okb var takıntı yapıyorum mesela eski 15 yasında bir günümü hatırlamaya çalışıyorum niye hatırlsmaya çalışıyom bilmiyom kendimce kafamda kuruntu yapıyorum
okb var takıntı yapıyorum mesela eski 15 yasında bir günümü hatırlamaya çalışıyorum niye hatırlsmaya çalışıyom bilmiyom kendimce kafamda kuruntu yapıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Reşitsin artık. Doktora gidip bir şey olmuş mu olmamış mı muayene olabilirsin. OKB mi bilmiyorum ama ben aşırı aşırı takıntılarla uğraştım, uğraşıyorum. Bazen ilaç yardımı aldım çünkü devletten başka bir çarem yoktu. Herkesin yapısı ve düşünceleri bir değil ben şimdi sana bunu yap geçer diyemem bende işe yarayan sende ters tepebilir.
Evliyim
Nasıl neye bişey olmuş mu?
Cevap vermeden önce diğer görüşlere yaptığın cevapları inceledim. Cevaplarının çağrıştırdıklarına göre konuştum, hepsi bu. Mezara kadar da evli kalırsın umarım.
Bende de eskiden vardı ona ama ellerimi defalarca üst üste yıkama şeklinde, sonra bunun bir hastalık olduğunu kabul edip adım adım bu stresler geldiğinde kendimi telkin ederek yendim, 2-3 yıl sürdü, adım adım çok daha iyi hale geldim aksi durumda psikolog a gidecektim, sende yapabiliyorsun kendin dene olmassa psikoloğa gidebilirsin, naçizane yaşadığımı yazdım, umarım istediğin gibi olur her şey
Edersen sen yardım edersin lütfen lütsen halimden anla
Doktara gitmeyle care olmuyor para para paran var sa gidebiliyorsun devlet seni dinleyip yolluyor ilaçlar ise uyuşturuyor
Peki sizde bu hastalık neden ortaya çıktı
Açıkçası şöyle, çevremdekiler yani aile bireyleri veya arkadaş akraba neyse temizlik konusunda çok kötüler, sende bilirsin erkekler pek titiz olmadığından obsesyon temizlik konusunda genelde kadınlarda çok görülür, benim bir ablam o da temizlik hastası, ben aileden üniyle uzaklaşınca işim kolaylaştı zaten bir süre sonra yalnız yaşamaya başladım ve yıllardır yanlış yaşıyorum, evlenirsem anca yalnız yaşamam zaten ama tatillerde arkadaşlarda rahatlıkla kalabiliyorum ama dikkatliyim temizlik konusunda hala 😅 yani hayatımı fazla daraltmadan idare ediyorum
Bir yandan da doğru kullandığında obsesyon avantajlıdır çünkü ayrıntıları daha iyi görürsün ve başarılı olma ihtimalin yüksek olur, kendini eğitmen, konsantre olman, rahat olman gerek
Kitaplar okuyabilirsin bununla ilgili ayrıca özellikle Okan Bayülgen nin bir programını izlemiştim obsesyonla ilgili çok faydalı olmuştu
Okan Bayülgen i ayrıca bu konudan dolayı çok severim dua ederim kendisine
Sana tavsiyem istediğin bir alanda kendini geliştirmen, bir dil öğrenebilirsin mesela, filmler, ya da felsefe belki bilim teknoloji, dikkatini başka yönlere çevirmeni sağlayabilir, ayrıca kendine katkı sağlamış olursun, inanmalısın ve çabalamalısın
Ne diyon bacım
boş ver
Dediğim saçma mı
Evet
Ya ben bana 15 yasında birisi bişey yaptımı diye takılıyordum yapsaydı illaki bilirdim degıl mi yani
Sen harbi doktora git
Çok mu saçmaaa
Bi yardımcı ol
Neden doktara git dedin ki
Ben senden daha akıl mantık yürüttüğüm belli olmuyor mu