Kısa sürede fazla kilolardan kurtulmayı kim istemez ki? Ama vücudumuzun işleyişini, besinlerin vücudumuzdaki etkilerini ve günlük hareketlilik seviyesini de iyi şekilde biliyor olmak gerekiyor. Bunun için bir uzman diyetisyene başvurarak gerekli ölçümleri yaptırmalısın.
Peki 1 ayda 10 kilo vermek gerçekten mümkün mü?
Aslında 1 ayda 10 kilo verebilen insanlar var. Fakat yaptıkları diyet şok diyet kapsamına girmektedir. Neden? Hemen kısa bir matematik hesabıyla anlatayım:
- Öncelikle günlük alman gereken kalori ihtiyacını hesaplamalısın. Bu hesaplama, bazal metabolik hızın bulunmasıyla sağlanır:
Kadınlarda: 655 + 9,6 X (kg cinsinden ağırlık) + 1,8 X (santim cinsinden boy) - 4,7 X (yaş)
Erkeklerde: 66 + 13,7 X (kg cinsinden ağırlık) + 5 X (santim cinsinden boy) - 6,8 X (yaş)
Eğer kısa yoldan bu hesaplamayı kendi özelliklerine göre yapmak istersen buraya tıklayarak günlük kalori ihtiyacını öğrenebilirsin.
- Yetişkin insanlarda ortalama 1700-1900 kalori aralığında bir kalori ihtiyacı vardır. Bu hesaplama Türkiye ortalamalarına göre olan boy ve kilo oranı üzerinden belirtilmiştir.
- Vücudumuzdaki 1 kilogram yağın yakılabilmesi için 7000 kalorilik bir çaba gerekmektedir. Yani 1 kilo verebilmek için 7000 kalorilik aktivite yapmalı veya günlük beslenme ihtiyacından kısıtlama yapılmalı. Tabi bir gün içerisinde 1 kilo vermek bu hesaplamaya göre mümkün olmuyor.
- 1 kilo yağ için 7000 kalori yakılması lazım, 10 kilo için ise yaklaşık 70.000 kalori yakılması gerekiyor.
- Eğer doktorların tavsiye ettiği şekilde günlük kalori ihtiyacını 1500 kaloriye indirirsen; 1 ayda 45.000 kalori almış, 6.000 kalori yakmış olursun. Yani 1 ayda 1 kilodan daha az verirsin.
- 1 ayda 10 kilo verebilmek için ise günlük 2300 kalori yakman gerekiyor yani alman gereken kalorinin de üstünde bir sonuç ortaya çıkıyor. O halde; 1500 kalori alıp 2300 kalori yaksan yine 800 kalori gibi bir açıklık sağlanıyor ve 10 günde 8000, 30 günde ise 24000 kalori yakılmış oluyor.
İşin özüne gelecek olursam; 1 ayda 10 kilo vermek hem beslenme düzenini hem de sağlığını olumsuz etkileyecektir. Vücut bunu şok diyete verdiği tepki olan stres gibi algılayarak savunmaya geçecek ve çabanın da çok çok üstüne çıkman gerekecek. Bu sebeple uzman doktorlar her hafta 0,5 ile 1 kilo arasında verilmesi gerektiğini, 1 ayda en fazla 3-5 kilo arasında verilebileceğini ve bunun daha sağlıklı olduğunu ifade etmektedir. Eğer bu hesaplamayı bilip buna göre uzman bir diyetisyene başvurursan ve kendini psikolojik olarak zorlamazsan 2-3 ay gibi bir sürede zevkle, keyifle yemekleri yiyerek kilo verebilirsin.
Kepekli ekmek ve günde sadece 1 dilim, o da sabahları ye. Sonrasında bol bol limonlu salata ye yulaflı yoğurt ye, yulaf tok tutar. Sebze, yağsız sebze yemekleri 3-4 kasık ve bol su iç. Bu şekilde ayda 10 kilo verirsin emin ol. (yulafı marketlerden pakette al, yoğurdu da ye, yulaf midede şişiyor ve tokluk hissi veriyor )
Yürüyüş ya da koşunun (Spor, dans) yanında sağlıklı iştah kesme diyeti ile, 1. Karnabaharı ve brokoliyi hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar. 2. Salatalığı iyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesip üzerine bol bol dereotu serpin. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur. 3. Tatlı olarak 250 gr. mor eriği ya da kurusunu biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır. 4. Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 Dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz tuzla tatlandırın. 5. Öğünler arasında acıktığınız da kuru Erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var. 6. Haftada iki yumurta yiyin. Çünkü yumurtada bol miktarda triptofan var. Bu da neşenizin yerine gelmesini sağlar. 7. Enerjisiz kalmamak için 1 demet maydanozu blenderden geçirip sebze suyla karıştırın. Bir-iki damla acı biber sosu ekleyin ve bunu bir güzel için. Bu içeceğin içindeki C vitamini ve bitkisel maddeler yağ yakımını kolaylaştırır.
15 Günde 5 Kilo Verdirebilen Maden Sulu Limonlu Form Çayı “Yeşil Çay, Maden Suyu, Limon” İle Yağlarınızı Yakın, Zayıflayın
Malzemeler 1 günlük
Yarım litre kaynar su, 2 Tatlı kaşığı yeşil çay, Yarım limon, 1 Şişe maden suyu
Yapılışı: Yarım litre kaynar suya 2 tatlı kaşığı yeşil çay atıp 10 dakika kadar demlenmesini bekliyoruz. Daha sonra yarım limonu sıkarak kabuğu ile birlikte demlenen yeşil çayın içine atıyoruz. Ardından maden suyunu da ekleyerek çayımızı hazır hale getiriyoruz. Maden sulu, limonlu yeşil çayımızı oda sıcaklığında gün içerisinde öğün aralarında içiyoruz. Her gün düzenli olarak yukarıda tarifini verdiğimiz gibi maden sulu limonlu yeşil çay içmek çok fazla yağ yaktırıyor ve zayıflatıyor.
mümkün ama bu fizyolojik bir durum kilo vermeyi etkileyen konular var kandaki yağ oranı vucuda giren ve vücütta yakılan oksijen durumu insülin direnci gibi konular var bunlara bağlı olarak kilo verme hızı insandan insana değişir
sağol ben zaten diyete başlayalı oluyo verdimde yani biraz ama ablam evlenceği için bukadar taktım buaralar yani 10 daha versem iyi olurdu koşu alan yapıorum mekik çekiyorum ama yeşil çayı içmemiştim saol tekrar salaklça yorumlar yapanda var da :)
kızma isteyişin için yapıcan fedakarlıkların üzereydi eminmisin diye soruşum , ben diyetimi söylim ,istersen profilime bakıp işe yarayıp yaramadığını göre bilirsin .
sabah 2 dilim ekmek ve iyi bir kahvaltı , işte yumurta peynir falan
öğlen sadece çorba
akşam yine çorba ama sakın ekmek yeme , çok azda pilav ya da makarna yiyebilirsin
su kankardeşin olmalı çünkü tok hissetmeni sağlicak
bu yemek ti sıra sporda spor suz yukardakiler pek işe yaramaz
evde olduğun yerde her gün bir saat koş , kulaklığı kulağına tak , seni hızlandırcak müzik aç , ilk baş 10 dk ile başla gün geçtikçe arttır , ve cimlastik hareketlerini de yap , bir ayda tamamdır , ben bu söylediğim şekilde , 1 saat te 1 kilo veriyorum , 5 gün yapsam 5 kilo , buna göre dengeliyorum zamanı , vücudunu tanıman çok önemli .
Dukan diyeti.1hafta haşlanmış et yediler.ekmek yemediler hiç. Bu haftata haşlanmış sebze yiyorlar.haşlama yiyeceksin hep.yalnız kilo verdikten sonraydı değişiyor.belli bir süre kiloyu korumak ve vücudualıştırmak için başka diyet var
mümkün ama sonrasının iyi olacağını düşünme fazlasıyla geri alırsın
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şimdi eline on kg al ağırlığına bak. Bir ayda o kadar kilo vermen basit mi ? Yazarken kolay geliyor sanırım. He verirsin ama sağlığında bozulmalar olabilir. Aceleyle değil zamanla sağlıklı zayıfla.
ben şuan zaten diyet yapıorum koşu bandım var koşuyorum mekik çekiyorum falan ama ablamım düğünü var ve 10 kilo daha versem daha iyi olcak bence yani hırslıyım inşallah veririm şu kiloyuda
yeme içme kısmı da önmli tabi... 5 öğün yemek yiceksin 3 normal öğün, 2 ara öğün. yağlılardan uzak dur... ara öğünlerde mevsim meyvesi, kepek ekmek... günün en önmli öğünü sıkı bir kahvaltı...
ben zaten 1 aydr diyet yapıorum ve az yiyorum yulaf kepeği tüketiorm hamurişini ekmeği makarnaı vs kestim ama ablamın düğünü var yani 1 ayda 10 kilo versem tam olucak ondan sordum bu soruyu
Senden istediğim sadece düzen ve dakik eğer bunu oturtursan kısa sürede kilo verebilirsin. "Bugün saat 10 da spor yapayım baaarri " aslaa! HErgün aynı olacak ama hergün.
En İyi Cevaplar