Merhaba arkadaşlar, şu hamam böceği diye tabir ettiğimiz yanlış ilaç kullanımı nedeniyle 5-10 yılda evrim geçirerek devasa boyutlara ulaşan böceklerden inanılmaz korkuyorum. Görünce bile günlerce uyuyamıyorum. Yaklaşık 3 gündür uyuduğum uykuyu toplasanız 3-4 saat eder. Az önce bir tanesini öldürdüm, yarım saattir kusuyorum. Hala midem bulanıyor. Geçen yıl belediyeyi çağırdım, evi ilaçladılar ama fayda etmedi.
Güncellemeler
+1 yıl
?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Korku öğrenilen bir duygu
Böcek fobisi de özellikle küçük yaşlarda çevremizdeki insanların verdikleri tepkilerle öğrendiğimiz bir korku. Rahatsız edici görünümlerinin dışında zararı olmayan kendi haline bıraktığımızda çekip gidecek bu yaratıkları gördüğümüzde rahatsız oluyoruz. Ya öldürmeye çalışıyoruz ya da bulunduğu ortamdan uzaklaşıyoruz.
Bu böceklerde rahatsız olma normal bir davranış iken;
Bu gibi tepkiler durumu daha da zorlaştırmakta ve kişinin duyduğu korkuyu daha üst seviyelere taşımaktadır.
Ancak tüm bu çabalara karşın atmakta zorluk çekilirse kısa dönem psikiyatrik ilaçların kullanılması. Kişinin rahatlaması korkularının gitmesinde fayda vardır. Ancak ilaçlarla korkuyu atıp sonra terapilerle bu korkunun giderilmesi için alıştırmalar yapmak daha kalıcı şekilde korkuyu atacaktır.