Varoluşsal birtakım psikolojik sorunlar yaşıyorum. Kendimi nereye koysam sığdıramıyorum. Evliyim diploma sahibi kendini geliştirmeye yatkın sosyal biriyim. Seviyorum seviliyorum çevremde. Ama içsel birşeyler eksik. Bu da beni farklı şeylere teşvik ediyor. Nasıl aşılır, aşabileniniz var mı ya da bilgi sahibi biriler?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılHepimiz bunları yaşadık aslında ben bekarken yaşamıştım 200le bir tırın altına girmeyi düşünmüştüm.. senin sınavın daha zor. Nasıl mı aştım sadece kendime sarılarak. Sımsıkı sarıldım kendime uyudum uyandım o günler geçti gitti umarım sende kendi gücünün farkına varırsın...
21 Yorumla- 1 yıl
İnsaAllah teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
- Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı.
1 yılHayat boyu hep birşeyler eksik kalır bizde. Ruhsal veya maddesel olarak eksiklikleri tüm insanlık hisseder. Eğer bu his olmasaydı dünya dururdu. Düşünsenize hepimizin herşeyi tam olsa, yerimizden bile kalkmayız.
Sizinde hissettiğiniz bu durum. Kendimize zarar vermek yerine, elimizde olanlara bakacağız ve eksikleri değil tam olanları sayacağız.
Yeni evlisiniz ve tüm yeni evliler gibi bu sizinde hayatınızda bazı kafa karışıklıkları getirir. Yeni bir hayat, kuruluşu ve devamından tam veya yarım sorumluluğu devraldınız. Artık ben kavramından biz kavramına geçişin etkilerini bir süre daha hissedeceksiniz. Ancak geçici olan bu süreçler yakın zamanda size sadece mutluluk getirecek ve geçmişe bakıp bu günleri tecrübe ettiğiniz için gülümseyerek hatırlayacaksınız.
110 Yorumla- 1 yıl
İnsaAllah dediğiniz gibi olur. Ama beni umutlandirmiyor yarın ne olacak diye heyecanlanmıyorum ya da yarını görme hevesim bile yok insanlardan yoruldum kendi sevdiklerim bilenolsa artık böyle tamamen izole olmak istiyorum. Sorguluyorum, niye geldim ki niye doğdum amaç me
- 1 yıl
Amaç, hepimiz gibi hayata bir anlam ve değer katabilmek için varsınız. İlk tanışma, söz, nişan, alışverişler, ailevi satasmalar vs, düğün ve yeni ev. Bu süreci geçirirken yaşanan stres ve yorgunluğun etkileri hala var.
Umut derseniz, işte o umudu yeşertecek olan sizsiniz. Kimse bir başkasına umut olamaz, biz birşeyleri umudumuza katarız sadece. Topraktaki tohum önce filizini toprak altında açar, gelen yağmur veya dış etkenleri daha rahat büyümesi için kullanır. her şey sizinle başlıyor ve bu konuda size güveniyorum. - 1 yıl
Evliliğimi severek yaptım. Ailem Erzurum'da ben Yalova'da yaşıyorum şimdi. Tüm çevrem işim arkadaşlarım sevdiğim mekanlar maddi özgürlüğüm her şey değişti. Bir sene oldu toparlandigimi düşünüyorum bu konuda. Şu iki gündür daha aşırı ama yaklaşık 6-7 yıldır ben varlığımı sorguluyorum. Niye varım niye seviliyorum ya da sevilmiyorum. Olan şeylere şükürler olsun diyebiliyorum ama olmayanlar dibe çekiyor garip, acı hissiyatım yok gibi deniyorum birseyler acımıyor. Ama ayağımı çarpsam ağlıyorum. Kendim kesince acımıyor hiç ama domates dograrken parmağımın ucunu kessem acısı ağlatıyor. anlatamıyorum içimi anlatınca da zaten kimse anlamıyor:)
- 1 yıl
Siz anlatıyorsunuz ve herkes sizi anlıyor ancak asıl hedefiniz sizin kendinizi anlamanız. Bu bir boşluk değil, bu hayatı tamamen kontrol ve anlama isteği. Maalesef bunun için süreç uzun ve bu yolda ağır ilerlenir.
Kontrol edemediğiniz şeyler sizi etkiliyor ve kontrolünüz altındaki her şey tadını kaybetmeye başlıyor.
Sadece bir süre akışına bırakın herşeyi, daldan düşen yaprağı rüzgarın sürüklediği gibi izleyin kendinizi - 1 yıl
Tamam izleyeyim
- 1 yıl
Bazen elimizdeki herşeyi serbest bırakmak aslında kendimizi serbest bırakmaktır.
- 1 yıl
Nasıl yapabilirim ki
- 1 yıl
Sadece bir film gibi izleyerek. Uyanın, aynadaki kadına gülümseyin ve o günlük rutin görevlerini yaparken onu izleyin.
- 1 yıl
Peki
- 1 yıl
Teşekkür ederim
1 yılDönemsel olarak bu vesveseye çoğumuz kapılmıştır yani sana hiç bir şekilde tsir edemeyen şeytanın sonn denemesi seni senden vazgeçirmek, kendine zarar verme korkusu bir yandan engel olur ama , ben temelde bu dünyada benden kıymetlisi yok hu yüzden kimse ya da bir şey için kendinden vazgeçmeye değmez dedim , her sorun halledilr üstesinden gelinir mottosuylada yoluna devam ettim
10 Yorumla
1 yılBenim hayatımda berbat ama onu düşünmüyorum kendime yediremiyorum bir kere sende öyle düşünmelisin hiç bir şey hiç kimse için her şeyden vazgeçmek değmez canım
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
24Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılManeviyat eksikliği var sanırım, ya da ben öyle yorumladım doğru mu?
14 Yorumla- 1 yıl
Eksiğim tabi
Cevap sahibi1 yılÇoğumuz da var maalesef, ayrıca hayat dediğin insanlar için bilmece ancak tevekkulle bekleyebiliriz intihar düşüncesini aşmak için vird olarak zikir cekmelisin unutma ki kabir de güllük gülistanlık değil ve orada pişmanlığımız asla işe yaramıyor asla geri dönüşü yok
- 1 yıl
Vird zikir mi o ne demek? Doğru hiçbir yer güllük gülistanlık değil ama bocaliyorum. Bu son iki gündür aşırı ama yıllardır olan bir şey birden silinip atılabilecek bir şey de değil ki
Cevap sahibi1 yılTabiiki birden silinip atılamaz zaten ama bak yıllardır diyosun yıllar ne kadar hızlı geçiyor farkında mısın ben şu an 26 yaşındayım daha sokakta top oynadığım yılları dün gibi hatırlıyorum diyorum ki zaman ne hızlı geçmiş intihar hiçbir şeye çözüm değil.. vird olarak zikir yani günlük mutlaka devam etmen gerek belli bir sayıyla mesela ben 100 Tevbe estağfirullah, 100 Laa ilahe illallah 100 salavat 100 sübhanallahi ve bihamdihi sübhanallahil aziym çekerdim hergun işlerim o kadar yoluna girmişti ki sende bu şekilde devam etmelisin mutlaka faydasını görürsün
Sağlık konusunda 1,5b cevap paylaştı. Hepimizin içinde dolduramsdigi bir boşluk var çözümü var mi bilinmez belki benimki maneviyattir sende seninkini bul
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılnamaz ile
şükür ile
çocuk esirgeme kurumlarını ve huzurevlerini gez20 Yorumla
1 yılaklımı oynatıcam hiçbir şeyden zevk almıyorum
10 Yorumla
1 yılYalnızken canını sıkan şeyleri kendinle konuş içine atma böyle sesli sesli
10 Yorumla- Sağlık konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılFarklı şeylere teşvik tamam tebdili mekanda ferahlık vardır ama intihar falan zavallı insan isi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılAllah'ı tanımaya yönel ibadete biz neden yaratıldık araştırmaya bana olmuştu sanada çok faydası olur eminim özellikle namaz
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılIntihar edenler kesin ve kesin cehenneme gidiyor ve oradan cikamiyor. Bunu bilmek bile bence intihatdan vazgecirebilir
10 Yorumla
1 yılAynı şeyler var birde bende üstüne diploma yok sevgili felanda yok senden daha kötü durumda olanlar var bence sende biraz sukursuzluk vardır. Herkesin başına bir dönem varoluşsal sancilar gelmiştir hatta hiç gecmeyenlerde var
10 Yorumla
1 yılGerçekten destek almalısın. İlerde sağlıklı düşündüğün zaman bu düşündüklerine güleceksin bile. Hayatta hiç bir şey seni hayattan mahrum etmeye sebep olamaz inan buna.
20 Yorumla
1 yılEvlisin ve de sosyal olarak aktifsin ama içsel sıkıntı, bu içsel sıkıntının ana teması neymiş?
00 Yorumla- Sağlık konusunda 931 cevap paylaştı.
1 yılDestek almak lazım gibi
11 Yorumla- 1 yıl
Evet kötü tecrübe sonucu destekten uzağım
Psikologa gidip terapi almalısınız
13 Yorumla- 1 yıl
Evet bunu çok düşündüm. Psikologla 3 seans kadar görüştüm online. Fakat tam olarak bu hislerimi asla söulyleyemediğimi farkedip bıraktım
- 1 yıl
En büyük korkum şu an ki duygu durumumun lohusalık duygularıyla daha kötü bir hal alması
Öncelikle sakın olmalısınız
11 Yorumla- 1 yıl
Sakinim
1 yılKız sen buldunda bunuyorsun Manevi huzura ihtiyacın var namaz kuran bol bol dua
10 Yorumlaİnsanlara yardım et, en basiti bir fakire para ver, bir yetimin başını okşa kalbin yumuşar
10 Yorumla
1 yılseni ikna etmeye çalısacak hemcinslerimin haricinde, bence yap gitsin bu kadar bencillik fazla zaten
10 Yorumla
1 yılcok denedim olmadi zaten sonra pes ettim geçiyor zamanla
10 Yorumla
1 yılfarklı kısılerle gorus konus fıkırler al herseye acık ol rahat ol hayatı kendıne kısmıssın ve kendını kafeste hıssedıyorsun sanırım
01 Yorumla- 1 yıl
Artık insanlara yoruluyorum.
Çok fazla gereksiz yere takiyosun bence tatminsizlik den kaynaklanıyo sanırım
00 YorumlaKendine değer vererek
10 Yorumla
1 yılSeviliyosun ama eşinle aran nasıl önemli olan eş
016 Yorumla- 1 yıl
O da seviyor. Anlaşmaya çalışıyoruz ikinci yılımıza giriyoruz evlilikte yeni sayılırız
- 1 yıl
O zaman sen eşini sevmiyorsun iyi biri hakkında iyi ama onda eksik olan bir şey varmış gibi bir his mi var
- 1 yıl
Eşimle hiç alakası yok ki bekarkende böyle hissediyordum yeni bir şey değil
- 1 yıl
İntihar aklına geldiğinde arkanda kalacak olan kişileri aklına getir. Annen baban kardeşin eşin... annenin intihar ettiğini düşün. Helak olursun ağlamaktan. Bide intihar edince insan , arkandakileri neden yaptı diye bir soru ile ömür boyu yaşatmak zorunda bırakırsın. Onu aklından çıkar. İçindeki o boşluk hissi ise öyle dolmaz ha diyince bilmiyorum bulursun o boşluğun yerini dolduracak bir şey illa. Gerçekten seviliyor muyum ya da birini gerçekten seviyor muyum sorusu mu kurcalıyor kafanı
- 1 yıl
Hayır kafamdaki tam olarak benim bu evrende ne işim var
- 1 yıl
Varoluşsal sancılar yani
- 1 yıl
Kesinlikle öyle
- 1 yıl
hiç bir şey yok yere yaratılmamıştır
- 1 yıl
İntihar aklına gelince arkanda kalacakları düşün dediniz ya, uzatmak istemiyorum ama ben 2015 te denedim. Canımın yanıp yanmadigini anlamak için denedim ama baya kansızlıkla falan uğraştım sonucunda neyse o zaman abim kafama silah dayamisti olaydan sonra. "Ya ölseydin arkandan bize namussuz derlerdi, madem ölmek istiyorsun ben öldüreyim" demişti öldürsün annem evlatlarıyla imtihan olmasın kaldıramaz diye düşünmüştüm. Ama öldürsün diye de yalvarmiştım. O gece hiç bitmedi benim için eve gelip anne babama olayı anlattığımda bana git uyu geç oldu dediler. Ben uyuyamadım bir sene. Ama onlar o gece uyudu, diğer her gece gibi. Arkamda eşim için üzülürüm birde karnımda minik bir Selim im var ona üzülürüm. Başka kimse üzülmez.
- 1 yıl
Üzülürler. O abinin kafana silah dayaması abartı olmuş ama hani çocuk yola fırlar annesi onu tıtar bi güzel döver bi daha yola fırlamasın diye öyle bir şey abinin yapmak istediği.
- 1 yıl
Hayır abim o zaman bekaretimi sorguladı. Biri bana bir şey yaptı da ondan mı böyle davranıyorum diye. Eğer öyleyse ben üstüme düşeni yapar seni temizlerim zaten dedi. Bana açık ol dedi.
-Derdin ne bacım.
Bunu beklediğim abim dedi bunları. - 1 yıl
Yani senin intiharı hemen senin bekaretine bağlayan bi abin var... aile de abinle aynı düşüncede olduğundan muhtemel seni önemsemediler..
- 1 yıl
İyi niyetli düşünmeyin. Kimse kendi dışında bu kadar ince düşünceli davranmıyor ki. Etrafiniza lütfen şöyle bir göz gezdirin.
- 1 yıl
Ne diyimki içinde bu kadar boşluk hissi varken benim diyeceklerim o boşluğu dolduramaz
- 1 yıl
Ailem abin böyle biri onu tolere et. Benim korkudan titreye titreye uyuyamadigim gecenin sabahında Sende evladımız o da evladımız dedi.
- 1 yıl
Çok şey var..
1 yılO eksiği nasıl ifade edebilirsin
08 Yorumla- 1 yıl
Ailem bana çok değer verir ama fazlaymışım gibi aileme, eşim çok seviyor seviyorum ama yanımda yerim yokmuş gibi. Artık son zamanlarda insanlara doydum kimseyle konuşmak görüşmek istemiyorum
- 1 yıl
İbadet var mı
- 1 yıl
Dua ediyoram sadece
- 1 yıl
Bence namaza başla huzur bulursun. Sevgi eksikligin de yok çok şanslsn aslında. Rahat batıyor olabilir mi sana.
- 1 yıl
Yorumum kırıcı olduysa özür dilerim. Sorunun ne olduğunu bulabilmek adına fikir sundum sadece
- 1 yıl
Yoo kırıcı değil. Sadece önyargılı buldum sorun yok
- 1 yıl
Tekrar özür dilerim. Ama asla ön yargı seven biri değilim. Batıyor olabilir mi dedim sadece acaba gibi. Seninle birebir konuşmak istiyorum
Eksikliğini hissetiğin şey nedir?
011 Yorumla- 1 yıl
Adını koyamadım 29 yaşındayım 7-8 senedir böyleyim
- 1 yıl
Bir psikologa gitmiştim hiç yüzüme bile bakmadi depresyon tanısı köyüm dahiliye aracılığıyla antidepresan başladı. 2016 ilk girişimim o zaman olmuştu ilaçlardan sonra bir kere denemiştim ölmyi
- 1 yıl
Psikoloğa gittim zaten. Bahsettiğim psikologtu. Kendisi ilaç reçete edemediğinden dahiliye aracılığıyla başlamıştı ilaca
- 1 yıl
Bugün bir atak geçirdim tekrar bı girişimim oldu. Canlı şahidiydi kendisi şu an olayın etkisiyle uykusunda sıçrayıp duruyor
- 1 yıl
Peki teşekkür ederim
- 1 yıl
İnsaAllah
1 yılNamaz kil icten ama
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBende bunun için dua ediyorum ölmek için
00 Yorumla
1 yılIlac kulaniyonmu
02 Yorumla- 1 yıl
Hayır hamileyim daha çok tetiklendi bu düşüncelerim bu aşamada
- 1 yıl
Doktoruna soyle sikintilarini
Tatminsizlik bu işte
02 Yorumla- 1 yıl
Öyle mi
Ederek
00 Yorumla
1 yılMutlu olararwk
00 Yorumla- Sağlık konusunda 790 cevap paylaştı.
1 yıleksik olan ne sence
05 Yorumla- 1 yıl
Bilmem bulamadım
- 1 yıl
eşinle aran nasıl
- 1 yıl
İnişli çıkışlı
- 1 yıl
Her evlilik gibi bazen güllük gülistanlık bazen kara bulutly
- 1 yıl
konuşalım mı biraz yardımcı olmak isterim
Nasıl bişey mesala
010 Yorumla- 1 yıl
Zor bir şey anlatması daha zor. Sofraya oturup yemek yemişsin üstünü silkelemissin kalkman gerekiyor artık hissi. Geldim gördüm doydum hissi
- 1 yıl
Tatlı sevmem ki
- 1 yıl
Hamileyim
- 1 yıl
8 ay
- 1 yıl
Bilmem
1 yılNiye?
00 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında