Güncellemeler
1 gü
Ayrıca doktorumuz hafif epilepsi olduğunu söyledi ilaçla önlem alınır dedi ama ben tedirginim.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Merhaba. Annem kısa süre önce ilk kez epilepsi nöbeti geçirdi ve doktor ilaç tedavisine başladı. Bu süreç bizim için çok yeni olduğu için çok endişeliyim. Doktorumuz ilaçlarını düzenli kullanmasını, aç kalmamasını, uykusuz kalmamasını ve stresten uzak durmasını söyledi. Çevresinde epilepsi hastası olan ya da bu konuda bilgisi ve deneyimi olan varsa, günlük hayatta nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda beni bilgilendirebilir mi? Özellikle ilk zamanlarda dikkat edilmesi gerekenler, yaşadığınız tecrübeler ve önerileriniz benim için çok değerli olur. Çünkü çok korkuyorum canımdan can gidiyor tekrarlarsa diye bir şey olur diye. Şimdiden teşekkür ederim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Öncelikle geçmiş olsun..
Epilepsi cidden zor bir hastalik.. Kızım 13 yaşında yakalandı ama ilaclarini düzenli kullandı 5 yıl bitti şimdi.. annen içinde düzenli ilacalairni kullanması önemli birde tekrar etme ihtimali olursa panik yapmanıza gerek yok.. kısa süreli baygınlık olabilir ya da ağzından köpük ya da dilini isiirabilir kasilmalardan dolayı böyle bir durumda dulbent benzeri. bir şey ağza tampon yapilabilir ellerini sikarsa acabilirisniz.. panik yapmayın fazla fiziki müdahale yapmanıza gerek yok.. imkan olursa kameraya video çekin doktor kontrol için..🙏
Sizin kızınız iyileştimi yani tamamen çok sevindim eğer öyleyse çok geçmiş olsun inşallah hep iyi olur ben ilk kez böyle bir durumla karşı karşıya kaldım çok korkuyorum tedirgin oluyorum ağza falan dokunmamak lazımmış size zahmet siz ne yapiyordunuz bir anlatır mısınız rahatsız ediyorsam özür dilerim
Tabii ki tekrarlama ihtimali var ama hafif epilepsi dedi doktor bazılarında tamamen bitiyormus hiç nöbet bile gecirmiyormus annemi hiç aç birakmamaya çalışıyorum stresten uzak tutmaya çalışıyorum uykusuz kalmıyor dikkat ediyoruz ama ilk kez ya hani aşırı korkuyorum kalbim daralıyor böyle
Hayat boyu bununla yaşayanlar var.. bu genelde çocuklukta ateşli havalelerde daha çok olur annen yetişkin ki korkmanıza gerek yok.
Doktorunuzun tavsiyelerine uyunuz.
Kızım sukur iyi. bitti..
Kızınız adına çok sevindim Allah'a şükür teşekkür ederim
Vücudu olması gerektiğinden fazla elektrik üretmesinden kaynaklı böyle durumda ne yapman gerektiğini doktorun söylemiştir zaten. Ben yinede söyleyeyim anneni durdurmaya çalışma ağzına bir şey sokma bir de bu sürekli olacağı için süre tut süre değişiyor mu diye geçmiş olsun
Sıcağa falan da dikkat etmeniz lazım diye biliyorum
Tesekkurler
Bende Epilepsi hastasıyım istediğini sorabilirsin
Doktor uyarmadimi ne tetikler ne diye?
Gecmis olsun bu arada
Uykusuz kalmasın, aç kalmasın, grip ilacı kullanmasin ve stres yapmasın dedi yemek yiyecek icecek için sordum hiç bişi demediler başka hafif epilepsi diye mi diye düşündüm acaba teşekkür ederim
Allah yardimciniz olsun , Rabbim sifa versin
Amin inşallah çok gerginim korkuyorum
Anliyorum insani tedirgin eden bir durum yengemdede vardi. Umarim iyilesir anneniz tez zamanda. Tekrar gecmis olsun