Geçen hafta Perşembe psikiyatriste gittim üniversite hastanesine, durumum ileri olduğu için beni profesörle konuşturdular. Bana şizofreni ve bipolarla ilgili sorular sordular ama ben hepsine yok dedim çünkü az çok bilgi sahibiyim belirtiler hakkında ve kendimi de iyi biliyorum. Velhasıl kelam 5 olan antidepresan sayımı 2'ye düşürdüler. Risperdal yazmışlar daha önce kullanmıştım zaten. Risperdal'ın yanına 11.03.6 ---> Bipolar Mizac Bozuklugu (F31) yazmışlar ama bende bipolar belirtileri yok. Burada belirtilerimi anlatmak isterdim ama sonra yargılanıyorum. Velhasıl kelam ilaç için mi yazdılar yoksa bipolar olabileceğim konusunda mi duruyorlar? Yani bazı kişiler 6 ay falan sonra net bir tanı alırsın diyorlar. Daha ilk gidişimdi.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Daha detaylı anlatabilirsin. Ben de antidepresan kullanıyorum ve bipolarım sende ki durumlar ne mesela? Kan değerlerine baktılar mı neye göre bipolar olabilir misin dendi?
O hesabım kapandığı için bundan giriyorum, kan değerlerime bakıldı 13 değerim referans dışı çıktı. Bipolar olabileceğimi düşünmüyorum ben açıkçası. Kendimde kişilik bozukluğu özellikle antisosyal kişilik bozukluğu olabileceğini düşünüyorum zira psikiyatrist zaten bu yüzden ilk bipolar ve şizofreni üzerinden gidiyor sanırsam. Mesela bipolar belirtileri nelerdir biraz detaylandırır mısın ona göre var ya da yok diyeyim.
Hesaplar karışmış pardon hesabım kapanmamış diğeri kapanmış orayı boş ver 😅😂
🤣🤣
Bipolar ani duygu değişimleri oluyor. Duygularını en uçta yaşıyorsun dönem dönem ataklar da olabiliyor. Mesela bir dönem mutlu geçiyor öteki dönem depresyonda yani mevsimler geçiş de etkiliyor. Mutluyken bir anda mutsuz olabiliyorsun veya üzgünken aniden mutlu oluyorsun. Duyguların çok hızlı değişiyor bunu bilmeyen insanlar da seni dengesiz ilan ediyor😬
Yani bana dediğim gibi bipolarla ilgili sorular da sordular mesela az uyuyup enerjik olduğun oluyor musun dediler ama ben uykuyu çok severim. Ama işte bende duygu değişimi oluyor zaten duygu durum bozukluğu yazmışlar bipolara ilave olarak, genelde depresifim bazen de dediğin gibi sebepsiz yere mutlu ve enerjik oluyorum.
Bipolar olabilirsin tam emin olamadım peki hangi antidepresanı verdiler?
Daha öncesinde askeri psikiyatristim de bipolar tanısı koymuştu. Sonraki gittiğim devlet hastanesinde psikiyatrist seni dinleyen birisi bipolar olmadığını anlar demişti en son gittiğim profesör ise dediğim gibi bipolar olarak girmiş. Uzun süre bipolar için Depakin Chrono 500 mg ve yanında 4 farklı antidepresan kullandım. En son profesör anksiyete için misol 50 mg ve risperdal 2 mg yazdı.
Bence bipolarsın ben de depakini kullanıyorum
Teşekkür ederim bipolar olabilirim dediğin gibi ama ilaçlar pek fayda etmiyor o neden olabilir? Bu zamana kadar 5 farklı hastalık tanısı aldım tanı alamadığım 2 sorunum daha var.
Başlangıçta değişik antidepresanlar verdiler kilo aldım veya fazla uyumaya başladım. Son gittiğim doktor da depakin yazdı ama ben ilaca bağlı değilim normalde sabah akşam atılması lazım ama annem benim durumuma göre sadece uyumadan evvel veriyor. Bana kalsa hiç antidepresan kullanmam. Ayrıca benim önceden duygu değişimlerim fazla olurdu üniversiteye gittiğim dönem iyi olmaya başladım o zamandan beri de iyiiyim. Bir de üstüne hacamat da yaptım o da çok iyi geldi. Şu an kan değerlerim düşük olduğu için hacamat yapamıyorum kan değerlerimi yükselteyeim devam edecem. Rabbimin izniyle şifayı hacamatta bulacağıma inanıyorum ve antidepresanı komple bırakacam
İlaçlar geçici çözüm sağlar kalıcı değil o yüzddn kalıcı çözüm bulmak lazım
Sarı kantaron çayı ve karabaş otu çayı ikisi de beyne iyi gelen çaylardan strese falan doğal olarak bunlar olabilir mesela aslında düzenli olarak bunları içsem iyi olacam da düzen de sıkıntı😬
Evet gerçekten ben de çok kilo aldım 70 kilodan 90 kiloya çıktım dediğin gibi uyku da yapıyor. En iyisi zaten kullanmamak dediğin gibi, iyi olmana çok sevindim. İnşallah şifa bulursun da antidepresanlardan kurtulursun.
Düzene oturttun mu gerisi kolay ya ilk bir iki hafta zorlar da sonra kolay gelir ve dediğin gibi bitkisel çaylar çok iyi geliyor bünyeye.
Amin. Allah razı olsun. Herkesin imtihanı farklı ya en zoru da psikolojik sıkıntılar. Rabbim Şafii ismiyle şifa versin ikimiz de İnşaAllah çok iyi oluruz❤️
Ama iki çaydan biri çok acı😂 içemiyorum rahatsız ediyor
İnşallah iyi oluruz ya çok sağol yardımcı olduğun için. 💜 . 😂😅 Başka alternatif çaylar varsa onları da deneyebilirsin
Rica ederim bu konuda araştırmalarım sürüyor🤣
😂😂
Yediğin yiyeceklere kadar etki ediyor sağlıklı beslenmek lazım bedenin mutlu olursa sen de mutlu olursun
Neyse bugünden itibaren başlıyorum sarı kantaron içmeye bari bunu içersem antidepresan içmem😅 acı olan karabaş otu çayıymış
Haklısın vücudumuz mutluysa zihnimiz de mutlu olur. Bugünden itibaren hayırlı olsun 😅. Acı olanı içme boş ver 😂
Acı olan da çok faydalı belki ilerde alıştırırm şu an sarı kantaronla devamm aaa sen de iç tek başıma olmaz öyle beraber içecez
Olur mu😂😂
Alışırsın ya hatta ileride çok seversin belki😅. Çok güzel olur hem de 😂😂 ben de başlayacağım bundan sonra
Sorunu beğeniyorum, düzenli olarak seni kontrol etmeme ne dersin🤣
Çok iyi olur ama ben de seni kontrol ederim 🤣😅
Tamam hadi bana dönüş yap😂
Yaptım 😅😂
Kardeş s***** et hiçbir şey kullanma kafana biri takılırsa git vur direk
Ahahah tavsiye için teşekkür ederim
Ciddiyim Bu ülkenin insanı ondan anlıyor
Haklısın valla
Sacmalamislar illa ilaç verip salcaklar saçma yoksa bildiğim psikologlar psikiyatristler dolandırıcı
Teşekkür ederim yorum için, bu da sizin fikriniz tabii. Ama benim durumum ileri ve çevreme ya da kendime zarar verecek derecede olduğu için mecbur gidiyorum.
Tamam kendine verme zarar başkasına verceksen ver başkasını ne dusunuyon
Aslında düşünmüyorum ama bilmiyorum sadece kendimde ne var onu öğrenmek için gidiyorum.
Tamam ilaçları içme bana ergenken zorla iciriyolardi midem yıkandı patladım bı anda
Özel değilse hangi tanıları aldın
Olur tabii ki yargılayanları boş ver takılma hiç.