Tanrı kahretsin şu böcek aklımdan çıkmıyor tiksiniyorum düşündükçe delirecek gibi oluyorum ama aklımdan çıkartamıyorum hatta aklıma gelince ağlıyorum ben ne yapıcam?
O zaman size "Freud Approach" dan bahsetmeliyim, pikoloji literatüründe bu şekilde geçiyor ismi. Bu tarz fobilerinizin sebepleri küçükken yaşadığınız olayların bilinç altınıza etki etmesidir, sonrasında fobi olarak böyle ortaya çıkabiliyor.
Yenme konusuna gelirsek, öncelikle bu hayvanların biz insanlardan daha önce de dünyada olduğunu bilmeliyiz, yani misafir olan bizleriz. Diğer bir bilgi ise, eski insanların devrinde daha büyük boyutlarda böcek türleri yaşardı ve insanlar bu böceklerle beslenirlerdi. Tabi bahsettiğim zamanlar karanlık çağ ve maden çağları falan. Ayrıca her ne kadar iğrenseniz bile her yıl ortalama belli bir miktar böcek yiyorsunuz, yani hepimiz yiyoruz. Kullandığımız paket gıdalar tükettiğimiz yiyeceklerin hepsinde belli bir miktar böcek kalıntısı bulunmaktadır. Böceklerin dünya döngüsü ve ekosisteme olan büyük yararlarını saymaya bile gerek yok. Kısacası gerçekler bunlar işte 😊
O zaman fobini yenmen adına yardım edemicem 🙁 ya da bilinç altında böcek korkusu vardı ama bu fotoyu görünce ortaya çıktı. O süre boyunca bilinç altında öyle duruyor da olabilir.
küçüklüğümden beri böcek fobisi olan biriyim ve iş gereği Tekirdağa gittim orda dükkanın alt katında koltuklarda uyumak zorunda kaldım. 20 gün boyunca her gece en az 4-5 örümcek ve tuhaf etli biçimde böcek öldürdüm bundan sonra fark ettim ki alışmışım. Geceleri küçücük bir koltukta kıvranıp uyuduğumu biliyorum sırf böcek falan gelmesin diye.
Bocegi yala. Korkunun uzerine git. Gozlerini kapat ve bocegi yaladigini dusun. Kirkayak yala mesela. Hamam bocegi yala. Resim de atardim da usendim. En igrenc bocek resimlerini yaz google'a. Yaladigini hayal et. Sonra cik kesfe. Onlari yakala. Ve yala. Tesekkur etmene gerek yok.
kız benim derdim yoktu böceklerle çıyanla aynı odada yattım bir kere örümcek uyurken yüzümden geçti bir kere içinde karafatma olan terliği giydim bir kere yastığımda akreple uyandım ama şu fotodaki böcekten aşırı huylandım umarım fotoşoktur o
Bende hic semiyorum ama senin kadar degil en cok ari ve orumceklerde korkarim orumcek ustumde gezinirken veya yerde tekme veya yumruk atarim sjdj arıdan kaçıyom direkt. Senin ki hastalik adi neydi hatirlamiyorum tedavi al sen
Dünyada popülasyon bakımından en kalabalık türün varlığını kabullenmemek yanlış olur. Adım attığımız her yerde böcekler var hatta evin duvarlarının içinde bile... 😂
Sana bir fikir vereyim belki yarari dokunur. Kalkan baliginin erkegini bulucaksin pazardan... onun pullarını karnina yapistir 1 hafta kalsin. Onun kokusundan bocek aklina gelmicek bak gorursun.
Tamam da şimdi komik yani. Aklina bocek gelme rahatsizligi mi olur ya😂 ne dicen doktora? Ya da doktor tedavi icin ne dicek? Butun bu hayvanlarin kokunu kurutacaz aklina gelmicek 🙈
Bende de var o, üstelik böceklerden sonra fark ettim. Kara fatmalı bir evde yaşıyordum küçükken, o iğrenç böcekler deliklerden çıkarlardı, o günden beri böcek görünce kaşınmaya başlıyordum sonraları fark ettim delik fobisi olduğunu. Sakın bana görsel atmayın
Soruya daha fazla bakamıcam cevap yazıp kaçıcam o derece. Eğer yüzeysel şeylerde delik ya da buna benzer şeyler görünce aşırı huylanma, tiksinme, kaşınma oluyorsa tripofobin yüksek ihtimalle var.
Fobiler atalarımızdan bize gecen genetik korkulardır. Lakin mantıksız kısmı şudur. O korkulara artık ihtiyacımız yok çünkü bir böcek bize zarar verse bile tedavisi var bugün..
Kendini onun yerine koy. Mesela herkes sana tiksinç gözle bakıyo ama sen böyle doğmuşsun. Gizli gizli gidip ağlıyordur belki. Bende korkardım ama biz onlardan büyüğüz onlar bizden korkuyodur.
Baş parmağın ile üstlerinden ez cıtırt diye ses gelir rahatlarsın. 😁
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evrende hiç bir şey sebepsiz var edilemez görünüşü itibri ile tiksindirici gelebilir lakin onun bir gorevi var topragi havlandiramak , atıkları yemek onlar olmasa bitkiler olmaz
Hahahhah zoruna mı gitti bit beyinlim 😂 sevgili olmuşlar burda takılıyorlar ah gözlerim yaşardı sizi gidi minik tatlı aşk pıtırcıkları kaalelendiriyorsunuz yazmış birde aqhshahsj
@Lulupsim senin zoruna gitmesi lazım tarafımdan baya bir alaya alındın hala bu şekilde gülebilmen de baya ironi bak sen sadece bir paçavrasın hem de herkesin üzerine basıp geçtiği bir paçavra zerresine oynayamayacağınız şeyleri bozmak için sadece yorum yapacak kapasiten var seni kınamıyorum karakteristik yetersizlikleri kişisel birikimi az olan birisin daha da yazma arkandan canım kardeşim diye geçirdik
Ve şimdi sana gelince kendin gibi yarım kafa birini getirmişsin ulaşamayacağın şeylerin dalgasını yapıyorsun benim için böcek öldürmeye dalga geçmek için getirdiğin o’’’’’’’’’’u şıllıktan başla
En İyi Cevaplar