Boyun fıtığım varmış 3 tane. Ne yapmalıyım.. fizik tedaviye gidiyorum ama çok bir etkisi etmedi gibi. Daha iki haftam daha var da. Bu ağrılarla nasıl başa çıkacağım ben
13 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Fizik tedaviyi bırakma, ilk haftalarda ağrıların artması veya etki etmemesi normaldir. Tedavi bitince doktorunla görüşüp yüzme, medikal masaj, kuru iğneleme veya boyun egzersizleri gibi alternatifleri değerlendirebilirsin.
şey benim yüzme fobim var. Fizik tedavide bana sadece sıcak su ve akım verilouor
Lütfen daha açar mısın ne egzersiz yapayım ki. Ben bilmiyorum
Asıl önemli olan hareketleri düzenli ve doğru formda yapmaktır. Şu an devam ettiğin fizik tedavi merkezindeki fizyoterapiste 'Bana evde yapabileceğim izometrik egzersizleri uygulamalı gösterebilir misiniz?' diye sorarsan, hareketleri birebir senin fıtık seviyene göre ayarlayıp en doğru şekilde öğretecektir. Tedavi sürecini aksatmadan devam ettirmen çok önemli."
Ya bi kağıt verildi de. Bilmiyorum çok etkili değil sanki o
O kağıtta muhtemelen demin bahsettiğim temel egzersizler yazıyordur. İlk bakışta basit ve etkisiz gibi görünmesi çok normal ama boyun fıtığında kasları koruyan ve yükü hafifleten en etkili şey tam olarak o basit hareketlerdir. İlaçlar sadece ağrıyı maskeler, kağıttaki hareketler ise sorunun kökenini çözer.
Tamam her gün yapicam hareketleri gecicek mi her gün yapinca
Kesinlikle geçecek, hiç şüphen olmasın. Boyun fıtığında kasları güçlendirmek sabır ve istikrar işidir. Sen her gün o hareketleri aksatmadan yaptıkça, boyun kasların güçlenecek ve omurgana binen o bükücü yükü tamamen kendi üstüne alacak. Kaslar güçlendikçe fıtığın sinirlere yaptığı baskı azalacak, baskı azaldıkça da ağrıların yavaş yavaş hafifleyip tamamen ortadan kalkacak.
Tabii ki sihirli bir değnek gibi iki günde mucize beklememek lazım; dokuların iyileşmesi ve kasların adapte olması biraz zaman alır. Ama sen pes etmeden disiplini korursan, bir süre sonra "İyi ki her gün yapmışım" diyeceksin. Kendine zaman tanı ve hareketleri doğru formda yapmaya odaklan.
Siz yetkili biri gibisiniz hahaha. Ya benim çınlama sorunum da var sizce boyundan mıdır
Estetik ve doğru bir tahmin, çünkü boyun bölgesindeki sıkışmalar kulak çınlamasını (tinnitus) doğrudan tetikleyebilir. Boyun düzleşmesi veya fıtık nedeniyle o bölgedeki kaslar aşırı kasıldığında, hem kulak çevresine giden kan akışını etkileyebilir hem de kulakla bağlantılı sinir yolları üzerinde baskı yaratabilir.
Buna tıp dilinde "somatosensoriyel çınlama" deniyor. Yani boyun hareketleriyle, duruşunla ya da boynuna bastırdığında çınlamanın şiddeti değişiyorsa, sorun büyük ihtimalle boyun kaynaklıdır. Fizik tedaviye devam ettikçe ve boyun kasların rahatladıkça bu çınlamanın da hafiflediğini görebilirsin. Yine de süreci takip eden doktoruna bu durumu mutlaka belirtmende fayda var.
Sahanesiniz
haha şımar bence gayet iyi aciklamişsin. Tinnutusum geçer mi acaba ya. Yine derin düşünceler geldi.
Haklısın düşünmeyi azaltmak lazım. Neyse kahvemi içip bir şiir okuyayım. Mest olurum. Tekrar teşekkürler yorum için. Sağ olun
Şiirsiz olmaz tabi
iyiymiş iyiymiş. Devam edin güzeldir
Cevap
2Cevap
Ben de bana verilen egzersizleri yapmıştım ama hiç etki etmemişti. Normal spor hareketleri yapınca geçti
of korkuyorum acaba başka bişey mi var
Bilmiyorum ama onların söyledikleri egzersiz bende de işe yaramamıştı. Kendini çok zorlamayacak hareketler dene istersen sen de. Geçmezse tekrar doktora gidersin
Tamam çok sağ ol
Rica ederim 🌺
Ameliyat ol
Bu yaşımda mi
Boyun fıtığı yasa bakmaz zamanla dikkat etmezsen o fitik büyüyecek ve patlayacak kolundaki ağrı seni hayattan bezdirir
Dikkat ediyorum ne yapabilirim ki ben ameliyat olmak istemiyorum daha atanmadimnbile. Ben korkuyorum Şu an
Bisey olmaz
Hayır ya😭
Fizik tedavi yeterli oluyor
ileri derecede mi acaba ağrılarım çok benim
Fizik tedaviye yazıl dedi yüz dedi
Yuzemiuorum
Niye ne konuscaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?