Bugün psikiyatri randevum var. Artık gitmek zorunda olduğumu düşündüm 9 aydır 1 kişi için her gün üzülüyorum bıktım bundan. Bunun için gitmem saçma olur mu? Doktor tuhaf karşılar mı? Artık takıntı derecesinde bir üzüntü oldu geçmiyor aylardır.
Ve ekibiyle hizmet vermektedir ne demek?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hayır, Gerek yok, Hayatı öğrenmekteyiz ve hayatı deneyimle, kendi irademizle savunma geliştirerek ve diğer problemlerde de savunma mekanizmasının gelişim süreci,
İnsan kendi kendinin doktoru olmalı, Yoksa Hekim sadece iyileştirmeyi yönlendiren bir meslekten başka bir şey değil,
Siz bayanlar bu konularda biz erkekler kadar başarılı değilsiniz, Sizlere doğurganlık yeteneği verirken aynı zamanda, Hafıza, analitik yeteneği daha üst bir sezgi yeteneği verirmiş olmasının bir de avantajı,
Hiç bir şeyi Unutmaya çalışma, varlığın kanunu, yok etmeye çalıştığımız her şey varlığa tutulmak için daha çok çaba duyar, Bunu böyle kabul et Ama odaklanma, gerisi gelir.
Akıllı insanlar, Yaşadıklarını getirdiği deneyimler, ve kabullenip, gelecekte daha az hata veya, üstün bir yetenek olan tehlike algısı geliştirirler, Bu açıdan bakarsan,
Gelecek için, hem kendine, hem de sevdiklerine olası problemleri engellemiş olup, Hiç yaşanmamış olmasına sebep olursun, Bu arada her birimiz aynı durumdayız, Ben bunları yazarken aynı zamanda kendim içinde yazıyorum, Sağlıcakla
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılHayır tuhaf karşılamaz. Bu yüzden varlar. Önce gidiyorsun sonra hergün gitmek istiyorsun :) bakma sen millet hayır gitme savaşmayı öğren felan diye akıl verdiğine. Bazı durumlarda gitmek mecburiyet oluyor. Beyninin verdiği tepkimeler kimyasal eksikliklere neden oluyor ve bu da takıntı düzeyine götürüyor seni. Bir kaç yardımcı ilaç ile gayet hızlı toplanıyorsun
04 Yorumla
Soran1 yılİlaç da kullandım başka manita da yaptım herrrrrşeyi denedim ama gece kafamı yastığa koyduğumda düşündüğüm tek şey o hala
- 1 yıl
Bu yaşadığım tam anlamıyla bir hırs örneğiydi. İlk başta bunu aşk sandım, ama zamanla anladım ki aslında kendi egoma yenik düşmüşüm. 3 aylık zorlu bir tedavi süreci geçirdim. Kendimi toparlamaya çalıştım ve her şey yoluna girdi derken, 4-5 ay sonra o “klasik geri dönüş” telefonu geldi. “Sensiz yapamıyorum, en doğru insan senmişsin” gibi bir dolu sahte pişmanlık cümlesi… O telefon bana şunu gösterdi: Sorun asla bende değilmiş, karşı tarafın karakter yoksunluğundaymış. Bu farkındalıkla, içimdeki tüm öfke, kin ve duygular yok oldu. Resmen bir karakter nirvanasına ulaştım; artık eski ben değildim. O telefonun ardından ne bir nefret ne bir özlem kaldı. Şu an hayatım mükemmel, çünkü sonunda kendime geldim ve gerçekten neyin hırs neyin aşk olduğunu ayırt edebildim. Gerçekten özgürleştim.
Soran1 yılPsikiyatri ile mi yaptın
- 1 yıl
Bu yaşadığın aslında aşk değil, bir hırs ve takıntı. Beynin seni yanıltıyor ve o kişiyi sanki hayatının merkezindeymiş gibi gösteriyor. Şu an sana geri dönse bile emin ol, eskisi gibi hissetmeyeceksin çünkü arkasından yıprandığın şey sadece egonun darbe alması. 32 yaşındayım ve zamanla şunu fark ettim: O giden kişinin senin için doğru olmadığını anladığında, özgüvenin geri geliyor ve dünyaya bakış açın tamamen değişiyor. 30’undan sonra bambaşka, çok daha güzel bir hayat seni bekliyor. Boş yere, değmeyen insanlar için kendini heba etme. Şimdi sıkıntılı geliyor olabilir ama bu süreç seni güçlendirecek. Gideni bırak, çünkü gelecekte seni tahmin bile edemeyeceğin güzellikler bekliyor. Hayatının geri kalanını, çoktan hak etmeyen biri için yas tutarak harcamaya değmez.
+1 yılKendini ruhen kötü rahatsız hissettiğin için varlar canım zaten varız.🩷 Tabiki ilk psikiyatra gitmelisin. Çünkü takıntıda psikolojik sebeptir. Doktor gerekli görürse psikolağa yönlendirir. Hayatı kendine cehennem eder tabi bir doktora görünmezsen sen kendini. Psikiyatr psikologlar asla seni yargılamaz tuhaf karşılamaz. İşleri bu zaten. Danışanlık yaparken aklının belki ôtesine dahi gelmeyecek ilginç vakalarla karşılaştım ama yargı bizim meslek gruplarında olmaz. Yargı olsa profesyonel destek olmaz. Gönül rahatlığıyla gidebilirsin🩵
00 Yorumla
+1 yılDevlet hastanesi sanırım, araştırma hastanesi. Yani doktorun kendisi değil asistanları bakacak sana. Psikiyatrilik bir durumun yok bence, psikologa gidip terapi alabilirsin. Psikiyatriste patolojik durumlar için gidilir, ne bileyim kalp çarpıntısı, sürekli bayılma, halüsinasyon görme işitme vb. Normal doktora gidip çözüm bulunmayan şeyler için psikiyatrist 😅 doktorun garip karşılayacağını falan da sanmıyorum. Altta yatan sebebini araştıracaktir. Ama devlet hastanelerinde psikiyatristler hastalara çok fazla zaman ayiramiyorlarmis..
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
30Cevap
- Sağlık konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılGitmek istiyorsan git. Gerçekten faydası olur. Unutacaksın merak etme. Güçlü ol. Kim sana nasıl geliyorsa, öyle git.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGildilebilir ben 2 yıl olacak hâlâ tam anlamıyla unutmuş değilim arada aklıma geliyor ama yapacak bir şey de yok, önemli olan kendi psikolojimiz zaten o gitmeyi göze alarak gitmiştir ama bizler ise tutunmak yenilmemek zorundayız yoksa düştüğün de kimse gel kaldırayım demiyor umursamazca davranıp daha da çok bataklığa çakılmanı bekliyorlar.
10 YorumlaAslında senin psikiyatriste değil de psikologa gitmen lazım. Tabi bu unutamayış sende anormal durumlara sebebiyet vermediyse.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılPsikiyatriye değil terapiye ve psikoloğa gitmen daha uygun p
00 YorumlaEkibiyle demek egitim arastirma hastanesinde stajyer psikiyatristle esas paikiyatrist birlikte dinleyecekler seni. oburu ders diye senin seansini izleyecek kenarda.
00 YorumlaMerhaba,
Gidebilirsiniz ama sizi bir saatte bundan kurtaramaz.
Düşünme şeklinizi ve kendinizin değerini size anlatmaya yardımcı olmaya çalışacaktır.
Önereceği aktiviteler olacaktır.00 Yorumla
+1 yılPsikiyatrilik bir durum değil aslında. Gayet normal bir durum. Ben beş yıl unutamadığımı bilirim. Ta ki hayatına biri girinceye kadar
12 Yorumla- +1 yıl
Evet. Daha doğrusu yeni kişiye karşı duygular gelişmeye başlayınca eskiler unutuluyor doğal olarak.
- Sağlık konusunda 897 cevap paylaştı.
+1 yılBen arkadaşım için 4 yıl acı çektim dile kolay ama tedavi olmadım çünkü haddinden fazla değer verme ve kurtulamama Allah'tan kurtardı beni
00 Yorumla
+1 yılPsikiyatriye gitmek yerine acını kâlbine göm, zamana bırak, yeni hobiler ve amaçlar edinerek zamanla atlatılır.
00 YorumlaTakıntılı bir durum ise gidilir.
Kimse unutulmaz değildir aslında biz kafamızda olana bitene fazla anlam yükleriz hepsi bu00 YorumlaToksik bir iliskiyse travmaları uzun sürüyor normal. Bence destek alabilirisn sağlık bu ayıbı. olmaz.
00 Yorumla
+1 yılRahatlamak için birşeyler verecektir. İlac. Başka bir yararı olmayacak. Beyninin içine girip onu cikaramaz.
00 Yorumla
+1 yılBu tarz basit olaylara psikolog bakar. İlaçlık ciddi bişeyiniz yoksa psikiyatriye gitmeyin.
10 Yorumla
+1 yılDoktorun işi bu zaten neden tuhaf karşılasın? Millet kim bilir ne dertlerle oraya gidiyordur.
10 Yorumla- Sağlık konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet, takıntı haline gelen bir durum var ve profesyonel yardım almanız çok doğru olur
00 Yorumla
+1 yılSana ilaç verecek sen de uyuşuk hissiz robot gibi olacaksın
00 Yorumla
+1 yılGidilir tabiki, hatta neden unutamadığının içsel nedenlerini bilme şansın olur.
00 YorumlaSağlık konusunda 440 cevap paylaştı. Bencede gerek yok seni istemeyeni sende istemeyeceksin önüne bakıp unutacaksın
00 YorumlaPsikologa git psikiyatriste değil ilaç veriyor o ilaçlar çok kötü yapıyor
00 Yorumla
+1 yılGayet mantıklı bir karar vermişsin. Gerek duymazsa zaten sana seans esnasında söylerler
00 Yorumla
+1 yılBunlar şeyler için psikiyatri gidiyoruz yoksa çay içmeye değil 😄
02 Yorumla- +1 yıl
Bende 3 senedir birini aşamıyorum sjsjsj
- +1 yıl
@Tatlı_sinir hepimiz gideriz bu doğru olan yol. Kendini heder edeceğine git rahatla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılekibi var demekki. etiket dr. un kendisi, demekki muayenehanede yanında çalışanlar. psikşyatrik bi durum haa?🤔
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılpsikiyatrist dimi, psikolog değil. ilaç yazacak gerekirse yani?
Soran+1 yılEvet psikiyatrist
Cevap sahibi+1 yılgit git
Sağlık konusunda 690 cevap paylaştı. Siz kizlar olmazsınız ya psikiyatriye kızların sayasinde ayakda. Piskolojin yerinde olması için seni bozanın bı kadem üstünü bulman gerek sorun ne sevgili ozaman yeni sevgili bul çözüm hallolsun
02 Yorumla- +1 yıl
Bu kızın anlattığı meseleden bende terapiye gittim bi rakımız eksikti dertleşttik. Öyle devlet hastanesi diye boş boşta geçmedi ama acının olgunlaşıp tazeligini yitirme süresinin gecmesi gerekti. Senelerimi aldı ama her şey ruhumuz için hiç bse boşa değil
- +1 yıl
Her insan üstesinden gelemiyor beynine söz geciremiyor kolay değil ama ilaçlar işte dediğin gibi uzun tedavi gerekir geçmiş olsun hiç kimse başına gelmeden bilemez yani ben sadece elinden geldikçe ilaca bulaşmamasini tavsiye ettim sonuçta ilaç bir yeri yapar bir yeri mutlaka yikar
+1 yılHayır tabiki gitmelisin takıntıda psikolojik bir rahatsızlıktır doktor asla tuaf karşılamaz elimden geleni yapar hiç sıkıntı yapma streste olma git🥰
210 Yorumla- +1 yıl
Sen gittin mi hiç?
- +1 yıl
Hayır ama psikolog arkadaşımla bende böyle bi konu uzerine konusmustum bana cok yardımcı oldu
- +1 yıl
Çok güzel sen ne iş yapıyorsun?
Soran+1 yılYa utanıyorum bunun için mi geldin diyecekler diye
- +1 yıl
Psikologların işi bu. takıntı zaten obsesif kompulsif bozuklugu diye geciyor ve yaygın bi rahatsızlık seni yargılayacaklarını sanmıyorum sonuçta okb teşhisi koyulan bir sürü insan var tek degilsin yani
Soran+1 yılİşte sorun o psikoloğa değil psikiyatri ye gidicem psikiyatri dinlemez ki ilaç yazar yollar
- +1 yıl
Bence ilk psikologa gitmelisin psikolog zaten psikiyatriye gidip gitmemen icin sana oneridede bulunur
Soran+1 yılPahalı o yüzden psikologa gitmiyorum
- +1 yıl
İlaç tedavileri cok sıkıntılı ya ama yinede sen bilirsin
Soran+1 yılEvet çok
Bende aynı durumdayım çok öncede 5 sene birini unutamadım tek taraflı sonra kendisi ile yüzleştim vs gerçek yüzünü gördüm unuttum etkisi kaldı tabi bir başkasına karşı bir şeyler hissedince
00 YorumlaSağlık konusunda 4,6b cevap paylaştı. Aslında bu sorun halledilebilir kafanı dağıtman lazım biraz
00 YorumlaSenin takintini sadece allah yok eder dualarla takintini yenersin kalbin feraha ciktin mi gecer emin ol
00 YorumlaTabi ki gidilir ama önce psikolog ile başlasan daha iyi olur gerektiği durumda psikiyatriye o yönlendirir zaten
00 Yorumla
+1 yılHayır karşılamaz. Bende gittim bunun için olmasada bu da vardı. Anlattım asla ters tepki vermiyor veremez de. Gidebilirsin 🥰🥰
00 Yorumla
+1 yılGidilse bile zor yerini dolduracak birini bulman daha iyi
00 Yorumla- Sağlık konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılOnu neden bu kadar takıntı haline getirdin ki
06 Yorumla
Soran+1 yılEvliymiş çünkü benden saklamış imkansız bir şeye inandırmış beni
- +1 yıl
Ne kadar süredir berberdiniz?
Soran+1 yıl5 6 ay
- +1 yıl
Tek başına aşamadıysan gitmelisin ama aşarım diyorsan gitme
Soran+1 yılBunca aydır aşamadım
- +1 yıl
Anlıyorum o zaman gönül ferahlığıyla git ve çekinme kimse seni tuhaf karşılamaz
Psikoloji destek almalısın evet
02 Yorumla
Soran+1 yılBunun için psikolog a gitmek sanırım ama çok pahalı psikiyatri ye gidilir mi bilemedim
+1 yılSeviyorsan git konuş bence 🤣🤣
00 Yorumla
+1 yıl4 yıl unutamayan ne yapsın ölsün mü sjsj
00 YorumlaGidilir daha kısa ve daha verimli bir yaşam için
00 Yorumla
+1 yılValla hiç gitme kendin unut
00 Yorumla
+1 yılHayatını ciddi manada etkiliyorsa git
00 Yorumla
+1 yılSaçma olur da yinede git belki iyi gelir kimbilir
00 YorumlaGit ben gitmedim 5 sene yaşını tuttum
00 YorumlaTabii ki git 🙌 psikolog desteği de alabilirsin
00 Yorumla- Sağlık konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılGitmek için geç bile kalmışsın
04 Yorumla
Soran+1 yılNiye
- +1 yıl
Hala kendini sorguluyorsun gitmemek için git tedavini ol normal yaşamasına kaldığın yerden devam et eskisi gibi kimse için kendini üzdüğüne değmiyor.
Soran+1 yılEvet değmiyor
- +1 yıl
Bun dan sonra kendin için yaşayacaksın hayat her türlü zorluğa rağmen güzel sevgini hak etmeyen bir insan için kendini hasta etmeye inan hiç değmiyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yılyani yanında birkaç kişi daha var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO ekibe Selam olsun 🙋♂️😊
00 Yorumla
+1 yılPsikiyatriye gerek yok, başka biriyle takıl geçer
20 YorumlaPsikoğa git.
06 Yorumla
Soran+1 yılPara yok...
Soran+1 yılDevlette psikolog yok
Soran+1 yılBazılarında var
- Sağlık konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılPsikoloğa git
02 Yorumla
Soran+1 yılPahalı
- +1 yıl
Devlette de var randevu al git
gidilir
02 Yorumla
Soran+1 yılEmin misin
+1 yılGidebilirsin
00 Yorumla
+1 yılSeni istemeyeni sen neden istiyorsunki
00 Yorumla
+1 yılGidilir
00 Yorumla
+1 yılÇivi çiviyi söker başkasını bul yoluna bak
00 Yorumla
+1 yılMax 3-4 denen var daha
01 Yorumla- +1 yıl
Ama iz biraktiysa davranis ve sözleriyle ve jestleriyle sürprizleriyle o iz hep orada kalır
- Sağlık konusunda 813 cevap paylaştı.
+1 yılEvet gidebilirisn
00 Yorumla
+1 yılDemekki seni zamanında iyi.
00 Yorumla
+1 yılEvet
00 Yorumla
+1 yılGidilir
00 Yorumla
+1 yıl9 yıldır
00 Yorumlasacma degil
00 Yorumla