Merhaba, insanların bu konuyu dile getirmediğini düşünüyorum. Evet kilo vermek gerçekten sağlık ve görüntümüz için harika fakat kilo verdikten sonra yaşanılan fiziksel ve psikolojik dezavantajların çok az dile getirildiğini düşünüyorum. Kendi açımdan yaşadığım zorlukları anlatmak istiyorum. Ben 60 kilo verdim ve bu gerçekten harika bir şey fakat bu kiloyu verdikten sonra yaşadığım bazı şeyler keşke vermeseydim dedirtiyor. Bunları maddeler halinde sıralamam gerekirse:
1- Bu gerçekten en canımı sıkan olay olabilir. Hiç duymadığım bir sorundu. Kilo verdikten sonra uyuyan safra taşınız uyanabilir ve sizi zor bir süreçten gecirebilir evet bunu yaşıyorum ve ameliyat olacağım.
2- Çok kolay bir şekilde hasta olmak, hastalığın çok uzun sürmesi, bağışıklık sistemi düşüklüğü.
3- O gün normal düzeninizden biraz fazla yemek yedikten sonra midenin çok kötü ağırması ki ben mide ameliyatı olmadım.
4-Aynada kendini tanıyamamak, sanki o farklı biriymiş gibi hissetmek.
Evet, benim kilo verdikten sonra yaşadığım dezavantajlar genel olarak böyle. Peki sizin yaşadığınız dezavantajlar neler?
1- Bu gerçekten en canımı sıkan olay olabilir. Hiç duymadığım bir sorundu. Kilo verdikten sonra uyuyan safra taşınız uyanabilir ve sizi zor bir süreçten gecirebilir evet bunu yaşıyorum ve ameliyat olacağım.
2- Çok kolay bir şekilde hasta olmak, hastalığın çok uzun sürmesi, bağışıklık sistemi düşüklüğü.
3- O gün normal düzeninizden biraz fazla yemek yedikten sonra midenin çok kötü ağırması ki ben mide ameliyatı olmadım.
4-Aynada kendini tanıyamamak, sanki o farklı biriymiş gibi hissetmek.
Evet, benim kilo verdikten sonra yaşadığım dezavantajlar genel olarak böyle. Peki sizin yaşadığınız dezavantajlar neler?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Normal kiloya sahip olduğum için çok fazla kilo verme veya çok fazla kilo alma gibi bir problem yaşamadım. Ancak genelde insanların yanlış diyetler sonucunda vücudundaki sarkmalar çok fazla meydana geliyor. Kadınlarda da hormonal bozukluklar meydana geliyor, kısıtlamalı diyet, egzersiz süresi haddinden fazla uzun tutma, yanlış egzersiz yapma, su tüketimi yapmamak, çok fazla zayıflık takıntısı oluşma, anoreksiya boyutunda rahatsızlıklar beraberinde gelme gibi birçok insanda bu tarz problemler maalesef meydana gelebiliyor.
Özellikle kadınlarda hormonlar bozuklukları olabiliyor. Çünkü beslenme de yanlışlıklar yaptıkları için sarkmalar meydana geliyor bunun gibi birçok saymış olduğum maddeler kilo verdikten sonra dezavantajlar arasına girebilir. Fakat kişiler sağlıklı bir beslenme, düzenle egzersiz, bol su tüketimi, kısıtlayıcı diyetler uygulamadan, çok diyetlere başvurmadan, yememe gibi bir durum gerçekleştirmeden ilerlerse, dezavantaj değil kişiye avantaj olarak da döner. Vücut bakımından da spor eğitmeninden destek alarak sağlıklı vücuduna göre kas, yağ seviyesine göre hangi egzersizler uygun ise ilerlerse hiçbir koşulda dezavantajlar beraberinde gelmeyecektir.
Evet gerçekten yanlış beslenme çok fazla sorunu beraberinde getiriyor bu yüzden bir diyetisyen eşliğinde kilo vermek gerek ve kısıtlama olmamalı
çatlaklar, selülitler, sarkıklar
Evet kesinlikle ama bu kilolu olduğumuz zamanlarda da olan sorunlar bu yüzden adapte olmak kolay
ben adapte olmuş değilim açıkçası
Umarım atlatabilirsin o zaman zor gerçekten :(