3 gü

Kardeşimin psikolojik rahatsızlığının ciddi boyutta olduğunu düşünüyorum?

size kardeşimin yaşadığı durumdan bahsedeceğim, öncelikle bipolar olduğunu düşünüyorum yakın zamanda onu ikna edebilirsem tedavi başlamasını sağlayacağım doktora giderek, şimdi durumu anlatayım;

benim kardeşim özünde çok merhametli duygusal biri fakat eğer atak dönemi gelirse birden bambaşka birine dönüşüyor, bir anda bakışı bile değişiyor sanki o gidiyor farklı biri geliyor, hiç olmayacak ufak bir lafa takılıp ortalığı yıkıyor gözünün önünde elinin altında ne varsa fırlatabiliyor sinir krizleri geçiriyor, atak geçtikten sonra çok pişman oluyor ağlıyor özürler diliyor, fakat başka bir zaman yine aynısı olabiliyor, eğer atak dönemleri geçtiyse çok neşeli çok eğlenceli hayat dolu bol kahkahalı birine dönüşüyor, onu o anda gören birisi bu kişi çok hayat dolu neşeli mükemmel zannediyor, ama bu da maalesef geçici bir dönem oluyor... duyguları çok çabuk ve keskin değişebiliyor. özellikle zorlandığı ve atak geçirmesine sebep olan bazı konular var;

birincisi annemi yabancı veya akrabalarla paylaşmak istemiyor, onlarla sohbet etmesini, onlarla iyi geçinmesine dayanamıyor. bu dışardan basit bir kıskançlık gibi görünse de çok ciddi bir boyutta.. eğer anneme bu konuda takıldıysa dünyayı zehir ediyor, ayılıp bayılmalar, yabancı insanların içinde anneme hakaretler, ortalığı yıkmalar vesaire..

ikincisi; anneme yaptığını eşine yapıyor.. eşinin kimseyle görüşmesini yakın olmasını istemiyor, eşinin ailesinin veya akrabalarının yanında sinir krizi geçirip onlarla kavga edebiliyor..

ŞAŞIRACAĞINIZ KISIM ŞU; bu olaylar çok büyük olaylar ve sinir patlamaları olsa da.. sonra bir anda hiçbir şey olmamış gibi normale dönebiliyor ve o insanlarla samimi bir şekilde iletişim kurarak sanki onlara daha önce kızmamış gibi davranabiliyor..

yani anlayacağınız normal bir insanın bile isteye yapmayacağı şeyler bunlar.. hiçbiri elinde değil, duygularına hakim olamıyor. çok üzülüyoruz, şu an eşiyle de çok büyük sorunlar yaşıyor bu konuda.. yuvası bile dağılabilir.. yuvası dağılırsa bizim kapımız açık her daim fakat bizi de dağıtabilir bizi de yıkabilir. her şeyden önce kendi hayatını berbat ediyor buna çok üzülüyorum..

bunları neden anlattım bilmiyorum, belki benzer durumu yaşayan vardır yardımcı olur diye.. bir de doktora ben de girip anlatmayı düşünüyorum bunları

Kardeşimin psikolojik rahatsızlığının ciddi boyutta olduğunu düşünüyorum?