Saç beyazlamasıyla ilgili şeyler paylaşmış biri, o soruyu görmüştüm aklıma geldi. Bir şey diyeyim. Demir B12, A vitamini (retinol), folat ve/veya bakır eksikliğinin saç beyazlamasında rolü olmasının yanısıra yetersiz bağışıklık tepkisi kaynaklı bozuk DNA hasarı olan hücrelere yerleşen virüsler de kronik stresi tetikleyerek beyazların artmasına yol açıyor. Benim tespitime göre. Hatta sarımsak tüketimi bu viral replikasyonu baskılayarak bu beyazlama artışını bir nebze düzeltiyor ama beyazlamada rolü olan yukarıda saydığım eksik gıda takviyelerini de yerine koymak da gerekiyor. Stresi sadece duygusal stres olarak düşünenler yanılıyor, hücrelere yerleşmiş ölümcül olmayan ama stresi tetikleyen virüsler de stresi artırıyor. Bunun altında da yetersiz bağışıklık tepkisi var.
18 gü
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
https://annemdenetimde.com/blog/saclarimiz-neden-beyazlar
Bu kadının ürünlerini kullanıp beyazlaşmayı geri çevirenler var, bir de Ayşegül Çorumlu hocanın Ceramid haplarını kullanıp beyazlamayı döndürenler duydum
Evet güzel makale. saç beyazlamalarındaki ROS üretimine hidrojen peroksit yol açıyor bu bilinen bir şey ama çok güç güçlü bir doğal antioksidan var SOD adında, bu eksik değilse büyük ölçüde ROSlara karşı savunabiliyor hücrelerini. Ve ilginç olan bu antioksidanın üretiminde manganez yer alıyor. Hatta manganezle ilgili de deneyimim dahi olmuştu, çok şaşırmıştım.