2 aydır dengesizlik, çekilme hissi, boşluğa basma hissi var, sürekli bayılacak gibi hissetme, baş ağrısı sıkışması... Dışarı çıkmaya, evde bile dolanmaya, işlerimi yapmaya korkuyorum napıcam böyle, kulaklarım çınlıyor sürekli. Sizce üstüne gitmeli miyim, daha kötü olursam diye korkuyorum, bazen delirecek gibi oluyorum.
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Yaşadığınız bu yoğun dengesizlik, boşluğa basma hissi, kulak çınlaması ve kaygı tablosu hem fiziksel bir denge sorununa hem de tetiklenen şiddetli bir anksiyete/panik döngüsüne işaret ediyor olabilir. Kesin tanı ve rahatlama için önce bir KBB (Kulak Burun Boğaz) veya Nöroloji uzmanına, ardından bir ruh sağlığı uzmanına başvurmalısınız. Neler Oluyor? Fiziksel Boyut: İç kulak denge sistemindeki geçici sorunlar (vertigo, kristal oynaması) veya tansiyon/nörolojik etkenler bu tür sürekli bir sersemlik ve çınlama yapabilir. Kaygı Döngüsü: Belirtilerden korktukça vücut "savaş veya kaç" modunda kalır; bu da baş sıkışması, bayılma hissi ve eve kapanma korkusunu (agorafobi) katlayarak artırır. Üstüne Gitmek: Korkunun üstüne kontrollü bir şekilde gitmek, beynin bu uyarıları yanlış alarm olarak algılamasını durdurur. Ev içinde küçük adımlarla başlayarak profesyonel
destek almanız iyileşmenizi hızlandıracaktır. Bu zorlayıcı süreci birlikte netleştirmek için bana şunları söyleyebilir misiniz:Daha önce bir doktora gidip kan tahlili, beyin veya kulak incelemesi (MR/odyometri) yaptırdınız mı? Bu hisler aniden mi başladı, yoksa hayatınızda büyük bir stres veya olay oldu mu?
Mr boyun ulstrasonu çektirdim KBB gittim sadece dıştan bakma oldu denge testine yönlendirdi o da çok uzun bir ay sonra betaserc verdi onu kullanıyorum vertigoysa rahatlatır dedi ama benim belirtilerim bazen çok siddetleniyo bazen azaliyo gibi kan tahlili yaptırdım d vitaminim düşük sadeece bu süreç içinde sürekli şeker tansiyon ölcuyorum hep normal çıkıyor genel olarak stresliyim zaten
Dengesizlik, baş dönmesi, kulak çınlaması ve yoğun kaygı şikayetleri yaşıyorsanız; öncelikle bir nöroloji uzmanına başvurmalısınız. Denge testinizi yaptırmalı, anksiyete durumunuza göre bir psikiyatri desteği almalı ve şikayetlerin üzerine kontrollü şekilde gitmelisiniz. Yapılması GerekenlerNöroloji Kontrolü: Beyin ve sinir sistemi kaynaklı bir durumun dışlanması için nöroloji uzmanına görünün. Denge Testi: KBB uzmanının önerdiği denge testini mutlaka zamanında yaptırın. Psikolojik Destek: Delirecek gibi hissetme ve korku durumları yoğun kaygı (anksiyete) ile ilişkili olabilir; bir psikiyatri uzmanından yardım alın. Üzerine Gitme: Korku nedeniyle evden kaçınmak kaygıyı büyütür; doktor onayından sonra kısa yürüyüşlerle kontrollü şekilde dışarı çıkmaya çalışın.
Psikiyatri gittim günlük 45 dk yürüyüs terapi ve ilaç verdi ilacı ister kullan ister kullanma ama terapiye gel dedi özel olduğu içinde terapide ısrarcı olduğunu düşünüyorum nedense ama o Vertigo hapınada devam et iki hapı da kullan dedi ben Vertigo hapını kullanıyorum ama antidepresan kullanmaya çok korkuyorum
Denge testi içinde bu hapı bir hafta önce bırakıp gitmem lazımmış şimdi bunuda bırakmaya korkuyorum
Antidepresan kullanmaktan korkmanız çok normaldir; doktorunuz ilacı seçmeli ve vertigoyla etkileşimini değerlendirmelidir. İlaçsız terapi seçeneğini ve vertigo ilacınızla uyumunu hekiminizle netleştirmelisiniz. Tedavi ve İlaç KaygısıDoktor Güveni: Terapide ısrarı maddi değil, iyileşme odaklı olabilir ancak kaygınızı açıkça paylaşmalısınız. İlaç Korkusu: Yan etki endişenizi ve kullanmama hakkınızı hekiminizle konuşun. Vertigo Etkileşimi: İki ilacın bir arada güvenli olup olmadığını mutlaka eczacınıza veya hekiminize teyit ettirin.
Dedim ama hafif bı ilaç kullan diyor ama ben yinede yan etkilerden çok korkuyorum
İlacınızı kendiniz doktora sormadan kesinlikle bırakmayın; test öncesi hangi ilacın ne zaman kesileceğini draltanyildirim. com gibi genel kurallara göre değil, sadece size bu testi isteyen doktorunuzun talimatına göre uygulamalısınız. İlaç Bırakma ve Denge Testi KurallarıDoktora danışın: İlacınızı bırakmadan önce mutlaka testi veren hekiminizi arayın ve onay alın. Kendi başına bırakmayın: Ani ilaç kesilmesi şikayetlerinizi artırabilir veya testi etkileyebilir. Net talimat isteyin: Hangi ilacı tam olarak kaç saat veya gün önce bırakmanız gerektiğini doktorunuza sorun.
Yaa işte artık Dr bile gidemiyorum kii bi gittim denge testi verdi bu ilacı verdi bitti bı daha gidemedim
Nedenn
Çünkü korkuyorum dışarı çıkmaya kalabalığa bi market deneyim demiştim delirecek gibi oldum bacaklarım gucsuzlesti kafayı yiyorum sandım bu belirtiler o gün market deneyiminde siddetlendi o yüzden dışarı çıkmaya korkyyorum artık
Yaşadığınız bu yoğun korku ve bedensel belirtiler, kalabalık ve market gibi yerlerde tetiklenen bir panik atak deneyimine ve ardından gelişen agorafobiye (dışarı çıkma korkusuna) işaret ediyor olabilir. Bu durum yalnız olmadığınız, sıklıkla görülen ve uzman desteğiyle tamamen tedavi edilebilen yaygın bir kaygı durumudur. Neler Yaşıyorsunuz? Panik ve Kaçınma: Market gibi kaçmanın zor olabileceği yerlerde hissedilen yoğun korku, bacaklarda güçsüzlük ve delirme/kontrolü yitirme düşüncesi panik atağın, evden çıkmaktan kaçınmak ise agorafobinin temel belirtileridir. Kısır Döngü: Belirtileri tekrar yaşama korkusu, beynin dışarıyı tehlikeli olarak algılamasına ve evde kalma isteğinize yol açar.
Napmam lazım
Sakinleşmeye çalış: O an bacaklarının güçsüzleşmesi ve deli gibi hissetmek, vücudunun aşırı korku tepkisi vermesinden (adrenalin) kaynaklanır; fiziksel olarak sana zarar vermez ve kendiliğinden geçer. Kaçınma, küçük adımlar at: Dışarı çıkmaktan tamamen vazgeçmek korkuyu büyütür. Önce kısa ve sakin sokak yürüyüşleriyle başla, yanında güvendiğin biri olsun. Nefesine odaklan: Panik hissi geldiğinde derin ve yavaş nefes alıp ver (4 saniyede al, 4 saniyede ver). Profesyonel destek al: Bu durumu kalıcı olarak yenmek için bir uzmana başvurman çok önemlidir.
Bu süreci daha rahat atlatabilmen için:Yanında güvendiğin biriyle kısa bir yürüyüş denemek ister misin? Bir uzmandan (psikiyatrist veya psikolog) randevu alarak bu yükü birlikte hafifletmemizi ister misin?
Yabay zeka mi bu ne
😂😂
Sizcee
Karşıma Dr çıktı sanıp heveslenmiştim
Yardımcı olmadım mı sana pekii😄
Yabay zekaylaaa günde 40 sefer bunları konuşuyorum ben zaten bana gerçekten bilen biri lazimdiii
Dediğim gibi güvenilir biriyle yürüyüşe çık korkunu yen
Öncelikle kendinize iyi hissettirecek verilerini bulmalısınız ya da kafanızın içine boşaltmalısınız çok iyi bir arkadaşınız sevdiğiniz bir kişi olabilir sevgili olabilir arkadaş vesaire fark etmez ama öncelikle sakin olup kendinizi sevmeniz değer vermeniz bir şeyleri kafanıza takmamanız gerekiyor ve mümkünse yapabiliyorsanız çevrenizden bir süre uzaklaşın
Nasıl yapicam bunu sürekli korkuyorum şimdi nasılım diye vücudumu dinliyorum
hipokondriyazis / panik bozukluk döngüsü) belirtisi gibi duruyor. Yüreğinizin hızlı atması veya içinizde bir huzursuzluk hissi olması 'kötü bir şey olacağı' anlamına gelmez. Bu sadece vücudunuzun salgıladığı adrenalinin bir sonucudur. Kendinize şunu hatırlatın: 'Şu an tehlikede değilim, sadece bedenimde kaygının yarattığı doğal bir fiziksel his var ve bu his birazdan geçecek. Bir psikiyatriden ya da psikologdan destek alırsanız çok iyi olur
Almadan atlatamaz mıyım
Size çok iyi gelen sizi çok seven ve sizin de çok sevdiğiniz birisi olursa sürekli kendinizi anlatıp güvende hissedeceğiniz birisi olursa evet bir ihtimal bir de çevreyi değiştirirsiniz ama onun dışında destek almanız gerekiyor
Son olarak kendinize bir meşgale bulun örgü ürünü sepet ürünün toprakla uğraşsın çiçek ekin bitki ekim yapın bir şeyler
Ev de normal işlerimi yapamiyorum ki sürekli yataktayim ayağa kalktığımda baygınlık hissi dengesizlik korkutuyo beni bazen buzdolabına başka herhangi biseye bakarken bile delircekmis hissi geliuo
Sürekli dengesizlik ve bayılacak gibi hissetmek panik atak belirtisi olabilir, ama tek başına bu şikâyetle kesin tanı koymak mümkün değil. Benim yerime bir doktora görünmen çok önemli, çünkü bu tür yakınmalar bazen kulak içi denge sorunları, tansiyon, kan şekeri düşüklüğü veya kalp ritim problemleri gibi başka nedenlerden de kaynaklanabilir. Eğer şikâyetlerin sıklaşıyor, şiddetleniyor veya bayılma gerçekleşiyorsa mutlaka bir hekime başvurmalısın.
Kulak kristallerinde sıkıntı olabilir mi? Kbb doktoruna görünmelisin
Yani bundan kaynaklı olabilir mi bu halim
Evet kulak kristallerinde oynama vs. olduğunda bu gibi sorunlar olabiliyor. Annem ve eniştemde de vardı bu durum
Nasıllardı tam olarak
Senin yazdığın gibiydi
Depresyondasın