Bu dünyadan kurtulmak istiyorum, var mı ağır depresyonda olan, nasıl mücadele ediyorsunuz?
2 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
bu işin ne kadar ağır bir yük olduğunu, insanın ruhunun nasıl yorulduğunu biliyorum ama o karanlığın içinde heykel gibi dikilip kalmanın da kimseye hayrı yok. zihnin sana her şey bitti ve anlamsız diye fısıldarken ona inanmak en kolayıdır.
oysa o zihin şu an bozuk bir plak gibi sadece aynı cızırtıyı çalıyor. yani duyduğun her ses gerçek değil, sadece bir arıza.
büyük kararlar alıp hayatını kökten değiştirmene, bir anda mucizeler yaratmana gerek yok. bugün sadece o perdeyi arala, içeriye azıcık gün ışığı girsin, o ışık sana bir düşman gibi gelse de bırak tenine değsin. kendine duyduğun o öfkeyi, o neden böyleyim sancısını bir kenara bırak. bak göreceksin, sadece bir bardak su içmek için ayağa kalktığında, aslında o devasa boşluğa ilk yumruğu atmış oluyorsun. depresyon seni eve, odaya, yatağa hapsetmek ister, sen ise sadece inat olsun diye, hiçbir amacın olmasa bile kapının önüne çıkıp iki adım attığında o zinciri ufaktan çatlatmaya başlarsın.
hayat şu an sana çok renkli görünmüyor olabilir, varsın görünmesin. sen sadece mekanik de olsa hareket etmeye devam et, çünkü o paslanmış çarklar ancak sen zorla çevirdiğinde tekrar dönmeye başlayacak. yarını, haftayı, ayı düşünerek kendini boğma, sadece şu anki o ataleti kır, bir şeyler yap, bir şeye dokun, bir ses duy.
bu bir seçim değildi evet, ama oradan çıkmak için atacağın o küçük, anlamsız görünen fiziksel adımlar senin tek gerçek silahın, o silahı kullanmaktan vazgeçme.
ve sakın unutma; sen o karanlıktan çok daha fazlasısın ve bu toz bulutu dağıldığında geriye yine sen kalacaksın! biraz yorgun ama kesinlikle daha dirençli.
savaş ve açlar romanını da okumanı tavsiye ederim
Bunu yaşadığınız o kadar belli ki hayranlıkla okudum teşekkür ederim çok iyi geldi bunu okumak anlaşılmak.. not alıyorum romanı umarım başarabilirim
Bir kere yaşama hakkın olduğunu ve onun da kısa olduğunu bilmen lazım diye düşünüyorum...
Bunu da en iyi şekilde değerlendirmen gerektiğini maddiyattan uzaklaşıp tamamen manevi olarak nasıl mutlu oluyorsan o şekilde yaşamaya devam etmen gerektiğini bilmen gerek...
Çevrende seni üzen kişiler var ise ya da çalıştığın iş yeri okuduğun okul herhangi bir yer mutlu değilsen yanlış yerdesin demektir uzaklaş yer değiştir...
Kötü düşüncelerin hepsini bir kenara koy her şeye olumlu bakmaya çalış elindeki ile mutlu olmaya çalış...
Bakış açıni tamamen güzel şeylere yönelt el ne der diye değil keyfim ne ister diye yaşa diyerek başlayabilirsin 🫠
Doğru söylüyorsunuz güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Fakat benim maneviyatım çok zayıf herhangi bi inancım yok inanmak istiyorum ama olmuyor belki yadırgarsınız lütfen linçlemeyin ama olmuyor. Keşke bişeye inansam ruhum ne istiyor bilmiyorum. Beni üzen her şeyden izole ettim kendimi, hatta ülke değiştirdim.. fakat bu düşünce en ufak sıkıntıda tetikliyor. Anksiyeteyle baş edemiyorum bu durumu yaşadınız mı bilmiyorum ama söylerken güzel bende bazen siz gibi düşünüyorum o anlık rahatlatıyor ama genel olarak yine aynı yine aynı..
Maneviyattan kastım herhangi bir dini inancı değil 😊
Şahsen ben inançlı bir insanım lakin herhangi bir din veya mezhebe bağlı biri değilim yani inançliyim Ama dindar değilim diyebilirim 😊
Aslında güzel bir noktaya değil misin
İnanç ciddi anlamda insanın hayatını komple değiştiriyor...
Çok uzun zaman yıllarımı verdim diyebilirim hatta sürekli okuyup araştıran bir insanım birkaç dakika önce başka bir yere ufaktan bununla alakalı yazdım 🫠
Mutluluğun huzurun sırlarından biridir inanç Ama bu dediğimiz inanç yani bahsettiğim şey tamamıyla ilahi değil...
Derin bir konu kafanı bulandırmak istemem 😊
Ama enerji üzerine yaşıyoruz motivasyonun enerji ne kadar yüksek ise o enerji sana her şeyin en iyisini en güzelini getirecektir kesinlikle olumsuz şeyler düşünme olumsuz kelime dahi kullanma emin ol çok kısa bir vakit sonra her şeyi çok daha iyi olacak
Evet çok güzel anlattınız bende öyle düşünmüştüm. Zaten bu konuda kafam epey karışmıştı daha fazla bulanamaz. Çünkü bi Tanrı olduğuna kesinlikle inanmıyorum ama Allah kelimesini de çok kullanırım misal Allah razı olsun artık bi teşekkür etmek gibi benim için vs. Fakat ben küçüklüğümden beri dini konulara çok yoğunlaşmasam da ilgim vardı. Enerjiye inanırdım bu psikolojiye girmeden önce şimdi tamamen bi önceki kendime bakıyorum neşeli şen şakrak ortamda tabir yerindeyse en manyak olan bendim ama şimdi eski benden eser yok ne enerji ne düşünce hiçbir şeye odaklanamıyorum tek isteğim yok olmak.
Açıkçası bu konulardan muhabbet etmek bilgi alışverişi babında veya kafa dağıtma amacıyla konuşmak istersen benim için uygundur...
Ama bu tarz kötü düşünceleri atmani canı gönülden isterim...
İnsan ne zaman ki doğru şeye inanır O zaman mutlu olur neyi inandığı pek önemli değil eğer ki mutlu oluyorsa inanmaya devam etsin çünkü kişi mutluysa etrafına da mutluluk verir...😇🫠😊
Benim içinde uygundur teşekkürler. İsterim bilgilenmeyi
Bende isterdim ama inancım hiç kalmadı dilerim kimse yaşamasın
Hiçbir şey için geç değil 😊
Kesinlikle modunu bozma bence 😊
Takip edersen yazabilirim..
Umarım denicem tekrardan 😊
Takip ettim bu arada çokta anlamadım bu uygulamayı 😅
öyle zamanlarda insan bi çıkış yolu bulamayacağını sanıyor ama kafayı dağıtacak bi şeyler bulmak ya da güvendiğin bi insanla dertleşmek en azından o anki boğuntu yavaşça hafifletiyor o yüzden yalnız kalmamaya çalışmak önemli bi adım
İnanın bunu yapıyorum çevrem beni pamuklara sarıyor resmen. Ya açıkçası şöyle hiç arkadaşım yok benim üzülüyorum bu duruma hiç beni merak eden arayıp soran bi tane bile arkadaşım yok ben çok değer veririm ama onlar için öyle olmadım… hobilerimde var ama hiçbir şeyden keyif alamıyorum hiçbir şey beni bi saat bile mutlu etmiyor. Ben mutluluğu her şey sanırdım her şey oldu ama hiçbir şey olmadı aslında. Bilmiyorum anlatabildim mi ama böyle. Eşimde anlamıyor beni. Bende burayı açtım bugün belki anlayan olur bi çıkış yolu bulmak istiyorum ama olmuyor.
Yaşadım en ağırını. İntihar ettim. Ölmedim. Ama şu an hayat güzel.
Peki nasıl başa çıkabiliriz bu durumdan siz nasıl keyif almaya başladınız anlatır mısınız
Şu anki duygu ve düşüncelerini söylersen belki yardımcı olabilirim
Ben 9 ay önce anne oldum depresyona girdim ve çıkamıyorum. Anksiyete ruminasyon kaygı bozukluğu teşhisi konuldu ama ben ölürsem acılarım da biter gibi hissediyorum. Yani kendimi nerde öldürebilirim araştırıyorum ama bişey çıkmıyo
Tamam da sebebi ne? Hissettiğin şey ne? Ne bileyim değersizlik mi vs.
Ben Türkiye’de yaşamıyorum normalde yurtdışında da uyum sağlayamıyorum hiçbir yere ait hissedemiyorum bu çok saçma gelebilir çoğu kişiye ama bu durum benim özgüvenimi yerle bir etti. Eşimde bıktı benden artık sevmiyor beni değersizlik duygusu da ekleniyor tabi. Neyse ya çok kafa şişirdim kusura bakmayın
Hiçbir yere ait hissedememek neden kötü hissettiriyor ki? Olabilir. Bu dünyada hepimiz misafiriz. Hiçbirimiz buraya ait değiliz bakarsan. Kafa şişirmelik bir durum yok ben de zor bir süreç geçirdiğim için yardımcı olmak istedim sadece.
Rusya öyle bi ülke değil ya çok zorbalar çok kabalar keşke benim misafirliğim bitse bi an önce 😄 inanın bu satırları gözuaşlaro içinde yazıyorum neden bilmiyorum ama alışamıyorum evliliğe o ülkeye çocuğa ağır geliyor evli misiniz bilmiyorum ama ben mesela eşimi hem çok seviyorum hem çok kavga ediyoruz bu durumda da hemen tetikleniyorum 🤦🏻♀️
Evliliğe mi alışamıyorsun olduğun ülkeye mi anlamadım. Kavga sebepleri ne bilmiyorum da iki tarafta anlaşmak istedikten sonra bir şekilde anlaşılıyor. İki şey önemli depresyonda. Birincisi neden depresyona girdiğin. İkincisi de depresyondan çıkmak için ne olması gerektiği. Eğer cevapları belliyse çok da zor değil depresyondan çıkmak.
İkisine de alışamıyorum uzaktayken gittiğime pişman oluyorum bi aradayken de küçücük sebeplerden bile pürüz çıkıyor. Ben hamileyken depresyona girdim doğum sonrası lohusa depresyonuna girdim çıkamıyorum 🥹
Lohusa konusuna bir şey diyemem o hormonlar bende olmadığı için. Bir de Rusya ne alaka merak ettim.
Rusya genel olarak faşist kendi dillerini bilmeyen insanlara karşı özellikle çok kabalar sürekli kavga ediyorlar ben onları anlamıyorum öğrenmeye çalışıyorum olmuyo napim zor yani. Bende istemez miyim rahat rahat alışveriş yapayım kendimi ifade edeyim
Hayır Rusya'ya neden gittin onu sordum.
Tek silahımız inancımız ve dualarımuz kurtarıyor bizi inanmak gerek
Ölmek gibi şeyler düşünme doktora git ilaç kullan olmazsa ilacı değiştir
İlaçta kullanıyorum doktora da gittim ama çok işe yaramadı gibi anlamadım. Siz kullandınız mı?
Olmazsa başka doktora git böyle ölmek falan düşünme İnsanlar hayatlarında zor günler yaşayabilir psikiyatrisi var devletin doktorları var karamsar olma Hemen Allah yardımcın olsun
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun
☺️🙏
Öyle derdim yok ben yükselme derdindeyim hep hırsım izin vermiyor vakit kalmıyor depresyona
Edemiyorum koyverdim gitti yaşama sevincim kalmadı sadece anı yaşamaya çalışıyorum
Neler yaşadın hayat her şeye rağmen guzel
Babamı kaybettim, başka bi ülkede yaşıyorum oraya uyum sağlayamıyorum dil öğrenemeden orada doğum yaptım travmatik oldu. Trafik kazası geçirdim derken hepsi çok üst üste oldu
Geçmiş olsun sana eşin yardımcı olmuyor mu
Bir yanda yaşadığın seyler zorluklar bir yanda bebek
Çok teşekkür ederim. Eşim çok yardımcı oldu sağolsun ama o da artık bıktı zaten çocuğun sorumluluğu apayrı. Ben o süreçte çocuğumu bile sevemedim hiçbir şey hissedemedim. Hala da çok bağ kuramadık eskiye nazaran daha iyiyiz şu an ama kimse anlamıyor beni herkes geçecek diyo ama geçmiyor daha çok canım yanıyor. Her gün ağlamaktan perişan oldum. Herkes anlıyor gibi yapıyor biliyorum insan hisseder anlaşılmadığını. Eşimin de sevgisi ve tahammülü yok artık. Eskiden üstüme titrerdi şimdi eminim ölsem şükür kurtuldum der ben evliliğimi nasıl kurtarıcam bilmiyorum.
Doğumdan sonra şiddetlendi mi
Sacmalamayin lutfen saha hencsiniz
Bu normal değil, destek almalısın…
Çok kolay. Sondan başa doğru gidiceksin
Geçiyor geçti hepsi
Bence hayatta kendinize yeni bir sayfa açın
Doktora git
Bosveriyorum
Neden ölecen ya
Yaşama isteğim yok sürekli aynı düşüncelerde tekrar edip duruyorum ölmeyi çözüm olarak görüyorum
Ne düşüncesi?
Alkolle.
İğne yapayım