Çok uzun sürede kilo veriyorum fakat çabucak alıyorum?

Ben her zaman fazla kiloluydum. Ama ortaokulundan beri hafiften diyete başladım karantina zamanı ağır diyetler yaptım. Lise sonda sporda ekledim baya uzun süreli diyet yaptım. Anlayamadığım şey şu hep diyetteyim nerdeyse ama cidden kilo korumak çok zor ve kendimi sürekli motive etmekten çok yoruldum. Çünkü gerçekten artık sonuç mükemmel olmucak gibi hissediyorum ve kendime olan güvenim gitti. Hastalığımda var. Bu da benim kilomu etkiliyormuş. Cidden tekrar denemek istiyorum. Ama bu sefer hayatım boyunca diyette olmalıyım spor yapmaliyim. Ama nasıl kendimi buna inandiricam nasıl dayanicam bilemiyorum yardımcı olur musunuz?

Güncellemeler
1 yıl
En son yaptığım diyetim şu şekildeydi Sabah erkenden kalkardım su sonra kahvaltı olurdu kahvaltımda yumurta, meyveli yulaf ve yanında ceviz olurdu. 3 saat sonra türk kahvesi ve ara öğün saat 5 civarı da akşam yemeği olurdu. Akşam yemeğimde 4 kaşık pirinç veya bulgur tavuk ve salata, yoğurt olurdu. Bu uzun süreli diyetimdi ve akşamında 1 saat 30 dk ya da 2 saat sporun olurdu. Bazı günler plates bazı günler fitness olurdu her güne kardiyom olurdu bu şekilde bilmiyorum bir şekilde yapamiyorum
Çok uzun sürede kilo veriyorum fakat çabucak alıyorum?