arkadaşlar ben her gece uyanıyorum uyku bi türlü gözüme girmiyo...
uyuyamıyorum neden bende bilmiyorum bilen bi cevap versin.
uyuyamıyorum neden bende bilmiyorum bilen bi cevap versin.
1- Uyku apneniz veya uyku sırasında solunum yolları ile ilgili bir probleminiz olabilir. Uyku kliniklerine başvurun.
2- Yatmadan önce kafein içeren içecekleri (çay-kahve-cola vs.) içmemeyi tercih edin.
3- Düzensiz bir uykuya sahipseniz, aynı saatte yatıp-kalkmaya dikkat edin.
4- Yatmadan süt için/yoğurt yiyin.
5- Sigara kullanıyorsanız, derhal bırakın
(Bkz: Ubeyd Korbey gibi yazma ekolü)
yatmadan önce bişeyler yiyip içiyormusun? ve lütfen ne olursa olsun sorunlarını yatağa taşıma...
Kafana takdığın bir sorunun mu var , yada geç vakitde bir şeyler yiyip yatma , erken yatıyorsan o vakitde uyanman alışkanlık haline gelebilir .Ben geçen yıl 3 gün hiç uyuyamamıştım mesela ,ama hiç uykum da gelmiyordu ..Sebep mi ? bilmiyorum .
Yatmadan evvel ılık süt iç veya ayran ,en güzeli kitap oku .
Alışmışsın uyanmaya tıpkı sabah okula gitmek için alarmın çalmasını beklememek gibi.
Bir iki kere uykusuz kal o zaman atlatırsın.
Cevap
15Cevap
uzun süre uyumamaya çalış, sıkıntın derdin tasan varmı bilmiyorum ama, uzun süre uykusuz kaldıktan sonra erken yat erken kalk, uyku düzenin bozulmuşsa da aynı etkiyi yapar. Bir de bunu gizli sormanın ne anlamı var? ayıp birşeymi yadırgarmıyız _
kafana taktığın bir şey mi var. İnsan sıkıntılı olduğunda kafasında sürekli bir şeyler dolaştığında rahat edemez, istemeden uyanır acaba bundan olabilir mi.
uyuyamayınca 1000 kea Allah de inan 1000 sayısına ulasamadan uyursun. 1000 kez Allah demek 15-25 dakikanı alır
spor yap bedenen ve ruhen rahatlamış olursun.
spor yaptığından ve yorulduğundan uyku kaçınılmaz oluyor. yorgun vücut ile sabaha kadar deliksiz uyku, mis gibi.
Daha çok psikolojiktir uykusuzluk. Yatarken ılık bir süt gerçekten iyi geliyor. Denedim yararını görüyorum..
erken yatsam bende zınk diye nefes nefese uyanıyorum rüyada felanda bişi olmuyor bi solunum düzensizliğ felan war heralde bende de ...
Bu psikolojik olabilir.Veya gündüz uyursan gece uyuyamazsın gündüz yarım saat bile uyusan bu gece seni uyutmamaya yeter.
bu sadece uykunu kaçırmakla kalmaz ileride seni refü hastası da yapar...sağlıklı günler :))
Bende gece gündüz uyuyorum bu günlerde tersine..:=))
gece yemek yiyosundur onun için..yada sıkıntı falan
yatmadan once yemek yeme, kitap okya bilirsin , bide stressdendir. sakinlestirici ilaclar kullanmalsiin bence,
aklına birşeyler takılıyodur uykunu düşünceler kaçırıyor olabilir
Yatmadan önce bir papatya çayı yap eline de al kitabını oku...
Emin ol uykun gelecek =)
kitap okumayi dene 2 sayfa kesin gelir uykun
gündüz uyma alışkanlığınız varmı?
3 bira sabah bile uyanamassın
sıkıntıdan olsa gerek.
Yoğurt ye :))
sıkıntı olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar