Antibiyotikler: Sadece bakteriyel sinüzit durumunda doktor tarafından reçete edilir. Antihistaminikler: Alerji kaynaklı geniz akıntısında faydalıdır. Dekonjestan spreyler/tabletler: Burun tıkanıklığını azaltır, ancak uzun süreli kullanım önerilmez. Kortizonlu burun spreyleri: Kronik sinüzit ve alerjide etkili olabilir.
Aynı sorunu yaşıyorum 3 senedir özellikle öğlene dogru eğildikçe iş yaptıkça daha fazla baş dönmesi yapıyor bende Temmuz ayında gittim komple bitti dedi doktor sıcak havalarda düzeliyor eylülde birdaha başlıyor bence hava buharı almalı sıcak ve buharda geçtiğine göre etitmeli onu ve buhar makinası maskeli alıcam bende ilaç yüklemicem kendme antibiyotik çmzüm değil maske+7 günlük fısfıslar +arveles 25 ml ağrı kesici yeterli umarım faydalı olmuşumdur tatlım:) uzun oldu biraz
Bunun kesin çözümü yok. Yıllardır bende de tekrarlayan bir durum. Antibiyotikler bittikten sonra başa yeniden dönüyorum. Burun spreyi deniz suyu olandan, tuzlu su ile burun duşu, buhar banyasu, oda nemlendirici makine dahi aldım. Bunlar belli bir süre iyi geliyor sonra tekrarlıyor.
Soğuk icecekler içmeyecek, dıştan sonra ıslak saçla kalmayacaksın bunlara dikkat edersen belki iyi olursun.