio ondanmi falan
- +1 yıl
Dusuk ama artmicagi ne malum yasim 23
- +1 yıl
artsın. ne kadar artacak. ben kadar olmaz. ben küçüklüğümden beri takıyorum. sen bilirsin. lazer şöyle bir şey. senin merceğini gözlüğün merceği şeklinde yakıyorlar. yapay mercek gibi oluyor. öyle görüyorsun. tedavi değil yani. göz bozukluğu göz küresinin şeklinin bozukluğundan kaynaklı. onu düzeltemiyorlar. seninki hele çok düşük. bence yaptırma. ben bile gerek duymuyorum.
- +1 yıl
Gozluk istemiom gozluge hayirrr
- +1 yıl
Ben gozlugu sewsem olmam ameliyat sewemedim daha birhafta oldu kullanali
- +1 yıl
Ben goruntusunde deilim rahatligindayim
- +1 yıl
20 yasindayim go derecem durmuş 1 2 yıldır. Son bir kez tedavi olduktan sonra cizdirecegim gozumu hayirlisiyla
- +1 yıl
@Eslemtuana tamam insallah iyi olur takibe alirmisin beni durumunh ofrenmek istiyoeum detayli
- +1 yıl
Eslemtuana. lazeri. arastirdinmi. riski. var mı . merak. ettigim. cogukisi. gozluklu. onlar. neden. yaptirmaz. lazer. ve. goz doktorlarida oyle. o korkutuyor insani
- +1 yıl
Duzeltemiyorlarmi nasil lqzer oldunmu tamamen goruyorsun sonucta iyi arastirmak lazim bunlari
- +1 yıl
Zarari yan etkisi var mı peki? Sen hicmi dusunmedin lazer? cogu insan gozluklu neden olmuyorlar anlayamadim
- +1 yıl
Peki birsey daha soracagim ben yeni basladim kullanmaya numara artmamasi lazim dediler beklememmi gerek 1 sene 2 sene daha onceki seneleri tespit edemiyorlae deglmi nasil arttigini
- +1 yıl
Yok omu sormuyorum diorumki bian once. lazer olmak istesem mesela hemen olamiyommu bisene deismemesi gerek ya ee ben. yeni. taktim brklemek zorundamiyim diorum simdi
- +1 yıl
Ee 2 sene bekledim degismedi goz ilerde degisirmi gozdereceleri
- +1 yıl
Doktorlarin lazer olmamaşinin sebepleri cok ince iste calistigi icin yaptiramiyorlar meslekten dolayi.
- +1 yıl
@Eslemtuana nasiil ince iste anlamdim? Adam rahat olmak. icin yine olur yani gozlukten kurtulmak icn
- +1 yıl
Gozumu muhane ettirdigim doktor demisti. Dilimin ucunda fakat soyleyemiyorum. Mesleğe gore degusuyormus goz odagiyla alakali.
- +1 yıl
@Eslemtuana nasil anlamadim wala lazer cozum deolmi odakla alakali olsa
Hiç kullanmadım bilmiyorum
02 Yorumla- +1 yıl
En iyisi sukur haline
+1 yılgözlük tedavi etmez lazer olabiliyosan ol derim
04 Yorumla- +1 yıl
Bikac sene beklemek gerek sabit olacakmi bakalim durmasi. ve riskli diyorlar detayli bilgin var mı
- +1 yıl
18 yasından büyüklerde pek bir risk sözkonusu değil diye biliyorum.. doktor kontrolünde olmanda fayda var tabi :)
- +1 yıl
Mesela risk olsa dielim en fazla ne olabilir?
- +1 yıl
O kadarini bilemiyorum malesef
- Sağlık konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılİlerde yakını görme zayıflayınca eşitlenir
016 Yorumla- +1 yıl
Nasil hicbirsey anlamadim? Detaya girermisin
- +1 yıl
Diyelim miyopsun, yaşlanınca da yakını görme kötüleşince, eşitlenir, normalleşir
- +1 yıl
O yasa kadar kim ole kim kala lazer tedaviye ne diyorsun peki gozluk kullaniyormsun
- +1 yıl
Abim miyop, gözlüğü var ama kullanmıyor, devam ediyor hayatına
- +1 yıl
Etki eder ama uzaklik konusunda bende astigmat var 1.25 miyop 0.75 sikinti yoktu normaldr gorme konusunda gozum yasario die gittim gozluklu dondum ilerlemenin duracagindan emin olsam kullanmam gozluk zaten gorebiliom korkumilerlemesi durrusada lazer dusunuom
- +1 yıl
İlaçları olmalıydı galiba onun, olmazsa bile lens kullan
- +1 yıl
Bizim hocanın gözü düzelmişti öyle
- +1 yıl
@ixedos Matematik hocasıydı rahmetli, nasıl gözlüksüz okuyorsunuz diyorduk, gençken uzağı göremiyorum diyordu, yaşlandıkça yakını görememek de eklendi düzeldi demişti
- +1 yıl
anlamadım?
- +1 yıl
Napicagimi sasirdim vala. gozluk takarken kuruluk. hisseden var mı ya bende oyle oluyor arada sanki yasariordu once hep simdi kuruluk basladi sankim damla kullaniyorum acaba normalmi
- +1 yıl
yani dengeleme yok, ikisi ayri görme bozuklugu, miyop bazi yaslilarda 40 yasindan sonra ilerlemesi tamamen durabiliyor, hatta hafifi düzelmeler oluyor, mesela zaten haifi 1 Dioptrie bozuksa, düzelebiliyor, gözlügüe gerek kalmayabiliyor, ama 5 Dioptrie Miyop düzelmez.. Yaslilikta yakin görme bozuklugu baslar, hatta zaman gectikce ilerleyebilir..
- +1 yıl
Hm, olabilir, bu konuda pek bir bilgim yoktu, o yüzden ısrar etmiycem
- +1 yıl
Peki gozlerin iyilesme ihtimalide var ozaman 1.25 astigmat 0.75 miyop yas 23 sonucta ergenkigi gectim artik gozluge gerek. kalmaz bile belki?
benimde 1 e 0.75 ama uzağı görmüyorum
018 Yorumla- +1 yıl
Gozluk kullanmiyormusun?
- +1 yıl
Tak cikar zor olmuyormu astigmat bulanik gosterir
- +1 yıl
Ben alismak icin surekli takiyorum yoksa tak cikar alismak sikinti.
- +1 yıl
Niye pek sey farketmiyor diyemi? Bendede cok yokta takiyom 1.25 astigmat.0.75 miyop
- +1 yıl
Bende ewdeyim ama takmiyoruk dusuk degilmi numaralar lazer olalim gel :)
- +1 yıl
Haha okadar korkulcak ne var acima yok ameliyat 8 dk suresi hissetmiyorsun bile :)
- +1 yıl
Korkudan oyle olur zaten memnunum dersin :)
- +1 yıl
Ben kurtulumda karsilarim gerekrse :)
- +1 yıl
Tamam
Gizli Üye(30-35)+1 yılazalmaz o yaştan sonra
021 Yorumla- +1 yıl
Peki artiyormu?
Cevap sahibi+1 yılartabilir de durabilir de onu doktor da bilemez
- +1 yıl
Azaldi diyen insanlar var hatta birisi 1.25 astigmattan tamamen kurtulmus 23 yastan sonra azalanda var diye duydum. ama. genel olarak ne azalir ne ilerler
Cevap sahibi+1 yılvalla 15 yildir gozluk takiyorum hic oyle bisey gormedim :D
Cevap sahibi+1 yılo kurtulmamistir oyle yasamaya alismistir doktora gitse yine goz derecesi ayni cikar
- +1 yıl
Kimisinde olmaz zaten bazi insanlar var azaldi diyen hic duymadinmi etraftan
- +1 yıl
Yok dereceleri gosterdi
Cevap sahibi+1 yılyok valla göz doktoru nişanlım da var hç demedi öyle bişey ama astigmat miyop kadar hizli ilerlemez onu biliyorum seninki de durur buyuk ihtimal
- +1 yıl
Nisanlin lazer yaptirsinsana ozaman gozlukten kurtulursun onu neden. dusunmuyorsun tanidigi insanlar vardir elbet
Cevap sahibi+1 yılkendine bile yaptirmiyooo onermiyo cicimm. hangi goz doktoru lazer yaptirmis bir öğren bakalım :D hep yapariz derler kendilerine yapmazlar
- +1 yıl
Goz doktorunun yuz karasi :) :) zorlanmiyorlarmi peki etkilemiyormu hayati alismakta zorlaniyorum psikolij sanirim ya
Cevap sahibi+1 yılyok ben disarda lens takiyorum evde gozluk ama hicbir goz doktoru yaptirmiyor ya kimle tanissam göz doktoru hepsi gozluklu.. ameliyata girenler de gozluklu eee sen niye kendine yaptirmiyosun o zaman :D
- +1 yıl
Hakikatan niye oyle bende merak ettim nisanlina sordugunda ne diye aciklama yapti ne riski varmis peki?
- +1 yıl
Ayrica lens sikintili diye duydum ya
- +1 yıl
Kuruma yapiyor batma yapiyor tak cikar yapmasi zor falan diye duydum cok ugrastiriyor iyice bakman lazim falan
Cevap sahibi+1 yılben 8 senedr dsarda falan takiyorum ama evde veya ozel bir gun degilse gozlukte takiyorum. yok temiz kullanirsan bir sıkıntı yok ama mesela o gün iş yerinde çok bilgisayarda isim varsa gozluk takarim iste duruma bagli.. katarak diye teknolojiye güvenmiyor o pek :D
- +1 yıl
Kataraks yuzundenmi milletin korkusu :) yani sikinti yok cok rahatsin oylemi ben surekli takiom tak cikart bunaltiyo hem ona alisip sonra bida alis ugrasmak istemiom
Cevap sahibi+1 yılalistim ben artik sorma ya bir de hicbir doktor kendine yapmayinca nasil guveniyim diyosun :/
- +1 yıl
Aciklamasini okudum dunya goz hastanesi riski yok ameliyat olbilir faln yazior kataraks ameliyatiyla ilgili
Cevap sahibi+1 yılben de sans yok kesin ilerde ben de olur :D
- +1 yıl
Yok goz durur bisekidle enfazla ufak derece kalir ve olursada bida olursun ameliyat. nisanlina hic merak edipte sormqzmi senden daha bilgiliyim ya :)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım