23 gü

Evrakları verdiğim iş yeri girişimi daha sonra iptal etti napmalıyım?

Şimdi şöyle, benim bir arkadaşım bana bu iş yerinin numarasını sadece verdi, ben iş aradığım için bir nevi referans sayılmış demek ki. Bana iş görüşmesinde bununla ilgili bir şey demediler, sadece arkadaşını çıkarırsak veya kendisi çıkarsa sen çıkar mısın dediler, ben de hayır dedim, çok da bir samimiyetimiz yok dedim ve ben evrakları hazırlayıp verdim. Üstünden 10 gün geçmesine rağmen bir bilgi vermediler, ben de ayın başının gelmesini bekliyorlar diye bekledim. Sonra ben yazdım, bunlar bana diğer arkadaşlardan istendiği bir şey istediler, başka bir şubeye gidip doktor muayenesinin yapılmasını istediler, sağlık raporunu başka bir hastanede 1800 TL karşısında çıkarmama rağmen ve arkadaş çıktığı için haber vermeden bunlar da benim girişimi iptal ettiler. Ben de bana önceden neden söylemediniz dedim ve sağlık raporu için ödediğim ücretimi istedim, veremeyeceklerini ve işe başlamamı istediler, eğer 2-3 gün çalışıp çıkarsan kıyafet parasını maaşımdan keseceklerini söylediler. Ben de istemedim çalışmayı ama paramı da vermiyorlar, ne yapmalıyım? Ayrıca çalışacağım yer Shell benzin istasyonu, sizce ne yapmalıyım? Başka bir iş buldum ama sağlık raporunda istedikleri birbirleriyle uyuşmuyor.

Evrakları verdiğim iş yeri girişimi daha sonra iptal etti napmalıyım?