Kolonoskopi öncesi 3 gün diyet verildi mercimek tarhana çorbası içebilir miyim bide muhallebi yapabilir miyim nişastadan ve yoğurt?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Tanesiz şeyler yiyeceksin. Muhallebi yiyebilirsin. Mercimek çorbası blendırda çekilerek içilebiliyordu. İçinde tane olmadan tamamen sıvı çorba içebilirsin ama mercimek çorbasının görüntüyü kötü etkilediği söyleniyordu. Ben yoğurt kefir puding gibi şeylerle 3 gün idare etmiştim. Yoğurt yiyebilirsin bir sıkıntı yok onda da.
Muhallebi ve yoğurttan emin olamadım ya. Şeffaf şeyler içilmesi lazım gibi bir şey okumuştum. Yoğurt ve muhallebi şeffaf değil ki çorba da şeffaf değil 😄 ne yicem ben ya aç mi kalcam
Sizin kolonoskopi sonucunuz ne çıktı
kolit çıkmıştı şeffafla uğraşmayın meyve suyu da içebilirsiniz. Size zaten verilen bir kağıt vardır onun dışına çıkmayın. Sizin şikayetiniz nedir?
Yoğurtta hatta sınır yok demişti doktor istediğin kadar yiyebilirsin demişti bana ve ben bol bol yoğurt yemiştim.
Ben bi ishal bi kabız oluyorum ve çok afedersiniz çok kötü kokulu ve mukusku oluyor. Kanda da çölyak testi pozitif çıktı o yüzden istedi. Muhallebi yasak mı peki? Nişastayla kendim yapsam muhallebi olur dimi? Bu arada geçmiş olsun Allah tez zamanda kalıcı şifanızı versin inşallah. Tedavisi nedir acaba ameliyat mi oldunuz ya da olcak mısınız? Nasıl olcak bundan sonra
Sizin kolit belirtisi ne oldu
benim ishal vardı tedavisi hap ve lavman veriyor teşekkür ederim inşallah sizde tez zamanda iyileşirsiniz. Kendiniz yapın tanesi olmadığı sürece sorun yok. Ameliyat bağırsak aldırmak için oluyor benim hastalıkta amaliyata gerek yok o yüzden.
Hep mi böyle devam etcek yoksa iyileşme durumu oluyor mu ve hiç mi ameliyata ihtiyaç duyulmuyor
Belki çok ileri safhalarda doktor diyebilir ilaç kullanınca benim hastalığımda bir süre sonra remisyina giriyor yani belirtileri kayboluyor ama ilaç kullanımı ömür boyu devam ediyor ve herhangi bir zamanda tekrar çıkabilme riski hep var. Çölyakta ameliyat demezler size zannetmiyorum diyet verirler onu yapınca geçer sikayetleriniz
Gerçi bende ne var daha belli değil sonuca göre öğrenmiş olcam. Bayılttılar mi sizi? Bende enfeksiyon var kanımda crp yüksek 6 7 seneden beri böyle ve o sekilde narkoz almak tehlikeliymis sanırım. Doktora söyledim ama önemsemedi bile ben anlamam dedi gönderdi
Evet ama bende CRP yüksek değildi onu size test yapar hastane işlemden önce onlar size söylerler uygun bulmazsa uyanıkken yaparlar
Narkoz işiyle ilgilenenler ayrı
Ben ilk başta gastroentroloji doktoruna söyledim bu durumu. O da anestezi doktoru bakar dedi , sonrasında oraya gittik bazı kan tahlilleri yapıldı enfeksiyon olduğunu gördü hatta bende söyledim enfeksiyon var diye , ben anestezi hekimiyim anlamam gibi şeyler söyledi gönderdi
Kaç çıkıyor sizde crp
6 7 seneden beri 20 lerde. En son 26
Çok ciddi değil o bildiğim kadarıyla bir şey olmaz ama gene de başka doktorlara danışın isterseniz başka hastanelere başvurun
En fazla 5 olması gerekiyor sizde olması gerekenden yüzde 500 daha fazla oluyor böyle bakınca ciddi ama benim hastalık ilk çıktığında crp 23 miydi neydi doktor biraz enfeksiyon var ama çok yüksek değil demişti bana
27ydi pardon
Sizde de crp yüksekmiş o zaman nasıl narkoz verildi
Sonra düştü o 1 olmuştu
Sürekli olarak yüksek değil miydi yani kolonoskopi gününe kadar kendi kendine mi düştü
Bana kanında gözükmüyor dedi doktor. 15-20 gün yüksekti sonra düştü. Zaten kolonoskopi olana kadar üzerinden 3 ay falan geçmişti. Değerler normale dönmüştü.
Of ya benim 6 7 seneden beri yüksek bir şey olur mu ki
Içtiğin ya da yediğin şeyin yoğun olmaması gerekiyor ve taneli olmasın mümkünse geçmiş olsun
Muhallebi ve yoğurt yiyebilirim dimi
Ye gitsin bacım
Sana zaten bir liste verilmiştir. Onun dışına çıkma