Burada sadece sağlık ocağı var. İmkansızlık yüzünden psikiyatriste gidemiyorum.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Niye böyle düşünceler içindesin ne düşündürüyor sana bunları
Benim zaten teşhisli birkaç hastalığım var. İleri derecede. Normalde hayatımı kendi başıma idame ettirebiliyordum ama son zamanlarda sıkıntılarım üst üste geldi. Çeşitli hastalıklarım yüzünden düşünüyorum bunları.
Hastalıklarını ya da teşhislerini sormadım duygu ve düşüncelerini sordum ne geçecek eline zarar verince mesela
Açık olmamı ister misin bu konuda çünkü belki duyacakların hoş olmayabilir.
Büyük ihtimalle hoş olmayacak bunun farkındayım, açık olabilirsin.
Teşekkür ederim, bak benim 13 yaşımdan beri psikiyatrik sorunlarım var. Onlara çok detay vermeyeceğim sonuçta sormadın. Benim önemli 3 sorunum var birisi dürtü kontrol bozukluğu yani piromani ki teşhisli bu, ateş yakmayı ve izlemeyi seviyorum. Bu zamana kadar da yangınlar çıkardım çok kez. Diğer sorunum da canlılara zarar verme isteğim. Ben ilk böceklerle başladım zarar verme olayına. Bilmiyorum açıkçası zevk alıyorum, komik geliyor. Bunları ilgi için yazmıyorum. Gerçekten merak ediyorum. Vücutlarının işleyişini, organları, anatomisini merak ediyorum. Ve daha da önemlisi zevk alacağım kanaatindeyim. Ama yine de tedavi olmayı deniyorum. Sadece 4 aydır gidemiyorum. Geçmişte kötü şeyler yaptım az çok ama bilemiyorum.
Hangi duyguları sıklıkla yaşıyorsun mesela empati, üzüntü, utanç, suçluluk, anksiyete ne sıklıkla ve ne şiddette yaşadığın duygular? Ve başka bir merak ettiğim de tehlikeli şeyler yapmadığın zaman aşırı sıkıldığını hissediyor musun?
Utanç ya da suçluluk hissetmiyorum. Sana açık olacağım sonuçta tedavi oluyorum ben geçmişte iki kez fareyi bilerek öldürdüm. Burası kırsal bir alan olduğu için fare çok olur malum. Yapışkanlı tuzağa düşmüşlerdi. Birisini araba ezmesi için yola koymuştum, komik gelmişti ve gülmüştüm. Sonra da eve gittim oyun oynadım. Ötekini de 1 ay bekledim yakalanması için. Yakalandığı gün çöpe attım, üzerine kolonya döktüm ve ateşe verdim. Kolonyayı 1 ay boyunca saklamıştım. Ama açık olayım bunlar için hiç utanmadım ya da pişman olmadım. Ama şunu söyleyeyim çok sık anksiyete yaşıyorum. Zaten teşhisini aldım. Üzüntüyü ise genellikle depresif oluyorum o yüzden üzüntü çok galiba. Hayatım iyiye gitmiyor 6 farklı hastalığım var. Kimsem yok, hakkımı alamadığım bir işte mecburen çalışıyorum. Psikiyatriste bile gidevek imkanım yok yani üzülmemek için herhangi bir sebebim yok. Empati çok nadir belki. Genellikle çok sıkılıyorum gün içinde.
Kişilik bozukluğu teşhisin var mı
Ben bu zamana kadar tek bir psikiyatrist ile devam edemedim. Yani farklı psikiyatristler tarafından farklı tanılar aldım. Askerde iken (evet garip ama beni askere bile aldılar zaten rdm olarak yaptım) sınırda kişilik bozukluğu tanısı almıştım. Bunu bana söylemediler ben dosyaları gizlice karıştırırken görmüştüm. Yazıcının yanında yardımcıydım. Onun dışında bipolar, dürtü kontrol bozukluğu, anksiyete, okb ve depresyon tanıları aldım.
Dürtü kontrol bozukluğu, anksiyete ve depresyon kendini zaten belli ediyor. Ama bu dürtü kontrol bozukluğu sınırda kişilik bozukluğundan mı kaynaklı açıkçası çok emin değilim. Sınırda kişilik bozukluğu olan kişilerin empatileri daha yüksektir ve her duyguyu sınırda yaşarlar. Yok etme içgüdüleri de daha kendilerine yöneliktir. Bana anksiyete hissettiğini söylüyorsun öyle olmasa anti sosyal kişilik bozukluğun olduğunu düşündüğümü söyleyecektim. Tanılarının hepsi doğru olmayabilir, yanlış teşhis konulmuş olabilir.
Sınırda kişilik bozukluğunu sadece 1 seans dinleyip yazdı o psikiyatrist yani borderline olduğumu çok sanmıyorum. Anksiyete ise anlık oluyor. Tam olarak anksiyete mi emin değilim. Çok bilgim yok hastalıklar konusunda. Sana daha iyi anlayabilmen için birkaç şey daha söyleyeyim. Kendime zarar verme davranışlarım da oldu ve bunlar aslında sonradan zevke dönüştü. Bu zamana kadar iki kez intihar ettim, ama ölme niyetli değildi. İlaçlarla yaptım bu yüzden sonra da kendim gidip hastaneye başvurdum. İstediğimi elde etmek içindi. Sonrasında aşırı yalan söyleme davranışım vardı bunu ailem söylüyor zaten. Bir polis tanıdığımız benim için aileme insanları kullanmasını çok iyi biliyor demiş ama ben pek sanmıyorum. Ha bazen karşılık bekleyerek sahte iyilikler gösterişler yaptığım oldu. Onun dışında saldırganlık davranışım da mevcut. Askerde iken 3 kez falan fiziksel kavgalara girmiştim ve sürekli milleti tehdit ederdim. Bir keresinde birisine kavgada boğazını bıçakla keserim demiştim beni videoya almışlar gizlice. İçimden bunu yaparken gözümü bile kırpmam diye düşündüm. Öyle ölen insanlara da üzülmüyorum. Benim zaten annem babam ben doğmadan ayrılmışlar. O yüzden eksik büyüdüm ama dayım babalık yaptı o öldüğü zaman ağlayamadım inan ki. Kendimi ağlamaya zorladım. Ailem bana ağlamadığım için hep sitem etti. Bir arkadaşım bıçaklanarak öldü ona da pek bir şey hissetmedim unuttum gittim sonuçta hepimiz öleceğiz o yüzden üzülmenin gerçekten bir manası yok. Bencillik belki de. Ailemle sürekli kavgalar ediyorum, insanlarla da ediyorum. İşim gereği yüz yüze kalıyorum daha öncesinde çeşitli suçlar da işledim hırsızlık gibi ama paramı alamadığım için yaptım. Kimse de bilmiyor. Küçükken kardeşime fiziksel şiddet uygulamıştım ağlaması da hoşuma gitmişti. Ailem zaten 15 yaşımdan sonra değiştiğini söylüyor. Ben zaten tedaviye 21 yaşımda başladım.
Okuduğum yabancı makalelere askb olan kişilerde anksiyetenin bipoların falan komorbidite olarak gözükebileceği yazıyordu.
Ayrıca sana söylemediğim son bir hastalığım daha varmonu söylersem bilmem çok kötü bakarsın belki.
Anksiyete dediğin nasıl bir şey yani bunu nasıl tanımıyorsun yaşadığın anda ne ve nasıl hissediyorsun ve hangi zamanlarda ortaya çıkıyor bu anksiyete. Suçluluk, utanç ve pişmanlık duymaman kaynaklı ASKB'ye daha meyilli olduğunu düşünüyorum. Narsistik kişilik bozukluğu olabilir mi diye de düşündüm ama NKB sahibi kişiler çok yoğun utanç hissederler, dediğine göre bu sende yok. Ama geçmişte yaptıklarından bahsediyorsun ve bunun kötü olduğunun da farkındasın. Bunu sana biri mi söyledi yoksa bu sonucu sen mi çıkardın? Yaptığın şeyi söyleyebilirsin, gizlisin.
Bilmiyorum belirli bir zamanı yok, geçmişte deralizasyon da çok yaşamıştım onun gibi oluyorum. Kafam çok karışıyor ne yapacağımı şaşırıyorum, ek olarak sıcak basması ve mide bulantısı oluyor. Anksiyete galiba. Büyüklenme sanrılarım da oluyor. Kendimi çok önemli birisi gibi görüyorum. Evet utanç falan hissetmiyorum. Açık konuşmak gerekirse kötü olması umurumda değil. Hani etik ve ahlaka göre yanlış ama pek de umursamıyorum. Bu sonucu ben çıkardım. Çünkü ben gayet bilinçli bir bireyim. Ve bilgiliyim. Sadece araştırmayı seviyorum ve kendimde ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Bilim aşığı birisiyim. İnsan beynine çok merakım var.
Ayrıca yaptığım şey çok ciddi şeyler o yüzden söyleyemem sonuçta kimse bilmiyor.
Bütün bu yazdıkların sonucunda açıkçası komorbidite olduğunu düşünüyorum. Anti sosyal yapıya daha yakın dürtüsel, empatiden yoksun bir davranış görüntüsü, empati eksikliği. Ama gerçeklik algın bozulmaya başlamış, büyüklenme sanrıların olduğuna göre. Bahsettiğin sıcak basması anksiyete ve derealizasyonu, ortamdan kopmanı da buna bağladım. Bilemiyorum, fazla karma karışıksın ama tedaviye açık olman güzel bir şey. Umuyorum ki bu durumlarla sağlıklı baş etmeyi öğrenirsin.
Teşekkür ederim, ben de aynı kanaatteyim. Dürtüsel bir yapım var ama zamanla bunları kontrol etmeyi ve daha bilinçli bir şekilde yapmayı öğreniyorum. Ve evet geçmişte kendimi diktatör olarak falan görüyordum gelecekte olacak şekilde. Deralizasyon değil pardon depersonalizasyon olacaktı o, 13 saattir çalışıyorum ve sağlıklı beslenemedim son günlerde de iyi uyuyamadım o yüzden karıştırıyorum bazen. Evet gerçekten de karışığım. Yani hani hep insanların omuzunda iki melek olduğu benimlesin ya (inançlı değilim) onun gibi içimde iki farklı kişi var tedavi konusunda. Birisi sıcak bakarken tedaviye, diğeri korkuyor resmen. Bunları evrimsel bir lütuf olarak görüyor. Yani ben de umuyorum ama bakalım neler olacak. Teşekkür ederim tekrardan. Son bir şey daha diyip kapatayım. Ayrıca bende parafili de var ama eyleme geçmedim. Bunun tanımını almadım ama düşüncelerimin ve cinsel ilgimi aktığı yönü anlayabilmek için illa tanı almam şart değil. Bunu ilk 16 yaşımda fark ettim. Zamanla ilerledi düşünceler. Okb gibi değil ondan farklı. Dediğim gibi eyleme geçmedim. Sana da iyi günler dilerim yardımcı olduğun için teşekkürler.
Klavyem bazı kelimeleri otomatik düzeltmiş kusura bakma.
Ruh hastası potansiyelin olabilir
Bilmem psikiyatrist değilim.
cimene dokunmalisin
Buluta dokunsa 😄
Tskler dnycğm.
ise yaramazsa buluta dokunabilirsin❤️❤️
@yalnız74 susoglum
Kes oğlum vatanına göz dikeni ez oğlum 🥹
Onu da dnycğm. Çk tşklr ❤️❤️❤️
Sizin Türkçe hocanızın taaa
aot izlersen tamamen gecer canim bu arada❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Şaban ne diyor bu