• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Sağlık

Panik atak hastaları varsa beni tedavi konusunda bilgilendirebilir mi?

S7evin
S7evin Takip Et
Xper 6 Yaş: 43
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
30
Arkadaşlar aranızda panik atak hastası olan varmı ve cybalta kullanan ?
Panik atak hastaları varsa beni tedavi konusunda bilgilendirebilir mi?
Kullanıcı Yorumları ve Soruları Ürünleri Kullananların Deneyimleri Hasta Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
3 kişi beğendi
Bu içerik tamamen bilgilendirme amaçlı olup, tıbbi tedavi niteliği taşımamaktadır.
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

BiBilen

Uzm. Psk. Cansu Yurtseven
Uzm. Psk. Cansu Yurtseven Takip Et
Psikoloji
  • Merhabalar,

Panik atak; beklenmedik anda aniden meydana gelen, tekrarlayan ve kişiyi dehşete uğratan yoğun korku ataklarıdır. Umulmadık anda başlayarak dakikalar içinde şiddeti en üst seviyeye çıkar. Ardından kendiliğinden geçer.

Kişi; panik atak yaşadığı esnada delireceğini, aklını kaybedeceğini, nefes alamayacağını, boğulacağını veya öleceğini düşünebilir. Ancak panik atak bunların hiçbirine sebep olmaz.

Panik atak belirtilerinden bahsedecek olursak; genellikle çarpıntı, nefes darlığı, mide bulantısı, titreme, terleme ya da üşüme, göğüste ağrı ya da sıkışma, nefesin kesilmesi, boğulur gibi hissetme, karın ağrısı, kendini ve çevreyi farklı algılama, baş dönmesi, bayılacakmış gibi hissetmedir.

Panik ataklar tekrarlanıyorsa panik bozukluktan bahsedilebilir. Panik bozukluğun gelişme aşaması ise;

1. Kişi, ilk kez panik atak yaşar.
    2. Ardından bu ataklar tekrarlanmaya başlar.
    3. Kişi beklenti anksiyetesi yaşamaya başlar. Yani atakların tekrarlanacağı zamanı beklemeye başlar.
    4. Kişi yaşadığı süreç dolayısıyla yoğun stres ve mutsuzluk yaşar.
    5. Yavaş yavaş davranışları değişmeye başlar. Başına geleceğine inandığı felaketlere karşı önlemler alır ya da belli kaçınma yolları belirler. Bu doğrultuda davranışlarını da değiştirir.

Panik atak tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Size uygun tedavi yolunu başvurduğunuz uzman belirleyecektir.
    Panik atakla ilgili unutmamız gerekenler:

1. Panik atak yaşayan kişi, buna inansa da delirmez. Aklını kaybetmez, boğulmaz, ölmez ya da felç geçirmez.
    2. Alkol ve kafein tüketimine dikkat edin!
    3. İnternette okuduğunuz ya da çevreniz tarafından önerilen ilaçları değil, yalnızca doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanın.
    4. İlacın dozu doktorunuz belirlediği şekilde olmalı. İyi hissettiğiniz zamanlar azaltıp, kötü hissettiğiniz zamanlar arttırmayın.
    5. İyi hissettiğinizi düşünseniz bile doktorunuzun onayı olmadan ilaçları ya da tedaviyi kesmeyiniz.

9
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• ome089
    ome089 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 70%
    +1 yıl

Panik atak bir düşünce bozukluğudur eğer öyle olmamış olsaydı dünyadaki herkes te bu sıkıntı olurdu en basit örnek eğer siz bir işi yaparken kaygiliysaniz ve bir başka kişi gayet rahat ise bunun en başlıca nedeni çocukluğunuzda ailenizin size öğretmiş olduğu davranışlardır eğer anneniz size sürekli tembelsin, kafan çalışmıyor gibi olumsuz ifadeler kullanıyorsa bir zaman sonra buna inanırsınız ve gerçekten söylediği duruma düşebilirsiniz yani panik atakta çevresel faktörler çok fazla önem taşır çünkü zihin sizi rahatsız eden olaylardan sürekli uzak tutmak ister bu yüzden üstüne üstüne giden insanlar hep başarılı olur bu anlattıklarım panik atağı ortaya çıkaran durumlardır ve önce bunların ne olduğunun tespiti yapılmalıdır tedavi kısmına gelince eğer gerçekten kötü hissediyorsanız önce psikiyatriste gidin çünkü verilen ilaçlar size çok yardımcı olacaktır eğer doktorun verdiği ilaç fayda sağlamadıysa farklı bir doktora gidin çünkü benim de başıma gelmişti ikinci doktora gittiğimde ise verdiği ilacın etkisini iki hatfada tam anlamıyla görmüştüm dediğim gibi birinci kısım psikiyatrist ama çözüm değil ilaçları bıraktığınız zaman yeniden nuksedebilir bu yüzden imkânınız varsa psikologa gidin yoksa size iki kitap onericem (iyi hissetmek, david burns) (akılcı yaşam kılavuzu, albert ellis) bu kitaplardan birini almanız yeterli eğer ki durumunuz yoksa çünkü psikoloğun etkisi kitaptan daha fazladır çünkü karşınızda soru sorabilceginiz birisi var ama kitap gerçekten herşeyin neden oldugunu noktasına kadar anlatıyo ve okudukça ne kadar hak verdiğinizi göreceksiniz siz kitaptaki uygulamaları yapın atak sıkıntınız en az yüzde yirmilere kadar düşecektir siz İnternetten bakarak yok ilaç olmadan olmaz gibi farklı yorumlara aldanmayın bunu yaşayan birisi olarak anlatıyorum size deneyin sadece ne kadar sıkıntı çektiğinizi kendiniz biliyorsunuz ama mutlaka ve mutlaka kitaptaki uygulamaları yapın yoksa okuduğunuz kitap size bir roman kitabı kadar etki gösterecektir

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

göğüste ağrı ve sıkışma,

çarpıntı (kalbin kuvvetli veya hızlı

vurması),

nefes darlığı ve boğulur gibi olma,

solunum kesilmesi,

baş dönmesi,

sersemlik hissi,

düşecek ya da bayılacak gibi olma,

vücutta (ellerde, kollarda vb) uyuşma

ve karıncalanma,

üşüme, ürperme ya da ateş basması,

bulantı ve kusma hissi,

karın ağrısı,

titreme,

sarsılma,

kendini ya da çevresindekileri değişmiş, tuhaf ve farklı hissetme,

kontrolü kaybetme korkusu,

çıldırma korkusu,

ölüm korkusu.

Mideye bir şey çöküyor hissi

Avuç içlerinde terleme

Her tarafta sıcaklık hissetmek

Hızlı ve şiddetli kalp atışları

Ellerde titreme

Diz ve bacaklarda güçsüzlük veya esneklik

İç titremesi, titreme duygusu

Ağız kuruluğu

Boğazda yumruk hissi

Göğüste basınç

Hızlı nefes alıp verme

Bulantı veya ishal

Baş dönmesi, sersemlik, göz kararması

Gerçek dışılık hissi (rüyada gibiyim)

Açık olarak (net olarak) düşünememe

Bulanık görme

Kısmen felce uğramışlık duygusu

Ayrılma yada hayal gibi hareket etme duygusu

Çarpıntılar veya düzensiz kalp atışları

Ellerde, ayaklarda ve yüzde karıncalanma

Göğüs ağrısı

Bayılma hissi

Midede titreme heyecan

Soğuk ve ıslak eller hepsi var bende :(

5
    10 Yorumla
    • S7evin
      S7evin
      +1 yıl

aynen ya cybalta kullandınmı hiç nasıl etki ediyor bu ilaç ilk başlarda ?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ilac kullanmıyorum.

Yorumla
    • S7evin
      S7evin
      +1 yıl

cybalta sosyal hayatınıda etkilemeden sonlandırıyor bunları dostum büyük geçmiş olsun uzun yolada çıkamıyorsundur Allah bilir otobüsle falan ?

Yorumla
    • reis76
      reis76
      +1 yıl

hacı sen naptın ya :S ALLAH yardımcın olsun

Yorumla
    • Mehmet44mlt
      Mehmet44mlt
      +1 yıl

Ben araba ile uzun yola gidemiyorum ve hemen kalbim agrıyo bide banyo yapamıyorum bu panik ataktan nasıl kurtulacam

Yorumla
    • Eylem2607
      Eylem2607
      +1 yıl

@Mehmet44mlt merhaba hepsi geçiyor İnan'ın bana iki yıl önce panik bozukluk başladı bende ve evden dahi çıkamıyordum araba kullanamıyor hiç bir yere gidemiyor ve asla merkez dışına şehir dışı vs kesinle yoktu ve evimi hastanenin yanına taşıdım daha güvende hissetmek için ve hepsi geçti şu an çok mutluyum umudu kesmiş ve hep öyle kalacağımı sanıyordum

Yorumla
    • Hülya74
      Hülya74
      +1 yıl

@Eylem2607 nasıl geçiyor peki aydınlatırmısnz

Yorumla
    • huseynim
      huseynim
      +1 yıl

@Eylem2607 amma nece kecmir axi 3ildiye uje eziyyet cekirem. mene de meslehet verinde

Yorumla
    • MomAmour
      MomAmour
      +1 yıl

Paxera tavsiye ederim etkisi 15gun sorna gostersede çok etkili ve çok işe yarıyor deneyin

Yorumla
    • bilallZ
      bilallZ
      +1 yıl

@Eylem2607 bendede panik atak var kalbim ağrıyor ve sol koluma ağrı uyusma gibi şeyler oluyor panik ataktan dolayı mı

Yorumla
  • Eylem2607
    Eylem2607 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 38
    +1 yıl

Arkadaşlar size şunu söyliyeyim kesinlikle panik bozukluk geçiyor sadece çaba ve sabırla
    İki yıl önce başladı bende hergün acil sakinleştiriciler, evden çıkamama, evde iki dk olsun yanlız kalamamak, şehir merkezinden ayrılamayan bir tip oldum şehir dışına çıkmak bile korkulu rüyam olmuştu duşa dahi girerken başımda birisini bekletiyordum ve psikolog yardımı ile cipralex başladım her sabah içiyorumdum ve 6 ay boyunca hiç faydasını görmedim ve yavaş yavaş düzelmeye başladım hepsi geçti ne çektiğimi ve nekadar ağır şeyler yaşadığımı ben biliyorum tüm umudumu kaybetmiştim ve hep o şekilde kalıcağımı kesin karar verdim. ve kahve çay alkol bıraktım ilacımı düzenli kullandım şu an gayet iyiyim artık nasıl bir acı bıraktıysa bende şu an sürekli geziyorum ve yaşadığım günler aklıma gelince gülüyorum. ve sadece şu an şundan Emin'im ben atlattıysam herkes atlatır!! Çünkü panik bozukluğunun en ağırını yaşadım. sadece kahve şeker alkol enerji veren besinlerden uzak durarak ve iyi bir Dr vereceği reçeteye uyarak emin olun atlatırsınız asla karamsar olmayın derim hemde asla!!!

8
    6 Yorumla
    • ÜMRN20
      ÜMRN20
      +1 yıl

MERHABA BEN UMUDUMU KAYBETTİM TAMAMEN. GEÇMİCEK GİBİ GELİYOR BANA :((

Yorumla
    • Hastaaaaa
      Hastaaaaa
      +1 yıl

Merhaba panik atak geçirirken tansiyonunun çıkıyor mu acaba

Yorumla
    • Mehmet347
      Mehmet347
      +1 yıl

Bende aynı durumdayım şu an sizle nasıl iletişime geçebilirim

Yorumla
    • Siyahım66
      Siyahım66
      +1 yıl

@ÜMRN20 bende senle aynı duyguları yaşıyorum kriz anlarını atlattım ama sürekli ölüm hissi geliyor bana

Yorumla
    • Siyahım66
      Siyahım66
      +1 yıl

@Mehmet347 sendemi böyle hissediyorsun ya napıcaz ya

Yorumla
    • TakmaKafanadostum
      TakmaKafanadostum
      +1 yıl

@Siyahım66 dostum hala oluyor mu bunlar

Yorumla
  • Ayseemmmm
    Ayseemmmm Takip Et
    Xper 3 Yaş: 46
    +1 yıl

uyuşturucuyu birden bıraktım diye panik atak oluştu 2 ay kendiligimden iyilesirim diye ilac kullanmadim ataklar cok sık oluyodu 15 gun prozac 20 mg kullandim çok ağır geldi bunyem zayıf diye 2 kere acil korkudan ilaçi bıraktım ama. ilaç sayesinde panik ataK atlatmisim fakat kaygı bozukluğu kaldı ateş baş dönmesi gibi iç daraltisi bir kaç ay sonra ateş gitti baş donmeleride daha sonra gitti fakat büyük iç daraltisi kaldı kendimi öldürme derecesinde içimden bişeyler cikcak sanıyodum tavsiye üzerine insirah süresini 7 kere suya oku iç dediler 2 saat süren atak duayla 30 dakka ya düştü ve nefesten nefese fark var dediler şehir disindaki olan tanıdığım bile okuyordu 2 dakka içinde nefesim düzeliyordu uzaktan okumada oluyor yani bende çok az kaldı Morel bozukluguyla başlıyor iç daraltim okuyorum hemen geçiyo zamanla buda geçicek inşallah ben atllattım RABBIM bütün hastalara Sifa versin mutlulukla kesin geciriyor kendinizi uzdugunuzde 2 3 gun sonra atak geliyo dikkatli olun

2
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

12

Cevap

9

Cevap

• eskilerdenbirtanidik
    eskilerdenbirtanidik Takip Et
    Bilge Yaş: 27 , eic 40%
    +1 yıl

Var tabiki olmazmı 2 sene ilk baslarda bayadir geçiriyordum korkan biriydim surekli sonra yedigim birseyden çok kotu dercede bogulunca o zaman basladi surekli icim bunaliyo kalbim sıkısıyordu baya agliyodum oyle atiyodum. Sonra doktora gittim ilac yazdı depresan kaygi giderici kilo yaoiyor diye hic icmek istemedim bir de bağımlı olurum diye surekli kafami biseylerle mesgule ettim zihnimin bos kalmasina izin vermedim yeni bir dil ogrenmeye basldjm kitap okumaya falan birseyler yazmaya gercekten cok rahatlatti su anda o kadar cok olmuyor ama zamanla tekrarliyor tabi

1
    0 Yorumla
  • arcana
    arcana Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 49%
    +1 yıl

ohoo aslanım milletin yuzde 50si panik atak nerden mi biliyom acil servise kalbim agrıyo kalp krizi geciriyorum diyenlerin yuzde doksanına panik atak teshisi konuluyor ben de daha once yasadım yetiştirilme ve huyla alakalı diye dusunuyorum genetik de var benim ailemde cok kişi panik bozuklukdan dusuk derecede muzdarip. buyuk olasılıkla olumle burun buruna gelen bir kaza yapmıssın bu da seni panik ataga suruklemiş cok normal bişey ornek vermek gerekirse 99 golcuk depreminden sag kurtulanların buyuk cogunlugu uzun bir sure panik bozukluk yasadı

0
    0 Yorumla
  • snowsun
    snowsun Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 46%
    +1 yıl

Meditasyon bana ilaç oldu. Güçlenmemi sağladı öneririm. Korktugum endişelendim ve stres olduğum için geçiriyordum gece sabaha kadar saatlerce nefes alamadığımı ve ağladığımı bilirim. Çünkü güçsüzdüm... Ama şu an güçlüyüm ve yendim nefesimi istediğim gibi alabilirim.

4
    0 Yorumla
  • kızçık01
    kızçık01 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 26
    +1 yıl

Bu panik atak mı bilmiyorum bir olay yaşadım çok küçük ve önemsiz ama biri bu konu hakkında üstüme gidince ağlamaya başladım kalbim çarpıyordu çıldıracak gibiydim duşa girdm biraz iyi geldi gibi ama hala geçmedi bu 3. günüm ikide birde kendime 1. aya unutulacak unutacaksın diyorum her geçen gün hafifliyor gibi ama olayı yaşadığım kişiyle görüşmek zorundayım yarın ama nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum geçici mi? AKlıma gelince sıçrıyorum kalbim hızlanıyor ve nefesimden bir parça kopuyor gibi hissediyorum meditasyona başlamayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım hiç geçmicekmiş gibi hissediyorum..

1
    0 Yorumla
  • kubra2640
    kubra2640 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Saat suanda 05.37 ve ben hala uyuyamadim 4 den beri atagin gecmesini bekliyorum. 1 haftadir hep boyle uyursam ölücekmisim gibi hissediyorum. Bogazimda bir dugum nefes alamiyorum sanki cigerlerim agriyo. Babami yakin zmanda akciger kanserinden kaybettim. Ve surekli bende mi acba kanserim die kendimi yiyip bitiriyorum. Cok zor bir durum nasil atlaticam bilmiyorum ara ara kucuklugumden beri var panik atak ama su siralar her gun basim dertte bu illetle yarin ilk isim doktora gidip muane olmak. Cok zor bir hastalik Allah yardimcimiz olsun

3
    0 Yorumla
  • FURKANKORKMAZ27
    FURKANKORKMAZ27 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    +1 yıl

Abi bnde panik atak oldum , aradsn çok geçmedi 2 hafta evvel. yolculuktayken birden baktım nefesim daralmaya başladı kalbim carpmaya başladı, daha öncelerden böyle sıkıntım yoktu. İstediğim kadar hastaneye gittim bir sorun bulunamadı acilde. ama her akşam mutlaka serum ve oksijen olmadan uyuyamıyordum , bazen gece kalkıp acile gidiyordum. sonradan panik atak olduqunu ögrendim, psikeyatriye gittim bana (tranko buskas traje akşam kullanılacak ,'citol' buda sabah yarım kullanacaksın dedi ikisinide tok karnına, yemin ediyorum 2. gün uykudan uyanmadan uyudum , aslında basit bir hastalık ancak , tedavi olurken arkadaşlarınız mutlaka yanınızda olsun , kureyş suresini ve 'selamın kavlem min rabin rahim ' ayetini bolca okuyun.2 günde mermiye kafa atmassanız bna mesaj atın , şimdiden Allah herkese şifa versin , kimseyi bu hastalıkla imtihan etmesin hayırlı günler dilerim

2
    0 Yorumla
  • Olmayabilir
    Olmayabilir Takip Et
    Xper 2 Yaş: 42
    +1 yıl

nası bi hastalık bilmem ama panikataklı bi tanıdık bana lafla saldırmıştı ısıracaktı neredeyse azgın

1
    5 Yorumla
    • S7evin
      S7evin
      +1 yıl

Doğrudur insanda aşırı hassasiyet yaratıyor ve sinirlilik zor bir durum ...!

Yorumla
    • Olmayabilir
      Olmayabilir
      +1 yıl

pöff sigaraya bak

Yorumla
    • S7evin
      S7evin
      +1 yıl

Allah allah herkeste taktı sigarama gözlüğüme küpeme bune la

Yorumla
    • Olmayabilir
      Olmayabilir
      +1 yıl

ben ne takıcam sigarana gözlüğüne küpene. ne kızıyon panik ataklı :D

Yorumla
    • S7evin
      S7evin
      +1 yıl

Sen geç dalganı sendede başlarsa görürüm gülmeni ;)

Yorumla
  • Kahirmi
    Kahirmi Takip Et
    Xper 3 Yaş: 60
    +1 yıl

Panik atak hastasiyim tek başıma dışarı cikamiyorum aklımda sürekli korku için de baygintilik mutsuzumm ağlıyorum sürekli yoruldum çipram kullanıyordum 5 ay oldu biraktim zanaks kullaniyordum kiriz anlarinda onuda biraktim çare once allah ama yardım bekliyorum

2
    1 Yorumla
    • eskilerdenbirtanidik
      eskilerdenbirtanidik
      +1 yıl

Surekli zihnini mesgul et ben oyke yendim sayilabilir tabi hala ara sıra geliyor

Yorumla
  • Yunusyayn
    Yunusyayn Takip Et
    Xper 2 Yaş: 27
    +1 yıl

PANİK ATAK KORKAK BİR HASTALIKTIR ÇOK DÜŞÜNÜRSEN PEŞINİ BIRAKMAZ O YÜZDEN KORKTUĞUNUZ HERŞEYİN ÜZERİNE GİDİN KENDİNİZE GÜVEN VERİN YİNEMI GELCEK DEMEYİN GELİRSE GELSİN ALT TARAFI PANİK ATAK NEFESİNİZİ KONTROLE ALIN GECE UYURKEN SIRT ÜSTÜ UYUMAYIN UYURKEN MUTLU OLDUĞUNUZ VE OLACAĞINIZ ŞEYLERİ DÜŞÜNÜN HAYAL EDİN EN ÖNEMLİSİDE PANİK ATAK OLANLARLA DERTLEŞİN KİMSENİZ YOKSA BİLE BANA INSTAGRAMDAN YAZABİLİRSİNİZ BENDEDE PANİK VAR INSTAGRAMIM YUNUSYN1907

0
    0 Yorumla
  • heademre
    heademre Takip Et
    Xper 4 Yaş: 35 , eic 37%
    +1 yıl

ben de de birçok belirtisi vardı hacamatla hepsi gitti hacamatı araştırın yaptırın ve panikten kurtulun ben başımdan yaptırdım uzman bir hacamtcıya gidin anlatın derdiniz ve jurtulun bu sıkıntıdan

1
    1 Yorumla
    • tokovic
      tokovic
      +1 yıl

Biraz aydinlatrmsn

Yorumla
  • benbircezveyim
    benbircezveyim Takip Et
    Guru Yaş: 42
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 455 cevap paylaştı.

bende panik atak olsun depresyon olsun takıntı hastalığı olsun hepsi var ben paxera 10 mg ile zestat 45 ila anafranil 25 mg kullanıyorum tedavide ilk başta yan etkileri çok olur sonra düzelir

0
    0 Yorumla
  • yagmurgozlu
    yagmurgozlu Takip Et
    Xper 2 Yaş: 39
    +1 yıl

yakın arkadaşım tedavi gördü şu an hala ilaç kullanıyor adını bilmiyorum ama iyi gibi şu an eskiye göre

1
    0 Yorumla
  • Nurmeyra
    Nurmeyra Takip Et
    Xper 3 Yaş: 38
    +1 yıl

Benim panil atagim vardi hic bir sekilde bana kimse yardim etmedi ne ailem ne bir arkadas tek basima kalkamadim bu hastalığın altindan simdi daha kötü durumdayum ileri boyutta depresyon yasiyorum cok kötü hepinizi cok iyi anliyorum 😰😰😰

4
    2 Yorumla
    • eskilerdenbirtanidik
      eskilerdenbirtanidik
      +1 yıl

Ah canim benim çok üzüldüm gerçekten ailen neden yardimci olmadi ki bu konuda kardesin yik muydu :(

Yorumla
    • İsaAkgl
      İsaAkgl
      +1 yıl

Şuanda nasılsın iyilestin mı?

Yorumla
  • RoseandMoon
    RoseandMoon Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32 , eic 37%
    +1 yıl

Cevşen oku,namaz kıl..

5
    0 Yorumla
  • Eren_exe
    Eren_exe Takip Et
    Xper 3 Yaş: 25
    +1 yıl

Panik Atak veya OKB bozukluğu olanlar Youtubede psikolog İzzet güllu OKB ve panik atak hakkındaki videolarini izlemenizi tavsiye ederim.

1
    0 Yorumla
  • Mehmet44mlt
    Mehmet44mlt Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31
    +1 yıl

Ben araba ile uzun yola gidemiyorum ve hemen kalbim agrıyo bide banyo yapamıyorum

0
    1 Yorumla
    • ome089
      ome089
      +1 yıl

Kendine güven sorunun olduğunu düşünüyormusun?

Yorumla
  • -Angeliciouss-
    -Angeliciouss- Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Evet kullandım işe yaradı

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Sigaran olayım yak beni çek içine küpen olayım gezdir kulağında.

0
    2 Yorumla
    • Romeooooo
      Romeooooo
      +1 yıl

güzel :D

Yorumla
    • S7evin
      S7evin
      +1 yıl

evet sana göre güzelde benim topla tüfekle işim yok ben sana anlıyacağınız ben size çakmam hadi başka kapıya ...

Yorumla
  • betyyyy
    betyyyy Takip Et
    Guru Yaş: 45
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 1,5b cevap paylaştı.

cymbalta kullandım 4 ay ama ayrıldık

0
    0 Yorumla
  • Romeooooo
    Romeooooo Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

bunlar ani patlamalar yaşayanlarmı

0
    0 Yorumla
  • KüçükGeneral
    KüçükGeneral Takip Et
    Guru Yaş: 29
    +1 yıl
    Sağlık konusunda 634 cevap paylaştı.

Panik atak var arada

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Sağlık > Sorular > Panik atak hastaları varsa beni tedavi konusunda bilgilendirebilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Panik Atak İçin Doktor Tavsiye? 12 cevap verildi
Panik atak hastaları var mı aranızda? Panik atak hakkında bilginiz var mı? 15 cevap verildi
Panik atak hastasıyım ve ne yapacağımı bilmiyorum tavsiyede bulunur musunuz? 5 cevap verildi
Panik atak yaşayan biri yardımcı olabilir mi? 2 cevap verildi
Panik atak hastaları? 5 cevap verildi
Merhaba panik atak hastası olan var mı? 4 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bir ilişkide sessizlik mi, kavga mı daha tehlikeli?
  • 2 aylık ilişkide sevgiliden para istemek doğru mu, soğumasına neden olur mu?
  • Hangi içecekle güne başlamak daha keyifli?
  • En son neye kahkaha attınız?
  • Evi kim yönetmeli, kadın mı erkek mi?
  • ​Y kuşağı burayı bir uplasın bakayım, gerçekten bu durumda mıyız? Görseldeki gibi kimlikte 30'lar, ruhen 70'lerde?
  • Guzel olmus mu kombin?
  • Lahmacun mu seversiniz yoksa pilav üstü döner mi ankete cevap veriniz lütfen ve yorum yapınız?
  • Bir insanın sesi mi, kokusu mu daha çok iz bırakır?
  • Bir gün hafızanı kaybedeceğini bilsen , sana kendini yeniden anlatmasını istediğin ilk kişi kim olurdu ?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨