Arkadaşlar ben 9 aydır tedavi alıyorum, misol ve rixper kullanıyorum ama bu ara yine boşlukta hissediyorum, ağlayasım geliyor, kafam karışıyor, yabancılaşma hisleri oluyor, napmalıyım?
21 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar ben 9 aydır tedavi alıyorum, misol ve rixper kullanıyorum ama bu ara yine boşlukta hissediyorum, ağlayasım geliyor, kafam karışıyor, yabancılaşma hisleri oluyor, napmalıyım?
Kendine bir iş , uğraş , arkadaş bul. Yalnız kalmamaya düşünmemeye çalış. Sürekli seni meşgul edecek bir şeyler olsun. Üzecek olaylardan uzak dur. Yalnız kalmamaya çalış. Kendinde şunu şartlandır. Bende bir şey yok. Bunlar geçici. Atak geldiği zaman kendini bunlara inandır. Sürekli evde kalmamaya dikkat et. Tabi şimdi bana burdan böyle konuşmak kolay biliyorum ama yapılması gerekenler bunlar.
Ilaca basladıgım gunler cok ıyıydım bıraz fazla gezdım tozdum sanırımm yoruldum galıba dırek bu hısler dusunceler benı tekrar ele gecırdı aglamaklı oluyorumm bosluk hıssı oluyor ınsanlara karsı yabancılasma oluyor
Şu an ilaca devam ediyor musun
Evet edıyorumm hıc ara vermedım duzelmek ıcın saatı saatıne ıcıyorum
İlaçlar mı etki etmiyor acaba. Dr konuştun mu bu durumu.
Demekkı etmıyor tekrar gıdıcem nerdeyse herseyın bıtmesı gerekırken ben hala eskısı gıbı olmaya basladm
Vücut bağışıklık kazanmış olabilir ilaçlara karşı. Git tekrar bakıl. Bel ki ilaçları değiştirir. Ama bunun başka bir cozumunu bulmalısın. Bir ömür ilaçla olacak iş değil
Evet bılıyorum eskıden olmustu gecmıstı sımdıde tam gecmedı
Çalışıyor musun peki
Geçmiş olsun, bahsettiğin durumu yaşayan yakın bir komşumuz var. Eşinden ayrıldıktan sonra başladı, tedavinin yanında etkinliklere/turlara gitmeye başladı, yeni bir arkadaş çevresi edindi. şu an benden sağlıklı. Umarım sende bir an evvel o istediğin sağlığa kavuşursun. Biraz sosyalleşme ve kendinin istemesiyle alakalı bir durum bence.
Ama ben elımden geldıkce sosyallestım dısarı cıktım temız hava aldım sureklı onceden dısarı bıle cıkamıyordum bu ara tekrar boyle eskı hısler dusunceler gelıyor 😭
Yeni bir arkadaş grubu edinmen lazım, seni eski hayatından soyutlaması lazım.
Günü birlik turlara gidebilirsin. Hastalıkların %90 ı, kafaya takma, stres ve sıkıntıdan olur. Senin bu üçgeni kırman gerekiyor.
Elımden geldıkce yapıcam tekrar ama doktora gıtmem gerekıyormu acaba
Tabii ki bu süreçte tedavini aksatmaman gerekiyor. Çünkü bazen verdiği ilaçlar da etki yapmıyor farklı tedavi yöntemlerine geçiyorlar.
Ozaman tekrar gıdıcem bu sefer farklı doktora gıtmeyı dusunuuyom
Farklı dokta git, ilk doktorun verdiği ilaçları da yanında götür.
Eğer doğru tedavi uyguladı derse, ona göre birisini seç, sürekli aynı doktora git. Çok doktor değiştirmekte iyi olmaz.
Bence olabilir ama 9 aydır tedavi almana rağmen bu hisler hâlâ belirginsa bunu normal deyip geçmemek lazım bazen tedavinin yeniden değerlendirilmesi veya başka bir destek gerekebiliyor özellikle boşluk ve yabancılaşma günlük hayatını etkiliyorsa bunu seni takip eden psikiyatristine açık açık anlat bence kendi kendine ilaç değişikliği yapma ya da bırakma.
Cevap
3Cevap
İlaçlarla sadece kendini zehirliyorsun
Sana senden başka Kimse yardımcı olamaz
Bilinçli düşünce ve söylemleri hayatına uygulaman gerek.
Düzensiz mi içiyorsun
Hayırr hepsını duzenlı kullandım
Beni bi eklesene
öledir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?