Eskiden durmaksızın fikir üretirken; son 2 senedir cümle kurmada, ve bir şeyler yazmada zorlanmaya başladım. Arkadaşlarımdan gelen mesajlara bile geri dönüş yapamıyorum. Donma tepkisi yaşıyorum. Ya da tamamen o gün yapmam gereken ne varsa hafızamdan siliniyor. Dışarı çıkıyorum, neden çıktığımı hatırlamıyorum. Yer yön karışıklığı yaşıyorum. Kafamın içi yapboz parçası gibi darmadağınık. Siz daha önce böyle bir şey yaşadınız mı?
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Kan tahlili yapıp B12 seviyeni ölçtürmekte fayda var o kadar yapay besleniyoruz ki genel olarak herkeste B12 eksikliği var. Bunun dışında teknolojinin ilerlemesi bizim beyin fonksiyonlarımızı kullanmamızla ters orantılı bir şekilde gidiyor maalesef. Eskiden telefon numaralarını adresleri yolları ezberlerken şimdi hepsini teknolojiye bıraktık bir kaç tıkla hepsine ulaşabiliyoruz. Kafanın içinin yapboz gibi olması da sanırım dikkat bozukluğu ile alakalı yine teknoloji kaynaklı bir durum olabilir bence sosyal medya bunun en büyük tetikçilerinden. Kafamızın içini o kadar çok gereksiz bilgiyle dolduruyoruz ki gerekli şeylere dikkatimizi veremez oluyoruz. Bu cümle kuramama yazmada zorlanma ve donma tepkileri dil öğrenenlerde çok görülüyor. Senin ki bu sebepten mi bilmiyorum ama birden fazla dil öğrenenlerde dil akıcılığa kavuşana kadar her şey birbirine giriyor düşündüğünü kelimelere dökme ve o dilde tam karşılığını bulamamak bu karışıklığa ve donmalara sebebiyet verebiliyor.
Polyglotum o sebeple olsa yıllar önce yaşardım bu tıkanmayı. Kendi anadilime yabancılık yaşamam normal değil, kelimeler havzada süzülüyor sanki; iki kelimeyi bulup konuşana kadar bütün moodum düşüyor. Bktan bir durum.
Polyglotsanız bu çok normal bence siz bir dilde konuşmaya çalışırken beyniniz aynı düşünceyi 4-5 dilde düşünür. Arka planda çalışan uygulamaların telefonu ya da bilgisayarı kasması gibi bir şey bu biyerde.
Kaç dil biliyorsunuz?
5 dil biliyorum (japonca, korece, italyanca, ingilizce, türkçe) az buçuk çince
Ne güzel 5 dil bilmek gerçekten takdire şayan. Dil öğrenmek bence çok eğlenceli bişey ya.
Bu arada gerçek müsait bir ara doktora gidip bi kan tahlili yaptırın B12 için. İhmal edilmemesi gerek bir şey uzun süreli B12 eksikliği beyinde kalıcı hasara sebebiyet veriyor. Sizin sorunuzda bahsettiklerinizden bazılarını bir dönem bende yaşadım kan sayımı yapıldı ve B12im alt üst sınırlar içerisinde alt sınıra baya yakın bir değerdeydi doktor iğne ve dil altı B12 takviyesi vermişti büyük ölçüde toparlanma oldu uzun süre kullanımdan sonra. Arada sırada ölçtürmekten bir zarar gelmez diye düşünüyorum en azından o şıkkı elemiş olursunuz bir sorun yoksa bile.
Bu durum stres veya yoğun kaygıdan kaynaklanıyor olabilir, insan bazen kendi içine çok gömülünce zihni bu şekilde boşluğa düşebiliyor. Yaşadığın o kopukluk hissi oldukça yorucu olsa gerek, bir beyin çekimi veya kan tahlili yaptırıp değerlerine baktırman en mantıklısı olur, ihmal etme bunu.
Zekan artıyor ondan dolayı hafıza durgunluğu yaşıyorsun
Artmış hali buysa aptal olup bülbül gibi ötmeyi tercih ederim
Kendini öyle basit görme
Bunu söylemen bile zeki olduğunun ispatıdır
Sadece şu an yapman gereken bol bol kitap okumandır
Değişik değişik kitapları oku konusu önemli değil
Göreceksin
Sen kendine bile şaşacak hayretler içinde kendine şaşıracaksın bu ben miyim diye düşünecek sonra kendine öyle haksızlık ettiğin için hüzünleneceksin.
İtalyanca düşünüp, Türkçe konuştuğun için serocum
İki dilde de düşünme kotam doldu sanırım.
Ya da yaşlandım, evlatları yanına uğramayan yaşlı nene gibi susma evresindeyim. Alzheimer olma ihtimalim de güçlü tabii 🦦
yaşadım bu dönemi yaşayan insanların hayatta beklenmedik olaylar yaşadığı kesindir
Sürekli olumsuz şeylere maruz kalıyorsan ondan olabilir sosyal medyaya çok bakıyorsan azalt
insomnia kaynaklı da olabilir 🧠m kendini tasarruf mooduna almıştır (şüpheli) en iyi ihtimal olarak bunu düşünüyorum sezi
Erken yaşta alzheimer olmuşsun
Düşündürmüyor değil
Kan tahlili yaptır bir, sonrasına bakılır
Maddi manevi birçok sebebi olabilir.
Madden ve manen tüken…. Yok ya o da değil.
geçmiş olsun