Her açıdan sıkıntılı haberler geliyor. Yemekler ve yiyeceklerle ilgili. Peki sağlıklı beslenme yöntemi nedir. Karbonhidrat , protein, yağlar uzun açlıklarda parçalanıyorsa.
İnsanın yağ biriktirmesinin sebebi uzun açlık döngüleriyse (miras alınan) Kontrol edilebilir miydi?
Pek sağlıklı yiyecekler kalmadığı icin , aç kalmak en sağlıklı yöntem mi?
Evet sağlıklı beslenmek çok zorlaştı. Tarlalarda üretilen ürünlerin çoğunda pistisit denilen tarım ilacı tespit edildi ve oldukça zararlı. Mecburen yiyoruz bakalım
Yediğin yiyeceklerin sağlıklı olmadığını düşünmeyerek kontrol edebilirsin mesela.
Ne yediğimiz kadar, nasıl ve ne kadar yediğimiz de önemli.
Yediğimiz her şeyin zehir içerdiğini düşünmek gereksiz stres yükler vücuda. Stres de eminim o işlenmiş veya GDO'lu ürünlerden daha fazla zarar veriyor vücuda genel anlamda.
Yine aynı stres normalden çok daha fazla yememize de sebep olabiliyor.
Moda oldu yiyecekleri yaftalamak, insanları korkutmak.
Sık sık birileri arayıp "doğal"adı altında piyasanın x2 fiyatına bir şeyler satmaya çalışıyor.
Stres konusunda haklısın kesinlikle haklısın kuzen.
Ata tohumları varsa topluyorum ya da bir yerde bulursam. Sirf genetiği değiştirilmiş ürün olmasın diye. İleride bir gün imkanım olursa kendi sebzemi kendim yetiştirmek için.
Herşeyden yememek, elinden geldiğince doğal beslenmek ve az yemek her zaman çok daha iyidir. Açlık olarak ise ard arda yememek ve belli bir saatten sonra mideyi dinlendirmek gerekiyor.
Zaten en iyi beslenme düzeni acıktıkça yemektir. Yani belirli bir düzende veya diyette rutin halinde değil de açlık sinyali geldikçe.
O yüzden o açlık sinyalini almak her zaman önenli ama çok da abartmamak lazım. Evde yapilan yemekler görece hâlâ dışarıdan sağlıklı yıkanma ve pişirilme vs. olduğu için.
3
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben buna bir tık daha dikkat ediyim. Çok kilo aldım çok : )