Ayrıca muhakkak aktarlarda da bulunuyordur...
Zeytin sütünü duydunuz mu? Zeytin sütünün faydaları neler?
Ayrıca muhakkak aktarlarda da bulunuyordur...
ben Hataylıyım. zeytinden de iyi anladığım söylenebilir. hani bizim memlekette böyle bir şey duymadım ama zeytin sütünün bizde kullanılan başka bir adı olabilir. mesela "cam kırığı parçasına" bizim memlekette "cıncık" denir. ama başka yerde ne denir bilemem. içli köfte bizde oruk diye adlandırılır vs. diyeceğim o ki, zeytin sütü diye adlandırılan şey bizde su zeytinyağı ismiyle anılan yağ olabilir. bu da şifa kaynağıdır. zaten zeytin ve zeytinyağının faydaları saymakla bitmez. ayrıca benim kendi düşünceme göre, Kur an ı kerim de Tin suresi vardır. bu surede Alllah C.C. ilk ayette der ki; İncire zeytine ve Turi Sina dağına yemin ederim ki...neden bu kadar yiyecek varken İncir ve Zeytin e dikkat çekilmiştir. ayrıca netten de bir araştırma yaparsanız zeytin ve incir ile ilgili olağanüstü bilgilere ulaşırsınız. ben son olarak, zeytinyağı süper bir nimettir. yara, mide rahatsızlıkları, cilt bozuklukları vs daha birçok konuda harika bir nimettir. soruna biraz farklı cevap verdim ama idare et artık. :)
Merhabalar. Ben de Güneyliyim. Hatayı adım adım bilgim ve yıllarca toplantılara katıldım, kurs ve seminer verdim. İnan sizin düşündüğünüz gibi değil. Sadece ticari fırsatçılık aldatmaca. Tabiki zeytinin ürünü. Ancak kalite sıralamasında yüksek asitli ve rafinajlık bir zeytinyağı. Yani rivirea zeytinyağının rafine edilmemiş hali. Ama ısrarla ben bir lir liralık ürünü 10 liraya alırım ve afiyetle tüketirim denirse; para sizin sofra sizin. Afiyet olsun.
Zeytin sütü 100 kilo zeytinden birkaç kilo elde edilerek hazırlanıyor. Yüksek nitelikli özelikleriyle kahvaltı ve salataların yanı sıra, börek ve baklavalarda da kullanılıyor. Kış sabahlarında yudumladığınız portakal suyuna ekleyeceğiniz zeytin sütü, ile kür yapabilirsiniz. Tüm iyi zeytinyağlarda olduğu gibi tüm vücudu tazeleme özelliklerine sahip. Sözün özü gerçekten çok özel ve eşsiz bir tatdır
Gerçekten hala ısrarla böyle davranılmasına şaşıyorum. Lütfen internetten bilimsel makalelere bir bakın. Lütfen yapmayın, insanları yanlış yönlendirmeyin.
İlginç daha önce hiç duymamıştım.Nerede duydun benim ilgimi çekti bu.Ha bir de cildi tamir edici özellik derken şunu da belirtmek isterim.Tahinin de tedavi edici özelliği var.Bir arkadaşımın sobadan yüzünün çoğu yanmıştı ve tahin sürerek cildi tamamen iyileşti.En ufak bir yanık izi bile kalmadı.Sen konuyu açmışken belirtmek istedim izninle...
Vallahi çillere faydası olup olmadığını bilmiyorum.ben de çilliyim bu konuda bir iki şey okumuştum.Bayır turbuyla limon suyunu karıştırıp yüzünde bekletiyomuşsun zaman zaman.Ha bir de arapkızı diye bir krem aldım minicik kutuda hiç bi şeyi düzenli kullanmadığım gibi onu da kullanmadım.Ama kullandığım kadarıyla çillerin rengini açtı...
Çillere arap kızı kremi de iyi geliyo gibi düzenli kullanmadım kullansam belki yarardı ise ama bende yani sıkıntı fakat zeytin sütünü kullandım bana çok iyi geldi kirisikliklara ıyi geldi ve cillerimin rengi açıldı baya , azalma oldu. Tek derdim smdi sivilceler. Bu zmana kadar bir tane sivilce çıkmazdı şimdi önüne geçemiyorum.
Arkadaşlar uzun zamandır araştırıyordum araştırırken burada konusunu gördüm faydalarını okudum çokta fazla yok piyasada biraz araştırdım www.kokluzeytincilik.com.tr/...-250-ml,PR-118.html zeytin sütü aldım kullanıyorum çok güzel. Fiyatıda uygun herkese tavsiye ederim faydasını gördüm.
Kirisklillara izlere iyi geliyo mu ve hngi kutusunu ald? in
Bilimsel dayanağı olmayan ve bilgiyi bir araştırma metnin ya da literatüre dayanmayan bilgiye lütfen itibar etmeyiniz.
Cevap
10Cevap
Öncelikle zeytin üreticisi olarak, zeytin sütü ham olgunlaşmamış zeytinlerden elde edilir. Zeytin sütü az da olsa zeytin yağı muhteva ettiğinden zeytin yağının sahip olduğu herşeye sahip olduğunu düşünüyorum. Yeşil ağacından koparılmış zeytini ezerek zeytin sütü elde edebilirsin. Yağ oranı oldukça fazla olacaktır. Ama işinizi görür.
İlginç. 40 kitap yazdım 100 lerce uluslararası makale yazım yıllarca üretim ama ben böyle birşey ilk defa gördüm. www.abidintatli.com.tr
ilk defa burda duydum ise yarıyordur büyük ihtimal zeytin kendi başına çok sağlıklı ve yararlı bişeycik
Zeytin sütü aslında zeytinyağıdır. Adını yaptığı ve satan firmadan alan sinole sisteminde sıkılan zeytinyağından 1000kg zeytinden 32 litre çıkan yağdır. Kalan yağlı pirina bir kez daha malaksöre yani yağ ayrıştırma makinasına konarak tekrar zeytinyağ elde edilir.
Zeytin sütünün gelişi eski tip zeytin sıkımında çuvalların üstüste konması sonucu altakine yaptığı baskıyla çıkan yağdır. Bir diğer adı da burun yağıda denir. Şimdilerde satış ismi ise bahsettiğin zeytin sütüür.
1. Cildi güzelleştirir.
2. kolestrolü dengeler
3. kabızlığı önler
4. toksinlerden arındırır
5. yaşlanmayı geciktirir
6. kanserden korur
nasıl bıseymıs acaba ben hıc duymadım böyle bıseyı merak ettım dogrusu... ama nerde satılıyormus acaba...
Ben aktarda bulamadm kavlak zeytin sutu diye bir site var ordan siparis verdim
Kirisikliklara ıyi geldi azalttı ve yüzümde çiller vardi onlar da azaldı kalanların da renkleri baya açıldı. Tahin de yüze çok iyi geliyo onu da deneyin tavsiye ederim. Zeytin sutunden de memnunum. Smdi tek derdim sivilceler onun için de yoğurt ve karbonatı karistirip sürüp 10 dakika bekletiyorum müthiş ıyi geliyo yüze parlaklık ta veriyo.
Lütfen önce Türk Gıda Kodeksi zeytinyağı ve pirina yağı tebliğine bakın.
Bilmiyorum da Canan Karatay sürüp duruyor orasına burasına gençleşse o gençleşirdi heralde
Bilmem cok ovuluyo merak ettim bende:)
Zeytinin sütü mü olur allah aşkına sesli güldüm ya.
zeytin sütünü hiç duymadım
Hiç duymadım. İlginç.
boş işler... :) her şeyi yaptık bir sütü kaldı.
iyi geliyo knk benim yüzüm beyaz
Kullaniyo musun yoksa dalga falanmi?
yüzüme bak anlarsın
zeytin yağı kuş sütü duydum ilk kez duyuyom:)
o ne ya
Çatlaklara iyi geliyor
ilk defa duydum..
Bu normal. Çünkü bu bir ticari manipülasyon. Böyle bir ürün yok. Lütfen böyle şeylere inanmayın.
One 😄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
ZEYTİNYAĞI SÜTÜ KOCAMAN BİR YALAN
Sevgili zeytin Dostları.
Yine enteresan bir konu sizlerle paylaşmak istiyorum,
Son zamanlarda biz zeytin sütü diye bir şey çıktı. Halbuki böyle bir tanım yoktur.
Her türlü terör oluyor da gıda terörü olmuyor mu? Asında son yıllarda özellikle bu dönemde en büyük terör gıda ve sağlık üzerinden yapılıyor. Bunu yapanlara terörist deniyor değil mi? Gıda teröristleri oluyorlar işte bu şaklabanlar.
Ne yazık ki piyasada fahiş fiyatla satılan ve tamamen insanlarımızı kandırmaya yönelik olarak pazarlanan zeytin sütü kocaman yalandır.
Zeytinyağında en kaliteli olarak tabir edileni soğuk sıkım natürel sızma zeytin yağlarıdır.
İlk sıkımda preslemeyle elde edilen veya en düşük ısı seviyesi uygulanan bu yağlar 1. sınıftır.
Ardından 2. tur zeytinyağı sıkımı yapılır ve yine 30-35 derece arası bir sıcak su zeytin hamuruna verilir yapılan her sıkım mevcuttur.
Anlatıldığı ya pazarlandığı gibi değil.
Zeytin sütü diye bir şey yok Çünkü zeytin ağaçtır, ağaç bir bitkidir. Sütü bitkiler değil hayvanlar üretir.
Aslına bakılırsa zeytin sütü diye anlatılan taş kırma – sulu baskı sistemlerde bulunan zeytin hamurunun beklediği teknenin üzerinde biriken zeytinyağına zeytin sütü diye tarif ediyorlar.
Takriben zeytin hamurunun üzerinde biriken bir yağ çıkar. Bu yağın içerisinde karasu ve posa da mevcuttur. Hemen tüketilmesi gerekir. Aksi takdirde bekledikçe posa tadı hakim olur. Ayrıca içerisinde yoğun bir şekilde klorofil barındırdığı için ışıkla temas halinde klorofiller parçalanır ve oksidasyon olur. Sıcak sıcak bir şişeye konduğunda ise bazen ekşime yapar.
Ayrıca çoğu zaman da en son kalan posaya yani fabrika tabiriyle pirinaya artık ısı verilmez çünkü hamurda çok az yağ kalmıştır işte bu hamur çuvallara veya keçeden yapılan bezlere konulur uygun bir yere asılır bezende üzerine hafif ağırlık bırakılır. Zamanla bu zeytin hamuru artık çürümeye, mikrop üretmeye başlar ayrıca hamurdan çıkan yağda açık havaya uzun süre maruz kaldığı için tadı ağırlaşır, çürüyen posadan da yüksek asitli ve kalitesi çok düşük yağ çıkar.
İşte geldik mevzunun asıl kısmına.
Eskiden üreticinin kızartmalarda, sabun yapımında kullandığı bu yağşimdilerde çok yüksek fiyatlarla zeytin sütü veya zeytinyağı sütü olarak satılmaktadır.
Şimdi anladınız mı zeytin sütü denen KOCAMAN bir YALANIN nasıl üretildiğine.
Siz ce yalandan üretim ne kadardır.
Takriben 1 tonluk hamurdan en fazla 4 – 5 kilogram zeytin sütü dedikleri ürün hamurun üzerinde biriken yağdır. 1 ton zeytinden ortalama 5 kilogram üretildiği planlamalıdır. Kısaca kaç ton işlerler diye hesap yapalım.
Günlük 20 ton seviyelerinde işlerler. Yani 20 tondan 100 kilogram zeytinyağı çıkarırlar.
Yılda 60 gün çalıştıklarını hesaplarsanız 6000 kilogram (6 ton) ürün elde edersiniz.
İşte size bu kadar hayali bir üretim ve hayali bir kazanç vardır.
Unutulmamalıdır ki; en iyi zeytinyağı natürel sızma zeytinyağıdır.
Sağlıkla,
Afiyetle kullanmanız dileklerimle.