Korkuyorum skolyoz olmaktan olsam bile insanlardan bunu saklardım yoksa kimse benimle evlenmek istemezdi
1 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Belinin ince olması tek başına skolyoz belirtisi değil ve kilolu olup bel çevresinin ince görünmesi de mutlaka omurgada eğrilik olduğu anlamına gelmiyor vücut yapısı yağın dağılımı kalça ve bel oranı duruş şekli gibi birçok şey bunu etkileyebilir skolyozda daha çok bir omzun veya kalçanın diğerinden yüksek görünmesi öne eğilince sırtın bir tarafının daha belirgin olması kıyafetlerin bir tarafa doğru çekilmesi ya da omurganın belirgin şekilde yana eğilmesi gibi bulgulara bakılıyor kesin olarak anlaşılması için de doktor muayenesi ve gerektiğinde röntgen gerekiyor ayrıca skolyozun olması insanın değerini veya evlenip evlenemeyeceğini belirleyen bir şey değil bunu saklaman gerektiğini düşünme birçok kişide farklı derecelerde skolyoz olabiliyor ve çoğu günlük hayatına normal şekilde devam ediyor eğer sende gerçekten bir eğrilik olduğundan şüpheleniyorsan korkup kendi kendine teşhis koymak yerine ortopedi veya fizik tedavi doktoruna muayene olman en net yol olur.
böyle kuruntu yapıp durma kendine, insan her şeyi kafaya takıyor bazen. skolyoz şüphesi varsa evhamlanmak yerine bir ortopedi doktoruna görünürsün, işin aslı ortaya çıkar. evlilik meselesine gelince de, sağlığın her şeyden önce gelir, kimse küçük bir sağlık sorununu bahane edip hayatını birleştirmekten vazgeçmez merak etme.
Hayır yani mavi saçlı olmanla skolyoz olman arasındaki bağı sorsan daha orantılı diyebilirdik hatta. Kiloluysan yüksek ihtimalle yağlı bölgelerin dağılımı ve kas yapın nedeniyle belin ince görünüyordur
Çocukluğumdan beri ince geçen bir doktor bunun skolyoz dan dolayı ola bileceğini söylüyordu benim röntgenimdede kalpten aşağısı yarım c şeklinde
Bunu sepete eklemek istiyorum nereden yapabilirim?
Evlilikle alakasını çözemedim ama şüphen varsa doktora gitmelisin
Evet sakla kesin tamam mı evlenemezsin falan mazallahhhh
Hayır ya bizde de genetiktir bu annemde öyle baya kilolu amaa anlamıyorum beli minnacık duruyor kilosuna göre bende en ufak kilo alsam bel haric her yere vuruyor yapı meselesi yani sanmıyorum
Çocukluğum dan beri ince zayıfkenden korkuyorum birazcık umarım değildir
Hayır hayır merak etme normal bu yapı meselesi bende öyleyim
Bende skolyoz biriyim neden sakliyorsunki hayatina etki eden bir tarafı yok
Bizim akraba skolyoz du ameliyat olmasına rağmen insanlar ona kambur diyip ona kız vermiyorlardı
Bende öyle bir durum yok şükür fizigimde duruş bozukluğu yok
İnce bel ve büyük kalça birbirini destekler zaten
Yani kalça büyükse bel ince durur zaten.
Ben de skolyoz var derecesi az ama bel ağrısı omuzlarımda ağrı çok oluyor internetten dik duruş korsesi aldım ama onun da pek bir faydası olmadı
Geçmiş olsun
@Tucani teşekkür ederim
Fizyoterapistim ben gittin mi
@Tucani devlet hastanesinde gittim derecesini bilmiyorum ama sol omzumun daha önde olduğunu söylemişlerdi egzersiz listesi verdiler bir de
Beni bulur musun
Bu aralar omuzlarımda cok fazla ağrıyor doktora gittiğimde krem yazmıştı reçeteye dolgit kremin adı onu sürüyorum da kremin ağrıyı geçirdiğini hissetmiyorum
@Tucani nasıl bulacağım
Hmm psikolojik de olabilir
Yani profilime gir orada sağ veya sol üstteki butona tikla
@Tucani psikolojik neden olsun ki
Bilmiyorum
Bende kifoz da var psikolojiyle alakalı olduğunu sanmıyorum
Çok geçmiş olsun
Belirtiler car mı baş dönmesi gibi reglin düzenli mi
skolyaz ile evliğin alakası ne
Çok alakası var insanlar sana engelli gözüyle bile baka bilir
bende skolyozum
vücudunda eğrilik var mı
Hayır yok belim çok İnce sürekli sırtım ağrıyor kuyruk sokumu
bu skolyoz değil
kuyruk sokumu yani
Bilmiyorum işte ordan yukarısı yine bir boşluk var belinle orantılı o ikisi ağrıyor ben karnı grafisi çektirdim karnım ağrıyor diye yarım c şeklinde gözüküyor alt tarafı üst dümdüz alt düz değil
anladım sorun olmaz
rahat ol
Bilmiyorum bizim burada var skolyoz adam kamburu oluşmuş kimse onunla evlenmiyor kamburu yok şu an ameliyat oldu fakat insanlar onun ameliyat olduğunu biliyor
O yüzden bende korkuyorum bir kız için kötü bir şey ameliyat olup sırtına çivilerin takılması
herkesin istediği fizik be yavrum
Kaç kilosun
72. Ama 72 göster miyorum zayıf gözüküyorum bacaklarım kalın
72 çok değil ki boyun kısa mı
163 kısa işte bu günde biri gelip bana 60 kilo gösterdiğini söyledi çünkü ince üst kısım
Çok fazlalığın yok kolay kilo verebilirsin
Sakıncası yoksa görebilirimim fiziğini
Kaç kilosun boyun kaç
İnce belli hatunlara bayılıyorum