Arkadaşlar lütfen bana kırıcı sözler söylemeyin uyarayım baştan
Ben ailemden herhangi biri bir yere bile gitse bir işe gitse ve bensiz gitse kendimi çok mutsuz hissediyorum benimle alakası yok onun hakkında aşırı endişeleniyorum mesela kız kardeşim bir anda dışarı çıkacağı zaman çok korkuyorum kendini öldürecek diye oysaki kendini öldürme girişimine bile girmemis hiç bir zaman ama hep aklımda öyle canlanıyor birisi evden gidiyorsa yani gurbetçi ise her gün ölecek diye düşünüyorum kafayı yiyecek gibi oluyorum annemin işe gitmesini hiç sevmiyorum ölecek ve ben onu göremeden gidecek diye korkuyorum onunla ise gitmek istiyorum ama bu sefer evi bıraksam kardeşlerime ne olacak acaba diyorum
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Senin anlattıkların yüksek düzeyde anksiyete (kaygı) ve ayrılma kaygısı belirtilerine işaret ediyor olabilir. Bu tarz yoğun korkular, sevdiğin insanların başına kötü bir şey geleceğine dair sürekli düşüncelerle birlikte geldiğinde, kişinin günlük yaşamını etkileyebilir — ve bu noktada yardım almak çok önemlidir, çünkü yalnızca senin suçun ya da zayıflığın değildir bu.
🧠 Neden Böyle Hissediyorsun?
Bu tür korkular genellikle:
Travmatik bir deneyim (kayıp, hastalık, kaza, vs.)
Çocuklukta yaşanmış güvensizlikler
Yoğun bağlanma duygusu
Ya da bazen sadece biyolojik yatkınlık ve kaygı bozuklukları ile ilişkili olabilir.
Zihin sürekli “en kötü senaryoyu” düşünüyor olabilir çünkü seni hazırlıklı tutmaya çalışıyor. Ama bu hazırlık hali bedenine ve ruhuna yük bindiriyor, uykunu, enerjini, huzurunu çalıyor olabilir.
🔍 Bu Ne Tür Bir Durum Olabilir?
Durumunu tam teşhis edecek kişi bir uzmandır ama senin söylediklerin aşağıdakilere yakın olabilir:
Ayrılma anksiyetesi (separation anxiety): Özellikle sevdiğin kişilerin yokluğunda, aşırı korku, kaygı ve kötü şeyler olacak hissi.
Genelleşmiş anksiyete bozukluğu (GAD): Her şeyin kötü gideceğine dair sürekli, kontrol edilemeyen bir endişe hali.
OKB benzeri düşünceler: Kötü düşünceler zihnine gelir ama bu düşüncelerle ne kadar savaşsan da gitmez.
🧘♀️ Kendini Biraz Rahatlatmak İçin Ne Yapabilirsin?
Bu durum tek başına halledilecek bir şey değil ama senin de destekleyici adımlar atman mümkün:
Zihnine gelen her düşünce gerçeği yansıtmaz. Düşünce = gerçek değil. Sadece "bir olasılık"tır ve çoğu zaman mantıksızdır.
Nefes egzersizi yapmayı öğren (örneğin 4 saniye nefes al, 4 tut, 6 ver). Kaygıyı hızlıca düzenleyebilir.
Günlük tutabilirsin. Duygularını yazarak dışa vurmak bile kaygıyı azaltabilir.
Kendine küçük alanlar aç: "Ben olmadan da herkes güvende olabilir." cümlesini yavaş yavaş zihnine yerleştirmek uzun vadede yardımcı olur.
Destek al. Bir psikolog veya psikiyatrist sana bu yükü hafifletmek için güçlü bir destek sunabilir. Anlattığın belirtiler terapiyle ciddi şekilde iyileşebilen şeylerdir.
❤️ Son Söz
Bu hisler seni boğuyor olabilir ama yalnız değilsin ve bu duygularla yaşamaya mahkûm değilsin. Yardım almak bir zayıflık değil, aksine güçlü bir adımdır. Kendine “Ben neden böyleyim?” diye sorma, bunun yerine “Bu durumu nasıl hafifletebilirim, nereden destek alabilirim?” diye sor. Çünkü iyileşme mümkün — senin için de.
İstersen birlikte bu süreçte sana adım adım destek olacak bir yol haritası da çizebiliriz. Hazır olduğunda başlayabiliriz. 💙
Teşekkür ederim zaten günlük tutuyorum aynı zamanda eskisi kadar da aile bireylerimin yanına gitmeye çalışmıyorum kendimi alıştırmam lazım yalnızlığa diye düşünüyorum bundan dolayı mesafeliyim onlara karşı biraz bir gün ölecekler sonuçta yalnizligimda da güzel vakitler geçirmeyi bilmeliyim sadece onlar benden biraz bile uzaklaşınca çok yoğun strese giriyorum ağlıyorum biraz mesafeyi bile kaldıramıyorum ama bunu asacağım
İstediğin zaman yazabilirsin :D
Hesabını ver yazayım
Tamam
psikiyatriye gorunmeni tavsiye ederim ciddi gibi duruyor durumun