28 gü

DEHB şüphesiyle günlük hayatımı asla düzene sokamıyorum, tanı için psikolog mu psikiyatrist mi daha doğru olur?

"Merhaba, ben 29 yaşındayım ve fiziksel engelli bir bireyim. Hayatımı, günlük rutinlerimi ve işlerimi bir türlü düzene sokamıyorum. Bunun görünürde hiçbir dış sebebi (büyük bir kriz vb.) yok. Düzen kurmak için çok çabalıyorum, kendimi zorluyorum ama kurduğum düzen en fazla 2 gün sürüyor; 3. gün her şey tamamen dağılıyor ve başladığım yere dönüyorum. Kendimde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olabileceğinden şüpheleniyorum. DEHB belirtilerinin bazılarını çok yoğun taşırken, bazı özellikler bende hiç görülmüyor. Bu kararsızlık ve sürekli başa dönme hali beni zihnen ve bedenen çok yordu. Tam bir tanı konması ve bu kısırdöngüden çıkabilmem için hangi uzmana (Psikiyatrist mi, Psikolog mu) başvurmalıyım? DEHB tanısı testlerle mi konur ve bu süreç nasıl işler? Yardımlarınızı rica ederim."
Güncellemeler
28 gü
20 yazacağıma 29 yazmışım 20 yaşındayım arkadaşlar 29 değil
DEHB şüphesiyle günlük hayatımı asla düzene sokamıyorum, tanı için psikolog mu psikiyatrist mi daha doğru olur?