Kilo vermek için ameliyat olmak daha hızlı bir çözüm mü?

Merhabalar arkadaşlar. Ben 20 yaşındayım 1.70 boyum var ve 134 kiloyum. Kısacası morbit obezim. Ve ben bu kadar kiloyu 3 yılda aldım. Önceden de obezdim tabi ama son 3 yıl benim için çok daha acı doluydu.. Üstüme bir şey giyiyorum yakışmıyor. Vücudum kilolu evet ama şekilsiz bir kilo yani bu. Hergun insanlar bana "yemiş yemiş sicmamis" diyerek bakiyor. İş bulmada zorlanıyorum arkadaş edinmede zorlanıyorum. Yıllar önce bende insülin direnci çıktı. Ve takip ettirmedim. Vee bizim sülalenin tamamı şeker hastası şu an belki bende şeker hastasiyimdir. Belkide öğrenmeye korktuğum için hastaneye gitmiyorum. Biraz içimi döktüğüme göre asıl soruma gelelim. Mide ameliyatı olmaya karar verdim. Fakat nasıl bir süreçle karşılaşcagimi bilmiyorum. Hızlı kilo vericeksin diyorlar ama vitamin kaybı kas kaybı falan yaşanıyormus. Ve zaten mide ameliyatı olduğunda canın yemek istiyormuş ama yiyemiyormussun. Yani bir diyetisyenden destek alıp boğazımı tutup sporumu yapsam yine kilo verebilirim ama tabi insülin direnci yüzünden daha yavaş kilo vericem. Ama zaten mide ameliyatı olsam bile boğazımı yine tutmak zorunda kalıcam. Ama canım istemeye devam edecek. Zaten o hisle mücadele etmek çok zor. Arkadaşlar bırakın yemek yemeyi, kusana kadaar fast food ve abur cubur yiyorum. Hem fazla yiyorum hem çeşit çeşit. Öyle kötü oluyorum ki çok yedikten sonra. Ama durduramiyorum kendimi. Kimse bunu anlamıyor ama bu hayatta beni tek mutlu eden şey yemek yemek ve bu da maalesef bana zarar veriyor. Soruyu toparlamak istiyorum biraz çok başınızı şişirdim. Ameliyat olunca zaten spor yapcak ve Boğazi canın istese bile tutcaksin. E ameliyati olmazsanda boğazını tutup spor yapmalisin. Sizce hangisine yogunlasayim. Ameliyat olursam kökten cozermiyim bu işi bana akıl verin düşüncelerinize fikirlerinize ihtiyacım var

Kilo vermek için ameliyat olmak daha hızlı bir çözüm mü?