Çölyak olabilir mi detaylar kismini okuyun lütfen?

Ben küçüklüğümden beri kronik kabızlık cekiyorum ve buna bağlı olarak çatlak oluştu ara ara kanama yapıyor doktora gittim çatlak var dedi. Ama en büyük sorunum 2 3 seneden beri ara ara kabız ishal oluyorum , sürekli tuvalete çıkmak istiyorum , çıktığım zaman anlık rahatlama oluyor ama sonrasında tekrar karın ağrısı ve dışkılama isteği oluyor. Dışkıda mukus oluyor bazen ve şu son zamanlarda diski ishal değil ama ishale yakın yumuşak yapışkan mukuslu oluyor , bazende normale dönüyor. Bu saydigim belirtiler 1 hafta 10 gün sürüp geçiyor ve ara ara tekrarlıyor. Karın ağrısı , sürekli dışkılama hissi rahatlayamama 1 hafta 10 gün sürüyor fakat yumuşak dışkılama sürekli oluyor. Mesela bundan 2 ay öncesi de karın ağrısı gaz sürekli tuvalete çıkma hissi rahatlayamama oluyordu ve stres yaptıkça araştırma yaptıkça daha da artıyor gibiydi ama çok şükür 1 2 haftadan beri normale döndü yani rahatlama dönemindeyim 😄 karın ağrısı , sürekli tuvalet hissi rahatlayamama geçti ama yumuşak dışkı hep devam. Doktor ibs olabilir dedi , ama kan tahlilinde 3 4 tane çölyak testi yaptı , sadece 1 tanesi pozitif çıktı. Çölyak olabilir miyim? Ama çölyak olsa glutenli yedikten sonra karın ağrısı olmaz mı? Dün 2 tabak mantı yedim karnım ağrımadı her hangi bir şey olmadı. O zaman neden pozitif çıktı? Doktor 20 martta kolonoskopi ve endoskopi yapcak

Çölyak olabilir mi detaylar kismini okuyun lütfen?