Benim elime başkasından iğne battigi icin elisa testi (antihiv) oldum fakat ben okb liyim ve gunde 4 hap aliyorum (zedprex, abizol) test negatif ama 6 ayıda geçti fakat okb ilacı ve okb hastalığım hiv de yalancı negatif sonucu verir mi? Okb otoimmün hastalığı mı? Otoimmün hastaları yalancı negatif verebilir mi?
Lütfen bilinçli ve doğru cevaplar verelim🙏
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
OKB (Obsesif Kompulzif Bozukluk), bir zihinsel sağlık durumu olup özünde bir kaygı bozukluğudur. Otoimmün bir hastalık değildir, ancak bazı bireylerde kaygı ve stres, bağışıklık sisteminin işleyişini etkileyebilir. HIV test sonuçlarının doğruluğunu etkileyen birçok faktör bulunmaktadır, ancak OKB veya kullandığın ilaçların HIV test sonucu üzerinde doğrudan bir etkisi olduğuna dair güçlü bir bilimsel kanıt yoktur.
Genel olarak, HIV testleri, çoğu insan için güvenilirdir ve negatif bir sonuç, HIV enfeksiyonu olmadığını gösterir. Bununla birlikte, HIV'in testlerdeki tespit edilebilirliği, enfeksiyonun ne zaman gerçekleştiğine bağlı olarak değişebilir.
Eğer 6 ay geçtiyse ve testin negatif çıktıysa, bu sonuç güvenilir kabul edilir. Bununla birlikte, eğer kendini hala endişeli hissediyorsan veya başka sağlık sorunların varsa, bir sağlık profesyoneli ile görüşmek önemli olacaktır. Sağlık profesyoneli, senin durumu ve ateşle ilgili kaygılarını daha iyi anlamak için daha fazla bilgi ve destek sağlayabilir.
Kısacası, OKB'nin HIV test sonuçları üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur. Ancak belirsizlik ve kaygılarla ilgili hislerinle başa çıkmak için bir uzmandan yardım almak en iyisi olacaktır.