kişiyi depresyona sokan düşünceleri kaygısı ve endişesidir beynimizin şöyle bir eksi yönü var aslında bu eksi yön artı yön olarak kişiye yarar sağlıyor
bir işi yaparken 2. bir işi beyin yapamıyor
mesela kişi koşu yapıyorsa nefes nefese kalmışsa ve susamışsa beyin her şeye kendini kapatıyor ve bu nefes nefese kalma durumunu bir tehlike olarak görüyor başka hiç bir şey düşünmeden sadece hayatta kalmaya odaklanıyor bu durum kişide algı dağılmasına yardımcı oluyor ve kişi 1 saat önce ne yaşadığını neye üzüldüğünü ya da neye sinirlendiğini unutuyor anlık bir depresyondan çıkma durumu yaşanıyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
kişiyi depresyona sokan düşünceleri kaygısı ve endişesidir
beynimizin şöyle bir eksi yönü var
aslında bu eksi yön artı yön olarak kişiye yarar sağlıyor
bir işi yaparken 2. bir işi beyin yapamıyor
mesela kişi koşu yapıyorsa nefes nefese kalmışsa ve susamışsa beyin her şeye kendini kapatıyor ve bu nefes nefese kalma durumunu bir tehlike olarak görüyor başka hiç bir şey düşünmeden sadece hayatta kalmaya odaklanıyor
bu durum kişide algı dağılmasına yardımcı oluyor ve kişi 1 saat önce ne yaşadığını neye üzüldüğünü ya da neye sinirlendiğini unutuyor
anlık bir depresyondan çıkma durumu yaşanıyor
Düzenli yürüyüş. Ormanda ya da deniz kenarında.
Orman harika
Aleyküm selam, yapılabilir aslında. Hiç denemedim sörf yapmayı ama güzel olabilir
Dene ya
İnşallah bir gün sen denedin mi?
Ben kendimi depresif hissettiğim zamanlarda genelde yürüyüşe çıkıyorum. Takıyorum kulaklıkları müzik eşliğinde temiz hava gerçekten iyi geliyor.
Yürüyüş veya araba ile uğraşmak
Güzel
Evet ya
Vurdulu kırdılı sporlar rahatlatır herhalde
Dövüş filan
Fighttt
Ben genelde yüzmeye gidiyorum peşinden sauna terapi gibi geliyor dert kalmıyor saunada uzanırken
Depresyondan çıkmak için spora gerek yok
Değer veren senin olsun yeter
çıkmak istemiyorum sürekli depresyonda kalmak isiyotk
taekwondo. geçmişte ilaç olmuştu bana.
İşe yarıyor mu
Yıllar önce bende işe yaramıştı.
Fitness
Mantıklı
Şehir dışı ise dağ tırmanışı sık sık yapardım
Korkutucu gelir bana
Biraz da tehlikeli boş ver o zaman fjdj
Bilardo birazdan gireceğim..