Oğlumu sünnet ettirmek istiyorum. Doktorlarla tabii ki konuştuk ve kiminle konuşsak yenisinden eskisine hepsi tavsiye ediyor. Açıkçası sünnet olmadığı için sürekli sıkıntısı çıkan bir tanıdığım var, annesi kesinlikle yaptırmam gerektiğini, sünnet olduktan sonra hepsinin geçtiğini söyledi. His kaybı ile ilgili İngilizce ve Türkçe makale de baktım fakat his kaybına dair kesin bir kanıt yok. Sünnet karşıtları da var ama savunanlar da var, ne düşünüyorsunuz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Tabii ki sünnetini yap, yok cinsel hayatında problem yaşar yok bilmem çok sıkıntılar çeker diyenlere asla inanmayın. Sünnet temizlik için yapılır çünkü sünnetsiz olanlarda devamlı idrar yolu enfeksiyonu gelişir ayrıca çocuk idrarını rahat yapmadığı için o idrar deri altına girer enfeksiyonlara neden olur. Brezilya üroloji derneği bir kaç ay önce açıklama yaptı;Brezilya'da **nis kanserleri çok çoğaldı bunun sebebi gayrı meşru ilişkilerin çok olması ve erkeklerin sünnetsiz olması kaynaklanıyor çünkü sünnetin yapıldı bölgelerde bu kanser ve idrar yolu enfeksiyonları çok düşük seviyelerde mutlaka sünnet olun dedi. Eğer sünnet gerçekten zararlı olsaydı kos koca peygamberler bile olmazdı.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu konuya iki farklı açıdan değerlendirilme yapılması gerekiyor. Din ve hijyen yönünden değerlendirmek lazım.
Dini bakımdan zorunluluk söz konusu mu bilmiyorum ama müslümanların büyük çoğunluğu sünnet yaptırmayı farz gibi görüyor. Hatta o kadar büyük bir etkisi var ki sünnet edilene "erkek adam oldun" gibi ataerkil söylemler havada uçuşuyor.
Hijyen açısından bakıldığında ise bu kişiden kişiye değişir bence. Sonuçta sünnetsiz bir çok erkek var ve bunlar sağlıklı erkekler. Kişisel bakıma ve hijyene dikkat ettiği sürece bir problem olmaz. Ama temizlemesi falan zordur orasını bilemem sonuçta. Sırf hijyen yönünden sünnet olanlar da var.
Aslında bu kişinin kendi tercihine bırakılması gereken bir konu ama göz korkutucu bir işlem olduğu için kişi kendi başına karar verdiğinde büyük ihtimalle sünnetsiz kalmayı tercih edecektir. Uzun lafın kısası zor bir durum ve karışık.15 Yorumla
Soran1 yılEvet, haklısınız fakat (hepsi için asla demiyorum) korona zamanı yabancı ülkelerin el yıkama oranlarını görünce şok olmuştum. Ki ben sünnetsiz olan çoğu kişinin yine dediğim gibi istisnalar hariç çok önemsediğini düşünmüyorum
- 1 yıl
Sünnet sünnettir neden farz olsun sen hiç sünnet olan farz duydun mu eğer farz olsaydı çocuğumu farz ettirmelimiyim diye sorardı hanım ablamız…Sünnet farz ise o zaman farzların içindede ille gerekmeyen ama yapılmadı güzel olan adı farz olan sünnet aramamız gerekecek…
- 1 yıl
@Kankamstyle sünnet farz demedim farz gibi görüyorlar dedim. Anlamak istediğin gibi anlama.
- 1 yıl
O zaman sünnet gibi görülen farzları bir araştırmak lazım
- 1 yıl
Ya sünnettir ya farz ara geçiş formu mu bu biraz daha eveimleşip farz mı olacak…
1 yılYaptırma bu etik olmayan bir eylem. Çocuk büyüyünce istiyorsa yaptırsın. Onun bedeninde faydası zararı olmayan bir eylemi sırf kaynanan istiyo diye yaptıramazsın. 2000li yıllarda kimse sünnet olmadı diye hastalanmıyor ama sünnet oldu diye komplikasyon gelişen çok kişi var.
13 Yorumla
Soran1 yılBizzat yakından tanıdığım bir çocuğun sünnet olmadan önce enfeksiyonu olup duruyordu, sünnetten sonra tamamen kesildi
- 1 yıl
Eskiden insanlar sadece yazları yıkanma fırsatı bulurdu. Bu da bazı sorunlar doğuruyor. Sünnet bu durumda çözüm olabilir ama. 2000li yıllarda hijyen ve tedaviyle herşeyin çözümü mümkün. Sizin durumda hassas cildi olan birisi söz konusu olabilir.
Kulak örneğini düşün. Sürekli akıntısı olan biri için kulağının bir kısmını kesmesini istemek gibi bir şey bu. Mümkün mertebe kaçınırdım kalıcı değişikliklerden. - 1 yıl
Enfeksiyon birçok sebepten dolayı olabilir. Ayrıca sünnetli bebeklerin enfeksiyon kapması daha yüksektir. Çünkü sünnet derisi penisi koruyan bir tabakadır, penisi dışkıdan korur. Ancak sünnetli bebeklerde penis başı açıkta ve savunmasız halde kaldığı için penise dışkı bulaşmasıyla enfeksiyon kapması daha yüksektir sünnet derisi penisi dışkıdan korur
Küçük bebeklerin pipi hijyenine diklat edildiği sürece problem olmaz. Sünnetin riskleri var, hatalı yapılan sunnette erken boşalma sorununa neden olabiliyor. Bana göre çocuğun tercihine bırakılmalı
018 Yorumla
Soran1 yılZannedersem şu an iyi bir doktor o erken boşalma his kaybı olmaması adına farklı bir şekilde mi ne yapıyormuş
Soran1 yılO nasıl oluyor anlamadım
- 1 yıl
Anlamıyo ki
Soran1 yılAaa anladım, ben de bu his olayını yani oradaki hissiyat gidiyor gibi anlamıştım
- 1 yıl
Asıl hassasiuet geliyo
Soran1 yıl@sameryldrm81 sen baya rahatsız oldun benden, sorudan çıkmak çok basit ne dersin
- 1 yıl
Anlamıyon diye cocugu yakmanı istemiyorum
- 1 yıl
Sünnet, aslında birçok araştırmacı tarafından gereksiz görülüyor, bazıları da sağlık yönünden faydalı görüyor. Ama illaki şart değildir.
Diğer yandan benim yukarda yazdığım şey de ispatlanmış bir durum değildir, sadece bir iddiadir, bunun gibi birçok tez var aslında, konu oldukça detaylı
Soran1 yılEvet, kişinin tamamen araştırıp karar vermesi gerek
Soran1 yıl@sameryldrm81 yakmıyorum zaten merak etme bana atıp tutuyorsun da biz de araştırıyoruz bh arada baktım orana %64 çıktı amerikada oran, %80e kadar yolu var
- 1 yıl
Araştırmalar da kafa karıştırıcı cinsten işte, birinin ak dediğine diğeri kara diyebiliyor, sünneti kişiye bırakmak daha doğru bu nedenle. Yahudiler dini inançları gereği oluyorlar, onlarda tevratta geçiyor (levililer 12:13)
İslâm dininde Kuran'da geçmese de, bazı mezhepler bunu vacip olarak görürken, hanefiler de, terledilmemesi gereken sunnetlerden yani sunneti muekkededir.
Soran1 yıl@sameryldrm81 bu arada oku şu yorumu da senden önce yüzde 64 yazmışım
Soran1 yılEvet, İslamiyet'te farz değil ama yapılması çok öneriliyor. Amaaan ne zor işler valla ya
- 1 yıl
64 te az
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
30Cevap
1 yılBelki bu yazım çok uzun olduğu için okokumayacaksınız, ama gördüyseniz okuyun. Belki bunu demek için geç kalmış olabilirim ama hâlâ sünnet olmadıysa kesinlikle ettirmeyin. Siz, ne olduğu belli olmayan doktorların sözlerine inanıp oğlunuzu ömür boyu cinsellikten mahrum bırakmayın.
Sünnet üzerine çok fazla araştırma yaptım. Sünnetin hiçbir faydası yoktur; tamamen, sünnetten para kazanmak için uydurulmuş saçma sapan şeylerdir bunlar. Yok, bakteri kaparmış; yok, idrar yolu enfeksiyonu olurmuş... Tamamen uydurma! Doktorların çoğu sünnetten para kazandığı için aileleri sünnet ettirmeye ikna etmek amacıyla bu tür yalanlar söyler. Hatta bazı doktorlar, çocuk doğar doğmaz bebeklerin sünnet derisini zorla geri çekerek 'peniste darlık var' diyerek sünnet ettirmeye zorlar.
Benim dayım da doktordu ve dayım çocukları sünnet ettirmeye ikna etmek için, yalan söylediklerini demişti. Size şöyle söyleyeyim: Dünyada sünneti kabul eden bir tane bile ulusal tıbbi topluluk yoktur. Tıp dünyasında sünneti savunan doktorlara şarlatan gözüyle bakılır. Ben de sünnet olmadım ve hiçbir zaman sorun yaşamadım.
Hadi onu geçelim, dünyadaki erkeklerin %70’i sünnetsiz ama hiçbiri sorun yaşadığını söylemiyor. Daha konuşacak çok şey var ama yazmak çok uzun zaman alır. Ben size link atacağım, siz bizzat kendiniz okuyun."
00 Yorumla
1 yılSünnet faydalı genel olarak. Hissizlik olmuyordur bence. Nadirdir en azından her operasyonsa olan risk gibi. Cinsel yönden konuşan kişiler içinse fark eden bir şey yok abartıyorlar çok bilmişler. Beş dk mı ne fark edemiyormuş. Bir tanıdığım doktora sormuştu. Kaç yaşında çocuğun bilmiyorum ama belli yaşlarda önerilmiyor kendi cinsiyetini tanıma evresinde vs. Onu öğren ona göre yaptır.
314 Yorumla
Soran1 yılEvet evet duydum ben de onu 2 ile 5 yaş mı öyle bir şey olması lazım, bir de cinsellik konusunda daha az zevk olayı var. Ya şimdi haddime değil ama sünnet derisi yokken bile böyleyseler 😂😂 çok teşekkür ederim, benim için sağlığı önemli
- 1 yıl
Aynen öyle. Türkiye de hiç bir erkek zevk almıyor olması lazım öyle olsa 😂 yaptır bence büyüyünce uğraşır bu sefer.
- 1 yıl
Öncesi sonrası kıyasladım çok fark var
- 1 yıl
Ben sünnet oldum olmam iyi mi kız
Soran1 yıl@CutAndExposedForever ne değişti tam olarak artı ve eksileri zahmet olmazsa detaylı yazar mısınız
- 1 yıl
Ben oldum gizli görüş yapan bana sor mesajdan sünneti detaylı yazarım sana anımı
- 1 yıl
buradaki manyak varken yazamam kusura bakmayın
- 1 yıl
@CutAndExposedForever la kayıp ol manyak sensin ben soru sorcam yere sünnet fetişi gibi her kıza salça olmuşsun ben görüş için soruyorum senin niyetin Abaza olmak
Soran1 yıl@CutAndExposedForever ben de rahatsız oldum her yorumda var
- 1 yıl
Bende ondan rahatsız oldum kız olsam engeli yemiştin @CutAndExposedForever mıdır nedir
- 1 yıl
Sen bana yaz soran bekliyorum mesajdan
- 1 yıl
Hissizlik nasıl iyi bir şey?
1 yılYaptırılmalı , ama iyi bir doktor bul çocuğun için. His kaybı yaşanmaması için ve ilerde erken boşalma problemi olmaması için sğnnet edilirken bir kısıma karışmıyorlar artık. Bunu bize doktor söylemişti. Eski sünnetçilerin sünneti tamamen yanlış yaptığını ve olması gerekenin böyle olduğunu söylemişti. Bi de yani benim şahsi fikrim paygamberimizin önerdiği bir şey olduğu için gözüm kapalı yaptırdım çocuğuma.
113 Yorumla- 1 yıl
Ben oldum olmam kötü mü @howlcastle
- 1 yıl
Annene sor
- 1 yıl
Sen kızsın sana sordum
- 1 yıl
@howlcastle cevapla mesajdan soruyu
Soran1 yılÇok ama çok teşekkür ederim, valla bu kadar karşıt görünce şaşırdım. İstismar vs diyorlar
- 1 yıl
Bana yazar mısın soran az
- 1 yıl
Rica ederim , ama dediğim gibi doktora yaptırırken özellikle sorun , alt kısımda bir parçanın bilerek bırakıldığını ve kendilerinin bunu yapıp yapmadıklarını. Sağlıkla büyüsün yavrunuz
- 1 yıl
Sen sünnetçi misin @howlcastle
Soran1 yılÇok teşekkür ederimmmm çok sağ olun
- 1 yıl
Rica ederim
- 1 yıl
Frenulumu mu diyorsun?
- 1 yıl
Evet o bölge
1 yılSünnetin hiçbir faydası yok. Zararlı. His kaybına yol açıyor. Gliding mechanism kayboluyor. Penis sakatlanıyor. Ayrıca çocuğun rızası olmayacak. Tecavüzden ne farkı var? Ayrıca sağlık sorunu dediğiniz darlık olması fimosiz. O da şimdi estetikle giderilir. O gerekli derinin kesilmesine gerek yok. O derinin işlevi var cinsellikte.
10 YorumlaDaha rahat işeyebilmesi için yaptırılmalı. Yoksa ciddi sağlık sıkıntıları çekebilir. İyi bir doktora ama..
28 Yorumla
Soran1 yılTabii ki, doktorların hepsi öneriyor. İnstagramda çok karşıt olunca şaşırdım, istismar vs diyen çok...
- 1 yıl
Ne alakası var :D
- 1 yıl
İşemeyle Sünnetin ne alakası var.
- 1 yıl
ucu kapalı da sonradan mı deliyoruz da haberimiz yok, işkembeden salla
- 1 yıl
O sebeple mi her sene onlarca Yabancı yani sünnet olmayan /75’lik kesim işeyemedikleri için ölüyor?
1 yılEn iyi teknolojik aletleri yapan Almanlar ve Japon’lar canım oldukları için sünnet olmuyorlar demi…İponu üretmeyi BMW Mercedes’i üretmeyi başaranlar böyle bir şeyi nasıl düşünemez, kahretsin onları sünnet olmaları konusunda uyarmam Lazım!!!
00 Yorumla- Sağlık konusunda 895 cevap paylaştı.
1 yıloglunun alacagi cinsel zevki dusunen anne mi olur yaw. Cusss. Muslumansan yaptir. degilsen yaptirma. bu sunnet adi ustunde ama saglik acisindan zarari yok faydasi var
01 Yorumla
Soran1 yılHayır o anlamda onu demek istemedim 😂😂 internette zararları olarak bu yazıyordu ondan
yaptırsan da olur yaptırmasan da sanki. ama yaptırsan temizlik acısından cok daha iyi. fazla derinin alınması orayı daha temiz tutar. ama mutlaka cocuk cerrahına yaptır
00 YorumlaMadem bu kadar faydalı, büyüdüğünde kendisi yaptırsın? Kendisi ölçüp tartsın yetişkin olduğunda.
02 Yorumla
Soran1 yılBen şu an zaten fikir alıyorum kesin bir şey yok
his kaybı yapmaz. his kaybı yapıyor olsa etraf bu kadar abaza kaynıyor olmazdı mesela :)
sağlık acısından da iyi bir sey, sünneti tavsiye eden yabancı arastırmalar ve kaynaklar da mevcut.05 Yorumla
Soran1 yılBen de çok gördüm böylesini ama sosyal medyada istismardır denince şaşırdım
Soran1 yılDiyorlar ki işte o geri çıkıyor diğeri ömür boyu vs.
Soran1 yılDoğru, bakalım en doğru kararı vermeye çalışacağız
Sağlık konusunda 310 cevap paylaştı. Ben yaptırırım oğluma. Eşimle bu konuda hemfikir olmamız lazım zaten
24 Yorumla- 1 yıl
Neden acaba?
- 1 yıl
Sünnet iyi bir şey fazla deri kesiliyor yarın öbür gün evlendigin de dim dik olur sert olur iş görür yani çocuğunu düşün
00 YorumlaYaptırma. Çocuk aklı başına gelince kendi kararıyla yaptırırsa yaptırır.
04 Yorumla- 1 yıl
Anlamıyo ki
Soran1 yıl@sameryldrm81 benim yerime niye siz konuşuyorsunuz 😂😂
- 1 yıl
Ben oldum az yaz bana soran
- 1 yıl
Anlamıyon cunku
Sağlık konusunda 391 cevap paylaştı. Adı üstünde sünnet Arap adeti bence yetişkin olduğun kendi yaptırsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBiz eşimle bunun kavgasını veriyoruz ben istemiyorum çünkü sünnet çok faydalı bir şey değil nedenini 1 saat anlatrm
17 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSünnetten çok temizliği öğret Kur'anda sünnet diye bişey yok tevratta geçer ayrıca peygamber döneminde sünnet çölde oldukları için orada kolay kolay su bulumyr temizlik yaplamyr araya kum kaçıyordu kangren dahi olan vardı ama günümüzde hijyen söz konusu değil
Cevap sahibi1 yılO parca hassas yeri koruyor aynı zamanda cinsel ilişkide faydası var
Soran1 yılNeye faydası var
Cevap sahibi1 yılCinsel anlamda faydası var sağlık anlamdada o bölgeyi koruyor
Soran1 yılBizzat tanıdığım küçük bir çocuk çok fena enfeksiyon oluyordu
Cevap sahibi1 yılDedim ya temiz olursa problem olmaz
Soran1 yılNeyse bakalım hayırlısı
Sağlık konusunda 675 cevap paylaştı. Hem görüntü açısından hem de sağlık açısından yaptırılması gerekir. Ölü deri zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNe açıdan bakıyorsun?
Dini açıdan mı?
Çocuğun ilerde cinsellikten alacağı zevk açısından mı?
Sağlık açısından mı?10 Yorumla- Sağlık konusunda 3b cevap paylaştı.
1 yılKesinlikle yaptırmalısın.
05 Yorumla
Soran1 yılPeki nedendir? Çok karşıtı da var
- 1 yıl
Karşıtlarına inanma. Sünnetsiz erkek mi olurmuş ya, her yònden sorun..
Bunu aslında doğum sonrasında yaptırman daha doğru olurdu.
Soran1 yılÇok küçük diye kıyamadım, his kaybı vs diyen çok oluyor, sağlık konusu da bahane diyorlar
- 1 yıl
Tamam şu an yaptır o zaman iyi bir doktora
- 1 yıl
Kaç yaşında?
1 yılLan Amerikalı bi çocuk beni görür beğenmez beğenmiş benim için Müslüman olup sünnet olmayı düşünüyor
28 Yorumla- 1 yıl
Amerikalıların coğu sünnetli zaten.
Doğduğunda yapıyorlar - 1 yıl
Ama o Latin Amerikalı
- 1 yıl
Sünnet fikri kimden cıktı :)
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
Olması saçma
Gizli Üye(25-29)1 yılHastanede sünnet yaptırın on yaşına kadar olabilir organı gelişsin
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılsünnet boyun %25 kısa olmasına sebep oluyor bilginiz olsun
1 yılTabikide dinimizde daha hayırlı olur ayrıca sünnet erkekliği geçişün yoludur ve yaptırılmalı mutlaka
15 Yorumla- 1 yıl
Ne alakası var canım afrika mıyız biz
- 1 yıl
Ben oldum olmam iyi mi @nazlıcan_ELDEMİR
- 1 yıl
Nasıl erkekliğe geçiş yolu?
- 1 yıl
@reısaga_55 sünnetsiz olanlar erkek olmadığı için mi Dünya nüfusunun /75’i sünnetsiz…Bunlar erkek olmadıkları halde nasıl üremişler bunu bir araştırmak lazım…
Evet sünney yaptirmalisin
14 Yorumla- 1 yıl
Ben sünnet oldum olmam iyi mi sana göre @seddeffe
Soran1 yıl@reısaga_55 yav gider misin yorumlardan Allah Allah
- 1 yıl
La kaşar mısın yaz işte
- Sağlık konusunda 430 cevap paylaştı.
1 yılyaptır tabi ki gecikmee
10 Yorumla
1 yılAnnelere kalsa acı cekmesin diye ettirmez
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yıl0 - 3 yas veya 8 yas sonrasi
09 Yorumla- 1 yıl
Amerikada ilk 8 gün
- 1 yıl
@sameryldrm81 haklılar da en doğrusu
- 1 yıl
Ya reis buraya gelen turklerde cok sıkıntı cıktı
- 1 yıl
@sameryldrm81 dogrudur bilmiyorum
- 1 yıl
Bence bi cocuga sorulması lazım reis
- 1 yıl
@sameryldrm81 :)))))) kardesim hangi cocuk tamam der bena :)
- 1 yıl
Reis sen ona gercek halini anlatmican zaten
- 1 yıl
Aradaki farkı gostercen artılarını anlatcan 😂
- 1 yıl
Kescekler falan dersen cocuk lpg takıp kacar
Gizli Üye(25-29)1 yılYaptırılmamalı çok ama çok zararlı
04 Yorumla
Soran1 yılNedendşr
Cevap sahibi1 yılZevk çok azalıyor
1 yılKesinlikle en iyisi
113 Yorumla- 1 yıl
Nereden biliyorsun?
- 1 yıl
@CutAndExposedForever öyle söyleniyor
- 1 yıl
Başkalarının dediğine inanmak yerine kendin araştırmalısın, tam aksi olduğunu göreceksin çünkü
- 1 yıl
@CutAndExposedForever sen yapma canım.
- 1 yıl
@neredeydiiinn sen ben durumu değil genel konuşuyorum, her konuda bu işler böyle
- 1 yıl
Ben sünnet oldum @neredeydiiinn
Soran1 yıl@CutAndExposedForever ben kendim de İngilizce olsun Türkçe olsun makale baktım, doktorlarla da konuştuk hepsi öneriyor. Makalelerden his kaybı mı ne deney yapmışlar hatta yabancı bir makaleydi, neredeyse dark sünnetli ve sünnetsizin arasında giç fark yok
- 1 yıl
Deri farkı var
Soran1 yıl@reısaga_55 tamam biliyorum tabi ki
- 1 yıl
Tamam gördü isen niye soruyorsun kocan sünnetsiz mi
- 1 yıl
@reısaga_55 hayırlı olsun
- 1 yıl
1 yılBence iyi düşünün
043 Yorumla
Soran1 yılPeki nedendir? Çok karşıtı da var
- 1 yıl
Çok etkilediğini düşünüyorum hayatını
Soran1 yılNe yönden
- 1 yıl
Cinsel
Soran1 yılAma his kaybı ile ilgili kesin kanıt yok bir sürü makale okudum İngilizce ve Türkçe
- 1 yıl
Bir arkadaşımla bizzat konuştum
- 1 yıl
Dogru p. orno sektorunde is bulamaz.
- 1 yıl
Onun yaşadıklarını anlatabilirim size
- 1 yıl
Anlamıyo ki iste
- 1 yıl
Muslumanlıgı kotuledigimizi falan sanıyolar galiba
Soran1 yıl@sameryldrm81 Müslümanlıkla alakası yok, gerçekten okuduğum şeylerde böyle olduğu yazıyor ne diyeyim
- 1 yıl
Dediğim gibi yaşayan arkadaşımın zorluklarını ulaşırsan paylaşabilirim
Soran1 yılHayır sağ olun
- 1 yıl
Yaw sen türkçe araştırıyosun türkiyede olan bişeyi ingilizce araştırsana bak neler cıkıyo türkiyeninmi saglık sistemi daha iyi yoksa amerikanınmı
Soran1 yıl@sameryldrm81 İngilizce de araştırdım, biliyorum ayrıca Türkiye'deki tıp eğitimi çoğu ülkeden çok daha iyi artı olarak Amerika'daki sünnet oranı yüzde seksenlerde bakabilirsiniz
- 1 yıl
Türkçe yazınca %80 ama düşünmüyosun ki türkiye bunu nerden biliyo
- 1 yıl
Ben kendim amerikada yaşıyom
- 1 yıl
Tıp eğitimi derken türkiyenin tıpı iyiyse niye 60 yaşında insanlar çöküyo niye ölüm ortalaması 60 niye burada 80 90 yaşındaki insanlar ülke ülke geziyo onu bana acıklarmısın
Soran1 yıl@sameryldrm81 canım benim 80 90 yaşındaki adam neden geziyor ekonomik refahı var bu bir 😂😂 ayrıca buradaki insanların çoğunun ölüm nedeni bilirsin bizim insanımızda var bu doktora gitmezler, e gitmeyince yıllar içinde hastalıklar patlıyor o adamlar öyle değil. Her neyse İngilizce yazdım git yaz İnternete circumcision ratio in The Usa çıkanı bana yaz seksen göremesen bile en az 70 yazıyor
- 1 yıl
64 yazıyo bu 1 2. Si abd de abd li yaşayan insan sayısıda %70 ve ekonomik refahı kast etmedim gezicek potansiyele sahip anlamında dedim ıcaga binip baska ulkeye gidip tatil yapabiliyo diye
- 1 yıl
Ekonomik anlamdada turkiye iyi dersin şimdi sen 😂😂😂
Soran1 yıl@sameryldrm81 he aynen ekonomik anlamda dedim sen okuduğunu anlamıyorsan ben ne yapayım 😂😂 ayrıca Amerika'da doğup sünnet olan çocuk oranını yazıyorlar :)) açıp bakmıyorlar merak etme
Gezebilecek potansiyel konusunda da yukarıda gayet iyi açıkladım oku anlarsın- 1 yıl
Acaba senin beyninle ilgili saglık sorunlarınmı var ekonomiyi sorsam iyi dersin dedim dikkatli okursan muhtemelen ilk okul terksin amerikada doğupta derken amerikada büyük bi bölüm müslüman zaten bunuda bi araştır ben yerli amerikalılardan bahsettim amerikan vatandaşı olupta amerikada yaşayandan değil ve doktor her soruna çözüm bulduğunu sanıyosun muhtemelen çok komiksin
Soran1 yıl@sameryldrm81 sana gerçekten laf anlatılmaz ben ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum milleti ezikleyerek kendi komplekslerini ortaya çıkarma dikkat et kendine
- 1 yıl
Sende cocugunu yakma bakamicaksan baska bi aileye ver
- 1 yıl
Buda sana nacizane bi tavsiyem olsun
Soran1 yıl@sameryldrm81 hahahahah 😂😂 ya valla gece gece çok güldüm, sünnet olması şu an kesin değil ben herkesin fikirlerini merak ettim sen tuttun a dan b ye ne diyeyim iyi geceler dilerim Amerika amerika Amerikaaaaa 😂😂
- 1 yıl
Bi bana ulaşmadın aşk olsun
- 1 yıl
Sabah burada kardeşim sana iyi geceler
- 1 yıl
Cok hafife aldın
Soran1 yıl@sameryldrm81 biliyoruz bize iyi geceler olsun, sana gıcık oldum ama niyeyse nefret kusasım gelmedi
- 1 yıl
- 1 yıl
Ben cocugu dusundugumden konusuyorum sana bi gıcıklıgım yok ama internette yazan herseye inanmana gıcık oldum tıpkı corona aşısının saglıga zararının olmadıgo yazıldıgı gibi
Soran1 yıl@sameryldrm81 bak ben internette yazan her şeye inanmıyorum bunu böyle savunma olarak değil, bir sürü doktorla konuştuk yaşlısından gencine cerrahpaşasından tut hacettepe mezununa kadar ve hepsi öneriyor ne diyeyim peki
- 1 yıl
Ama sen sünnet olan doktora sormussun
- 1 yıl
Bunu şey gibi düşün corona aşısı olana bende oliyimmi demwk gibi adam dusunmez ben oldum sende ol der anladınmı
Soran1 yıl@sameryldrm81 adamlar kaç yıl tıp okuyor, makale okuyor, profesör oluyor kolay şeyler değil
Soran1 yıl@sameryldrm81 tamam ama insan araştırdıktan sonra neden olmasın
- 1 yıl
Peki ya okudukları yerde sorun varsa ;)
- 1 yıl
Ya bak sen madem çocuğun fikrini almican o zaman sünnet olmayan bi doktor bul yurt dışında ona yaz
- 1 yıl
O sana bide onun tarafından artılarını anlatsın anladınmı
- 1 yıl
Herkes 2 + 2 yi 4 olarak bilmiyo
- 1 yıl
He ben yaptırma demiyorum ama yaptırda demiyorum ama yaptırmazsan çocuk kendi düşünüp kendi karar verebilir fakat yaptırırsan çocuk artık istemesede yapılcak bişey olmaz
1 yılSünnetsiz erkek mi olur
14 Yorumla- 1 yıl
Neden olmasın. Ne farkeder.
- 1 yıl
@Güneş-Çiçeği neden olmasın ben oldum gerçi yeni nesil sünnetsiz olur Ön yargılı ç olma
- 1 yıl
Ön yargılı olma
1 yılGerek yok vaftiz edin çocuğunuzu
11 Yorumla- 1 yıl
kutsasin birileri
1 yılOldum
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılyaptırmalısın
00 Yorumla
1 yılYaptırılmalı
02 Yorumla- 1 yıl
neden?
- 1 yıl
Ben oldum olmam iyi mi @_anaiswatterson_
Gizli Üye(25-29)1 yılBence onun kendi iradesine bırak
034 Yorumla
Soran1 yılAma çocukken çok sorun çıkabiliyornuş
Cevap sahibi1 yılYa niye söylentilere inanıyon
Cevap sahibi1 yılBak bu kısıtlama oluyo şuanın gencleri muslumanlıktan cıktı artık
Cevap sahibi1 yılSen onun iradesine karısarak sen günaha girmis oluyon
Cevap sahibi1 yılBide öyle sünnet olmajla geçseydi ben amerikada yaşıyom burdakilerfe sünnet olursu
Soran1 yılAmerikadaki çoğu çocuk sünnetli, yüzde seksen oranında sünnetli varmış
Cevap sahibi1 yılBen burada yaşıyorum bak 4 çocuk durdur 1 ya da 2 si sunnetlidir ona bakarsan beni gelmeden once korkutmaya calısıyolardı yok amerikan polisi siyahiyi vurdu
Cevap sahibi1 yılorada yazan seylere cokta inanma
Cevap sahibi1 yılCocugun kac yasında
- 1 yıl
bilmeden konusuyor millet iste. Saglik acisindan degerlendirilmeli
Cevap sahibi1 yılYa bide cocugu diyelim hristyan oldu bu cocuk yarın obur gun annesine kızmicakmı
Cevap sahibi1 yılBiraz daha beklesin 15 16 yaşı gorsun en azından algılasın yani
- 1 yıl
amaciniz o zaten millet musluman olmasin
Cevap sahibi1 yılAmac o degil iftira atıyosun sen simdi muslumanmısın
Cevap sahibi1 yılDinde zorlamak yok ilk başta müslümansanda bunu bi ogren tamam?
Cevap sahibi1 yılTr gencleri Şu an iyiye gitmiyo dün çocuk ekonomik kotulemlerden dolayı zor durumda kaldıgım icin muslumanlıktan cıkmak uzereyim gibisibden konustu
Cevap sahibi1 yılSen dinini anlatırsın inanıp inanmamak onun elindedir ben cokta guzel anlttım muslumanlıgı dun cocuga anlaması onun elinde
- 1 yıl
islam bile bilime sizin zihninizden daha fazla sahip cikmis. Bilimsel olarak doktorlar sunnet olacaksa erken yasta olmali diyor. 15-16 yasinda yaprak mi kesecek doktor. aklina tukureyim. dinde zorlama yoktur kendi karar versin. gidin birde akilliymis gibi yaziyor
Cevap sahibi1 yılLa bi git türkçe araştırıyon nası bi sonuc bekliyon orada haberlerde yok amerikaya soyle yaptık yok boyle yaptık sen onada inanıp gaza geliyosundur hahaha 😂
Cevap sahibi1 yılBide bi ingilizce araştır bakalım
Cevap sahibi1 yılTurkiyenin t si geciyomu ya da sunnetin sana bi kullanım klavuzunu anlatsın
Cevap sahibi1 yılErken yasta olması hissetmemesi acısından ve hastalıkların bulasmaması acısından daha iyi ama bi bak bakalım oranlara öyle gel konuş ama şimdide sen türkçe yazarsın 😂
- 1 yıl
If you know, lütfen share related official or scientific articles or issues. Otherwise, nothing you have.
Cevap sahibi1 yılAn uncircumcised penis has a foreskin covering its head, while on a circumcised penis, the head is exposed. Research has shown there are no differences in how an uncircumcised penis and a circumcised penis respond to touch stimulation and orgasm. Similarly, circumcision doesn’t affect sexual function or fertility.
Cevap sahibi1 yılHygiene
Preventing diseases such as urinary tract infections, sexually transmitted infections, and cancer
Family reasons, like the father being circumcised
Personal reasons
Parents who choose not to circumcise their children have reasons, including:
It's not medically necessary
Cevap sahibi1 yılAnlicagın eger enfeksiyonlu bi kızla beraber olursan yine olur
Cevap sahibi1 yılBide babası daha once enfeksiyon kaptıysa sunnet olmalıdır
Cevap sahibi1 yılAyrıca bi konuda haklı cıktın 1 ile 8 gunluk bebeklerde yapılması iyimis amerikada
- 1 yıl
By the way. We have to follow medical science suggestion. The topic was covered and closed.
- 1 yıl
lütfen share the idea that it is not neccessary? What is your references?
Cevap sahibi1 yılAma bazılsrı pisman oluyo reis
Cevap sahibi1 yılI think the child should be asked
Soran1 yılSonradan olanlardan memnun kalanlar da varmış
Cevap sahibi1 yılBen diyorum ya bak cocuga sor
Gizli Üye(30-35)1 yılTabi yaptırmalısın, kaç yaşında
03 Yorumla
Soran1 yılŞu an daha 2 yaşında ama İnternet üzerinde vs çok karşıtlar var hele instagramdan görünce şüphe düşti
Cevap sahibi1 yılOkula başlamadan önce yaptır yani, yo sen onlara bakma, hiç bir sorunum olmadı benim
Cevap sahibi1 yılBekleme yaptır
Gizli Üye(25-29)1 yılYaptır tabi
01 Yorumla- 1 yıl
Olmayan erkek hakkında düşüncen nedir
Yaptırılmalı tabiki
00 Yorumla
1 yılYaptırılmalı
00 YorumlaYaptırın aw
00 Yorumla
1 yılYaptır yasin kac
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılYapın