.
Göz mü kulak mı? Hangisinden vazgeçerdiniz?
.
Üniversite yıllarımda Ankarada bir engelliler derneğinde engelli öğrencilere gönüllü yardım ediyordum. Görme engelli bir çocuğu lavaboya götürmüştüm. Aynı katta işitme engelliler de vardı. İşitme engelli bir kız bana el hareketleriyle "yazık göremiyor çok kötü" demeye çalışıyordu üzülerek. Anladım ki işitmemek görmemekten daha beter..
Göz...
Çünkü ağızlarını okuyabilir cevap verebilirsin.Ama gözlerin olmazsa onlar elleri kollarıyla anlaşırlar göremezsin ve sende ikisini de kaybetmiş kadar olursun.
yanlış oldu ben tercih ettiğimi yazmışım :)
Dogmadan once bunu seçtim.. 2 kulaktan duymamak daha iyi :) Cihazlarla duymak kolay. Ama görmek ? Görmeni sağlayan henüz teknmoloji yok. Var desek daha deneme aşamasında ve net değil bulanık gorebiliyorsun dijital olarak. Çok zor durum..
Gözlerimden vaz geçerdim... Ben müzisyenim, duymadan yaşayamam, müzik olmazsa yaşayamam... İnsanlarla iletişim kurabilmek için duymaya ihtiyacım var, duyabilmeliyim ki cevap verebileyim... Ama dediğim gibi asıl sebebi müzik..
Cevap
11Cevap
Kulak.. denizin, şelalenın, nehirin göruntusunu hayat boyunca daha göremezsem öleyim daha iyi. Kimsem yokken bi tek su'dan huzur alıyorum onuda kaybedersem naparım bilemem artık..
kulagımdan vageçerdım ısıtmeyeyım ama olanı bıtenı herseyı goreyım
deme dedikoduyu kim yapacak:P
Ay Allah muhafaza seçim yapmak istemiyorum.. Dua saatine denk gelir, Allah kabul ederde durduk yere gözden kulakdan oluruz..:(((((
kulaklarım. görmek duymaktan daha önemli sanırım benim için...
Yahu nedir bu fantezi sitede bir kaç gündür neden vazgeçiyoruz :D
sorunun adiliğine bak:D kaç saat düşündün bunu sormak için Allah için söyle:D
kulaklar yalanlarla kandırılabilir, gözde yanılabiliyor ama tartıya koyarsak göz ağır basıyor ( yanılma şansı daha az )
Sevdiğime; seni gözüm gibi seviyorum diyorum, gözlerimden vazgeçeyim de kulaklarıma şiş soksun elemi?
allah korusun yaaa bu nasıl bir soru böyle. ama en büyük korkum görememektir.
vazgeçmem böyle bi durum olsa allem eder kallem eder çaresini bulurdum, malum tıp ilerledi
sağ gözü ve sol kulağı vererek, ortaya karışık bir sakatat menü listesi hazırlardım.
bence biribirinin alternatifi değil...ikisindende vaz geçilmez...
kulaktan vazgeçerdim. karanlık bir yaşam sürmektense sessiz bir yaşam sürmeyi tercih ederim..
Kulaklarım. ayrıyetten böyle soruları pek doğru bulmuyorum.
:D neden cevap cveriyorsun o zaman:D
kulakların değersizse bana ver de 3+1 sistem kurayım... söz woofer ı senin kulağından yapıcam:D:D
Gozlerimden asla vazgecmezdim
Bu ne biçim soru senin yüzünden hayata küstüm burda.
tabıkı kulak goz gormedn olurmu dunyayı kapkaranlık gorceksın en kotu sey
ben önce doktorumu değiştirirdim
en iyi cevap bence :D
Allah kimseye aza noksanlığı vermesin ya... :(
kulak..Allah kimseye göstermesin tabi.
pardon görmemek işitmemekten daha beter ;)
sorularin ...si cikti ama
burun ;)
hiç biri bu nasıl soru ya :(
ne biçim soru ya
hiçbiri tbki de
kulak allahım affet
Kulaklar.
kirpik
:)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar