+1 yılTürkiyedeki kan dağıtma kurumlarına bağış falan yapmam ben.
1. Benden aldığı kanın analizi kendileri yapması gerekiyor. Yani bir insan sağlığının neler olabileceğini bilemezsin. Ben kan verdiğim zaman bilinmeyen bir şey olabilir kanda. O zaman testlerini yapacaklar, anormal bir şey varsa o kanı ya atıcaklar ya da almayacaklar. Tüm bu analizler yapılırken bile sorumluluğu bana üstlüyorlar! O sözleşme boşuna mı imzalanıyor sanıyorsunuz. Birisi sizin kanınızdan hastalık kapsa sizinle uğraşacaklar, kan dağıtan kurumla değil.
2. Madem ben bağış yapıyorum bedavaya! Öyle olması lazım ama kan dağıtan kurumlar parayla satıyor kanı lazım olanlara! Buna ne demeli! Tamam madem test yapıyorsun onun masrafı ne tutar ki? Bir kandan 450TL almak kimin haddine! Madem öyle bende kan vereyim parasını versinler bende evin kirasını çıkarayım. Mantığa bak!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİsin iki tarafindada bulunan biri olarak hayat kurtarmanin dayanilmaz gururunu tasimanizi oneririm.. kan verin can verin..
Gereken bilgiyi surdan alabilirsiniz..
Www.kanver.org
Sizede tesekkur ederim02 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim vazifemiz;)
+1 yılevet hatta 2 gün önce mesaj geldi 3 ay dolmuştur tekrar verebilirsiniz diye bayrama kadar gidemezsem fakülteye muhakkak geliyolar orda vericem yine büyük bir insanlık kanınızın sahibine ulaştığına dair aldığınız mesaj dünyalara bedel bahanelere sığınmayın vermenizde bir sakınca yoksa hemen gidin gerekli sonuçlara bakılıyor zaten verip veremeyeceğiniz konusunda bilgilendiriliyorsunuz. lütfen kan bağışı yapın yoğun bakımda sevdiğiniz biri varken kan aramak ne kadar zor yaşamadıysanız tahmin bile edemezsiniz
01 Yorumla
+1 yılEski talasemi hastası olduğum için maalesef bağış yapamıyorum. Ama kan aramak o kadar kötü birşey ki anlatamam. Ama eğer gercekten yaptığınız bağış ile kan arayan hastalara yardımcı olmak istiyorsanız kankardesim gibi bağış siteleri var oradan bilgilerini doldurarak üye olun ve kan ihtiyacı olan size ulaşabilsin. Kana en çok ihtiyacı olan talasemi ve onkoloji hastalarıdır onlara da maalesef taze kan lazım. Kızılay a yaptığınız bağışlar maalesef her zaman yerine ulaşmıyor.
02 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim :) bence çok güzel ve faydalı bir site. Bazen bağış yapan değil bağışçı arayan olabiliyorsun böyle durumlarda da çok faydası oluyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
92Cevap
+1 yılYa üniversitenin önüne kizilay araci gelmisti. Girdim kan veriyorum hayatimda ilk kez. Kan degerim 16.4 cikti. Masallah cok iyi falan dedi ordakiler kendimi kurbanlik koyun gibi hissettim😄 sonra kanımı emmeye basladılar. Arkadasta vardi yanimda. Dediklerine gore once morarmisim sonra yesillesmisim. Sonrada bayilmisim. Ayildigimda kusa kusa bir hal oldum. Doktor ise son 50 gram kaldi dayan diyodu. Bir daha kan verir miyim emin degilim 😄
02 Yorumla- +1 yıl
Yok ya ne olursa olsun verilmeli 😂 bir kac ay sonra denk gelirsem bir daha veririm
+1 yılkızılay birçok kişiden duyduğum kadarıyla kanları parayla satıyomuş hatta bir arkadaşım bu yüzden hastanede kan bulamamış parayla satıolardı diye anlatıodu. bunun için vermiorum ve verirsem düzenli vermem 5 yılda 1 kere filan veririm çünkü çok acıyo ve kolum morarıo
01 Yorumla
+1 yılutanmalı mıyım bilmiyorum ama iğneden korkuyorum.
iğne vurulunca bile verdiğim tepkiden apandistimin patladığını düşünenler oluyor. serum zaten başlı başına bir korku, o iğnenin uzun süre vücudumda kalacağını düşünmek bile yetiyor.
bazen bir cesaret, hadi kızım kalk can ver diyorum ama işte olmuyor01 Yorumla
+1 yılEvet kan bağışı yapıyorum yılda 2 kere ve kizlay tarafindan telefonuma gelen mesajlara cok seviniyorum bir insanin hayatini kurtardıgim için.
Benim kanım başkasının vucuduna hayat veriyor çok güzel birşey iğneden korkup kan vermeyenlerede sinir oluyorum04 Yorumla- +1 yıl
Ya tabiki insan Mutlu oluyor belki bir bebegin hayatini belki bir genç kizin genç bir çocuğun birilerinin en sevdiği insanlara hayat veriyoruz bu mutluluk verici
- +1 yıl
Rica edegimm
Ben i*ne olduğumdan mütevellit veremiyorum. Almıyorlar... Ama düzenli olarak kan bağışı görevlilerine "i*ne olduğumdan veremiyorum malesef" diye laf sokıyorum. :/ kadım da A+ zaten nadir bir kan olsa aktivizm yapmak yerine kan vermeyi tercih ederdim tabi
00 YorumlaKüçüklüğümde ciddi bir kansızlık problemim oldu ve düzelmesi uzun sürdü. Hatta hala pek de yüksek sayılmaz. Ama iyi bir değere ulaştığı anda koluma bir arkadaşımı takıp kan vermeye gideceğim. Birkaç ay önce elime kan vermek için çok iyi bir fırsat geçti, okulumuzda kan bağışı için bir kampanya vardı, fakat ben bünyeme güvenemediğimden bağışlayamadım. Bu yıl kan bağışlayabilmeyi umuyorum.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılEn yakın zamanda kan bağışında bulunacağım. 2 ay önce arkadaşım kaza yaptı bir türlü kan bulamadılar o yüzden ameliyata da geç girdi. Bu olayı bizzat yaşamış biri olarak diyorum ki: yarın bir gün sizin yakınlarınızda böyle bir duruma maruz kalabilir o yüzden kan verin.
00 Yorumla
+1 yılDoğru mu bilmiyorum ama kadınlar regl oldukları zaman kirli kan atıldığı için erkeklerin kan bağışı yapması sağlıkları açısından daha faydalı diyorlar. Bir de kimileri dövme varsa kan alınmaz o kişiden diyorlar doğru mu acaba?
02 Yorumla- +1 yıl
doldurulan formda son 12 ay içinde dövme küpe piercing delimi akapunktur vb şeylerin yaptırılıp yaptırılmadığı soruluyor. nedeni ise enfeksiyon kapmış olma olasılığıymış ama yalnızca 1 sene için geçerli
Ay ne guzel yapıyorsun saoll allah senden razınolaun ama yalan solemiycem hic vermedim ben cok korkuyorum igneden oyuzden hic yaptırmadım allah kan bagısı verwnlerden razı olsun hasta olan insanlarada allah acil sifalar verain aminn
01 Yorumla- Sağlık konusunda 10,9b cevap paylaştı.
+1 yılKök hücre bağışı da yapın, yüzlerce Lösemili çocuk ve hasta sizlere muhtaç
www.kizlarsoruyor.com/.../a71611-kok-hucre-bagisi-ile-hayat-kurtarin00 Yorumla çok güzel keşke herkes senn gibi düşünceli olsa şmdiye kadar vermedm hiç ama fırsatmda olmadı ayrıca kansılığm var kendi kanm kendime yetmiyor ama ilk fırsatmda bir denemeye çalırım
01 Yorumla
+1 yılNe yazık ki hayır. Sağlığım buna elvermiyor çünkü akdeniz anemisi taşıyıcısıyım, regliyken bile baygınlık geçiren bir insan olarak sanırım hiçbir zaman kan bağışı yapamayacağım...
03 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun tarafı yok kalıtsal hastalık ve hayat kalitemi etkilemiyor. Biraz daha dikkat etmek gerekiyor işte beslenmeye :)
+1 yılHavaysa hava lan atılacaksa böyle şeyin havasını atıyosun en azıdan. Hiç vermedim ama vermek istiyorum sadece bünyem ne kadar kaldırır diye endişem var. Salak salak yorum yapanların hepsinin de...
01 Yorumla- +1 yıl
En iyisi bi' kızılay merkezine gidip kan degerlerine baktirmak. Umarim kan degerlerin iyi cikar bagistan sonra insanda bir mutluluk olusuyor:) Ayrica ciddi manada bu soruyu sorarken hava atma, ovgu bekleme tarzi bir sebeple fotograf atma düşüncesine girmedim. İnternetten bulmak yerine kendi cektigim fotografi koymaya dusundum. Çok boş beleş insanlar var harbiden akşam akşam canımı sıkıyorlar.
En son 2.5 sene önce verdim. Kan değerlerim 2.5 senedir düzelmedi. Yoksa 6 ayda bir vereceğim yani bildiğim 6 aydı. En son vermek istediğimde kan değerlerim düşük çıktı.
02 Yorumla
+1 yılEvet. Her sene yapmaya çalışıyorum. 0Rh- zor bulunan bir kan ve buna sahip olmak harika birşey. Keşke ailemi de ikna edebilsem. (Tek problemleri iğne..)
00 Yorumla
+1 yılBen kan arayan hasta yakınlarını takip ediyorum. Çünkü verilen kanlar hastalara ücret karşılığı veriliyor ben araştırıp gidip kan verdiğim de öyle olmuyor.
02 Yorumla- +1 yıl
Ben araştırmıştım alıyorlar
Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Epeydir bulunamıyorum sağlığımdan dolayı her gittiğim de kan değerim istenilenin altında çıkıyormuş yani ben vermek isterken doktor daha senin kana ihtiyacın var diyor :)
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYa ben de çok istiyorum ama kan'ın adını duyduğumda bile bir fena oluyorum :(
İkna edin bu konuda beni =//01 Yorumla
+1 yıl18 yaşıma girdiğimde ilk yaptığım şeylerden biriydi ondan sonrada düzenli olarak veriyorum bir sağlıkçı olarakta önemini fazlasıyla bildiğim ve gördüğüm için
00 Yorumlaben trioid hastasıyım acaba bir sorun olur mu bu? bende çok istiyorum 2-3 kere kalkıp gittim bişiler oldu ne sorabildim ne gideibldm
09 Yorumla- +1 yıl
Sen de mi tiroid hastasısın. Hayatimi mahvetti o hastalik ya. Ölü gibiyim resmen. Zayif oldugumdan veremiyorum bende.50 kilo olmak lazimmis sanirim.
- +1 yıl
Ya ölü gibi derken halsizlik yorgunluk anlaminda. Hashimato tiroidiymis benimki.13 yasimdan beri kullaniyorum ilaç. Annemde ve ablamda vardi. Sonra beni de bir kontrol ettik doktora gittik bende de varmis oyle ogrendim iste.1-2 ay gitmeyeyim degerler tavan yapiyor. Her ay gitmem gerekli. Kilo da alamiyorum. Berbat birsey bu hastalik.
- +1 yıl
ilaç kullanıyorumu işaretlediğinde doktor ne kullandığını soruyor ben de hipotroidim euthyrox kullandığımı belirtmeme rağmen aldılar alıyorlar bazı ilaçlarda ve hastalıklarda sorun oluyor demekki
- +1 yıl
Ben de o ilactan kullaniyorum. Haftada iki gün sabah aksam aliyorum, geri kalan 5 gun sadece sabah. Dozunu arttiriyorlar bazen işte. Zaten ilaci sabah aliyorsaniz kan verdikten sonra icilebilir heralde. Yani ilac o yuzden engel degildir diye dusunuyorum. Benim ki kilo verdiren cinsten. İnsanin hem fiziksel hem ruhsal zarara ugratiyor ya. Herkes zayifligima takmis, hic yemiyomusun, bileklerin ne kadar ince vs, sen hala zayif misin boyle diyorlar. Tiroid hastasiyim diyorum, o ne diyorlar.
- +1 yıl
@Pesimistic_ ben de şişkoyum mesela kilo veremiyorum ama insanları umursamamayı öğrendim tüm ailemde var kardeşim dışında ben kendi sağlığımla mı ilgileniyom başkalarının laflarını mı sıkıntı etmekle uğraşıyım sen de öyle yap boşver gitsin sen rahatsızsan kendin için sağlığın için birşeyler yap
+1 yılzaten her ay kan veriyorum Troid değerlerinin testi için... zaten kan vermem olası değil troid ilacı kullanıyorum her gün... :( :( :( :(
02 Yorumla- +1 yıl
saolasın... hayat boyu bir ilaca bağlıyız...
+1 yılİstemiştim ama çok heyecanlandın, bu kadar korkuyorsan verme dediler sbshdh ama zaten o yüzden tansiyonum da düşük çıkmıştı biraz
01 YorumlaReşit olunca ilk yapacağım iş kan vermek dedim aradan 1 sene geçti hala veremiyorum o kadar üzücü ki. Verebildiğim ilk an da vereceğim. Hem sağlık için , hemde Allah rızası için.
02 Yorumla- +1 yıl
15 dk sürüyor sadece bence hemen git ver ben kış aylarında veriyorum yaz aylarında veremiyorum aşırı sıvı kaybından bayılıyorum
düzenli olarak veriyorum gerçekten çok faydalı bir şey bende zaten kan depğeri 16 kan fazlalıhı var ver ver bitmiyor :D
01 YorumlaEvet zaten sürekli bu aralar mesaj geliyor Kızılay dan kan a ihtiyaç duyulduğunda dair. Bide en nadir bulunan kan olunca vatandaşlık görevimizi yapıyoruz
00 YorumlaMalesef bulunamıyorum çünkü kan bağışlamak için gittiğimde kanımın kan bağışı için yeterli düzeyde olmadığını söylediler.
02 YorumlaKansizlik tedavisi ve yasim nedeniyle ne yazik ki bulunamiyorum. Ama cok isterdim. InsAllah öldukten sonra organlarim yeni canlara ulasacak.
00 Yorumla
+1 yılBenden 1 tüp kan aldılar bayılıyodum az daha ama kanım olması gerekenden baya bir fazla çıktı. Şimdi kan vermek değil problem de bayılırım gibime geliyo
00 YorumlaBen yapmıyorum zaten kan grubumda öyle nadir kan gruplarından değil fakat kan vermek kendi sağlığım için yararlı bu yuzden vermem gereliyo aslında
00 YorumlaHer ne kadar içimi kaldırsada düşünüyorum 1 kişiye bile yardımımız dokunsa ne mutlu bizlere
03 Yorumla- +1 yıl
Umarim sorunun bir faydasi olmuştur. Şu anda bile hastane köşelerinde kan bekleyen aileleri düşünüyorum da durumlari cok feci. Bizimde onlarin yerinde olmayacagimizin bir garantisi yok sonucta. 1 kere olsa bile bagis iyidir. 80 milyonluk ulkeye gore bagis veren kişi sayısı çok az. Ayrıca Kızılay'ın kanları ücret karsiligi verdiginide yeni duydum. Bizzat bir daha kızılaya kan vermeyi düşünmüyorum. İhtiyac sahipleriyle direk iletisime gececegim. Kan vermeyi cidden düşünüyorsan tavsiyem o yonde olur. İyi geceler.
+1 yılBen de çok istiyorum kilom yeterli gelmiyormuş ve dövmelerim var diye olmuyomuş bir sürü prosedüre takılıyorum
00 YorumlaYok hiç yapmadım. Zaten yeni 18 oldum. İğneden korkarım geçerli bir mazeret değil belki ama korkarım
00 YorumlaBir keresinde vermiştim. Onda da kızılay yamyam gibi yapıştı koluma vermek zorunda kaldım.. Ondan sonra vermedim.
00 Yorumla
+1 yılYapmıyorum ama yapmak istiyorum hep nöbetçi olduğum gnlerde ilçeye geliyo araba oyüzden bende gidemiyorum
00 YorumlaHayır, iğne korkum var o enjektör bana 2 metreden fazla yaklaşamaz
04 Yorumla
+1 yılYok hasta olmıycan yok aç olucan yok yaşın yetmiyor derken uzadı da uzadı organ bağışı da yapmayı düşünüyorum Allah nasip ederse :)
01 Yorumla
+1 yılKan bağışında bulunmak istedim ama sağlık problemleri nedeniyle alamayacaklarını söylediler.
Kesinlikle duyarlı olunması gerekilen bir konu.00 YorumlaKan bagisinda bulunamiyorum malesef.. akdeniz anemisiyim ve asiri kansizim.. ama her zaman cok istemisimdir..😕😕
00 YorumlaSizi tebrik ediyorum. Ben düzenli kan bağışçısı değilim ama acil kan aramalarında giderim kan vermeye...
00 YorumlaSağlık konusunda 329 cevap paylaştı. Kan bağışının kan bağışlayan kişiye bir faydası yok. Benden almıyorlar zaten.
08 Yorumla- +1 yıl
Bilimsel olarak kanıtlanmış bir faydası yok. Kızılayın kendi sitesinde yazıyor.
https://i.hizliresim.com/1NLolD.png - +1 yıl
Faydası var kızılayı bırak hakkında hadis var hacamat ile ilgili hacamatta zaten kan alma gibş bir şey ikisi aynı
- +1 yıl
Bilmediğinden değil herkesin dini farklı olduğu için hadis yazmıyorlar sitelerinde
+1 yıl13 mayısta vermiştim, bir dahaki 13 eylülde sanırım. Düzenli olarak bağışlayacağım bundan sonra.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 393 cevap paylaştı.
+1 yılSağlık sorunlarım sebebiyle kan veremiyorum...
Ama önemini biliyorum, sağlıklı her birey bunu yapmalı...00 Yorumla
+1 yılKeske yapabilsem ama kana ihtiyaci olanlar arasinda yer almıştım
02 Yorumla- +1 yıl
Amin cok tesekkurler
+1 yılA rh + kan grubundayım sokaktaki kedi köpeği kessen bulursun bu kandan.
Hem hayatımda kendim dışında değer verdiğim kimsede yok,
O yüzden umurumda değil kan bağışı ve asla olmayacak.00 Yorumla
+1 yılKan bağışında bulunmak için gidiyorum her seferindede kan degerimlerim düşük oldugundan kanımı almıyorlar çok üzülüyorum
02 Yorumla- +1 yıl
İnşallah
+1 yılanemiyim maalesef , olmasam bile kilomdan kabul etmiyolar bağış yapmamı
00 Yorumla
+1 yılEvet bulunuyorum. Yani zaten bir kere verdim de o verdikten 3 4 gün sonra attıkları mesaj çok hoşuma gitmişti
00 Yorumlakan bağışında bulunmayı düşündüğüm gün kansız olduğumu öğrendim. çok istemiştim Oysaki
00 Yorumla
+1 yılHemoglobinim normalin altında olduğu için kan veremiyorum malesef ne zaman gitsem geri gönderiyorlar
00 Yorumla
+1 yılYapiyorum kanka. 0 rh negatif kanim var boru değil. Kizilayda kiymetimi bilsin ama :)
05 Yorumla- +1 yıl
Onu çöpe atıyorlar kızılayda çalışan arkadaşım dedi az bulunun kanı alıyolarmış doğal olarak hastasıda az bulunuyor bekletiyolarmış hastası çıkmayınca çöpe atıyorlar çünkü en fazla 10 gün beklete biliyolar
- +1 yıl
Benim kini hep kullanmislae kanka. 2 günde mesaj geliyor kullanildi diye:) arkadasinda sallamis. Kan 10 günden çok çok fazla gider. Kan bankalari kapansin o zaman
- +1 yıl
Yok arkadasım kendisi kızılay persoleni d
dallamaz - +1 yıl
Kizilaydan istifa etsin. var mı boyle sacmalik. Dondurucu lar saklaniyor. Sacmalamayin:)
- +1 yıl
kardes inanmıyorsan kızılaya mail at en fazla 10 gün saklana biliyor
+1 yılO iğne neden o kadar kalın ya normalde ince oluyordu bağış yaparken fazla aldıkları icin mi kalin 😱
07 Yorumla- +1 yıl
Buarada kutlarim cidden herkes bu kadar dusunceli degil
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılSivrisinekler saolsun, onlardan fırsat bulamıyorum :)
00 Yorumlauzun zamandır kan vermiyorum bu durum beni rahatsız ediyor (((
00 YorumlaHayir veremiyorum almiyolar zaten nasil bir mikropsam
01 Yorumla
+1 yılBen 13 yaşındayım yaşım küçük heralde yaptırmıyorjm
00 Yorumla
+1 yılİşlem uzun sürüyor mu? Yoksa normal tahlilde alınan kan gibi mi süresi? iğneden korkuyorum ya 😑
01 YorumlaEn büyük fobimin fotoğrafını koymuşsun. 😡😁😁😤😤😤 Tüylerim kalktı resmen ya 😱😱😱😱
02 Yorumla
+1 yılbenden almıyolar kansızlık oldugu ıcın vermek ıstyrum ama
00 Yorumla
+1 yılaslında bulunmak istiyorum ama bir türlü denk gelmiyor..
00 Yorumla
+1 yılIstiyorum fakat 50 kilonun altında olduğumdan veremiyorum maalesef.
00 Yorumla- Devamını Gör (232)
2 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar