yaklaşık 6 senedir depresyonda gibiyim, çevremi azalttım, az öz insanla görüşüyorum, bazen onlarla da görüşmeyi kesiyorum. çoğu zaman içime kapanıyorum, bazen iyiyim, bazen kötüyüm ve en kötüsü de kimse fark etmedi
2 ay
Neden depresyondasın mesela bunun başlıca sebepleri vardır
Yanlızlık hissediyorsundur istediğin oturup kalkacağın birileridir
Sevdiğin insan seni bırakmış onu unutamıyorsundur
Ya da içinde biriktirdiğin bir ton sıkıntı vardır ama artık hangisine sıkıntı ettiğini bilemiyorsundur yani terapiste gitmeni öneririm buraya en ufak kafa karışıklığı yaşayanlar bile gidiyor yani onun dışında sosyalleş derim çünkü ne kadar kendinden daha sıkıntı çeken birini görürsen o kadar şükredersin ya da ne kadar mutlu birini görürsen o kadar ben neden böyle olamıyorum diyerekten çözüm ararsın ama en doğrusu terapist konuşmak yani
Depresyon sebeblerin özetle bulunduğun çevre ve aile ise bundan kurtulmanın en kolay çözümü, herşeyi herkesi terkedip başka bir yerde hayata başlamak.
Bu durumda şu aklına gelebilir?
Hangi imkanla, neye kime güvenerek ve güvensizlik hâlin ile nasıl olacağı?
. cevap çok basit: SAGLAM VE TUM MASRAFLARİNİ KARSİLAYACAK, HER SEY ONLARDAN OLAN BİR İŞ İLE..
Nasıl yapacağını yüzde yüz güven ile sana anlatayım.
Belki de anlatacağım iş ile alakalı sehirdesindir bilgin vardır ama gene de anlatayım.
Antalya.
Antalya binlerce beş yıldızlı ve dünya çapında kalitesi olan turizm otellerinin olduğu bir şehir ve bu oteller çok güvenilir iş ortamlarının olduğu, yeme içme konaklamanın ( KYK üniversite yurtlarında olduğu gibi iki üç arkadaş için 1+1 oda verirler) kendilerinden olduğu, maaş ve SGK sigortanın düzenli bir şekilde yatırıldığı yerlerdir. Çalışma sistemi düzenlidir, yani 7,5 saat ve yarım saat izin sonra paydos. Personelin kaldığı lojmanların genelde personel için yüzme havuzu, kantini veya spor salonuda oluyor. Olmasa bile dert değil. Kalma yeme içme servis onlardan olunca maaşin hayli hayli cebine kalıyor.
Neyse, ne iş yaoacagina gelince; otellerde temizlikten tut ( HK departmanı denir buna), çamaşır, garson, barmen, kat görevlisi, barmen ve bir çok iş kolu vardır ve hepsinde de çok kısa sürede kaynaşacagin insanlar ve sosyal çevren olur, işte ise çok fazla daraltan kimseler olmaz, çünkü turizm doğayla iç içe otellerin olduğu, denize sıfır imkanlardadir.
Şimdi is konusunu nasıl bulacağına gelince, bu konuda da tecrübem var.
Turizm ilanlarının en güncel olduğu ve hemen iletişim, site içi mesajlaşma ve ilanları inceleyerek imkanlarını şartlarını gorebilecegin bir site var.
Bence siteye girdiğinde buraya üyelik yap ve üye isminle giriş yap.
İş arayan kısmını göreceksin.
Oraya tıklayıp, şehir kısmına ANTALYA, ilçe kısmına ise oradaki Antalya ilcelerinden bir veya bir kaçını seçip işaretleyip , ardına orada meslek seçeneklerinden de kafana yatanlari da seçip ARA KİSMİNA Tiklayacaksin.
Önüne bir çok yeni tarihli olan çıkacak. Bu ay otellerin yana yana personel aradığı ve binlerce çalışan aldığı ay. Çünkü turizm sezonu ülkemizde başladı.
Neyse Antalya ilceleri olarak Belek, Kemer, Manavgat, Alanya, Side tavsiye ederim.
Benim tercihim sürekli açık olan BELEK, KEMER ilçelerindeki oteller. Çünkü yıl boyu sürekli olarak personel ihtiyacı olan oteller çok oluyor ve daimi is kazanç durumun olur.
Uygun ilan ve ilan sahibi müdür şef ile görüşmeyi site içi ilan kısmında mesajlaşma ile yapar anlasabilirsin. Kafana yatarsa hemen işe baslayanilirim diye kararlaştırdık tam sonra su gün oradayım otelinizdeyim der yola çıkarsın.
Muhtemelen önden gerekli olan evrakları söylerler, resim vs falan gibi. Gerisini ise vardığında otelin insan kaynakları muduriyeti söyler orada e devletten vs cikartir başlarsın. Ha saglik raporu falan istenirse otelin kendi oersonelleri için anlaştığı gönderdiği her olur, orayı sana söylerler tarif ederler alırsın.
Şimdi bunları sana neden anlattım?
Cevap: Aynı sen gibi cikmazlarda olunca, hele ki bundan 5 altı sene öncesi korona baslayinca bende neredeyse bunalıma görmek uzereydim belkide öyleydim.
Ben tutup. daha cesur davrandım ve otel yerine fabrika işlerini tercih ettim, araştırdım görüştüm buldum hem işe girdim hem kalacak yerimi ayarladım hemde bunalımdan kurtuldum.
Sana detaylıca anlatisimda seni çok iyi anladığını düşündüğüm için.
Ha bu arada sana detaylıca anlattığım turizm işleri daha kolay bulunan yapılabilen hemen iş başı kabulü olan işlerdir. O açıdan şansın imkanlar açısından daha iyi.
Kendine iyi bak. Hayatta basarilar
o kadar güzel konuşmussun ki abi bravo 🙌 👏
Çok yardımcı bir yorum olmuş. 👏🏻
@xxxMAVİxxxx @kullaniciyimm10
Kendini güvende ve eğlenceli deniz kum güneş ve bir çok arkadaş ve milletten insanalr içerisinde bulunacağı ve ortama alistiginda ona ilaç gibi gelecek bir öneriyi detaylıca anlatmaya çalıştım elimden geldiğince.
Ayrıca dip not : Dediğim yerdeki ilanlar son derece güvenilir ve anlattığım gibi.
Güvenilir olmasının en başta gelen temel sebebi: maşallah Antalya turizmde milyonları ağırladığı için personele çok fazla ihtiyaçları var ve insan gücüne çok ihtiyaçları oluyor. O nedenle personelinde gönlünü hoş etmek zorundalar.
Onun yapacağı tek şey anlattığım gibi seçtiği bir ilan ile site içi mesajalsio görüşüp anlasacak. Şu gün ordayım dediğinde ilanı bırakan şef veya müdürle görüşmesi yeterli. Direk insan kaynaklarına gönderip ilgili işlemleri başlatır girişini yaparlar.
Sadece orada ekstradan lazım olan sağlık raporu vs bir kaç şey olur. Onuds şuradan gidip alacaksın diye tarif ederler. Artık orasinida birilerinden yardım alarak halledebilir. Giderken yanında iki üç bin harçlığı olsun yeter.
Bu bilgiler için teşekkür ederim bu arada 🙏🏻
@xxxMAVİxxxx 👍❤️
Şöyle ki anlaşılmayi bekleme zaten çoğu kişi etrafındaki insanları göremeyecek kadar kendi dertlerine batmış durumda bak az öz insanla görüşüyorum kısmı doğru yolda olduğunu gösteriyor bence ama şunu da unutma hayati yasa seni sıkan şeylerden uzaklaş her daim eglenebilecegin etkinliklere yonel evet hayat bazen monotonlosabiliyor ve insan o zaman zaman şu an senin yaşadıklarını yaşayabiliyor ama ben de bazen öyle hissediyorum ama kendimi kapıp koyuvermiyorum en azından senin görüştüğün arkadaşların varmış ben de o da yok şu anda hepsi daha önceki çalıştığım yer de kaldı çocukluğumuzun beraber geçtigi arkadaşlar evlenip kendi düzenlerini kurdular haliyle hayat gailesi görüşme hak getire ama ben kafaya takmıyorum sıkıldığımi unutturacak birşeyler yapıyorum buraya yazıyorum PC de programim var bir tane ona bakıyorum canım sıkılıyor komedi programı açıyor kafayı meşgul ediyorum bir şekilde kafayı meşgul etmek anahtar kelime tavsiye ederim
Böyle durumlarda yardım almanı öneririm bir terapistten. Psikiyatra git kardeşim seni yönlendirirler bu çok zor bir süreç bu durumda sana bu şekilde kimseden yardım alamazsın bekleyemezsin de hatta burada bunu yazmana sevindim senin adına çünkü bu rahatsızlık o kadar ciddi ki insanı günden güne içten içe yer bitirir çok korkunç sinsi bir rahatsızlık insanlar çevrende eksilir gider bir yandan da sen daha da tükenirsin fark eden tanıdıkların olmaz seni bu rahatsızlığın normalinmiş gibi kabul edilirsin hani durum kabullenilmiş bir normallik gibi oluşur
Cevap
33Cevap
Psikiyatriste gidip ilaç kullanıyor musun?
Ek olarak kendine bir meşguliyet bulman lazım.
Mesela ben oğlak burcuyum bana iş dedin mi kendime geliyorum beni diri tutuyor.
Ben de 2020 yılından beri depresyondaydım daha yeni Kasım ayında çıktım.
Şimdi kendi projemi gerçekleştiriyorum.
Bir de ilaç da önemli unsur. İlk başlarda Duloxx kullanıyordum sonra doktor değiştirdim.
Yeni doktorum Paxil ve Abilify verdi bunları kullanıyorum. Çok iyi geldi bana.
Önemli not : Burada yazdığım ilaçları eczaneye gidip kafanıza göre almayınız.
Doktor kontrolünde kullanılmalıdır.
Öncelikle yalnız olmadığını bil. Yaşadığın şeyler çok üzücü ve hala çabalıyor olman senin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Eğer yalnız hissedersen buradan yakın olduğun insanlara yazıp derdini anlatabilirsin buna bende dahilim. Kendini yalnız bırakma ve önüne hep hedefler koy ve yapacak birşeyler bul. Kendini mutlu edecek şeyler yapmaya çalış
❤️❤️
Kendi kendinin ilacı olarak. Böyle zamanlarda her şeyi yapmak zor gelir, minimum hareket edersin. Aklına gelen herhangi bir aktivite için bile onu yapsam ne değişecek ki dersin. Arkadaşlarınla görüşmek eskisi gibi heyecanlandırmaz. vs vs.. Ancak kendine yetebilmeyi öğrenmek gerekiyor. Zorla da olsa hobiler edinmek, bunu mümkün olduğunca ev dışında gerçekleştirmek, bazen sadece rutinine oturttuğun güzel bir yeşillik etrafında veya deniz kenarında yürümek...
Korona zamanı ergenlikte bende öyle oldum. Hiç kimseyle konuşmak istemiyordum. Zaten dışarı da çıkmak yasaktı iyice içine kapanık bi ergen oldum. Çok kötü bişey sen insanlarla konusmadigin için artık kimse de senle konuşmuyor. Ben dershaneye gidince biraz sosyallestim ama okul hayatım bitti tekrar içime kapandım. Bu sefer kuzenlerimle iletişim haline girdim. Eğer arkadaşın varsa onlarla dışarı çıkabilirsin veya erkek kız kuzen fark etmez onlarla da çıkabilirsin. Kuzen ortamı çok eğlencelidir
Korona geçirdinmi?
bende koronadan sonra böyle oldum babamı da ondan kaybettim cünkü
Çok pis kötü günlerdi benimde o günden sonra psikolojim bozuldu desem inanırmsin bu yüzden ewlenemedim
Mesele yalnız kalmaman bence, insan paylaşan bir varlık paylaştıkça iyi hisseder bu yüzden iyi günde de kötü günde de sevdiğimiz insanın yanına koşarız bir şeyleri anlatmak için, eğer böyle birisi yoksa bi psikoloğa görün içinde tuttukça senin için sıkıntı olur düşüncesindeyim.
maalesef o çok kötü bende yaklaşık üç ay önce annemi kaybettim bende kimseyi aramıyorum acım nedeniyle ama bi yerde artık mecbur işine gücüne bakmak zorundasın hayat çok zor ve acımasız nasıl olucak bilmiyorum ama benim için daha zor anne de baba da yok
Seni senden iyi kimse tanıtamıcak ve tam olarak da tanıyıp anlayamıcak bu yüzden kendi kendininin doktorunolup kendi özdeğerini kendin yükseltmeyi öğreniceksin sonra da yaşamak isteyip istemediğine karar verip ya kendini seçiceksin ya da gg
özel doktora git sicile işlemez
antidepresan kullanmalısın diğer türlü olmuyor denedim bende uğraşıyorum hala destek doktor şart 4 sene oldu benimde evin önüne dahi olsa evden çıkman gerek sosyalleşmen şart değil sadece dışarda bulun düzenli ve ilaçları doktoru aksatma daha iyi olursun inşallah güveniyorum sana 🙏
güzel üslubun için teşekkür ederim umarım sende iyileşirsin ❤️
Kimse, kimsenin halini bilmez. Bu hayatta hepimiz yalnızız. Sana en büyük dostta, en büyük düşman da yine kendinsin. Aklını kullanıp yapman gerekenleri yap.
Depresyondan tek başına çıkmanın yolu küçük küçük şeyler yapmak. Üretken olduğu bir kişiliğe evrilmek. Kendin üretken olduğunu görünce mutlu olursun zaten.
gözden kaybol uzaklara git sahile falan uzun uzun gez oralarda amma müzik dinleme, seni depresyona sokar, gez lunaparka falan git atraksiyona bin, adrenalin çok iyi gelir. Sonra topla kendini geri dön, yarın yine mi kötüsün yine git, kendini toplayana kadar git, ve yanında olmayanlar varya onları hayatda göz ardı etmeye başla, hayatın Mörfi kanunu, neyden kaçarsan sana geri döner
ne şeker biri
anlamadim?
tavsiyelerin icin demistim
Yıllardır süren depresyonu kendi başına aşman zor, bir uzmana görünmelisin. Çevrendekilere dürüstçe ne hissettiğini anlat, fark etmelerini bekleme.
Düzeltemezsin, bu artık senin için yaşam biçimi olmuş ben gibi. Mesela ben sadece bulunduğum çevreden uzak kaldığımda duygusal manada huzura kavuşuyorum. Her şey çevre faktörlü.
birinin seni depresyondan çıkarmasını neden bekliyorsun ki sen istemediğin sürece kimse senin için bir şey yapamaz. Bunu kendin atlatman gerekir. mesela arkadaşların plan yapıyorsa gezmek için ve sen her seferinde gitmiyorsan onların senin içi yapabileceği bir şey yok. bunun yerine sen küçük küçük kendine iyi gelen şeyleri yapmalısın. yavaş yavaş açılırsın. farklı bir hobi, uğraş edinirsen daha faydalı olabilir.
Birilerinin farketnesini bekleme zaten, psikoloğa da gitsen aslında kendin çözüyosun. Bu depresyon halin niyee
babamı kaybettikten sonra oldu
babamla yaşıyordum o da vefat edince çöktüm ordan oraya savrulduk
ama nasıl? ben normaldir sanıyordum çevremde öyle karşılıyordu kolay şeyler yaşamadın diyorlardı bende normal sanıyodum ama halbuki depresyon içerisindeymişim
söylemesi kolay ama olmuyor yaşayan bilir
Benimkini de fark eden yok, annem dahil az öz insanı bırak hıc insan yok ailemle konusmak bile ıstemıyorum cogu zaman çare bulursan bana da soyle
Çevreni azaltman seni iyileştirmez sadece seni kendi içine hapseder. Kendi kendine çıkmaya çalışmak yerine psikoloğa gitmediysen bi görün derim..
Hergün düzenli yürüyüş yapmakta depresyona iyi geliyormuş yürüyüş yapmıyorsan iyi gelir sanada yürüyüş bedava spor
Senin farketmen önemli sadece. David Burns Iyi Hissetmek okuyabilirsin. Psikologa gidebilirsin..
Önce beklentilerini çöpe at. Herkes kendi derdinde, insanların seni fark etmesini ya da kurtarmasını bekleme. En büyük hatayı burada yapıyorsun.
Kendi kendine çıkabilsen 6 yıl depresyonda olmazdın.
Depresyon kanser, diyabet, astım gibi bir hastalıktır. Tedavi edilmeden kendi kendine geçmesi çok zordur.
Psikiyatri desteği almanı şiddetle tavsiye ederim.
Kendim de bu yollardan geçtim, ilaç tedavisi ile insanmışım dedim.
slk yapıyor insanı diyorlar
İlk haftalar alışma sürecinde uyuşukluk yapıyor ama zamanla geçiyor.
Oldukça dinç oldum.
Önceden hafıza sorunlarım ve okuduğumu anlamama sorunları yaşıyordum. Tedavi ile hepsi düzeldi, üniversite notlarım 95 altına inmez oldu.
Çıkılmıyor geçmiş olsun öneri verenleri ciddiye alma. Ömür boyu böyle kalcaz.
kendini meşgul etmen lazım sevdiğin şeylerle veya yeni şeyler keşfet
bu devirde insanlar hep böyle sosyal medyayı bırakmak gerekiyor ve parada önemli zor yani o işler
Tek çözüm hareket etmek zihnini her zaman bir şeyle doldur beynini meşgul etmeyi öğren
Evvela yaşını sorayım sonra da sürekli evde misin yoksa çalışıyor musun Bir de bunu sorayım en sonunda kimle yaşadığını sorayım. Bunlara göre bir cevap veririm
Siyasal İslamcı hırsızlar defolup gittiği an huzur gelir ülkeye
Kendinin ilacı kendinsin. Sana senden başka kimse yardım edemez
Yol ayrimina girmişsin. Ancak kendinayaklarin üzerine durmuyorsan yikilirsin
Kendi kendine halletmeyi denemeyi birak bence doktora git cok iyi geliyor
Haklısın aslında fark etmeleri lazımdı sen fark edilmek için depresyona giriyorsun sonuçta çıkmadığın instagramdan yapsaydın bir paylaşım depresyondayım diye
Gerçekten bağ kuracağın güvenilir bir insan bulup gerçekten sevdiğin şeylerle uğraşarak hobi olur doğa olur…
Kendin için bir şeyler yap kendini mutlu edebilecek küçük şeyler bile olsa yap kendini sev hep olumlamalar yap güçlü durmayı öğrenmeliyiz ilk kendine yaslanacaksın sonra doğru kişi geldiğinde ona yaslanırsın
bende bulamadim onu ama yakinda kurtuluyorum bu dunyadan
Kendi kendine çıkamazsın özellikle bastırılmış travma veya duygulardan dolayi bu haldeysen sıkıntılarını görmezden gelmek daha büyük sıkıntılara sebep olabilir , yardım almanı öneririm
Herkese gülüyorsun şakalar yapıyorsun muhabbet ediyorsun ama kimse senin neler yaşadığını bilmiyor içinde kopan fırtınaları anlamıyor. En kötüsüde bu değil mi gizli depresyon.
Birisi fark etsede sen istemedikten sonra olmaz ki her halükarda kendin üstesinden gelmelisin
Allaha sığın Kuran oku türkçesini oku nasıl huzur buluyorsun bak...
Zihnin derinlerine ınmelisin neyi duymak istemiyorsan onları söylemelisin kendine
Durum aşaği yukarı benim içinde aynı dediğin şeyi 2 yıldır aralıksiz yapıyorum ya bende sorun var ya da teknik çalışmıyo
Sende sorun var
Belkide...
İyi şeyler düşün elindeki fırsatları düşün kendine gel
Fark etseler nolucak ki
en azından fark ederdim ve 6 yıl sürmezdi normalleştirdiler
Depresyonda değilsin bence depresyon o kadar basit değil senin anlattıklarına bakılırsa insanların yarısından fazlası depresyonda o zaman
Bende öyleyim birkaç defa kısa süreliğine psikoloğa gittim ama işe yaramadı düzenli bir şekilde tedavi olmak gerek.
Mesele yalnız kalman..
ama insanlardan uzaklaşan benim
Sonra da bunu sorun yapan da sensin.. şimdi sevgilinin kollarında olsaydın ne hissederdin
Psikoloğa görün bence...
Çakralarının blokajını kaldır ve go girlll !
nasılll bana da söyle
@Seddaaggünneşş İnstagramdan yaz bana srhn. nhrs
Tmam
Bi doktora görünebilirsin
İnsanlardan uzak dur.
Depresyon kolay kolay farkettirmez zaten normaldir
Çıkarak çıkabilirsin kankaaaa
psikolojik yardım almak ile başlayabilirsin
Psikologları dinle ya da psikoloğa git
Ben de senelerdir depresyondan çıkamıyorum
Geçmiyor epey zor zaman gerek
Mutlaka İzzet güllüyü dinle mutlaka
Ben de ayni durumdayim
psikolojik yardım almalısın
sicile işliyor geleceğimi etkilemesin diye. babamı kaybettikten sonra oldu
yine de gitmek istemiyorum canım çünkü sicilime işlerse çok kötü olur. mesleğimde ya da diğer hayati şeylerde mesela biriyle mahkemelik olsam o raporlar delil olarak sunulabilir. ilerde evlenip boşansam çocuk için velayette bile sorun olur
Sebebi ve hangi olaydan sonra olduğu nedir
Sinan cananı takip et açık beyin
İmkanın varsa seks yap çok iyi geliyor 😉
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?