1 yılBurada spor ile ilgilenen bir çok arkadaş işe yarar farklı farklı yöntemler önermişler. Senin bu sorun başkaları tarafından defalarca soruldu.
Kilolu insanlar kesinlikle tembeldir. Ne söylersen söyle yapmazlar. Her şey zor gelir. Önerilen bir şeye başlarlar 2 gün sonra pes ederler. Öncelikle inatçı ve sabırlı olmalısın. Vücudundaki değişimin tam olarak anlaşılması için en az 1 hafta gerekli. Çünkü kilo demek bıngıl bıngıl yağ demektir. Yağlar erimeden alttaki kas tabakası meydana çıkamaz.
Resimde görüldüğü gibi 1 kg yağ, 1 kg kas tan 4 kat daha büyük. Yani 4 kat daha fazla yer kaplar. Buradan bir çıkarım yapabilirsin.

1 kg kas ve 1 kg yağ arasındaki fark İşin bu kısmına kadar fizyolojik yapımıza odaklandık. Şimdi bu yağlar nasıl eritilir onu konuşalım.
1. Yapılan bir çok aktivite kalori yakımını sağlar. Araştırmalarıma ve kendi uygulamalarıma göre en hızlı ve en iyi kalori yakan spor faaliyetleri; koşu, merdiven inme-çıkma ve yüzme.
2. 30 dakikalık koşu 450 kalori, 30 dakikalık merdiven antremanı 600 kalori ve 30 dakikalık yüzme antremanı 450 kalorilik yağ yakımı sağlar. Asıl olay burada başlıyor ama. Spor yapıyorsan ve hızlı kilo vermek istiyorsan 30 dakikayı aşmalısın. Vücut 30 dakikaya kadar o gün yediğin yemekleri yakar. 30 dakikadan sonra ise yağ depolarını kullanmaya başlar. 30 dakikadan sonra harcadığın her dakika yağ yakımını katlar.
3. Bazen çok yiyip içtiğimde göbeğim çıkıyor. Bunu yok etmemin en kısa ve iyi yolunu biliyorum. Sabahları aç karın ile en az 45-60 dk spor yapmak. Yani yağ yakımını daha da arttırmak istiyorsan sabahları aç karın ile spor yap. Sabah aç karın ile yapılan spor direkt yağ yakımını sağlar. Göbeğinin nasıl indiğine inanamayacaksın :)
4. Son olarak; sporunu her gün yapmana gerek yok. haftanın 4 günü yeterli. bir de unutmadan şekeri, beyaz ekmeği ve saat 21 den sonra yemek yemeyi bırak. Disiplinli olursan çok kısa zamanda fit ve güzel bir kadın olacaksın :)
02 Yorumla
Soran1 yılAy teşekkür ederim
- 1 yıl
Ne demek Madam 👍
En İyi Cevaplar
1 yılZayıflamak uzun bir süreç oluyor. Bu süreci kolaylaştırmak çeşitli taktikler mevcut. Zayıflamak için istikrarlı olmak, spor yapmak hızlı kilo vermek için önemli. Bazen vücut yapısı da zayıflamayı etkiliyor. Bazı kişiler hızlı kilo verebilirken bazı kişilerin kilo vermesi daha uzun sürebiliyor.
Zayıflamanın Püf Noktaları Ne?
Zayıflamanın ilk adımı sağlıklı yaşam tarzını benimsemekten geçiyor. Sağlıklı yaşamı yaşam felsefesi olarak edinmek zayıflamayı ve ideal kiloda olmayı kolaylaştıracak. Spor ve iyi beslenme sağlıklı yaşamın temelini oluşturuyor. Biraz zayıflamanın püf noktalarından bahsedelim.
- Zayıflamak zaman alır ve hemen sonuç beklemek moral bozucu olabilir. Sabırlı olmak ve süreçten keyif almak önemlidir.
- Büyük bir hedef yerine, küçük ve ulaşılabilir hedefler koymak daha motive edici olabilir. Örneğin, haftada yarım kilo vermek gibi.
- Su içmek, metabolizmayı hızlandırır ve tokluk hissi verir. Gün içinde bol su tüketmeyi alışkanlık haline getirmek gerekir.
- Yeterli ve kaliteli uyku, kilo verme sürecini destekler. Uykusuzluk, iştah hormonlarını etkileyerek daha fazla yeme isteği uyandırabilir.
- Düzenli egzersiz, kalori yakmanın ve kas kütlesi artırmanın harika bir yoludur. Yürüyüş, koşu, yüzme veya yoga gibi aktiviteler tercih edilebilir.

Zayıflamanın Püf Noktaları Ne? Zayıflamak İçin Taktikler Neler?
Zayıflamak için birçok farklı taktik bulunur ve herkesin bedeni farklı olduğu için, hangi taktiğin işe yarayacağını denemek gerekebilir. Spor yapmak, öğünleri dikkatli seçmek gibi bazı detaylar mevcut.
- Sağlıklı ara öğünler tüketmek, metabolizmayı canlı tutar ve aşırı yeme riskini azaltır. Ceviz, badem, meyve gibi sağlıklı seçenekler tercih edilebilir.
- Yeme hızını yavaşlatmak, tokluk hissinin oluşmasına yardımcı olur. Yavaş yediğinde daha az yemekle doyduğunu fark edeceksin.
- Protein, uzun süre tok kalmanı sağlar ve kas kütlesini korumaya yardımcı olur. Tavuk, balık, yumurta ve baklagiller gibi protein kaynakları tüketilebilir.
- Rafine karbonhidratları azaltmak, kan şekerini dengelemeye ve kilo vermeye yardımcı olur. Tam tahıllı ürünler, sebzeler ve meyveler tercih edilmelidir.
- Gün içinde aktif olmak, kalori yakımını artırır. Asansör yerine merdiven kullanmak, kısa mesafeleri yürüyerek gitmek gibi küçük değişiklikler büyük fark yaratabilir.
Zayıflamak İçin Beslenme Nasıl Olmalı?
Doğru beslenme alışkanlıkları, zayıflama sürecinin temel taşlarından biridir. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme programı, hem kilo vermeye yardımcı olur hem de genel sağlığı destekler.
- Her öğünde protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağları dengeli bir şekilde tüketmek önemlidir. Bu, enerji seviyeni sabit tutar ve tokluk hissini artırır.
- Sebze ve meyveler, düşük kalorili ve yüksek lifli besinlerdir. Her öğünde bol miktarda tüketilmelidir.
- Beyaz ekmek ve makarna yerine tam tahıllı ürünler tercih edilmeli. Bu ürünler daha fazla lif içerir ve daha uzun süre tok tutar.
- Şekerli içecekler, tatlılar ve işlenmiş gıdalar boş kalori kaynağıdır ve kilo alımına neden olabilir. Bu tür yiyeceklerden kaçınmak en iyisidir.
- Zeytinyağı, avokado, fındık gibi sağlıklı yağlar tüketmek, hem tokluk sağlar hem de vücudun ihtiyaç duyduğu sağlıklı yağları almanı sağlar.

Zayıflamak İçin Beslenme Nasıl Olmalı? 00 Yorumla
Ben sindirim ilacı kullandım çok işe yarıyor. Ayrıca yediğine içtiğime dikkat ettim. Yani iki tabak yemek yiyorsam 1 tabak yedim. Ve bolca yürüdüm. Çok işe yaradı. Az uğraşla gayet iyi kilo veriyor bu ama kendinize uygun sindirim ilacı kullanmak gerek.
03 Yorumla
Soran1 yılSindirim ilacını doktor mu veriyor
- 1 yıl
Gittiğim cilt bakımı doktoru vermişti bana. Çok zararlı bir şey değil zaten bir ay kullanmak gerekiyor. Sonra 6 ay asla kullanmamak gerekiyor. Sadece doktor kontrollü değil eczaneden kendiniz de alabilirsiniz. Benim bir tanıdığım da doktor kontrolü olmadan aldı. Ama bir sıkıntı çıkmadı. Hatta biraz kilo kaybetti. Ama çalışma hayatından dolayı pek sürdüremedi o
1 yılSu diyetini tavsiye ederim hem hücreleri yeniliyor vücuttan ödemi atıyor ben onun sayesinde kısa sürede 9-10 kilo vermiştim ve en önemlisi yürüyüş yapmak kasları geliştiriyor sıkılaşmış bacaklara sahip olmanı sağlar
017 Yorumla- 1 yıl
Ve en önemlisi herşeyden azar azar yiyerek beslen karbonhidrat, protein ve yağ üçünü de almaya çalış
- 1 yıl
- 1 yıl
@COLDHERO ne kadar süre yapacağını sana kalmış bir şey 1 gün de yapabilirsin 2 günde 3 günde 7 gün dayanabildiğin kadar bu diyeti yaparken sadece su içeceksin başka bir şey yemek içmek yok çünkü vücudun yenilenecek bu şekilde temizlenecek tabii bu süreçte birazcık yorgun hissedebilirsin ama iyi gelir hastalar için bile şifalı bir diyet ve kilo da vereceksin bunun yanında ben 3 günde 3 kilo vermiştim ve kendimi daha enerjik zinde hissediyordum
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
- 1 yıl
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
2 yıldır fitness yaptığım için bu konuda yeterince bilgiliyim saçma sapan şeyler deneme mantık basit ayna karşısında istediğin vücuda alışana kadar aç geziceksin çok az yemek yiyeceksin zor olasada bi süre dişini sıkıcaksın ve unutma ki süreç ne kadar zor olursa başardığında ne kadar zorlandıysan o derecede mutlu oluyosun
01 Yorumla
Soran1 yılHaklısın aç kalmam lazım 😅
1 yılHerkes kendine iyi gelen tavsiyeyi verebilir. En iyisi uzmana danış ve doğru olanı o spylesinn sana. Daha sağlıklı olur
01 Yorumla
Soran1 yılBence de haklısın
1 yıl- Öğünlerini kıs
- Gün içinde su içmeye önem ver
- Hep bi hareket içinde ol durgun olma
- Ve kendine inan❤️
01 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim
1 yılKafada bitiyor defalarca diyete girdim ve bıraktım sonra bir şey oldu ve hiç diyeti bozmadım 15 kilo verdim ama şimdi hamile kalınca yine hepsini geri aldım:/
00 Yorumla
03 Yorumla
Soran1 yılİyi öneri 😅
- 1 yıl
- 1 yıl
Doğru demiş valla @mavihuylukiz_
bol bol su iç ve tuz, şeker, yağ yemekten kaçın. eğer yemek öncesi su içersen daha az yemek yersin
04 Yorumla
Soran1 yılHaklısın teşekkür ederim
- 1 yıl
rica ederim. en önemlisi kendinle barışık ol. hızlı bir şekilde kilo vermek için internetten gördüğün diyetleri uygulamaya kalkma. çünkü verdiğin kiloları 2 katıyla geri alırsın. canın çok çikolata ya da tatlı çekerse ye ama meyve yemeye daha çok özen göster. umarım yardımcı olabilmişimdir💙
Soran1 yılYardımcı oldun fazlasıyla
- Sağlık konusunda 339 cevap paylaştı.
1 yılValla ben ekmegi kestim bol su içiyorum 1 ayda 4 kilo vermişim az yiyorum öyle spor yapıyorum
04 Yorumla
Soran1 yılAz değil mi 1 ayda 4 kilo
- 1 yıl
Bence iyi neden iyi işten fırsat buldukca yapıyorum ve dahiliye gittim kanda karacigerde yaglanma cıktı ve cuma günü gittim cok fark ettigini söyledi doktor hemende vermezsinki fazla kilo
Soran1 yılHaklisinda benim hayalim 1 ayda 7 kilo vermek
- 1 yıl
Sabahleyin iki dilim tam bugday ekmek yedim öglen 2 armut aksam 7 30 kadar bişey yemedim sadece 1 dilim tost yedim baska bişey yok
eğer kullanıyorsan ilk yapacağın şey şekeri bırakmak
02 Yorumla
Soran1 yılÇikolataya dayanamıyorum
Çok basit 2s 1d kuralı vereceğim.
1- Sabır2- Spor
3-Diyet
00 YorumlaSabah yürüyüş yap fast food koka şekerli yiyecekler yeme gece saat6 dan sonra yemek yeme
00 Yorumlataktiği yok sağlık riske atılmaz kalori hesabı yap hareket et
00 YorumlaLimonlu ve maydanozlu su ve bol bol egzersiz 1 ayda ben 10 kg verdim böyle
00 Yorumla- Sağlık konusunda 969 cevap paylaştı.
1 yılKeşke zayıflamasan göbek dediğin oturunca 2 kat olcak kadar olmalı
00 Yorumla Bende istiyorum artık bekarken fit halimi en önemlisi enerjimi özlüyorum
00 Yorumla
1 yılbunun taktiği yok maalesef. aç kalacaksın, bol bol yürüyüş yapacaksın
00 Yorumla
1 yılbelki inanmayacaksın ama günlük soğuk duş şoklamaları yaşat vücuduna
00 YorumlaSağlık konusunda 777 cevap paylaştı. Kalorisi düşük şeyler yemek ve efor sarfetmek. Fazla yakmalısın motoru körükleeee
02 Yorumla
Soran1 yılSporda zorlanıyorum kiloluyum diye
az ye spor yap
farklı bir taktik yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl- Zencefil çayı kolay bir öneri mesela
- uzun öneri :
02 Yorumla
Soran1 yılNeymiş
Cevap sahibi1 yılAslında vücudun kilo alması çok kolay bir olay değil
şu anki dönemde çok kolay
Vücudun aslında sağlıksız bir duruma geçiyor çünkü dönem bir sağlıksız bir dönem gıda anlamında en başta….
Gıda mafayaı sorunu: Mesela ekmek yedigin zaman ekmeğin içindeki yazılım senin şekerli bir şey yemeni sebep olacaktır şeker ihtiyacın ihtiyacı hissettirecek ve sen şekerli bir şey yiyeceksin şekerli bir şey giydiğinde tuzlu bir şey yiyeceksin ve bu şekilde bu sistem gereği alışveriş ve tüketim artacak.
Normal şartlarda istesen de kilo almazsın ama paketli gıdalarda başta olmak üzere gıdaların içinde depolama maddeleri var vesaire vesaire…. Olay yemek yiyorumdan ziyade zehirlenip vücudun zehirli durumda olduğunu farkında olmalısın
Vücudun normale döndürme hedefin olmalı yani kilo vermek amacıyla bakma bakış açısı olarak tam tersi sağlıklı bedene kavuşmakla alakalı bakarsan o zaten ideal kilonna seni dönüştürecektir….
Bunun için başta az yemek gibi psikolojiye girmekten önce tamamen hayatında zehirleri çıkarman gerekiyor….
Harketsizlikten çıkman gerekiyor … sağlıklı bir insan yapısına bürünme gerekiyor sağlıklı bir insan teknoloji olmasaydı ne kadar hareket ederdi?
Hormonlu paket sistemi olmasaydı buna 1000 yıl 2000 yıl 3000 yıl önce yaşasaydı nasıl beslenirdin?
Bu tarz gıda be hareket şekline hayatını düzenle….
Sağlıklı olmayı hedefle en iyi versiyonun çıkar
Bir sade soda yarım limonun suyu bi tatlı kaşığı zencefil uyumadan önce iç sabaha karnın düm düz annem yapıyor farkedilir oranda beli inceldi ve zayıfladı
00 Yorumla
1 yılhaftada iki kez akşam yemeği yerine altın yoğurt kürü yemek
01 Yorumla
Soran1 yılNasıl yapacağım
Aralıklı oruç, spor ve diyet.
14 Yorumla
Soran1 yılSpor da zorlanıyorum çok kiloluyum diye
Soran1 yılAnladım geçmiş olsun
1 yılLütfen çözüm olursa banada yaz
11 Yorumla
Soran1 yılBulmaya çalışıyorum
- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılhamur ve şekerden uzak
02 Yorumla
Soran1 yılEn güzel şeyler ya
- 1 yıl
ya ya ne demezsn ama kilo kaynağı
gece yemeyi ve ekmeği kes
01 Yorumla
Soran1 yılÖyle yapacağım akşam yemeği yemedim zaten
İyi bir teknik varsa bana da yaz
01 Yorumla
Soran1 yılBilmiyorum ki yulaf ezmesi ye diyor bazıları
- Sağlık konusunda 441 cevap paylaştı.
1 yılAz. Ye çok tutvakete git
03 Yorumla
Soran1 yılSu çok mu içeyim
- 1 yıl
Kesinlikle ama fazla içme su zshirlenmesi geçirir mazallah ölürsün
Soran1 yılAllah korusun
Sağlık konusunda 696 cevap paylaştı. Düzenli bir diyet ve sıkı spor
011 Yorumla
Soran1 yılSpor yapıyorum ama çok zorlanıyorum
Soran1 yılKilodan dolayı
Soran1 yıl168 boy kilo 86
Soran1 yılPlank sguat tarzı
Soran1 yılTeşekkür ederim inşallah
Sağlık konusunda 407 cevap paylaştı. Az ye spor yap
00 YorumlaAz yeme çok hareket bu kadar
00 Yorumla- Sağlık konusunda 530 cevap paylaştı.
1 yılBilsem kendime uygularım 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılPartner bul o seni zayıflatır hahaha
012 Yorumla
Soran1 yılEvlenmeden olmaz.
Cevap sahibi1 yılBak sennn kaç kilosun tosuncuk
Soran1 yılSensin tosun
Cevap sahibi1 yılHAHAHAHA tamam tombalak kızma
Soran1 yılAhahahaj neyse
Cevap sahibi1 yılKaçsın kaçö
Soran1 yıl86...
Cevap sahibi1 yılİyi çok değil tam idel boy kaç 170 lerde mi