Bunun sebebi ne olabilir sizce mesela birisi bana laf soksa cevap veremiyorum laf altında çok kalıyorum güzel etkileyici konuşamıyorum nedeni ne ve bazı insanlar nasıl böyle güzel konuşuyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılOnlara tek had bildirme eylemin onların yaptığı kötü bir şeyi yüzüne vurmak dedikoducu biridir herkes senin dedikoducu olduğunu biliyor ben dedikoducu birine kendimi açıklamaya çalışmam şeklinde yürü
ya da sana eğer haksızlık yapılıyorsa bana bu bahsettiğin şeyi açıklayabilir misin de açıklayamazsa daha kendin bile neyi savunduğunu bilmiyorsun de
ya da çok saçma bir örnek vericem bir insan senin dış görünüşünü eleştiriyordur. Ama sen yanındakinin ter kokusundan rahatsızsındır ve nefes alamadığını sen onu o kişiye söylerken alakası olmayan ama seninle hep dalga geçen biri iyi de sende bizim göz zevkimizi bozuyorsun demiştir sende dersin ki iyide ben cidden nefesimi tutup nefes alamıyorum sen bana bakmana rağmen görme yerini kaybetmiyorsun dimi önüne dönersen gözüne bir şey olmaz diyip savacaksın.
Bu gerçek yaşanan bir örnek 9 da bir kız vardı ve en fazla birbirimizi 5 dk gördük ancak gözlük vs kullandığım için beni küçümsemişti aradan 2 yıl sonra aynı sınıfa düştük ve beni tanımadı ve arkadaşlık kurmaya çalıştı ancak sınıftaki yeni gelen gözlüklü vs biri ile dalga geçti ve ben kızı günün sonunda savunmak zorunda kaldım bana da salça oldular.
Ama ertesi yıl o ana kız okuldan gittiği için arkadaşları rolü devir aldı ve aramızda tam iki sıra var boyum 171 yanımdaki arkadaşım 185 ve çocuk onun önünde oturduğunda tahtayı görüyor ben geçince ya çekilsene eğilsene bende bundan rahatsız olmaya başladım ve hesap sordum çocuk benden 15 cm uzun onda görüp bende mi göremiyorsun dedim o da ama o eğiliyor dedi bende o Eğilse bile yine 5 10 cm görme payı olıyor dedim bahane uydurma yaptım sonra bana sataşmaya çalıştı biraz bağırdı bende onun üstüne yürüdüm güzelce önündeki sıranın masasına oturdum önüne eğildim. Bir iki kez sesimiz yükseldi ama konuşmayı gram hatırlamıyorum sonra ben ona şey yaptım. Ya senin benimle gerçek derdin nedir bir açıklamak ister misin acaba 11 deki olan bir konu ile ilgili olabilir mi? Dur ne yapmıştınız sen mi söylemek istersin yoksa herkesin önünde ben mi söyleyeyim dedim kız sustu. Tek bildiğim çevredeki insanların bize baktığı
Ve bu insanların seninle uğraşmasından sonra ne hissediyorsan toplum önünde rezil olma kendi davranışın olmamasına rağmen sana atfedilen bir davranıştan kötü hissetmek bunların aynınısı ona devir teslim yapacaksın. Ve onların gerçek karakterini ve herkesin bildiği ama ortam bozulmasın diye alttan aldığı davranışları yüzüne vurursan sen senin sahip olmadığın bir özelliğe karşı utanç geliştirirken onlarda gerçekten karakteri yüzünden sahip oldukları özelliklerden dolayı gerçekten utanç yaşarlar.
Ayrıyeten amerikan filmlerinde laf sokma sahneleri akıllıca konuşan karakterlerin sözlerini inceleyebilir genel mantığını anlayabilirsin
Ve son olarak asla güzel söz söylemeye çalişma amacın hakkını savunmak ve buna bağlı mantık doneleri geliştirmek olsun
Son olarak hiç bir şey yapamazsın bana bu şekilde davranamazsın. Bir iki dedik tamam ama artık fazla oluyor ve istemiyorum ü o seninle dalga geçip gülse de sözel olarak arkasında dur ve senini yükselt her seferinde
En son durum da telefonla ses kaydı alıp müdüre şikayet etmek ve zorbalıktan dolayı disiplin cezası almalarını sağlamak ve asla müdürle uzlaşmaya gitmemek. Bu insanlara bir kez daha şans verildiği için azıtıp olan bizim hayatlarımıza oluyor, hiç değmez. Sonuna kadar hakkını ara, hakkını aramaktan korkma!
Çünkü sen aramazsan günün birinde depresyona kadar sonuçlanacak ağır durumlar yaşayabilirsin
Kendine iyi bak
Her şeyde odağın kendinde olsun kendini geliştirmede de hakkını aramadada01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca müdür kimsenin başı yanmasın diye vazgeçme ihtimaline karşı o karşılıklı toplanıp yüzleşme anını ve müdürle ikinizin olduğu anı da ses kaydı al cimere ya da polise şikayet et. Soruşturma açılsın o da atılmamak için yapması gerekeni yapsın
Depresyon yaşamış biri olarak söylüyorum kesinlikle hakkını sonuna kadar ara
En İyi Cevaplar
Selamlar,
Kelime seçimi ve ifade yeteneği, kişinin düşünme ve yazma süreçlerinde çeşitli nedenlerle zorluklar yaşayabileceği karmaşık bir konudur. Bu zorluklar, bazen stres, kaygı, dikkat eksikliği, yorgunluk veya dil becerileri gibi faktörlerden kaynaklanabilir. İnsanlar kendilerini ifade etmekte veya düşüncelerini yazılı olarak aktarmakta farklı güçlükler yaşayabilirler. Özgüven eksikliği veya yaratıcılık sıkıntısı da bu sorunu etkileyebilir.
Bu tür zorlukların üstesinden gelmek için yazma becerilerini geliştirmek, daha fazla pratiğe ihtiyaç duyabilir ve kendine güveni artırmak önemlidir. Aynı zamanda, stresi azaltmak ve dikkati artırmak için bazı stratejiler ve teknikler de kullanılabilir. Herkesin bu konuda farklı deneyimleri ve gereksinimleri olduğunu unutmamak önemlidir ve bu tür zorlukların aşılması zaman ve sabır gerektirebilir.
10 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 7,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bence o esnada aşırı heyecan ve panik yapıyorsunuz. Ne kadar rahat olursanız o kadar rahat konuşabilirsiniz. Akıcılık zamanla olur, güzel sözlerin oturması da zaman alan bir şey. Hemen olmaz ama kendinizi bir birey olarak ciddi manada geliştirmenin yanı sıra dediğim gibi rahat olmanızda da fayda olacaktır diye düşünüyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
00 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 723 cevap paylaştı.
+1 yılBak sana bir fikir vereyim, laf sokma antrenmanı yapacağın birisini bul ve yazışarak bunu yapmaya çalış, o zaman düşünecek fırsatın olur ve zamanla bu konuda hızlanıp anında cevap vermeye başlarsın. Ben bu konuda çok iyiyim bir deneyelim istersen.
İki kelimeyi bir araya getiremeyen biri verdiğimiz tavsiyeyi bir araya getirip nasıl hayatına uygulasin?00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
29Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
u +1 yılBence kitap okuyun öz güvenden olabilir
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılSelam, özgüven eksikliği, iletişim becerilerini olumsuz etkileyebilir. Kendinize güvenmek ve kendinizle ilgili olumlu düşünceler geliştirmek için çalışabilirsiniz. Kendinizi tanıyın, başarılarınızı hatırlayın ve kendinizi olumlu bir şekilde değerlendirin.. insanların başkalarıyla iletişim kurarken endişe duymasına neden olabilir. Sosyal kaygınızı aşmak için nefes alma egzersizleri, rahatlama teknikleri veya bir uzmandan destek almak gibi stratejileri deneyebilirsiniz. İletişim becerileri, zamanla ve pratikle geliştirilir. Daha fazla pratik yaparak, konuşma becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Örneğin, aynanın karşısında konuşma denemeleri yapabilir veya günlük hayatta daha fazla iletişim kurmaya çalışabilirsiniz... Kendinizi ifade etme konusunda zorluk yaşamanızın altında yatan nedenler olabilir. Duygularınızı tanımak, düşüncelerinizi organize etmek ve net bir şekilde ifade etmek için kendinizi geliştirmek için öz-refleksiyon yapabilir veya danışmanlık alabilirsiniz.. Başkalarının size laf sokması veya eleştiri yapması, bazen etkili bir şekilde cevap verememenize neden olabilir. Bu durumda, sakin kalmaya çalışın ve hızlı bir şekilde tepki vermek yerine düşüncelerinizi organize edin. İhtiyacınız olduğunda, daha sonra düşüncelerinizi ifade etmek için zaman istemekten çekinmeyin. Kendinizi geliştirmek için sabırlı olun ve küçük adımlarla ilerlemeye çalışın. İletişim becerileri, zamanla ve pratikle geliştirilebilir.. .
00 Yorumla Sosyal olarak gelişmemişsin büyük ihtimal bende öyleydim 20 yaşıma kadar sonra esnaf adamların yanına işe girdim 2 sene kadar yanlarında çalıştım benim gözümü açtılar artık hiçbirşeyden çekinmiyorum biri bana laf söylediği zaman altta kalmıyorum şu an yaşım oldu 23 😅
05 Yorumla
Soran+1 yılBen çok kafaya takiyorum bu durumu misal birisi ile tanıştım akşam eve gidince anlatacak kimsem yok yalnızım
Soran+1 yılTartıştım
Soran+1 yılO var zaten ama şey yok ben de diyorum ya çok kafaya takiyorum mesela o insanla tartışinca kötü oluyorum ve anlatacak birisi yok kimse bana destek olmuyor ve ben sürekli kafamda ya o kişi ile tekrar karsilasirsam ne yaparım işin icinden çıkamıyorum ve iş yerinde böyle sürekli görüyorsun ve herkese göre de sen haksizsin ama o haksız yani ne bileyim ben hep dislaniyorum anlamadım
Altta kalma korkusu. Öncelikle hayatta doğruları ve yanlışlsrı ayır. Bir genel geçer herkes için doğrular varken, bir de senin için doğrular olmalı. O doğrularınla da asla ezilmemelisin.
Biri beğenmedi mi, sen de onunkini beğenme, biri kendininkini mi savundu, sen de kendininkimi savun, tabi bunlar mantık çerçevesinden çıkmadan.00 Yorumla
+1 yılÇok kitap okurum ve diksiyonum düzgündür. Ona rağmen bende insanları kırmaktan çekinirim, aslında böyle olmaması gerekiyor. Eğer durumun varsa Ece Üner diksiyon dersi veriyor, özel olarak. İşini görür 💓
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi kendine konuşmayı dene mesela şuana kadar başına gelmiş bir olayı ele al sana ne dedilerde cevap veremedin eğer verebilseydin ne derdin bunu düşün ve o cevabı kendine ver birkaç olayı böyle böyle gözden geçirip kendi kendine cevap verirsen benzer olarak başına gelen olayların üstesinden sorunsuz gelebilirsin.
00 Yorumla
+1 yılÖzgüven meselesi onlar haksız bir sürü diyebileceğin laf var ama o an heyecandan dona kalıyorsun berbat his sana ne bile diyemiyorsun dilin tutulmuş gibi
11 Yorumla
Soran+1 yılSöyleyeceğim laf da aklıma gelmiyor benim ne söylesem alt ederim bilkiyorum
Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Hergün en az yirmi sayfa kitap okumalısın.
Kitap okudukça kelime dağarcığın gelişeceği için daha aktif ve akıcı konuşacak olaylar karşısında sus-pus ve donup kalmayacaksın11 YorumlaBende aynı durumdan muzdaribim. Mesela haklı olduğumda haklı olduğumu karşı tarafa anlatmaya çalışıyorum ama haksız olan taraf oluyorum. Sözüm kesiliyor. Eve gelincede kafamda kuruyorum. İçimden bir sürü senaryolar kuruyorum keşke şöyle deseydım gibi ama iş işten geçiyor.
19 Yorumla- +1 yıl
Ayy evett aynısı bende de var yaaa. nasıl çözeriz?
- +1 yıl
Sonra keşke bunu deseydin falan fıstık nebilim ya ben de de aynısı var
- +1 yıl
O onun ayıbı olmuş ama o duruma üzülme @popyplay en yakınım dediğin insan seni dinlemeliydi bu hayatta gerçekten ne gelirse en yakınından geligor cümlesi ne kadar doğru ya.
- +1 yıl
Yani demek ki çok etkilenmişsin ya. Olayı bilmiyorum bişey diyemem ama dediğine göre yani seni hakszı görse bile tamam mı dinlemesi gerekirdi dinledikten sonra yine haksız desin arkadaş ama dinlemeliydi kesinlikle yani. Neyse sende onu sil boş ver takılma. En yakın falan hikaye beni de en yakınım dediğim herif sırtımdan vurdu. Daha çok yeni. Kimseye güvenim kalmadı herkes itici geliyor. He bir insan yüzünden böyle düşünme diyebilrisin belki ama gerçekten çevremdeki insanlar bu kadar mı işte ne bileyim yani iğreti mi diyim yani soğuklar ya yani gerçekten yanımda olduklarını bana hissettirimçyorlsr mesela anlatabiliyor muyum? Hep ben kendimden bişey veriyorum hep ben adım atıyorum gerçekten çok sıkıldım daraldı bu durumdan. Dost dediğin arkadaş dediğin arar sorar yani karşıdan beklemez. O yüzden böyle yani benim durumum da ama yapacak bişey yok nasip kısmet bu da benim sınavım demek ki.
- +1 yıl
@Mericeyn10 cok tesekkurler guzel ozetlemıssın bende aynı durumda oldum bır cok ıyılık yaptım kendımu dusunmedım ona yardımcı oldum o. da baskalarının doldurusuna geldı sadece ıftıra atınca onun gozunde de kotu duruma dustum bıraz da ondan kafama takmıstım bir de evlendı falan gorunce ıcım bı huzunlu oldu sımdı arkadas olsak dugunune cagırırdı ama kısmet degılmıs dogru dıyorsun
- +1 yıl
Aynen öyle. Rica ederim iyi hissetirdiysem ne mutlu. Keşke böyle insanlar daha çok olsa da işte artık. boş ver takma kafana belki de daha neler yaşayacağız. Hep şükretmek lazım ne olursa olsun. Beterin beteri vardır her zaman. Acılar, kazıklar bizi olgunlaştırır. Hayat kısa, yola devam etmek gerekiyor. Allah başka büyük dertler vermesin insanın başına
+1 yılKitap okuyup kelime dagircigini genişletmeyi deneyebilirsin hem kendini daha iyi ifade etmeni sağlar hemde laf sokanlara karşı daha karizmatik cümleler kullanarak beyinlerini eritebilirsin
10 YorumlaÇok fazla kişiyle konuşmadığın sosyal olmadığın için olabilir fazla konuşkan değilsen de olabilir baziları kendinden emindir özgüvenden kaynaklı iyi konuşuyor
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,8b cevap paylaştı. Onlarda senin gibiydiler ama senin kadar geride kalmadılar çünkü laf sokmak için daha önceden çaba gösterdiler :D ya da her ne diyorlarsa onlar için pratikler yaptılar.
00 YorumlaLaf çakıldığındA susmak da çok güzel bir cevap olur.
Çünkü ahmaklara verilebilecek en güzel cevap susmaktır diye güzel bir söz var.00 YorumlaÇekingen birisin öncelikle bunu aşmalısın etkileyici konuşmak için çok kitap okumalısın ve sosyalleşmende etkili olacaktır
00 Yorumla
+1 yılUzun ve akışkan sohbet edebilecek bir arkadaş çevreniz bulunmuyorsa diksiyonunuzu geliştirmeniz biraz zor.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Çok fazla konusarak pratik yapabilirsin ve aklından sürekli olabilecekleri düşünerek cevaplarınla hazırda bekleyerek olur
00 Yorumla
+1 yılSinirlendigim zaman bende hazır cevap olamıyorum bebeğem 😏 bol bol kitap oku ve kelime dağarcığını geliştir. Faydası olur
00 Yorumla
+1 yılKonuşurken fazla düşünürsen ne konuşacağını hakkında kelimeler birbirine girer
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKafanda hep laf sokma senaryoları kur ve kendin kendine laf sok. Yasak elma yıldız çok güzel laf sokuyo ablamızı izleyerek eğitim alabilirsin 😂😂
00 Yorumla
+1 yılSanırım çok kişinğn muzdarip olduğu cuk yerinde bir soru sormuşsun
00 Yorumla
+1 yılTokatı yapıştır sende buda bir çözüm kendini böyle ifade et
00 Yorumla
+1 yılBu yaşayış ve nasıl büyüdüğüne bağlı bir durum balım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCidden ya benimde aklıma o an laf gelmez haklıyken haksız duurma düserim karsıdakide oyle savunur ki haksızken haklı gorunur. Benimde icime dert olur soyleyemediklerim keske su sozu deseydim aklıma gelmedi diye kendi kendimi yerim. Ama cözümünü bulamadım bulursan banada de.
00 Yorumla
+1 yılLaf sokanlarla muhatap olmazsan sorun ortadan kalkar arkadaşım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSusmak altındır …. Onu başar daha öne geçersin
00 Yorumla
+1 yılBende öyleyim sonra düşününce keşke bunu deseydim diyip pişman oluyorum o an konuşamıyorum ama tutuluyorum sanki
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende öyleydim ozguvensizlikten olabilir... böyle utangaç bir insandan o da olabilir ben çok utangacim biraz astım bir sürü şeyler... mesela ayna karşında pratik yap bol bol kitap oku çok sayıda araştırma falan yap...
00 Yorumla
+1 yılBastırılarak ve söz hakkı verilmeyerek büyümüşsündür
00 YorumlaBendede tam tersi normal konuşmakta zorlanıyorum beynim laf sokmak için boşluk arıyor😅
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbende böyleyim. cevap vermek isterken veremiyorum o sözleri söyleyemiyorum. ezik gibi kalıyorum ortada
00 Yorumla
+1 yılDemek ki böyle bi becerin yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılDemek ki
- +1 yıl
Salla biz laf soktukta noldu herkes yiyeceği haltı yiyor laf söz kar etmiyor.
Kişilik & Karakter konusunda 306 cevap paylaştı. Bi ben mi herkese haddini bildiriyorum bndjdfkdn
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl peki sırrı ne
Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. kelime haznen zayıftır
06 Yorumla
Soran+1 yılÇözümü nedir
Soran+1 yılKitap okumak işe yarıyor mu cidden bilmiyorum
Soran+1 yılBen kitap okumaya çalışıyorum ama aşırı sıkılıyorum nedense 15 sayfa felan zorla okuyorum sonra okuyunca biraz sarıyor ama oturup okuyana kadae
- +1 yıl
Soran o zaman seni saracak kitaplardan başla bilim kurgu aşk romanı bile olabilir biraz alıştıktan sonra daha edebi değeri yüksek kitaplara başlarsın
- Kişilik & Karakter konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılDüzenli kitap oku hocam
00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılKitap oku özgüven ve sorunu kökten çözer
00 Yorumla Ara ara bende de oluyor
00 Yorumla
+1 yılBu soruyu nasıl yazdın peki?
00 Yorumla
+1 yıl3 kelimeyi bir araya getir sende
00 Yorumla
+1 yılBol bol kitap oku
00 YorumlaKitap oku diksiyonun düzelsin
00 Yorumla
+1 yılÇekingen birisin muhtemelen
00 YorumlaÇok kitap oku
00 Yorumla
+1 yılkitap oku hiç kimsenin altında kalmazsın
10 Yorumla
+1 yılHassas kalpler için dünya cehennem
01 Yorumla- +1 yıl
Bu doğru
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılÖzgüven
00 Yorumla
+1 yılkitap oku
10 Yorumla
+1 yılKitap okuman lazım
00 YorumlaKitap okumuyorsun
00 Yorumla
+1 yılPsikolojik olabilri
00 Yorumla
+1 yılYaşaman lazım
00 Yorumla
Devamını Gör(35)