Arkadaşlar usta başını aradım bugün halsizim, ishal ve boğaz ağrısı var. Ustayı aradım doktora gideceğim, fabrikadaki ustayla telde konuştum bugün fabrikada 3 kişi yok nasıl yapacağız oğlum biri cenazem var dedi, öteki işim var, diğeri hastayım dedi. E sen de haber vermedin madem, haber verseydin serviste gitti şu an dedi, sonra bana sitem ederek gelme koçum dedi kapattı. Ya millet gibi gidip rapor almıyoruz.
15 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
O 3 bahane sunan diğer çalışanlardan en trip atacağı, işim var, diyene olmalıydı. Siz söylemişsiniz sebebinizi fakat o söylemeden üstü kapalı bırakmış neyi olduğunu. Hem onunki hastalık değil, onunki başka bir işmiş. Seninki hastalık. Sakın vicdan yapıp hasta hasta gitme. Lütfen 😔😔 senin için ben de üzüldüm. Gitme lütfen hasta halinle. Ve gelelim bir diğer işçiye, ölen kişi kaçıncı dereceden yakınıymış usta sormuş mu bunu? Ölen 1. Dereceden yakını değil ise cenaze namazından sonra gelmesini isteyebilir!
Bana hüseyin yok evren yok şu yok bu yok 4 kişi yok fabrkda ben ne yapcam şimdi
Bana en son gelme koçum dedi kapattı telefonu
Aile hekiminde gitsem 2 gün rapor alırım ama gerek yok yıllık izinden bir gün kesilsin
Bugun düzelirim yarın giderim işe
Düzeleceğine emin misin bir günde? Eminsen tamam rapor alma fakat durumun belli değil ise raporunu al bence. Hem raporu görünce "çocuğun günahını almışım" diye de düşünür. Daha iyi olur rapor.
Raporu bugünlük mü yoksa iki günlük mü almalıyım
Yoksa yıllık izinden mi kesilsin
Bugun whatsap grubuna 14 kişilik fabrikada 4 kişi yok yazmıs gelmeyenlerin isimlerini de bende dahil
Aile hekimine gidecem de 1 günlük raporda maaştan kesinti olur diyordu arkadaşlar hatta siğortada bile oluyor ama dediğiniz gibi rapor kanıt oluyor
Durumun yarına yani 1 güne kadar iyileşme gösterecek gibiyse 1 gün al eğer "benim boğazım vs. Olsun kötüyüm 1 güne geçecek gibi değil" diyorsan 2 günlük al. Yıllık izinden kesilmesin! Rapor alırsan "çocuk cidden hastaymış, boşuna günahını almış oldum" diye düşünür belki. Rapor alman daha iyi olur
Fakat dediğin gibi para kesiliyor ise raporlu olmana rağmen. O zaman 1 gün al.
Dediğiniz gibi yıllık izinden kesiliyor
Eğer rapor alırsam bir gün maaş kesiliyor siğorta felan
1 günlük alın o zaman. Durumunuz ağır değil, toparlayacak gibiyse 1 gün olur😇 inşallah iyileşirsiniz. Hem pazar günü de yakın, dinlenirsiniz
Ustayı arayıp söyledim bana gelme koçum dedi heralde sinirlendi bana servis saati geçti artık neyle gelecen gelme dedi kapattı yüzüme teli belki yalandan yere alıyor sandı
1 günlük olsa rapor al işte o yüzden. Yalan olmadığını görsün ve çabuk toparlanmak istiyorsan hekime söyle sana bi' ilaç da yazsın
Bende sağlık ocağına geldim aile merkezi taşınmış başka yere buldum
Bir günlük rapor aldım bunu ustaya vermeme gerek var mı yoksa işyerinin sistemine düşermi
genellikle SGK sistemine elektronik olarak düşer ve işveren e-Rapor sistemi üzerinden görebilir. Bu nedenle çoğu durumda raporu fiziksel olarak ustaya vermen gerekmez.
Ama işyerinin kendi uygulaması farklı olabilir. Özellikle küçük işletmelerde ustanın/işverenin rapordan haberdar olması için “Bugün raporluyum, raporum sistemde görünüyor” diye haber vermen en güvenlisi
Raporu verdim usta başına
Beni cumartesi seçmece mesaiye yazdı
Gıcıklıgına galiba🤣
🥲🥲 o gün kimse gelmediği için iş birikmiştir o yüzden de olabilir fakat ben de bi' gıcıklık hissettim 🤭😄hdhdh
Aynen ya gittim saat 2 buçuğa kadar çalıştım
Servise bindim ettim 15.15 gibi evde oldum
Bu arada şimdi nasılsın? Boğaz ağrısı vs. Var mı?
İyiyim boğaz ağrısı geçti gargara yapıyom
şu an iyiyim
Sen nasılsın?
İyiyim ben de elhamdülillah ☺️ İnşallah hiçbir şey kalmaz. Tekrardan geçmiş olsun
Sağol teşekkür ederim🫡
Rica ediyorum 😊😇
Cansu takip ettim seni
Carlos mu adın?
Evet
Adım onur ama carlos yazdım
Sorun değil 😊✅
Özelden mesaj atarımm
Ben gt yapmadım, ben de takip edersem olur
Hmm anladım
hastasın gitme tabi