Komşumuz kendisi Zeytinyağı sabunu üretiyor bu sabunları bana da hediye etti ama kullanmaya korkuyorum nasıl bir etki bırakıyor. Zeytinyağı sabunu hakkında bilgisi olan var mı? Hakiki zeytinyağlı sabun kullananlar, yorumlar neler?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Tüm sabunların ham maddesi yağlardır, sabunun amatör şekilde nasıl üretildiğini "sabun nasıl yapılır" diye google'da aratıp bulabilirsin.
Zeytinyağı sabununun üretiminde de, yemeklik olarak kullanılamayacak yüksek asit değerlerdeki zeytinyağı kullanılıyor, yağın içine su ve sodyum hidroksitten oluşan bir çözelti ekleniyor, çok ufak miktarda etil alkol de eklenebilir. Bunun ardından bu ısıtılıyor ve karıştırılıyor.
Sonra kalıplara dökülerek soğuyunca kesiliyor ve kalıp sabun haline geliyor.
Ben de zeytinyağı sabunu kullanan biri olarak, bu sabunu saçların hariç gönül rahatlığıyla kullanabilirsin diyorum. Fakat saçlarını yıpratabilir, şampuana devam :)00 Yorumla
- +1 yıl
saçlara çok iyi gelir... cocukluğumdan beri kullanırdım ne zaman bırakmaya başladım saçlarım döküldü...
02 Yorumla- +1 yıl
benim saclarım cok ınce ve hasas oldukcada uzun kıme sorsam sacların kırılır dedıler kımyasallarıda kulanmak ıstemıorum acıkcası
- +1 yıl
bana kalırsan bi eczaneye falan git orda yardımcı olurlar...
Sağlık & Diyet konusunda 719 cevap paylaştı. ben sadece zeytinyağlı sabun veya onu bulamaz isem beyaz sabun kullanıyorum banyoda. boyamadan önce saçlarıma da kullanırdım ve belki kremle birlikte kullandığım için kırılma sorunu yaşamadım.
00 Yorumla
nasıl üretiyor normal şu marketlerde satılan zeytinyağlı sabunlar gibi mi yoksa böyle şekli şemali düzgün olmayan soğuk pres sabunlardan mı nasıl bri sabun ona göre düşüncemi belirteceğim.
04 Yorumla- +1 yıl
makette satılanlar gıbı deıl tepsı gıbı bır kapa dokulup kesılmıs sabunlar
- +1 yıl
öyle doğal sabun bulmuşsun daha ne duruyorsun ben de öylelerini arıyorum böyle sağlık işlerine çok meraklıyımdır.Önceden dalanın zeytinyağlı sabunlarını kullanıyordum gayet güzel sonra markette satılan defne sabunlarından aldım mehmet Aydın yazıyor onlar saçlarımı kuruttu.Öyle sabun bulmuşum senin bulduğun gibi kullanmaz mıyım.Hakiki zeytinyağlı sabunlardan anladığım kadarıyla gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.babam bi arkadaşından buna benzer sabun almıştı normal sabunlara göre pahalıydı ama
- +1 yıl
bn para vermıorum 20 yılı askın komsuyuz bıde para mı vercem :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
2Cevap
- +1 yıl
Evinde kullandığın yapay sabunlardan çok daha korkman lazım çocukların ciğerleri dağlandı çamaşır suyu yumuşatıcı kokusundan bronşit astım olmayan kalmadı ablam kimya mühendisi bizim eve ne çamaşır suyu ne yapay sabun giremez.
00 Yorumla ben duymuştum doğal bi sabun besleyici hatta bebekleri falan yıkıyorlarmış onla ki diğer sabunlardan bi zarar gelir diye bi etki bıraktığını düşünmüyorum ama her vucüt tipi farklıdır tabiki
00 Yorumlabesleyici özelliği var
bir ara vücudum için de saçım için de kullanırdım02 Yorumla- +1 yıl
kırılma veya bı benzerı bı tepkı oldumu saclarınızda
hijyenik ortamlarda hazırlanan bir sabunsa sorun olmaz hatta faydası olur..ama sen yine de çok açıkta yaran varsa gözlerine kaçırmadan kullanabilirsin...
00 Yorumla- +1 yıl
saçlarıma iyi gelmez benim. onun yerine direk zeytinyağı sürerim ve bekletirim dökülme ve kepeğin çoğaldığı dönemlerde iyi gelir bana. sabununu kullanacağına direk yağı sürmen daha iyi bence.
00 Yorumla Doğal sabun vücuda zarar vermez ama direkt yüzüne ve saçına kullanma derim. Vücut için harika.
00 Yorumlazeytinyağı sabunu olduğunu biliyorum ama ne zararı yada faydası olur bilmem. ama direk zeytinyağı ile saçlarını yıkayıp durularsan çok faydası olur.
00 Yorumla- +1 yıl
Zeytin yağlı sabun iyidir doğalsa bence gönül rahatlığı ile kullanabilirsin ,.)
00 Yorumla - +1 yıl
Zeytinyagi sabununu ilk kez duyuyorum benim bildigim defne sabunu var
00 Yorumla - +1 yıl
islat ustune sur hic sabun kullanmadin mi koylu
00 Yorumla ben kullandım yumuşaktan ziyade sert yaptı :))
00 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Sevgili zeytin dostları,
Saç bakımı için doğal ve organik temizlik meraklıları için en ideal ürünler arasında hakiki zeytinyağı (naturel sızma zeytinyağı) sabunlar geliyor. Saf zeytinyağı kullanılarak imal edilen bu temizlik ürünü hiçbir zararlı madde içermez. Mevcut güzellik ve temizlik sabunlarında bulunan birtakım kimyasallar yerine zeytinyağı içerisinde bulunan zengin ve doğal vitaminleri içerir. Dolayısıyla banyoda saç ve cilt temizliği için rahatlıkla kullanılabilir. Sadece banyo zamanında değil, akşam yatmadan önce cilt temizliği içinde kullanmak uygundur.
Giriş
Hayatın her alanında faydalı olma özelliği ile dikkat çeken natürel sızma zeytinyağı, bugün gündemimize sabun haliyle konuk oluyor. Zeytinyağının asırlar öncesinden de insanlık için faydalı ve kutsal olduğu bilinmekteydi. Vitamin değeri yüksek olan zeytinyağı, kozmetik alanında da sıkça tercih edilen zeytinyağı, şampuan ve sabunlarda kullanıldığında güzelliğinize güzellik katmaktadır. Yüklü para vererek aldığınız ürünlerden memnun kalmadıysanız şimdi sıra natürel sızma zeytinyağı sabununu denemeliyiz. Çevrenizde natürel sızma zeytinyağı sabunu bulduğunuzda mutlaka alınız. Çünkü bu sabun öyle faydalara sahip ki; cilt ve saç bakımında kullanılan kimyasal ürünlerden uzaklaştıracak.
Naturel sızma zeytinyağı sabunu mucize bir güzellik ürünüdür ve sabun ortaya çıktığından bu yana hep vardı. Zeytinyağının faydaları sadece beslenme ile ilgili değil. Kalp sağlığı dostu bu doğal bileşeniniz, teniniz için harikalar yaratabilir. Zeytinyağlı sabun, sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt elde etmenin yanı sıra vücuttaki akne ve kuru cilt gibi yaygın sorunları önlemenin en iyi yollarından biridir.
1. Zeytinyağı sabununun tarihçesi
Doğal sabunun geçmişi de sabunun kendisi kadar eski olabilir. Yunanlılar, doğal güzellik ürünlerini kullanmayı severlerdi! Vücutlarının her tarafına zeytinyağı sürerler ve sonra ince kumla vücutlarına peeling yaparlardı. Bu uygulama, kir ve ölü cilt hücrelerini temizlemeye yardımcı oldu. Daha sonra karışımı bir “sıyırıcı”, bir tür kazıyıcı ile sıyırırlardı.
Yunanistan ve Orta Doğu’dan bu doğal sabun İtalya’ya kadar yayıldı. Roma döneminde kişisel hijyen bir kaide haline getirildi. Romalılar hastalığı tedavi etme konusunda usta değildi bu yüzden tedaviye karşı korunmayı tercih ettiler. Roma hamamları şehir hayatının kalbiydi, önemli konuları dile getirmek ve tartışmak için bir yerdi. Efsaneye göre Romalılar sabunu ilk keşfedenlerdi.
Sabun (soap) kelimesi, Roma’daki Tíber nehri yakınlarındaki Sapo Dağı’ndan geliyor. Dağın kenarında yağmur suyunun kül ve hayvansal yağları bir araya getirdiğini gördüler. Kül doğal olarak kül suyu içerir bu nedenle sabunlaşma reaksiyonu oluşur.
Tabii ki artık biliyoruz ki Mısırlılar da sabun kullandılar. Sabun kullanan kadın piramitlerinden freskler bile var. Henüz kesin olmayan şey, sabunu hazırlamak için kullandıkları yağdır. Zeytinyağı, tartışmasız en faydalı doğal madde gibi görünüyor. Hatta Kleopatra’nın güzellik sırlarından biri bile olabilir!
2. Naturel sızma zeytinyağı sabunun faydaları
Zeytinyağı sağlığa yararları ile ünlüdür. Bu nedenle, eski zamanlardan beri zeytinyağının sabun yapılması için kullanılması şaşırtıcı değildir.
Naturel sızma zeytinyağı içeren şampuan ve saç bakım ürünleri oldukça popüler. Siz de bu popüler bilgiden faydalanmak istediğinizde doğal zeytinyağı sabunu ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
Duş esnasında zeytinyağlı sabun saç bakımında kullanılırsa; size katacağı faydalar şöyledir;
İlk boyama sonrasında saçlarda kalan boya kalıntılarını kolayca temizleyecektir. Şayet eski saç rengime döneyim diyorsanız ve bu amaçla zeytinyağı sabunu kullanıyorsanız; saçınızda en son boyadığınız renk kalacaktır.
2.1. Naturel sızma zeytinyağı sabunun mükemmel bir cilt nemlendiricidir
Zeytinyağı sabunu minimum köpük olmasına rağmen çok temiz bir his bırakır ve cildi nemlendirir. Çok kuru ve hassas cilde sahip insanlar için mükemmel hale getiren, daha uzun süre dayanan çok nemlendirici bir etki sağlar.
2.2. Naturel sızma zeytinyağı sabunun nazik makyaj çıkarıcıdır
Zeytinyağlı sabun, cildi tahriş etmeden, özellikle göz çevresindeki makyajı temizleyerek nazik ve etkili bir şekilde makyaj çıkarır. Bununla birlikte, pH nötralize edici kimyasallar içermeyen herhangi bir sabun gibi, lütfen sabunun gözünüze girmesini önleyin çünkü biraz acı verebilir.
2.3. Naturel sızma zeytinyağı sabunun antioksidan özellikleri vardır
Bu doğal sabun çok güçlü antioksidan özellikler içerir. Derideki serbest radikallerin neden olduğu hasarı onarabilir. Yeni hücre oluşumunu uyarır, kırışıklık gelişimini yavaşlatır ve cilde genç bir görünüm kazandırır.
2. 4. Naturel sızma zeytinyağı sabunun anti-inflamatuar özellikleri vardır
Bu doğal sabun, cilt aşınmalarını, döküntüleri ve hatta güneş yanıklarını iyileştirmeye yardımcı olmak için anti-inflamatuar etkiler sağlar.
2.5. Naturel sızma zeytinyağı sabunu, egzama ve sedef hastalığını tedavi eder
Zeytinyağı sabununun egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarını giderdiği bilinmektedir.
2.6. Naturel sızma zeytinyağı sabunun cildi ekstra yumuşak hale getirir
2008 tarihli “Pediatrik Dermatoloji” yayını zeytinyağının erken dönem bebeklerde kullanılan kremlerde uygun bir bileşen olduğunu bulmuştur. Yeni doğanların cildinde kullanım güvenliyse, hassas ciltlerde yumuşak olması muhtemeldir.
2.7. Naturel sızma zeytinyağı sabunun sivilce tedavisine yardımcı olur
Bu doğal sabun yağlı değildir ve bu nedenle akne eğilimli ciltler için harika olan gözenekleri tıkamaz. Öyleyse, neden bir kalıp zeytinyağlı sabun alıp bugün denemiyorsunuz?
Naturel sızma zeytinyağı sabunun alerjiye sebep olmaz
Zeytinyağı, hipoalerjenik bir sabun için mükemmel bir bazdır. Çocuk doktorları, erken dönem bebekler için bile Natürel Sızma Zeytinyağı tavsiye eder. Zeytinyağı sabunları nazik ve hassas cilt dostu bir maddeye dayandığından, çocuklar ve alerjiye yatkın olanlar için mükemmeldir. Düşük sodyum defne sülfat seviyesine sahip markaları arayın. Ambalajda listelenen ilk bileşenlerden biri ise, farklı bir marka seçin. Çok az veya hiç sodyum defne sülfat artı zeytinyağının yatıştırıcı faydaları mükemmel hipoalerjik ürünü sağlar!
Doğal zeytinyağı sabununa geçmenin birçok avantajı var. Ancak buradaki sonuç nettir. Güzellik rutininize katarak tonlarca fayda elde edebilirsiniz. Doğal bir marka arayın ve cildinizin parlamaya başladığını görün!
3. Naturel sızma zeytinyağı sabun cilde uygulanması
Zeytinyağlı sabunu cilde uygulamak için gün içinde düzenli olarak yüzünüzü yıkamanız önerilir.
4. Naturel sızma zeytinyağlı sabun yapılışı
Malzemeler;
Hazırlanışı;
Plastik kabın içine öncelikle kostik eklenir. Suyu da üzerine döküp tüm malzemeler karıştırılır. Eriyen suyun içine doğal zeytinyağı da azar azar ilave edilir. Karıştırma işlemini tahta kaşıkla yapmanız önerilir. Eklenen malzemeler puding kıvamına gelecektir ve bu kıvamı aldıktan sonra sabun kalıplarına dökülür. Sabun kalıpları, ortalama 1 hafta kadar kuruması için bekletilir. Geçen 1 hafta sonunda kalıplardan dikkatli şekilde çıkarılır ve kullanıma hazır hale gelir.
5. Naturel sızma zeytinyağlı sabun nasıl anlaşılır?
Doğal zeytinyağı kalitesini kokusundan belli eder. Kokladığınızda hafiften genzi yakan bir koku oluşur ve anlık etkiden sonra geçer.
Hakiki zeytinyağlı sabunun rengi de kremden yeşile çalan bir renkte olur. Çok koyu yeşil renkteki sabunlar kimyasal ürünler ile hazırlanmıştır.
Eğer sabunda yoğun şekilde parfüm kokusu varsa; bu sabunun doğal olmadığını gösterir.
Zeytinyağı ekonomik değeri yüksek bir yağdır. Bu nedenle zeytinyağından elde edilen ürünler de bir miktar pahalı olur. Eğer çok düşük rakamlarda zeytinyağı sabunu satın aldıysanız; bu ürünün doğal olduğundan biraz şüphelenebilirsiniz.
6. Z Naturel sızma zeytinyağlı sabunun fiyatı
Zeytinyağlı sabunlar artık her markette yerini almıştır fakat dikkat edilmesi gereken bir detay vardır. Bu sabunlar hakiki midir koruyucu maddeler içeren sabunlar mıdır?
Zeytinyağlı sabunlar boyutuna göre farklı etiketler ile satılmaktadır.
Doğal zeytinyağının genelde 100-125 gr ambalajlarda yaklaşık 10 TL civarındadır. 1 kiloluk paketleri ortalama 25-50 TL’den piyasaya sunulur.
Sonuç
İşte bütün bu nedenlerden dolayı saç bakımı için zeytinyağı iyi bir doğal üründür. Hem de iyi bir natürel sızma zeytinyağını hiçbir tereddüt etmeden ve sıklıkla daima kullanabileceğimiz doğal üründür.
Sağlıklı bir ömür dileklerimle.
Afiyet olsun.
Saygılarımla…