Güncellemeler
1 yıl
Sabah akşam yemekten 2 saat once diyor kapsül ve aşırı mide bulandırıcı
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
D vitamini seviyeniz oldukça düşükse (4 ng/mL), doktorunuzun önerdiği şekilde tedaviye başlamanız çok önemli. D vitamini seviyesinin düşük olması, kemik sağlığı, bağışıklık sistemi ve genel sağlık açısından olumsuz etkiler yaratabilir, bu yüzden tedavi sürecine dikkat etmek gereklidir.
Doktorunuzun verdiği 3 adet D vitamini hapı genellikle başlangıç tedavisi olarak kullanılan yüksek doz bir uygulamadır. Bu yüksek doz, düşük D vitamini seviyesini hızla yükseltmeyi hedefler. Ancak, kullanım talimatlarında "günde 2 kez, 2 saat önce" gibi bir açıklama kafanızı karıştırmış olabilir. Genelde D vitamini kullanımı şu şekilde olabilir:
Kullanım Önerileri:
Doktorunuzun önerdiği dozda kullanmak çok önemlidir. Eğer 3 adet hap verildiyse, bu dozun her biri yüksek doz D vitamini olabilir. Bu durumda, doktorun söylediği gibi 2 saat önce talimatı, ilacın yiyecekten önce alınması gerektiğini belirtiyor olabilir.
Yiyecek ile birlikte veya ondan önce alınabilir; çünkü bazı D vitamini formları yağda çözünür, bu da onu yiyecek ile birlikte almayı daha uygun hale getirebilir.
Eğer doktorunuz her bir dozu 2'şer saat arayla almanızı önerdiyse, bu, vücudun D vitamini emilimini optimize etmek amacıyla olabilir. Bu durumda her dozun arasında en az 2 saatlik bir fark bırakmalısınız.
Önemli İpuçları:
D vitamini seviyeniz çok düşük olduğu için tedaviye doktorunuzun tavsiyesiyle hızlı başlamak önemli. Bu tedavi genellikle birkaç hafta sürecektir ve sonrasında D vitamini seviyeniz takip edilerek normal seviyelere çekilecektir.
Takip Testi: D vitamininizi yükseltmek için başladığınız tedavi sonrasında, doktorunuz genellikle birkaç hafta sonra seviyenizi tekrar kontrol etmek isteyebilir.
Sonuç olarak, D vitamini takviyesini doktorunuzun önerdiği şekilde almak çok önemli. Eğer hala kafanız karışıksa, talimatları netleştirmek için doktorunuzla iletişime geçmenizde fayda var.
Ay çok teşekkür ederim bilgileriniz için şimdi ama kafamı karıştıran şu ki ben d vitaminini akşam için olanını daha almadım şimdi saat 10 da alsam 12 dede yemek yesem olur mu ama d vitamininden sonra cay falan içmek istiyorum ama doktorum yazmamış
Doktorum tavsiyesi en azından bana tavsiyesi sabah kahvaltıda yemekle beraber kullanmamdı ama çevremdekiler diyor fark etmez yani gün içinde kullanman yeterli
Ohaa cok dusuk
Dimi ya aşırı