www.kanver.org/.../52
Kan verme noktalarında doktor bulunmaktadır.😊
Kan almadan önce küçük bir kan alıp kan durumunuz kontrol ediliyor uygunsa kan alınıyor arkadaşlar kan grubunu bilmeyenler kan verdikten sonra kızılaydan ücretsiz öğrenebiliriler 😊🙏

Kan vermek sağlık açısından kişiye birçok fayda sağlar. Fakat kan verirken asıl amaç başka insanların hayatını kurtarmaktır. Kan bağışı yaparak farklı hastalıklara ya da kazalara bağlı olarak kana ihtiyaç duyan kişilerin hayatlarını kurtarabilirsiniz. Siz kan bağışı yapıyor musunuz?
Maalesef kan bağışı yapmadım. Bağış Öncesi dikkat edilmesi gereken şeyler var. Mesela benim Hepatit B antikorum normalin üstunde yüksek. Aşı sonrası çok yükselmiş yani bu bünyeyle alakalı sanırım. Tam emin değilim ama kan vereceğim kişide bu sorun oluşturabilir. O yüzden vermedim. Kan vermeden öncesinde kan degerlerinizin kontrol edilmesi gerekiyor. Ayrıca kullanılan herhangi bir ilaç vs. var mı bunlara da dikkat edilmesi gerekiyor. Güzel bir soru sormuşsun teşekkürler abi
:)
Kan bağışı da yapıyorum ama kandan ziyade trombosit aferez bağışı yapıyorum. Kan verince 3 ay tekrar veremiyorsunuz çünkü. Yolum kartal kan merkezinden ne zaman geçse 1 saat öncesinden yola çıkıp kan merkezine uğrarım. 66 yaşına kadar 20 gün arayla yılda yaklaşık 20 kere trombosit aferez bağışlayabilirsiniz. Özellikle erkeklerin değerleri kadınlara göre yüksek olduğundan daha çok bağış şansı var. Değerler düşük olunca almıyorlar. Bu kan bağışında da geçerli.
Gittiğinizde önce form doldurup ardından bir tüp kanınızı alıp analiz ediyorlar hemen. Sonrasında sizi alıyorlar. Santrifüj cihazı kanınızı alıp trombositleri ayrıştırıp daha sonra kanınızı size geri veriyor. Eksilen trombositi yeniden ürettiğinizde tekrar bağışlayabiliyorsunuz. Çoğunlukla lösemi teşhisi konmuş bebeklerde kullanıyorlar ve ailelerin minnet dolu bakışları paha biçilemez. Özellikle anonim bağış yaptığınızı öğrendiklerinde yüzlerindeki sevinci görmelisiniz. "Akrabalarımızı zorla getiriyoruz kimse gelmek istemiyor. Allah sizden razı olsun" diyorlar. Bir tanesi dönüş yolu boyunca arabada Behlül gibi ağlatmıştı beni...
Aferez ile elde edilen kırmızı kan hücreleri aşağıdaki durumlarda kullanılabilir:
Anemi tedavisi
Orak hücre hastalığı tedavisi
Kazalar, ameliyat ya da doğum sırasında kaybedilen kırmızı kan hücrelerinin yerine
Bir kanser hastasının kemik iliği veya kök hücre donörü ile uyumluluğunu iyileştirmek için
Beyaz kan hücreleri ya da trombositler, aşağıdaki durumlarda kullanılabilir:
Dang humması tedavisi
Lösemi, lenfoma ve miyeloproliferatif bozuklukların tedavisi
Transplantasyon için kök hücre toplama işlemi
Aynı zamanda Kök Hücre ve Kemik İliği için de donör oldum. Henüz ihtiyaç olmadı ama doku tuttuğunda seve seve bağışlayacağım. Bunu da aynı merkezde yapabiliyorsunuz.
Konuyu açtığın için teşekkür ederim. Faydası olacağını düşünüyorum...
Belirtmene gerek yok dostum. Bağışta bulunduysan zaten listedesindir. Dokular uyuşunca sana haber veriyorlar.
Rica ederim. :)
Öncelikle bu güzel soruyu sorduğun için teşekkür ederim kankam, doğruyu söylemek gerekirse henüz bu fırsatı bulamadım ve beni kan tutsa da bağışta bulunmayı düşünüyorum.
@Semih6934 Semihim bu çok zor bir şey değil 10 dk ni almaz kan tutuyorsa o tarafa bakmazsın olur biter kan bağışı yaptığında hem sağlık açısından faydalı hemde piskolojik olarak kendini çok huzurlu hissedeceksin çünkü senin verdiğin kan belki bir hastaya ilaç olucak hayata tutunacak bunu bilmek bile insani mutlu etmeye yetiyor oyuzden ihmal etme gülüm kan bağış noktalari heryerde var 🤗
@r_engarenkyollar Teşekkür ederim canım ablam en kısa zamanda inşallah 🥰❤️
🙏🙏😘🥰❤️
Düzenli olarak bağışlamaya çalışırım
Cevap
17Cevap
Hayır maalesef yapmıyorum
Valla hiç yapmadım çünkü daha kan grubumu bilmiyorum 😂🤣
Bir keresinde kan verdim oda tahlil için sonuç iyiydi ama ben kötüydüm 😂🤣
Düzenli olmasada arada kan bağışı yapardım. Daha sonra Kızılay kan satiyor ve kara para aklama olayina karışınca soğudum. Daha sonra deprem zede insanlara para karşılığı çadırı satmasi Kızılaya olan ilgimi tamamen bitirdi. artik kan vermiyorum...
Kanık bana bile yetmiyor. Yetiyor olsa muhakkak bağışlardım
Hayır hiç kan bağışı yapmadım tühhhh bana bide sağlıkçıyım
Evet yapmam lazım 😌
Maalesef kronik olarark ilaç kullanmak zorunda olduğum için. Kan bağışı yapamiyorum
Hayır yapamıyorum.. Çünkü kronik bir hastalığım olduğu için istesem de benden almıyorlar..
Teşekkür ederim geçmeyecek benimle yaşayacak bir şey ama olsun şükür diyelim..
Amin inşallah.. 😊
Ben kan verdiğimde fenalaşıyorum. Kalp çarpıntım başlıyor. Gözlerim kararıyor. Demir seviyesi azaldığından olsa gerek. Kan vermek bana yaramıyor yoksa seve seve verirdim.
Kan bağışı yapmadan kendi kanımı test amaçlı verdiğimde.
Şu ana kadar 2 ya da 3 kere yaptım sanırım. Önceki iş yerinde kan vermek için müsait olabiliyordum bu iş yerinde olamıyorum. Oradaki ilçeye kan bağış aracı geliyordu çünkü.
yapmam dünyada yeterince insan var Allah yaşamasını isteseydi her türlü yaşardı petrol içmesine rağmen yaşayan adam gibi
Yapıyom. Üzerine bi de orada bayılıyorum. Ama Kızılay'a bağışlamıyorum. Ben direkt ihtiyaç sahibine gidiyorum.
yaşim yetmesine ragmen veremiyorum birde surekli arh+ pozitif lazim oluyor ve jcim aciyor benim grubum arh+ keske yapabilsem
Yapmıyorum istiyorum aslında ama ya alkol alıyorum ya sigara içiyorum bir şekilde bir sıkıntı çıkıyor 😀
kan ve ilik bagisi yapiyorum ama kizilaydan asla yapmam
Evet iki kere kan bağışında bulundum ve kendimi inanılmaz şekilde huzurlu hissettim 🤗
Hayır, benim kanım bana anca yetiyormuş, almıyorlar.
Bir kere yapabildim. Sonraki gittiklerimde dusuk cikmisti.
Hastalığım var o yüzden kan veremiyorum yoksa çok isterdim
Hiç yapmadım çünkü damarlarım doğuştan ince, ve kanım fazla yok.
Hayır çünkü kan değerlerim verebileceğim seviyeye uygun değil kendim bile takviye serum alırken..
Artik sentetik kan yapmalilar. Mikrop, bakteri, virus icermeyen temiz kan yapmalilar.
Kanlarımızı parayla satan bir kuruma ( Kızılay ) kesinlikle bağış yapmam
Şimdiye kadar hiç yapmadım, ama bir hasta olsa yaparım.
Yapmıyorum ve yapacak olsam da sadece hastanelere yaparım Kızılay'a asla!
Kızılay ın kan sattığını duyunca soğudum.
Bizzat hastadan duydum hastane istek yapıyor ve para ile satıyor gerekli kanı kızılay hastaneye
Askerde yapmıştım en son
en son geçen sene deprem zamanı vermiştim
Kızılay'ın düzenli bağışçısı yım 10 yíldır
Evet Kan bağışın da bulunuyorum ve sizi bu göstermiş olduğunuz duyarlı hatırlatma sorunuz dan dolayı tebrik ediyorum Saygılarımla
Parasi yenilen analı kiz babalı kiz yönetilen bir kurum istemiyorum
Hiç yapmadım fırsat olmadı
Kansızlık var o yüzden hayır
Önceden evet artık hayır
İğneden korktuğum için maalesef hayır.
Kan değerlerim buna müsait değil 🥹
Kendi kanım bana zor yetiyor..😕
Evet yaparım zaman zaman.
valla bi 10 15 yıl olmuştur bağışlamayalı
Yapmadım hiç
Kızılay a günahımı vermem
Benden almıyokar