Ayagimda bir kesik var bu kesik nasil iyilesir aciyo bir yere dokunsa yaniyo nasil hizli iyilesir?

Görünüşe göre iyileşiyor zaten ama eczaneden rif isimli ilacı alıp pansuman yapabilirsin. Ampul şeklinde kırıcaksın enjektöre cekiceksin yarısını cek yara küçük sonra biraz gazlı beze biraz yaraya dök furacin diye krem var piyasa ismi değişik olabilir antibiyotikli krem ondan da mercimek kadar yay üstüne cok sürme sonra o rif sürdüğün gazlı beze de bir mercimek kadar yay.. gazlı bezi kapat yapıştır 24 saat dursun sonra ac havayla temasini cok kesme. Ertesi gün yine yaparsin gecmezse acisi. Gazli bezi çok kalın yapma zaten.. pansumanı yapıştırırken kullandığın şeyi de (flaster, betafix) tam gazli bezin üstunu kaplama kenarlardan yapıstir. Kalan rif'inde ağzını flasterle kapa buzdolabına koy. Bir daha ki pansumanda kullanirsin.
Tesekkur ederim doktor hanim 😊
Heheh hemşireyim olur mu 😄
Belli oluyo tipla ilgili oldugun
Geçmiş olsun çabucak iyiles :)
Iyilesme süreci baslamis batikon varsa batikonla temizleyebilirsin. Bide furacin kremi varsa iyilesmeyi kolaylastirir.
kedi götünü görmüş yara sanmış, l*n geçmiş zaten.4 günlük yara bu.
Ya kayadan atlarken oldu o kadar cok yaniyoku bu arada bacagimin ustu deri tamamen koptu kolum cikti hepsi bir kaya yuzunde obur yerleri atamicamdan burayi attim ornek resim gibi dusun 😊
Bepanthen merhem varsa günde iki kere masaj yaparak uygula.
Tesekkur
Cevap
35Cevap
sürttürmüşsün kesik değil her gün batikon sürmen yeterli
Ya kayadan atlarken oldu o kadar cok yaniyoku bu arada bacagimin ustu deri tamamen koptu kolum cikti hepsi bir kaya yuzunde obur yerleri atamicamdan burayi attim ornek resim gibi dusun 😊
anladım dediğim gibi açık yaralarına batikon sür batikon hem mikrop kapmasını önler hem de çabuk iyileştirir daha açık bir yaran varsa her gün gazlı bzle pansuman yapmalısın
kedi hamını görmüş vy mk demiş ben bu yarayla ölürüm demiş.
Ya kayadan atlarken oldu o kadar cok yaniyoku bu arada bacagimin ustu deri tamamen koptu kolum cikti hepsi bir kaya yuzunde obur yerleri atamicamdan burayi attim ornek resim gibi dusun 😊az daha oluyodum 😀
Allah belami verdi sonunda ne diyim 😊
Ayakmı o? Derine benzemıyor ız kalmadan gecer buyuk ıhtımalle.
Oyyy kıyamammm :( :( Lanet olası kaya !
kesikmi diyon sen buna sadece çizik bu 10gune geçer
kayadan atlarım arkana saplarım
Ne diyon la sen 😊
1 hafta geç iyileşsin ölmezsin sanki kurşun yedin mk.
Ezcaneden yara iyileştirici krem al her zaman kullanabilirsin
Terramicin antibiyotikli bu kabuk bağlamoş zaten ona gerek yok. Bepanthen sür sadece
Çorap giyme bir süre bide pantolon sürtmesin oraya katla paçanı zaten yara olucak düzelmeye Durmuş üstünü kapama yeter
yara kremleri var veya krem sür acımaması içinde bir bandajla filan kapatabilirsin
iyileşmiş bu zaten kabuk bağlamış tuzlu su falan dök daha çabuk iyileşir
Yika guzelce sabunla. Oksijenli suya sil sonra birak
Yara kremleri var hizlandirir ya da antibiyotik kremler kullan
birazcık zaman canım. geçmiş olsun :(
Aslinda bunu zaman iyilestiri ama digerleri biraz acili olcak galiba
kolonya kesin çözüm :)
Dayanamam 😊
Yolma kabuğunu vazelin sür.
Tesekkur
Kedi bir Yerini Görmüş
Sen perte çıkmışsın bildigin.. Bunun acısı diğerlerinin yanında bişey değil allah yardımcın olsun :)
Gecmis olsun ne oldu öyle
Denizde kayadan atlarken oldu
yanık kremleri oluyo işe yarar
terramycin varsa 2 3 güne kabuk bağlar
Terramycin sür ve elleme onu zamanla geçer..
Tesekkur
Rica ederim :)
kedi götünü görmüş yara zannetmiş.
İyileşmeye başlamış 1kacgune tamamen iyileşir
Kabuk yapmış iyilesmis zaten canın tatlı galiba
Geçmiş olsun örnek resime gore yorumladım
Kedigillerden bir arkadaş...
Bepanthen merhem sür geçer hemen
Kantaron yağını sür 2 güne geçer
birisi isesin iglesir :)
Dogru 😀
Zaman herseyin ilacidir
agda yaparken mi kestin :D
Ya denizde kayadan atlarken oldu o kadar cok yaniyoku bu arada bacagimin ustu deri tamamen koptu kolum cikti hepsi bir kaya yuzunde obur yerleri atamicamdan burayi attim ornek resim gibi dusun 😊
nasil bir ayak o 😳
Ahahha yakindan cektim ya o yuzdendir yoksa insan ayagi o 😀
bnmki daha guzel emin ol 😉
Ahahha dogrudur abi 😊
oksijenli suyla falan pasuman yapmalısın
yol ve teramisin sür
Tesekkur
Kantorn yağı sür
Tesekkur
Bende ne zannettim
Ya kayadan atlarken oldu o kadar cok yaniyoku bu arada bacagimin ustu deri tamamen koptu kolum cikti hepsi bir kaya yuzunde obur yerleri atamicamdan burayi attim ornek resim gibi dusun 😊aslinda atabildiklerim bu kadar 😁
Deniz de kaya aslinda yuzme biliyorum bu kaya ilerdeydi baya o kayadan atladjm oburune vurdum kendimi bilmiuodum orda oldugunu bide boguluyodum vay anasini ya
Terramycin
Yok bu iz geçmez
Olurum dimi 😀
Yani olabilir oda bir başka mesele
Vazelin sür.
Hafif bir çizik
Krem falan surseydin
krem sür geçer
bu mu acıyor vay be
Tuz ruhu sür
Yuh
iyileşmıs zaten.
geçer o ya
Sidik iyi gelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar