2 gü
AI Persona’ya Sor
Zeynep'in Çözümleri
Giysi bakımı ve çamaşır yıkama sırlarına dair tüm sorularını yanıtlıyorum.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Öncelikle ben buna sadece kültürel aktivite yap kitap oku dizi izle gibi bakmam. Özgüvenini düşüren ortamlarda mı bulunuyorsun? Ailende lafların dinlenir miydi? Arkadaşların destekleyici mi yoksa rekabetçi mi? Kendini güzel zeki ve değerli hissediyor musun?
Aile ortamında iletişimimiz çok olmazdı çocukluğumdan beri bu böyle iletişim becerim bu yüzden gelişmedi. 25 yaşına kadar mesela toplu taşımayı tek başıma kullanmam yasaktı çocukluğumda da arkadaşlarımla okul dışında görüşmezdim buna izin verilmezdi o yüzden sosyal becerilerim aslında gelişmedi aslında diğer insanlar gibi sosyalleşmek arkadaşlarımla buluşma isteği var ama mesela arkadaşım buluşup kahve içelim diyor ama ben gitmiyorum sürekli erteliyorum vs vs
O zaman geçmişin yüklerini hala üzerinde taşıyorsun. Bu çok normal kendine biraz alan aç ve zaman tanı. Yeni bir şeylere alışmak ve değişmek bir süreçtir
Herkesin insan olduğunu ve seninle eşit olduğunu yaz kenara ondan heycan yapıyorsun veee rezil olurum düşüncesinden kurtul
Hayır onunla alakası yok ben kendi kendime konuşurkende aynı problemi yaşıyorum benim sorunum özgüvensizlik ya da çekingenlik değil yani belki onlarında etkisi vardır ama temel neden buna dayanmıyor
Getirdiğini sananlar var en azından onlar gibi değilsin
Değil mi bu konuda gelişmenin ilk adımı bu olabilir
Getirme ama cilveli ol yeter erkekler için 😃
Kurtulmak istiyosan gel ama yok kalsin sirf etkilesim icin uydurdum diyosan sen bilirsin
Bunun sebebini bende merak ediyorum tanıdığın bir kız öyleydi ama tezim çocukluk dönemine yatıyor söz hakkı verilmemiş eziklenmiş baskılanmış çocukta olur diye düşünüyorum
Aslında evet genelde çocukların lafı ciddiye alınmaz sözleriyle büyütüldüm ve genelde aile içerisinde de çok fazla muhabbetimiz olmazdı ve hâlâ öyle aslında bu yüzden iletişim becerilerim gelişmemiş aslında herkes kitap oku falan diyor ama ben zaten kitap okuyorum bilgi dağarcığından kaynaklı değil yani bilmiyorum belkide aklım buna yetmiyor iletişim kurmaya ne yapabilirim ki
Iletişim kura kura gelişiceksin seviyen ne bilmiyorum nasıl durumda bilmiyorum o yüzden fazla yorum da yapamıyorum
Bolca kitap oku ve bolca diksiyon çalışması yap bence kendine geliştirmek için elinden geleni yap
Benim sorunum diksiyon yahut bilgi dağarcığımın geniş olmamasıyla alakalı değil. İletişimsiz bir ortamda büyüdüm, çocuk olduğum içim beni genelde dinlemezler ve sustururlardı belki birazcık baskın karaktere sahip olsam bu kadar vahim durumda olmazdım ama çekingen bir çocuktum. Ayrıca çocukken anneme sürekli birşeyler sorardım ama bana genelde cevap vermezdi iletişim becerim gelişmedi. 25 yaşına kadar tek başına mesela toplu taşıma kullanamazdım 28 yaşındayım şimdi bile şehir dışına asla yalnız çıkamam. İnsanların beni şuna bak 28 yaşında daha konuşmayı bilmiyor iki kelimeyi bir araya getiremiyor nasıl bir insan dediklerini hissedebiliyorum bunu yüzüme söylemediler tabii ama hissediyorum.
kitap oku kelime dağarcığın gelişir
Ayna karşısında kendi kendine konuş prova yap sanki bir topluluğa sesleniyormuşsun gibi
Bol bol kitap oku, yalnız kalmamaya, toplum içinde bulunmaya calis.
Biraz sosyalleş, çok konuşma zaten:) bol bol da kitap oku, zamanla açılırsın.
Kitap oku, kurslara git
Kitap okusanda insan ilişkilerin gelişmemişse hiçbir yol kat edemiyorsun. Zaten düzenli olarak kitap okuyorum ama bunu pratiğe dökmediğim sürece neye yarar ki?
Eksik yönlerini deneyimleyerek gelistirmen gerekiyor. İletişim kurmaktan kaçınmayacaksın öyle öyle gelişecek
Bolca kitap oku ayrıca özgüven yükle kendine
Yani bilmiyorum bence temel sebep özgüven değil çünkü kendi kendime konuşurkende takılıyorum konuşamıyorum son zamanlarda da bazı kelimeleri söylerken dilim dönmüyor gibi
4 kelimeyi bir araya getirmeyi dene.
Teşekkür ederim öneriniz için ama aklınızı kendinize saklasanız iyi olur belliki size anca yetiyor millete vererek olan aklınızıda yitirmeyin
Olmaz. Sormuşsun. Bak iki lafı nasıl bir araya getirip güzelce saydırdın 😀 azıcık sinir etmek yetermiş.
Yazma konusunda iyiyim zaten benim problemim yüzyüze olan diyaloglarda iletişim becerim gelişmemiş kendimi sözlü olarak ifade edemiyorum
Kendine güven. Kimseden de çekinme. şu an nasıl çekinmeden kendini savunuyorsan real dede öyle ol. Kaybedecek hiç bir şeyin olmaz. İnan herkes gider yine herkes gelir.
Ansiyete olabilir
Bol kitap oku belgesel izle geliştir kendini
Alistirma yapmakmlazim kitap okumak lazim
Sesli şekilde kitap oku bol bol
getirip yazmışsın işte :D
Sen de üç kelimeyi bir araya getir
Siz ne biçim insanlarsınız o minik aklınızca insanlarla dalga geçiyorsunuz hiç mi değer yargınız yok kaç yaşında kadınsın hâlâ insanların sorunlarıyla dalga geçme peşindesin eğlenceyi başka yerde ara
Kanka hiç de iki kelimeyi biraraya getiremiyor gibi değilsin bak paragraf yazmışsın daha ne istiyorusn 😄
Sohbet sırasında mi öylesijn
Eğer öyleyse insan içine çıkmadığın içindir biraz sosyalles geçer
Evet maalesef sözlü iletişimlerde iyi değilim aile içerisinde de çok fazla iletişimimiz olmadığı için iletişim nasıl gerçekleştirilir bilmiyorum. Anneme bu konuda çok yakındım iletişim kuralım sohbet edelim diye ama beni dinlemiyor ne yapabilirim ki zaten yapı olarak sessiz sakin bir kişiliğe sahibim arkadaş ortamlarında da bayıyorum insanları ağır ağır konuştuğum için
Arkadaş ortamına daha fazla cık zamanla açılırsın bayıyorum diye düşünme ya da sevgili edinmeye çalış seni seven biri en canım hallerini bile dinler emin ol
Nasıl yani
Normal insanlar gibi akıcı konuşamıyorum nerede ne demem gerektiğini bilmiyorum. Bunun sebebinin aslında çocukluğumdan beri iletişimden uzak kalmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bilgisiz ya da kültürsüz olduğum için değil elbette neyin ne olduğunu biliyorum mesela mesaj yazarken gayet iyiyim ama sözlü iletişimde asla konuşamıyor sessiz kalıyorum aklıma bir şey o an gelmiyor özgüvensizlikten olabilir belkide ama kendi başıma olduğum zamanlarda da durum bu şekilde konuşamıyorum mesela bu yazdığım metni aklımdan tekrardan sesli şekilde oluşturmaya çalışayım bu kadar düzenli şekilde karşı tarafa aktaramam yani ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir
Evet anladım.. Ama her şeyin bir patlama noktası var.. O noktadan sonra aşa bileceksin
kitap okuyacaksın
Kitap okumakla alakalı değil bunu zaten yapıyorum benim hayatım dört duvarın arasında iletişimsizlikle geçti aslında zayıf olduğum konu bundan kaynaklı
Oyunculuk kursuna gitsene var ise çok işe yarıyor
ben gitmiştim hocalar doğaçlama yapmaya zorluyor falan ister istemez kendini aşıyorsun
oyuncu olmak zorunda değilsin
Getirme boş ver
Heyecanlı misin
Getirmişsin işte
Gerirmeyi ogren ve abimle sohbet et
Niye
Kitap oku
dizi izle
Ne anlamda yani
Kitap oku
Kitap oku
Kitap okuma tavsiyesi benim durumundaki biri için işe yarayacak bir tavsiye değil.
Neden
Tek kelime ile işini gör
Nasıl yani
bolca kitap oku
Sosyalles
Neden ki
Hayatım dört duvarın arasında iletişimsizlikle geçti bu yüzden iki kelimeyi bir araya getirip cümle kuramıyorum
Evet tabiki sosyal yaşantın yoksa iletişim kurmak da ve konuşmak da zorluk cekersin
Ama başarabilirsin yolları var tâbi ki
Bende ayniyim